Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pintz

251 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Röviden: sehogy. Hosszabban: gyakorlatilag védtelen volt e nagyszerű  találmány. Erről persze nem Rubik Ernő tehetett. Arra kívánunk rámutatni, hogy jó szabadalmi ügyvivő nélkül a legnagyszerűbb találmány is védtelen marad. Csak a Gondviselésnek köszönhető, hogy e…..
pintz 2014.04.27 11:29:20
@theus: @♔bаtyu♔: Érdekes Mezei András bűvös kockáról írt könyve: "Ilyen gazdagok vagyunk?" Ebben azt írja a szerző, hogy a gyártócég tönkrement a gyártásban. Ennek valami olyan oka lehetett, hogy a főnökök prémiuma az ártól függött, nem a forgalomtól. Jó drágán adták, amit nem vett meg a piac. Mivel nem volt levédve, a világpiacon inkább az olcsóbb külföldit vették.
pintz 2014.04.27 11:34:20
@theus: A probléma sajnos az, hogy a nyilvánosságra jutott szellemi tulajdon, ha nincs külön levédve, akkor az szabadon felhasználható. Egy lezáratlan biciklit nem szabad ellopni, de egy védetlen találmány szabadon felhasználható. Épp ezért botrányos, hogy a szabadalmi hivatalban nyilvánosságra jutottak a még védetlen találmányok, ezzel veszélyeztetve a magyar fejlesztőket (lásd www.mszte.com).
Úgy tűnik nem fogja a magyar fejlesztést több százezer külföldi szabadalmi jog korlátozni. Az Alkotmánybíróság elmeszelte az Egységes Szabadalmi Bíróságról szóló megállapodás ratifikálását, pedig egyes IM tisztviselők feltehetőleg már nagyon szerették volna... Az AB ezzel akár 3 milliárdos…..
Bármennyire is kultikus cég a yuppie-k körében, néha azért rájár a rúd az Apple-re is. Nem elég, hogy pár hete kénytelenek voltak bevallani, hogy a közismert történet nem csupán városi legenda, és valóban szándékosan lassítják a régi iPhone-okat, de egy védjegyes jogvitában is vereséget szenvedtek:…..
Halloween. Az ünnep, amit nálunk egyszerre divat utálni és ünnepelni, de legfőképpen összekeverni a Mindenszentekkel. Pedig miért ne lehetne még egy nap az évben, amikor csokit eszünk és szórakozunk? Ha máson nem, hát hülye szabadalmi bejelentéseken. Ugyanis, ha eddig azt gondoltad, hogy ostobaság…..
Avagy: Trónok Harca és IP (Cikkünk spoilereket tartalmaz!) A napokban jön ki a Trónok Harca következő epizódja - pontosabban jött volna, hogyha az HBO hibájából nem szivárgott volna ki napokkal korábban. A szabadalmi és védjegyblog kitartó olvasói már sokszor rácsodálkozhattak arra, hogy a világon…..
Volt egyszer egy ember, szakálla volt kender... mai mesénk azonban egészen újkeletű. Az amerikai kormány legendás fű-szabadalma, az Apple kenderfüst-párologtatója, jogi tanácsadók reménybeli törvényes marihuána-forgalmazóknak… mi történik az USA-ban a fű legalizálása kapcsán? És mi köze ennek a…..
Kvízkérdésünk: hány szóviccet találsz a fenti ábrán?Forrás: www.pitbull-lecso.blog.hu „Negro - a torok kéményseprője”: ezt a nevet, valamit a hozzátartozó szlogent Magyarországon valószínűleg mindenki ismeri (még e sorok írója is, aki töredelmesen bevallja, hogy nem kedveli a cukorka ízét). Az…..
Tudtad, hogy a hamburgert maga Kim Jong-il találta fel? Vagy hogy az AIDS, a drogfüggőség, a rák és az Ebola egyetlen tablettával gyógyítható? Nos, mi sem, ameddig utána nem néztünk Észak-Korea találmányainak - észak-koreai információk alapján. Forrás: wearethemighty.com..
Jeges védjegye miatt főhet a feje Trumpnak Trump elnök, illetve védjegyügyvivői - tíz év múltán - 2014-ben újították meg az elnök palackozott vizekre vonatkozó „Trump Ice” szóvédjegyét. A belinkelt iraton egyébként az elnök Fifth Avenue-i címe is olvasható. A megújítás után takarékosságból Trump…..
Már többször megfordult a fejünkben, hogy össze kéne foglalni a Jennifer Lawrence főszereplésével készített filmben látható hibákat vagy megtévesztő jeleneteket a kedves olvasóinknak, nehogy a film miatt elmenjen a kedvetek a feltalálástól vagy a szabadalmaztatástól. Aztán az eddigi „Hogyan védjem…..
Orosz tankba bújt Putyin Budapest utcáin, de Trump is leselejtezi Obama guruló erődjét Trump vs Putyin - kié lesz a menőbb járgány 2017-ben?..
A hazánkat gyászba borító buszbaleset után felmerül a kérdés: a technika vagy az emberi tényező a fontosabb a biztonságos közlekedésben? Mennyiben segíthetik a találmányok hazaérkezésünket?..
Talán sokan ismerik a viccet, miszerint a Pravdában így szólt egy cikk: A szovjet - kínai határ mentén aratott egy szovjet kombájn, amire tüzet nyitott egy kínai harckocsi. A kombájn viszonozta a tüzet, majd elrepült. Nos, ha repülő harci kombájnokról nem is lesz szó, mi azért - a Szovjetunió…..
Az Európai Szabadalmi Hivatal 90 millió szabadalmi iratot tartalmazó adatbázisában több, mint 6000 találat van a karácsony szóra. A tavalyi és a tavaly előtti évhez hasonlóan idén is szemezgettünk belőle tíz idétlen karácsonyi találmányt...
Az Európai Bíróság 2016. 11. 10-én hozta meg szakmailag előrelátható döntését: az Európai Védjegyhivatalnak (EUIPO) törölnie kell a Rubik kocka térbeli védjegyét. Az Európai Bíróság korábban már a LEGO kezére is ráütött, amikor lejárt szabadalmát gyakorlatilag le nem járó térbeli védjeggyel szerette…..
Sokan a BREXIT-referendum eredményéhez hasonló megdöbbenéssel fogadták a hírt, hogy Donald J. Trumpot választották az Egyesült Államok 45. elnökévé. Azt, hogy ennek sírás vagy nevetés lesz a vége, nem tisztünk eldönteni, az viszont biztos, hogy a sokakat megmozgatott a "Make America Great Again"…..
Lenyúlták a védjegyet, hogy éjszakai tindérek résmunkaidős szolgáltatást kínáljanak.....
Sokba kerülhet, ha valaki enged a szirén csábításának, és utánzásra adja a fejét. A Freddoccino után most a Dabuccino ellen szállt harcba a Starbucks; védjegybitorlás, védjegyhígítás és szerzői jogok megsértése miatt követelt borsos kártérítést. Forrás: CNN.com..
“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” – e személyeket hívjuk feltalálóknak. Ők azok, akik előre viszik a világot. Ők azok, akik nélkül nem születnének új termékek, új technológiák. Sok a feltaláló a világban, és…..
A pénz és a dicsőség általában nem azé, aki először talál fel, hanem azé, aki először szabadalmaztat - ez pedig fontos tanulsággal szolgál a startupok számára. Sokan tudják, hogy a telefont Alexander Graham Bell találta fel, és 1876-ban kért szabadalmat rá. Ugyanazon a napon pár órával később egy…..
A hamisítást eltérő szigorral ítélik meg az emberek, s erről nemcsak az adott fogyasztó mentalitása tehet, hanem az is, hogy sokféleképpen lehet kereskedni a hamisítványokkal. Egyesek úgy érvelnek, hogy akinek nem telik rá, az úgyse venne eredetit, másokat nem zavar addig, amíg őt magát nem…..
Münchenben ezekben a napokban éppen zajlik az Oktoberfest. A világ legnagyobb sörfesztiválját 1810 óta minden évben megrendezik. Ebből a jeles alkalomból a Szabadalmi Blog csapata a világ legszórakoztatóbb sörrel kapcsolatos találmányaiból szemezgetett néhányat, néhány pohár kellemes csapolt világos…..
Mármint iparjogvédelmi tekintetben. Ugyanis ezek olyan régiek, hogy a rájuk adott szabadalom már réges-régen letelt. Klasszikus sporteszközök szabadalmi bejelentéseit kerestük meg. Zseniálisak a szabadalmi rajzok, mi imádtuk ezeket nézegetni. Közben azon gondolkozik az ember, hogy ki találhatta ki…..
A nemrégen megjelent, strandolással kapcsolatos haszontalan találmányokról szóló cikkünk után most olyan megoldásokat gyűjtöttünk össze, melyek valóban hozzáadott értékkel rendelkeznek. Most kizárólag szabadalmi adatbázisban talált vívmányokról értekezünk. Lássuk, miket lehet érdemes a nyár…..
Az önvezető autó egyre forróbb téma, hiszen amellett, hogy hatalmas jövedelmezőséggel kecsegtető üzlet, gyökeresen változtathatja meg az emberiség mindennapjait az egészen közeli jövőben. De hogyan állnak most a legmenőbbek a fejlesztéssel, és miért jó ötlet a Google szerint, ha az ember ütközéskor…..