Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tothbalazs

19 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdemes egy pillantást vetni a köztévé szombat esti híradójának diagramjára, melyből első ránézésre az látszik, hogy pénteken, február 17-én a határon elfogott migránsok száma hirtelen megsokszorozódott a korábbiakhoz képest. Aztán jobban megnézve már csak az látszik, hogy csak három tucattal…..
tothbalazs 2017.02.20 10:07:03
@Tsavar: Kedves Tsavar, az információ forrása nem az általad linkelt rendőrségi oldal, hanem az alábbi, szintén a rendőrség által kiadott pdf: www.police.hu/sites/default/files/illegalis_hataratlepes_megakadalyozas_atkiseres_szerb_szakasz_2017_02_17.pdf

üdv,
Tóth Balázs
Ismét megjelent egy gyűjteményes videó az idei rettenetes zakózások felvételeiből. A képek bizonyítják, hogy az általános csodálattal övezett Red Bull downhill bemutatók és a látványos MTB-versenyek nem kevés áldozatot szednek. Az idén is sokan pórul jártak. Az esések…..
gg.blog.hu A sorozatról 2013.10.14 07:02:54
Előre nem kalkuláltan hosszú időt, egy és háromnegyed évet vitt el az Index-történet prezentálása; előzetesen sokkal rövidebbre terveztem, de egy idő után nem volt kontrollom fölötte, a dolog magát írta, a saját tempójában. A célpont a húsz rész során nem változott meg: a…..
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse…..
linux Zenében otthon van az Ubuntu 2011.08.18 21:25:00
A Sziget fáradalmait kipihenve mi mással folytathatnám a sorozatot, mint a zenével? Az Ubuntu ezen a területen nagyon próbál valamit felmutatni, többféle lejátszót és zeneboltot kínál a felhasználónak. Ubuntu 11.04-ben a Banshee a fő zenelejátszó, de telepíthetünk mellé…..
Az operációs rendszer használatát mindenki a megjelenés beállításával kezdi, és az Ubuntu Linuxon ez pofonegyszerű. Klikk a "megjelenés" ikonra a menüben, és máris témát, hátteret vagy betűkészletet válthatunk. Jó hátterek vannak, az űrfotós sorozat az egyik…..
tothbalazs 2011.08.18 13:27:02
@gothmog: Ettől függetlenül fontos lenne felvenni néhány ilyen témát az alapkészletbe. A gyerekeim a cuki zöld Android miatt szerették meg a robotokat :-)
A Linuxra való átállás egyik fontos kérdését egyszerűen átugrottam, mint Ellis Coleman iráni ellenfelét. Én még életemben nem vettem az alapján hardvert, hogy kompatibilis lesz-e a Linuxszal, mégis mindegyiken jól futott a rendszer. Az Asus S101 netbookom simán viszi az Ubuntut. A…..
Tulajdonképpen nincs szükség Linuxra ahhoz, hogy felkészüljünk a nyílt operációs rendszer használatára, mert sok program fut Windowson és Linuxon is. Mindenki ismeri a Firefoxot, illetve párját, a Thunderbird levelezőt, valamint az OpenOffice (vagy utódja, a LibreOffice) irodai…..
linux Átállunk ingyenes Linuxra 2011.08.04 21:48:00
Húsz nap múlva, augusztus 25-én lesz húszéves a Linux, és ezt az alkalmat kihasználva a következő húsz bejegyzésben bemutatom, hogy miként lehet átállni a nyílt és ingyenes operációs rendszerre. Az egyik legnépszerűbb disztribúció, az Ubuntu Linux lesz a példa, mert sok magyar…..
Microsoftos környezetben használom az Ubuntu Linuxomat, de nem akartam a Windows supportra ráállított IT-seket zaklatni azzal, hogy állítsák be a hálózati nyomtatást a gépemen. Oké, nem tipikus helyzet, hogy a júzer bármilyen rendszert felrakhat a vállalati munkaállomására,…..
linux Tabletekre készül a KDE 2011.08.02 21:36:00
Elkészült a KDE 4.7 asztali környezet, ami elméletileg Kubuntun is könnyen aktiválható: sudo apt-add-repository ppa:kubuntu-ppa/backports sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install kde-workspace Itt jön a trükk, mert hibásan javasolja azt egy kommentelő az Ars…..
tothbalazs 2011.08.03 09:27:29
@Büdös: Elismerem, dühösen írtam a bejegyzést, de a te hozzászólásod sem semmi. A Linux-felhasználók egyre nagyobb része "kevés" ahhoz, hogy egy ilyen problémát meg tudjon oldani. Az átlagjúzert is vonzó KDE 4.7 telepítéséről kb. ötféle leírás van a neten, és nem tökéletesek.
linux Felszabadul a Google Tasks 2011.08.01 23:07:00
A Gmail feladatkezelője három éve jelent meg és 2009 nyarán bekerült a hivatalos funkciók közé, és tudúim azóta is ott árválkodnak az online levelező jobb alsó sarkában. Ezen az áldatlan állapoton próbálnak változtatni a Google adatfelszabadító nindzsái, a Data Liberation…..
Májusban már több mint egymillióan használták az Ubuntu Linuxhoz tartozó ingyenes online tárhelyet, amely mostantól Ubuntu One Free néven fut, és a kapacitása a korábbi 2 GB-ról 5 gigára nőtt. Ez azért elég nagy ajándék egy ingyenes operációs rendszer gyártójától, és…..
Modern és elegáns kinézetet kap a Gnome 3 zenetároló mappája, fájlok és mappák helyett albumborítók segítségével állíthatjuk össze a lejátszási listánkat. Cím, előadó és album szerint rendezhetjük a dalokat, és nemcsak a merevlemezen lévő tartalmat látjuk, hanem azt is,…..
Megjelent a Firefox 8 az úgynevezett nightly build csatornában, ahonnan a készülő brózer legfrissebb változatát lehet letölteni. Ez mindennapi munkára nem javasolt, lehetnek benne hibák. Az extremetech.com mérése szerint ez a korai verzió máris 20 százalékkal gyorsabb a Firefox…..
linux Hiba miatt késik a Linux 3.0 2011.07.19 19:48:00
Linus Torvalds bejelentette, hogy egy hiba felfedezése miatt elnapolja a Linux 3.0 kernel kiadását. Az idén 20 éves Linux operációs rendszer atyja májusban döntött úgy, hogy verziószámot ugrik, és 2.6.40 helyett 3.0-ás lesz a kernel következő kiadása.Hugh Dickins fedezte fel a…..
tothbalazs 2011.07.20 08:13:49
nah, még az admin kommentje is el tud tűnni az éterben...

@Protomaci: Nincs azzal semmi baj, hogy a Linux a geekek játéka. Üdvözöllek a geekek játszóterén, a linux.blog.hu-n!
tothbalazs 2011.07.20 08:15:56
@SHAMAN.SMN: Idén lesz 20 éves a Linux, szerintem ennyi PR-t még Torvalds is megengedhet magának. Tök béna lenne 2.6.40-22 béta kernelverzióval ünnepelni.
Megjelent az Ubuntu októberre elkészülő Oneiric Ocelot 11.10 kiadásának második alfa verziója, ám erre még nem érdemes túl sok időt elpazarolni. Már csak azért sem, mert az online frissítés végkimenetele nem garantáltan jó, nálam a frissített rendszer nem akart elindulni,…..
A Facebookot és Twittert kezelő Gwibber az Ubuntu 11.10-ben már erősebb lesz, mert a fejlesztők rájöttek, hogy a szoftverük lassú és nem túl hatékony a működése. Gyakorlatilag teljesen átírták a program 3.1-es verzióját. Mennyire lett jobb? Erről Ken VanDine, a program…..
tothbalazs 2011.07.15 10:20:49
@TrueY: Én sem értem. Beírtam a gedit szövegszerkesztőmbe egyetlen A betűt, és a memóriából 6,1 megát foglal el a program :-)
tothbalazs 2011.07.15 11:45:54
@Rwindx: :-)))

Ha ismertek hasonlóan pazarló programot, szóljatok. Összeállíthatunk egy halálfejes listát.
Az Ubuntu Linux a látványos és kényelmes újítások miatt népszerű, és egyre jobban kihasználja a számítógép erőforrásait. Beletörődhetünk, hogy a Unity interfész még nem elég kiforrott és ráfér az optimalizálás, de akár tehetünk is azért, hogy a rendszerünk gyorsabb…..
tothbalazs 2011.07.12 11:35:27
@64lander: furcsa, az 1. generációs Atomos netbookomat is frissítettem Natty-re, és az ikonok simán megjelennek. Egyetlen gondom van: kicsit lassan reagálnak a kattintásra.
 Keller felügyelő már a múlté, San Francisco utcáin hamarosan egy Linux-alapú számítógép veszi át az irányítást, amely megfelel a legújabb Advanced Transportation Controller (ATC) nevű szabványnak. Vagyis kevés ennél okosabb kütyü van a városi informatikában. …..
tothbalazs 2011.07.11 20:44:47
@fajturista: jaj, belejavítottam Bálint posztjába, mert láttam, hogy kimaradt valami a 80x40 mögött, és tök természetesneek vettem, hogy csakis a pixel szó hiányozhatott onnan. Hamut szórok a fejemre, és persze ki is javítottam.
Jelenleg úgy tűnik, hogy az Ubuntu Linux következő verziójából kiteszik a Synaptic csomagkezelőt, de egy csöppet sem kell bánkódni emiatt. Egyrészt bárki feltelepítheti utólag, ha ragaszkodik a kissé ódivatú, ám rendkívül jól kezelhető megoldásokhoz. Másrészt ott van…..
A szoftverek online terjesztését a Linux vezette be, de az Apple csinált belőle nagy üzletet. Szerencsére már az Ubuntu szoftverközpontjában is van fizetős rész, ami lassacskán odavonzza a fejlesztőket is. A héten a Braid nevű játék bukkant fel itt, ami látszólag csak egy…..
Ha már ránk erőltette az Ubuntu 11.04 az új Unity kezelőfelületet, legalább használjuk ki. Az oldalsó panel sokféle alkalmazással feltölthető, az egyik ilyen a UnityMail. A program segítségével gyorsan hozzáférünk a Gmailhez vagy más IMAP postafiókjainkhoz. Az ikont…..
Az Apple tegnap bejelentette, hogy mivel az iPad iránti kereslet messze az előzetes várakozások felett alakul (egy hét alatt félmilliót adtak el belőle), ezért a nemzetközi debütálást elhalasztja egy hónappal, vagyis az Amerikán kívüli titokzatos világ csak május végén láthatja…..