Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilapulcsis

4 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóbeli vizsgán rám szólt a tanárnő: „Lilapulcsis! Mindent a meghatározással kezdünk, azután soroljuk a jellemzőit.” Okulva abból most pótolom a hiányosságot. Írtam már jó sok könyvmolykezelési útmutatót, de egyszer sem mondtam el ki is számít könyvmolynak. Vegyél kézbe egy írószert és papírt,…..
Lilapulcsis 2016.01.27 16:23:11
Lilapulcsis 2016.01.27 18:36:09
@Julcsika71: Ez még augusztusban szereztem be :D
Lilapulcsis 2017.04.25 23:11:11
@forditoblog: könyvmolyság jeleit vélem felfedezni :) Köszönöm a visszajelzést!
A magyar kultúra napján a magyar fővárosban lenni kiváltságos állapot. Rengeteg program közül lehetett válogatni, az én döntésem pedig a Magyar Állami Népi Együttes: Magyar rapszódia című előadására esett. Imádom a néptáncot! Táncolni, nézni…majdnem mindegy milyen formában!  ..
A hétvégi hidegek kedveztek minden könyvmolynak, gondolom sokan meleg takaró alá bújva vészeltétek át, egy jó könyvvel a kezetekben. Közben én valami újat próbáltam ki. Budapest mindig pörög. Rengeteg eseményre járok, ideje lenne mesélni is, igaz? Az év leghidegebb napjának reggelén a Budapest…..
A könyv, amiért az életemet tettem kockára. Viccelek. Azért van benne némi igazság. Akkoriban indult egy új (romániai) antikvár jellegű online könyves üzlet, kezdetleges dizájnnal, jó sok könyvvel és rengeteg leárazott magyar nyelvű, gyönyörű kiadású művel. Csingiz Ajtmatov könyvét már hónapokkal…..
Lilapulcsis 2016.04.26 17:09:37
@Anna Ann: Köszönöm a díjat és a visszajelzést! Megírom a választ :)
Valamiért nem hiszek ezekben az "évtizedekig fiókban őrzött" dolgokban. Létezik, hogy egy Pulitzer-díjas író csak úgy elfelejti, hogy van még a tarsolyban egy remekműve, vagy csak szimplán feledésbe merül, netalántán nem tartotta elég jónak ahhoz, hogy megjelentesse? Bármi is legyen a válasz, Harper…..
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK! Ha már új kezdet, akkor miért ne vágnánk bele egy könyves kihívásba?  Idén nem készült egyetlen nagy kihívás, de találtam több apróbb kezdeményezést, sajnos a legtöbb ugyan azokat a kategóriákat tartalmazza, mint a 2015-ös, így előálltam egy…..
Lilapulcsis 2016.01.10 17:55:22
@Vivieeeen: Láttalak is a csoportban :) Hajrá!
Kedves könyvmolyok és nem csak azok... még csak 23 nap van Karácsonyig! Azt hiszem hamarosan egy felmérést kell készítsünk, hogy kiderüljön kik is olvassák a blogot, addig is vélelmezem, hogy azért keveredtél ide, mert szereted a könyveket, így bele kell nyugodnod, hogy…..
Lilapulcsis 2015.12.02 16:52:22
@Anna Ann: Köszönöm :) Remélem a többi Karácsony témájú bejegyzés is elnyeri majd a tetszésed.
  Sokakat foglalkoztat a jogi útvesztő, ami az online elérhető tartalmak letöltése, feltöltése, megosztása, tárolása és felhasználása köré épült ki. És hogyan kapcsolódik ez egy könyves bloghoz? Ti is tudhattok róla, hogy egy jól működő e-könyv és pdf maffiahálózat…..
Lilapulcsis 2015.11.07 17:56:02
@janos444: Bizony, a jogos tulajdonosok helyzete is megér egy külön bejegyzést, erre majd a 7. részben szeretnék kitérni. Az is érdekes lehet, hogy egy gyakorlati tapasztalattal rendelkező érintett hogyan látja a helyzetet, mert azt tudjuk, hogy a törvény és a köré kialakult gyakorlat nagyban eltérhetnek egymástól.Köszönöm a hozzászólást és kérem a továbbiakban is ossza meg velünk a tapasztalatait :)
Váó!n Ez több, mint egy jó krimi! Elképesztően kidolgozott, minden szereplő legbelsőbb vívódásait is látjuk, csodás jellemek, összekuszált szálak. Messze a legjobb könyv, amit idén olvastam. Megtornáztatta az agyam, összeesküvés-elméleteket gyártottam, hol álmomban, hol éberen. OLVASD EL!…..
Lilapulcsis 2015.08.27 11:06:26
@vrita: Sajnálom, hogy nem tetszett...bevallom nekem is egy részem csalódott volt, mikor a közepén hirtelen megtudtam mi történt, de tovább is fenn tudta tartani az érdeklődésem azzal, hogy ilyen hitelesen formálta meg egy pszichopata karakterét.
Egy nappal a vizsga előtt – NE TANULJ Többször találkoztam ezzel a tippel…nem ajánlom a betartását, 24 óra alatt csodákat lehet művelni, ha tudod mit kell tanulni! Vannak olyan szakok, ahol rengeteg anyagot kell átvenni és megjegyezni kevés idő alatt. Egy ilyet választottam, és…..
Imádok olvasni. Elképesztő mennyiségű remek könyv várakozik a listámon, ebook olvasómon, polcaimon… és egyiket sem bírom olvasni! És mostmár tudom, hogy nem vagyok egyedül, szóval itt a poszt, amely reményeim szerint megmutatja milyen utat próbáltam bejárni, hogy visszataláljak a szenvedélyemhez, és…..
Lilapulcsis 2015.06.25 22:59:03
@Charlotte Benning: Végül nem tudom melyik vált be, de Ken Follett Évszázad trilógiája kizökkentett a válságból :)
Kedves Látogató! Köszönöm, hogy ennyien olvassátok a bejegyzéseim, nagyon jó érzés, ennél még csak akkor lenne jobb, ha kommentek is születnének itt a blogon is (mert a Facebook csoportokban értékes beszélgetések alakulnak ki a posztok kapcsán). Legyen ez az újévi célkitűzés:  kommentek a blogon..
Lilapulcsis 2015.01.06 12:35:26
@eszteralma: Köszönöm, hogy oda írtad a zenéket is :D Olvastad: lilapulcsis.blog.hu/2014/11/19/konyvek_es_zenek ? Ezek a könyvek beillenek pár kategóriába, ami még üres nekem, lehet elolvasom valamelyiket.
Lilapulcsis 2015.01.22 14:49:01
@eszteralma: Nagyon jól haladsz :) Abban reménykedem, hogy a vizsgaidőszak után be hozom majd a lemaradásom! Köszönöm a könyvet és a zenét is. Várom mi lesz a következő, amit elolvasol! ^^
Lilapulcsis 2015.01.29 23:12:23
@eszteralma: :)) ez egy éves kihívás..azt hiszem te fél év alatt simán teljesíted!
Egy szokványos estének indult, de a vége egy "tipik" lek*rással végződött. Már címből is kitűnik, hogy ismét rossz fát tettünk a tűzre. Annyiban változik a szituáció, hogy a panasz ebben az esetben jogos volt. Én se tolerálnám, ha egy vadbarom a fürdőn keresztül körbe-körbe…..
Hogy álltok a zenehallgatással olvasás közben? Én mindig kiválasztok egy számot, ami passzol a könyv hangulatához, és azt beteszem ismétlőre. Mivel ismétli mindig ugyan azt egy idő után nem figyelek a szövegre és nem zavar bele az olvasásba :) Hogy miért jó ez? Vannak azok az imádott könyveim,…..
Lilapulcsis 2015.01.03 04:02:12
@Nussi: :) örülök, hogy sikerül találni egy párost. Én azt szeretem a legjobban, hogy bárhol meghallom ezeket a zenéket olyan jó érzés tölt el.
Lilapulcsis 2015.01.22 14:52:13
@Emily Crusader: Köszönöm, hogy leírtad :) Bár a zenei ízlésünk nem egyezik..mégis van bennünk egy közös: könyvet kapcsolunk a zenékhez :D Jó olvasást és ha kedved van még nem késő csatlakozni a 2015-ös könyv kihíváshoz!
    Nem vagyok tearajongó…de, ha összekötik a könyvekkel, akkor azt is képes vagyok megszeretni. Talán nem is ez a célja ennek a „book tag”-nek, de nagyon tetszik, hogy a segítségével megmutathatom a kedvenc könyveim és azokat, amelyek kevésbé nyerték el a tetszésem. (néha úgy érzem az utóbbiból…..
Lilapulcsis 2015.01.09 11:56:30
@eszteralma: Köszönöm...talán újra elkezdem...magyarul.
 Arra figyeltem fel mekkora gondot is okoz, hogy összeválogassuk a könyveket a kihívásra ( A könyvkihívásról: http://lilapulcsis.blog.hu/2014/12/31/uj_ev_uj_kihivasok_267 ), így ajánlok párat mindegyik ponthoz vagy épp linket, ahonnan ti magatok is keresgélhettek. Általában azokat írtam össze,…..
Lilapulcsis 2015.01.04 11:39:50
@Evelyn Thought: Köszönöm! Megnézem majd a listád :) @edinahatle: Köszönöm a javaslatot, utána nézek :)
Lilapulcsis 2015.01.04 16:53:42
@HorvárhLili: Köszönöm, arról már hallottam, beleolvasok :)
Az a feladatod, hogy eldöntsd milyen könyveket áldoznál fel vészhelyzet esetén, hogy megmentsd az életed. Könnyű? Imádom a könyveimet, vadászom a szép kiadásokat…de itt nem csak azok felett rendelkezem, ami a tulajdonomban van, hanem azokat is feláldozhatom, amiket sosem vennék meg, mert…..
Lilapulcsis 2014.11.17 11:26:47
@Gazdag Eszter: :) Te sem fáznál egy ideig.
Lilapulcsis 2014.11.17 15:38:16
@Pexie: Lestatot vissza, ezzel egyet tudok érteni :)
  ,,Az Éhezők Viadala vad, hihetetlenül gyors sodrású regény telis-tele feszültséggel. Nem tudtam letenni.”   Stephen King,   Akár azzal az egy mondattal is lehet jellemezni a könyvet. De ennyi talán nem elég azoknak, akik még bizonytalanok.   451 oldal: 1 éjszaka (!) Nem lehetetlen, ha egy…..
Lilapulcsis 2014.09.26 19:50:53
@discussion: Kíváncsian várom, hogy mi lesz a véleményed miután elolvastad :)
Személy szerint nem szeretem azután elolvasni a könyvet, hogy megnéztem a filmet, mert akkor azokat a helyszíneket képzelem és a szereplők arcait és nem a fantáziám dolgozik. Te hogy állsz ezzel?
Üdvözölnek a blog.hu felületén, pedig már lassan 11 hónapja rendszeresen publikálok, csak éppen egy más címen (itt találod: http://lilapulcsis.blog.hu/ ). A Lilapulcsis könyvei blog, mint ahogy a címből is leszűrhető könyvekről, kulturális eseményekről, filmekről szól...pedig…..
A közvetlen szomszédságunkban közel húsz évvel ezelőtt lezajlott (hol forradalomnak, máskor államcsínynek, esetleg népfelkelésnek vagy simán egy monstre titkosszolgálati műveletnek kikiáltott) események kapcsán a konteók széles köre áll a műértő közönség rendelkezésére.…..
Lilapulcsis 2010.04.06 23:09:36
@bébarabás: A Szekusok épp, hogy tudták mi vár rájuk, ha megbukik a rendszer, ami viszont közel volt...ha visszaolvasod ez is benne van :)
Lilapulcsis 2010.11.04 10:54:04
@Circus: na, megelőztél :) mennyi teóriát kizártak ezzel...már, ha igaz.
Biztosan te is láttál már fekete vagy sötétszürke nadrágot (esetleg teljes öltönyt), visszafogott tónusú nyakkendőt és hófehér inget viselő, jólfésült és frissen borotvált fiatalembereket, amint helyes, téglalap alakú névtáblával mellkasuk baloldalán, esetleg…..
Lilapulcsis 2010.09.03 11:27:38
@a kis lebowski: Hallottál már éhen halt papról? A mormonok csak felvállalták a pénzes részét is, ugyanúgy a katolikus egyház is kiszedi a zsebedből a honoráriumot.
Lilapulcsis 2010.09.03 15:20:07
@Thaddeus Griffin: ajánlólevelet akarsz a mennyországba ?:)
A képeken Jack Roush legendás NASCAR csapatfőnök és versenyző magángépe látható, amint július végén, kecsesnek épp nem mondható módon landol az oshkoshi Wittman repülőtéren. Roush maga vezette a gépet és úgy tűnik, egy jobbos forduló után veszítette el felette az uralmat.…..
Lilapulcsis 2010.08.23 20:32:28
Aztaqrva...! Háziállat a blogon! 2010.08.16 12:56:00
Találtam egy békát. Ismerkedjetek meg vele, aztán szavazzatok, hogy megtartsuk-e állandó háziállatnak. A szavazást vasárnap éjfélkor zárom le és ha úgy döntötök, hogy maradjon, akkor majd találok neki valami fasza helyet az oldalsávon. Addig is futtassátok és etessétek…..