Regisztráció Blogot indítok
Adatok
encián

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ellenzéki győzelmet hozó választási végjáték zajlott a közeli Veszprémben. Fekete komédiát mutatott be a Csiky pénteken este. Az nap délelőtt pedig szomorú „játék” zajlott a somogyi megyeházán. Szívfájdító, elkeserítő, letaglózó érzés volt ott ülni a szebb…..
Tizenkilenc hét, egészen pontosan 133 napnyi hallgatás után ültem le újra blogot írni. Böjtöt tartottam. A leírt szavak böjtjét. Büszke vagyok, hogy amit fogadtam, megtartottam. Nehéz volt megállni, hogy ne szólaljak meg. A vad világ történései újra- és újra megkísértettek.…..
Nincsenek kétségeim. Az önkormányzati választás sem lesz mentes övön aluli ütésektől. A kampányok természetrajza már csak ilyen. Illúzió volna azt gondolni, hogy a csatában hatékony fegyver lehet a szeretet, de legalábbis az elfogadás. Vagy mégis? Ki kellene próbálni! Óra…..
encián 2014.10.16 21:09:31
Megfojtották és meg is erőszakolhatták Bándy Katát, akinek a holttestére szerda délután találtak rá Pécsett, a Ledina városrészben, a Délibáb utcában egy bokor tövében. A lányt feltehetően nem ott gyilkolták meg, ahol megtalálták, hanem autóval vihették később a…..
encián 2012.07.12 18:01:36
@No_Fidesz_No_Problem:
Meg lehet érte kövezni, de pszichológus létére - pláne rendőrségi kötelékben dolgozva, hajnali 2-kor egyedül bóklászni bárhol ebben az országban - a viktimológia teljes ismeretlenségét tanusította.
Az Ikarusz buszok mellett a Csepel teherautóké is sikertörténet. Ha a magyar járműgyártás XX. századi történetét vizsgáljuk, érdekes összefüggéseket fedezhetünk fel. A második világháború utáni korszakban, a proletár internacionalizmus ellentmondásos korszakában sorra…..
Értelmetlen számok, amik jól mutatnak, mert nagyok 80994 km, 380 nap, 11 meglátogatott ország, meg még 4, aminek csak átutazási szándékból tettük földjére lábunkat, 18861 fénykép, ebből vagy 6000 bemutatva, a maradék titkolva. Elhasználtunk 15 inget, két pár bakancsot, fene…..
India, India Búcsú és... 2011.04.02 09:55:00
  Hát elérkezett ennek a bejegyzésnek is az ideje. Kicsivel több, mint 1 évvel ezelőtt még olyan távolinak tűnt, mégis annyira gyorsan eltelt ez az idő, hogy szinte szóhoz sem jutunk. Immár itthonról írom ezt a bejegyzést, de a gondolataim még mindig…..
India, India Kik azok a baulok? 2011.03.22 08:37:00
  India szerte – különösen Bengálban - a mai napig találkozhatunk még olyan vándorokkal, akik egy kis batyuval és a hangszerükkel a vállukon járják a falvakat. Nincs más vagyonuk, mint amit magukkal hordanak, ott alszanak, ahol éppen éri őket az este, abból élnek, amit…..
encián 2011.03.27 17:18:38
@encián: Butaságot írtam az előbb, mert persze, hogy nem népcsoportról van szó, hanem a Káli istennőt imádó szektáról.
Egy-két rövid információ található róluk a googlen. Igazából az érdekelne, hogy dacára egyértelműen elitélhető gyilkos tevékenységük ellenére manapság mennyire vannak a köztudatban.
encián 2011.04.01 19:17:46
@Sajo - www.chanceindia.org: Ha a "fekete" kultusz alatt a halottakat evő agurik értendő, akkor az tényleg borzongató.
Utazásaink során sokszor elgondolkoztam rajta, hogy kinek is való India? Nem úgy általában, hanem turistaként. Milyen embernek érdemes eljönni ide? Mert az remélem már kideült a blogból, hogy az itteni turisztikai hivatal szlogenje az „Incredible India” (azaz hihetetlen…..
  Mindig örülünk, ha barátok látogatnak meg minket Varanasiban. A mostani alkalom különlegessége pedig az volt, hogy Erika és Józsi egyben Radhika támogatói is. Így nem csak a várost és a falvakat néztük meg, hanem Radhikát is meglátogattuk otthonában. Videó nem…..
encián 2010.12.22 18:43:33
@Sajo - www.chanceindia.org: ...hát hogy sikerült-e megszeretnem az országot és őket? - nagyon ellentmondásos élményeim vannak, de a vonzás-taszítás állapotában vagyok. Rengeteget olvastam Ázsiáról, ahogy írtam a Ti beszámolóitokat is az utazas.com-on (ez a portál hetek óta sajnos behalt), és Ahmeték 1 éves útját is végigkövettem a blogjukon. Ahogy pl. Tibet életem csúcsélménye, úgy Ó-Delhi az abszolut szörnyűség. Rajasthan megérte, számomra különösen Jaisalmer maradandó meseváros, de Indiának arra a részére nem kívánkozom többet. Ha valaha visszamennék, az északi részt járnám be Daarjilinget, Ladakh-ot. A világot és benne magamat is viszont másképp látom, és érdeklődéssel olvasom továbbra is a beszámolóitokat.
Szép ünnepeket és további jó munkákat kívánok!:-)
encián 2010.12.23 16:30:23
@Sajo - www.chanceindia.org: Nagyon köszönöm az útleírásokhoz szóló elérhetőséget, szeretek néha visszaolvasgatni, és így együtt van minden.
Itt is követem majd a történéseket.
üdv.: encián
Van Nepálban egy szervezet, aki örömmel átveszi a turisták megmaradt gyógyszerkészletét, és a helyiek gyógyítására használja. Volt egy antibiotikumunk, amit nekik szántunk, mert G azt mondta, úgyse venné be semmilyen körülmények között, olyan mellékhatásai vannak. Azért még…..
encián 2010.05.25 12:36:14
@Ahmet: Kiváncsivá tettél, de előbb utóbb csak megtudom - inkább utóbb -, mert nem sokára "elnyel" a nyagyvilág.
encián 2010.05.25 19:08:37
@Ahmet: Nem venném a lelkemre, ha esetleg miattam poéngyilkosság történne.:-) Türelemmel kivárom a végét - mindennek megvan a maga ideje és helye - pár nap eltolódás már nem oszt, nem szoroz, mert tudom, hogy nem kések le semmiről.
Ahogy a buszjegy vásárlásakor elrendelték, fél hétkor már ott tipródtunk a busz mellett, indulásra készen. Indulás előtt természetesen bőven maradt idő egy teára, mivel hét óra volt, mire végre elindultunk. Jegyünk az első ülésre szólt, bár később kiderült, hogy az első…..
encián 2010.05.22 20:07:09
encián 2010.05.23 19:09:41
@Ahmet: Nincs ugyan kérdőjel, de szerintem innen már haza Dohán keresztül.
encián 2010.05.24 16:52:08
@Ahmet: : Aha...:-)))
Éjjel a várakozásoknak megfelelően dermesztően hideg volt, de egész jól viseltük, pedig az ablakunkon üveg helyett csak egy nylon volt. A lányok nagyon lelkesek voltak este, ötkor akartak kelni. Próbáltam lebeszélni őket róla, mivel teljesen felesleges ötkor kelni, ha a nap csak…..
encián 2010.05.21 16:46:28
@Ahmet: ... pedig nem is vagytok hegyimádó emberek.:-)
Nagyon gyönyörűséges helyek ezek (is), leszámítva a piócákat, de azok máshol is vannak, más formátumban.
A sztrájk továbbra is teljes gőzzel folyik, bár az optimisták szerint a mai napnak kellett volna az utolsó napjának lennie. Biztos, hogy nem az utolsó napja. Hogy ne legyünk teljes tétlenségre kárhoztatva, elhatároztuk, hogy biciklit bérelünk, ami azért nem olyan egyszerű, ha minden…..
Reggel kicsivel hat előtt elhagytuk a szállást, ahol a tulaj csúnyán nézett ránk. Megreggeliztünk, és átvettük az ebédcsomagunkat, amibe nem néztünk bele, nehogy még idejekorán felidegesítsük magunkat. Szép hosszú listát írtak arról, hogy mi lesz benne, túl szép volt, hogy…..
encián 2010.05.13 07:50:34
@Ahmet: Nagyon szívesen találkoznék Veletek! A sört ugyan nem szeretem, de a kedvetekért belefér egy pohárral...:-)

Kiváncsi vagyok, hova mentek a hegyi túra után, és honnan jöttök haza? Visszamentek Indiába és Delhiből, vagy maradtok Nepálban és Kathmanduból, vagy mentek tovább Bhutánba? Most már csak ez az az ország, ahol még azon a környéken nem jártatok. Ide sem sokkal nehezebb bejutni, mint Pakisztánba. Viszont szigorúan tilos ott a dohányzás, és mindennemű dohánytermék birtoklása.:-(
Reggel, úgy 5:20 körül, alighanem egy cibetmacska csapódott be a bádogtetőbe a fejünk felett, így 10 perccel később Jock, aki ébreszteni jött, már ébren talált minket. Reggelit a szálláshelyen ettünk, de az 5 liter vizet inkább a „boltban” szereztük be, mert a 100…..
Reggel a cuccainkkal felmálházva felmásztunk McLeod Ganj főterére, ahova tulajdonképpen az egyetlen autóval normálisan járható út vezet a párszáz méterrel lejjebb fekvő Dharamshalából. Nem vártunk a buszra, inkább fogtunk egy autoriksát, és legurultunk a hegyről a…..
encián 2010.04.13 17:30:28
@Ahmet: Én is köszönöm:-)))
Valóban el szoktam időnként "borulni", de eddig még mindig kiderült, hogy érdemlegesen értékes dologról volt/van szó...
A mai napi beíráson (4/13.) jelzett balesethez nincs ötletem, valószinűleg csekély a fantáziám ennek megfejtéséhez, bár gyanítom, igen egyszerű lehet a megoldás....
Namaste a nepáliaknak, kedvelem őket! Annak idején Tibetből mentünk át hozzájuk, és felüdülés volt az ottani légkör.
Bár Nektek ennyi indiai tartózkodás után lehet, hogy más véleményetek lesz.