Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EdBoyWW

123 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mogyorós csoki krém állítólag Napoleon egyik embargójának köszönhető. Persze ez már senkit nem érdekel, amikor maga elé veszi a kis mogyorós-csokis üveget és mit kenyérre kenni meg ilyenek, simán elkezdi enni egy kiskanállal, csak úgy magában. Tesztünkön a cél, hogy megtaláljuk a legfinomabb…..
A félig megbontott palackot az érintettek orra elé tartva rendre a fenti, vagy azzal ekvivalens reakciókat kaptam, amely a hozzáértők esetén kiegészült némi távolságtartó érdeklődéssel. Ez persze érthető; egy olyan forgalmazó saját márkás portfóliójában, amely a termékkínálatát leginkább az…..
Érdekes tendencia mostanság, hogy míg Tamás a kislány-maltokat fogyasztja bőszen, én rendre különféle-kóbászos tételekkel próbálkozom, mintha a kettőnk motivációs rendszerét keresztbe kavarta volna valamiféle semmiből támadt, lélekbogozó agyvihar.Ezen felvetés után talán…..
Ha az ember egy jól ellátott helyen whiskyzik, nem mindig van kedve tematikusan összeválogatni az aznap kóstolandó párlatokat, pláne, ha ez az alkalom jó barátok körében találja. Ezúttal a Caledoniában sikerült egy kellemeset szemezgetni, ebből válogattam össze nektek egy jó…..
A Glenfiddich az a whisky, amelyet minden whiskyrajongó legalább egyszer megkóstolt már: a Dufftown-környéki lepárló palackjait 180 országában árulják, s a világszerte eladott single-maltok több mint egyharmada közülük kerül ki.  A kínálat leglényegesebb tagjai, templomának…..
Egy tetszőleges hely ajánlásakor általában minden lényeges szempontot körbejárunk, ami a whiskyfogyasztás élményéhez hozzájárul, vagy épp levon belőle. Minden szempontot, egyet kivéve, ami viszont alapvető fontosságú: a személyzet. A Hableány esetében minden adott egy kellemes kóstoláshoz, de az…..
Jameson 18 Years Old Limited Reserve, 18 éves, ír, blended whiskey A büdzsé-kistesót, a Jameson Original-t lentebb már párszor kielemeztük, és némileg eltérő színezetű, mégis hasonló véleményre jutottunk: költséghatékony középkategória, ami reális választás lehet egy…..
Ballantine's Finest, skót blended whisky - VS - Ballantine's Aged 30 Years, skót blended whisky A most következő összehasonlítás nem ígérkezik fair-nek. A kék sarokban az egyik legnépszerűbb skót whiskybrand termékpiramisának legalja, csikókorban lévő, hordót alig…..
Forrás: Johnny Pump's Facebook Page Az eredeti koncepció szerint csak be akartunk ugrani a Blahára melegíteni egy alapos lerészegedés előfutáraként, de nem voltam felkészülve arra, amivel Johnny Pump's-ban találkoztam, és ezt sajnos a pénztárcám bánta. Trükkösek a srácok. A…..
Koval Millet, Single Barrel, Organic Whiskey, Egyesült Államok Amikor láttam, hogy a Koval whiskyk is ki vannak téve a Whisky Shown, egyből taktikázni kezdtem, hogy az este mely pontján, milyen sorrendiséggel, milyen taktikával kóstoljam meg régi kiszemeltemet, a Koval…..
Nem fogok elkezdeni azon lamentálni, hogy jééé, nézdmár, új rovat a malátán. Múltkor süti volt, most filmkritika, deal with it. Lesz is még, ha látunk olyan filmet, aminek valami pici köze van a whiskyhez vagy valami azzal kapcsolatoshoz, és szeretjük. Miután a minap sikerült…..
Folytatódik a Whisky Show 2015-ös kóstolásainkat feldolgozó cikkorozat. Ádám szörpikedvelő ízlelőbimbói a rendezvény különféle pontjain két, skót Felföldről származó tételben is lubickolhattak: Original Glenmorangie és 21 éves Glenfarclas. Mindkettőre jellemző,…..
Forrás: Coseppi Kitchen Előljőróban leszögezném, hogy ez a cikk, amit a Woodford Reserve-ről írtam, az elejétől a végéig süket baromság. Erre egész egy néhány héttel ezelőtti lazulós estéig kellett várjak, amikor egy baráti whiskizés keretein belül volt szerencsém inni…..
Highland Park, 10 éves, Skócia. A teszt első része Forrás: Magányos Maláta Instagram Úgy illendő, hogy ha ketten kóstolunk egy italt Tamással, akkor nem csak ő tépi róla a száját, ráadásul a címszereplőt egy skót ismerősömtől kaptam ajándékba. Egyértelmű volt tehát,…..
Jameson, Triple Distilled Irish Whiskey, inkább impresszió Forrás: Magányos Maláta Instagram Ezzel a cikkel nagyjából a blog indulása óta lógok, csak akkor még ezt nem tudtam. A Jamesont a polc sokadik bálás whiskyjeként tartottam számon, amit az ember akkor iszik, ha nincs…..
Green Spot, Ír Single Pot Still Whiskey Forrás: Forbes.com A minap a Publinban ülve és a címszereplőt kortyolgatva azon gondolkodtam, hogy a viszonylag kis elemszámú mintából próbáljam-e extrapolálni ezt az ír whiskey dolgot. Az van ugyanis, hogy amikor először kóstoltam…..
A helyajánló rovatunkban olyan bárokat, pubokat tervezünk bemutatni, melyek minden whisky rajongó számára érdekesek lehetnek. A Gozsdu udvar whiskyzésre kimondottan jó hely. Eddig mindkét alkalommal, amikor a Gozsduban kóstoltunk whiskyt, valamilyen másik, tervezett helyről mentünk…..
Kavalan, single malt, Taiwan Forrás: Magányos Maláta Instagram A világ legjobb whiskyje. Mennyire magasztos, mennyire fennkölt ez a cím, mennyire sokat ígérő, mennyire hangzatos… és mennyire semmitmondó. Tamás előző cikke részletesen tárgyalja, mit kell tudni a…..
Tullamore D.E.W. 10 Year Old Single Malt, 10 éves single malt whiskey, írország Forrás: Instagram Tamásnak lehet, hogy a Connemara jön be, nekem most éppen ez. És nem biztos, hogy csak az írek közül. Nem tudom, mi történt az érzékszerveimmel, de a városban járva mostanában…..
Woodford Reserve, Kentucky Straight Bourbon Forrás: Instagram Mint azt már említettük, a múltkori japánwhisky-lendületben sort kerítettem egy tételre a Mare Pacificum túloldaláról is, tettem ezt három okból: a Nikka Blackből nem volt annyi, ami elég kettőnek, nem találtam…..
Cikkfordítás. Forrás: Westchester Magazine, Jonathan OrtizA dőlt betűs betoldások a fordító megjegyzései. Forrás: Wikimedia.org A Westchester Magazine Október 7-én, szerdán rendezi meg a “Macallan: Super Premium Whisky Tasting” című rendezvényét, melynek során az…..
Queen Margot Blended Scotch Whisky, blended, 5 éves, Skócia Forrás: MagányosMaláta Instagram Egy barátom jóvoltából a semmiből jutottam hozzá ehhez a pofa szeszhez (nyitott üveg utolsó két decije), amelyet Horvátországból utaztatott idáig. Egy ideig az ottani lokális piacra…..
The Black Grouse, blended whisky, dupla kritika  Forrás: Már megint az Istengrammunk, egyre jobb ott a kontent, nézzétek meg :) Ádám A Grouse whiskyknek különleges csücsköt tartok fent a szívemben. Egyrészt baromi jól néz ki a címkéjük ezzel a fajddal rajta, vonzza a…..
Monkey Shoulder, blended malt whisky, dupla kritika Forrás: Az Instengrammunk Ádám Ilyen lusta dög nincs a világon, mint én; ennek a cikknek már legalább egy hete meg kellett volna születnie, ugyanis a majmokat egy madárlátta Grant's-el együtt, a kétrészes William Grant & Sons…..
Grant's Family Reserve - Dupla kritika Forrás: Pixababy Tamás A Glenfiddich kifejezés jelentése a szarvas völgye. Ezt a telket vásárolta meg a Grant család 1886-ban, hogy régi vágyukat beteljesítve saját lepárlót alapítsanak. A lepárlót végül tégláról téglára haladva a…..