Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sityu

0 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Proszektúra A súlytalan DEKA 2015.01.17 14:48:49
A szervezők bejelentése szerint jövő vasárnap tartják a Demokratikus Kerekasztal (vagyis DEKA) plenáris alakuló ülését. Közvélemény kutatók, politikai kutató intézetek, szociálliberális sajtóorgánumok, közszereplők, gondolkodók és baloldali pártok delegációi a…..
sityu 2015.01.20 04:20:05
@floatleft: ezen a "régi pártkáder" témán rugózni egy kicsit idejétmúlt, nemdebár?
Aki szerint a Republic slágere a megfejtés, az üljön vissza, egyes annyit segítek, hogy # = hashtag..
Introverzió: nyomokban objektivitást is tartalmazó személyes vélemény Pörögtünk már itt a blogon is azon, hogy egyre másra jelennek meg tudományosnak látszó elemzések arról, hogy miért is más (miért káros, ugye) a villanyon olvasás. Anno a média jól felhájpolta ezt a…..
sityu 2015.01.06 06:05:34
@Komavary: de a megszokáson túl, miért is volna jobb a szkrollozós?

Nekem inkább az a gondom, hogy nincs igazán jó oldaltördelős olvasó alkalmazás, amivel mondjuk publicisztikát lehetne olvasni. Töredelmesen bevallom: nagyon kevés irodalmat olvasok. Ha jobban belegondolok: olyan vagyok, mint a sztereotipikus apuka az újságjával, csak én nem papír-lepedőket lapozgatok, hanem valami kijelzőt bámulok. És így is folyamatosan gyűlnek az elolvasatlan cikkek a listáimon (facebook save; böngésző ablakok az asztali gépen, telefonon, laptopon; pocket; delicious). Könyvre egyszerűen nem marad idő.

Közepes, rövidebb cikkeket elolvasom a böngészőben; kicsit hosszabbakhoz a pocket-et kedvelném.
Nagyon patent alkalmazás, lehet könnyedén váltani a szkrollozós és a lapozós megjelenítés közt.
És éppen ez a baj: túl egyszerű a váltás; elég egy véletlen mozdulat és máris ugrik az oldalkép, máris elveszíted a fókuszt (hogy hol tartottál).
Merthogy teljesen más módon tartja az ember a fókuszt szkrollozós és lapozós megjelenítésnél.
A szkrollozós egyébként első érzetre gyorsabbnak tűnik, jobban követi a rohanós tempót; de (komoly kutatás nélkül is azt érzem, hogy) valójában lényegesen lassabb és jóval kimerítőbb. Ugyanis ott folyamatosan figyelni kell, hogy mennyit tekerünk a lapon, hogy ne veszítsünk fókuszt. Próbáltam, de nem megy az, hogy egy egész lapot tekerek, amit aztán majd fentről leig végigolvasok; hanem folyamatos, gyakorlatilag soronkénti szkrollozás megy.
A lapozósnál meg olvasás közben nem kell másra figyelni, csak arra, hogy a lapon éppen hol tartasz; ha a lap aljára érsz, lapozol, és kezded fönt.
Még van egy apróság: a lapozósnál nincs scrollbar, nem látszik, hogy hol tartunk a szövegben (pedig elég lenne annyi, hogy az elején-közepén-végén; meg, amiből látszik, hogy rövid v. hosszú-e a cikk).
Szóval 2 dolog hiányzik: 1) határozott (külön gombbal történő) váltás a két olvasási mód között; 2) és egy scrollbar a lapozós módnál. Pitiáner funkciók, ahhoz képest, hogy az alkalmazás egyéb funkciói milyen jól meg vannak csinálva...

Egyébként már a java-képes, közepes képernyőjű, billentyűs sonyericsonomon is sokat olvastam (opera böngészővel); aztán jött a 7"-os Samsung tab 1-es (amit telefonként is használtam, headsettel); majd most már jó ideje egy note3-at használok. Érdekes, hogy az einkes olvasóra sosem vágytam igazán: teljesen jól megvagyok ezzel a nagyképernyőssel.

Ezeket a gyorsolvasókat (a linkelten kívül még vagy 3 másikat is), szintén próbáltam, és egészen hasonlóan fogalmaznám meg a tapasztalataimat. A szöveget valóban gyorsan el lehet fogyasztani, de a mondanivaló emésztetlenül halad az agytekervényeken át. Bizonyára meg lehetne szokni, de nem volna könnyű. A mondat-szintű fókuszálású megoldásban talán lenne még esély, de a szavakra fókuszáló megoldást vakvágánynak érzem. Pont amiatt, hogy az olvasáskor nem betűket és még csak nem is szavakat olvasunk, hanem fontos azt látni, hogy hogyan néz ki az egész mondat (milyen írásjel van a végén? rövid v. hosszú? több tagmondat? bekezdés hossza? egyéb tipográfiák, kiemelések, kurziválások?).
sityu 2015.01.06 06:24:49
@Komavary: Való igaz, hogy kényelmesebb le-föl swipe-olni, mint oldalra, de:
1) a le-föl az a szkrollozásra "van fönntartva".
2) és ez jól is van így: a lapozásra sokkal kevesebb szükség van; nem gond, ha egy kicsit nehézkesebb;
3) én ebookokhoz a fbreadert ( play.google.com/store/apps/details?id=org.geometerplus.zlibrary.ui.android ) használom, ott be lehet állítani, hogy érintésre is lapozzon;
4) a Flipboard például kísérletezik a le-föl lapozással; ahol működik, ott fasza; de nekem pl. épp ez a bajom a Flipboarddal, hogy nem konzekvens (az egyik cikknél lapoz, a másiknál szkrolloz); s félek tőle, hogy nem is lehet igazán konzekvenssé tenni, sajnos.
Az első számítógépem egy Sinclair ZX Spectrum 48k, gumi billentyűkkel, egyenesen Ausztriából. Nagyon hamar kapott egy reset gombot, plusz hűtést belülre, és persze egy BRG MK 29-es magnót. Bár volt már színes tévénk (Videoton teletextes, 29 csatornás), de a számítógép kapott…..
sityu 2012.10.31 18:02:05
Kísértetiesen hasonló az én történetem is, apróbb változásokkal. Az első számgép a tanárképző wang2200-asa volt, amit közelről láttam. Majd a szegedi úttörőházas számtech szakkör után mi is Bécsből hoztunk spektrumot (nem volt kérdés, hogy spektrum, miután a számtech szakkörön is zx81-et, meg asszem spektrumot raktunk össze KIT-ből, meghát a cimboráknak is az volt).
Én is programoztam, a legkomolyabb programom, amire emlékszem, az egy vektoros szöveg-megjelenítő volt: tetszőleges szöveget tudtam kiírni és valamennyire 'animálni' is, az általam kreált 6-7 egyenes vonalból összeálló vektoros "fonttal".
Az én gépembe nem került semmiféle "mod", melegedett, de amikor már nagyon sütött, akkor egy kicsit fölálltam mellőle.
A kiblaborba is jártam számtech szakkörre (a Nagyáruházzal szembe).

Érdekes, de mindezek után a 88-ban kezdett BME építészkaron nem igazán emlékszem, hogy komolyan foglalkoztam volna számítógéppel.
Habár az ábrázoló geometria keretében oktatott számtech órán a haladó csoportba kerültem: és így, amíg a többiek a primo+junoszty kombókon próbáltak ismerkedni a csodás basic programnyelv szépségeivel, addig mi, akiknek már basicben nem tudtak újat mondani, mprologban "programozgattunk" (emlékeszem a féléves feladatom gyakorlatilag egy kb. 3 soros program, - valami halmazból kiválogatós ügy volt).

Aztán a 90-es évek végefelé kezdtem Archicaddel tervezni, s az archicad objektum-leíró gdl nyelvénél komoly hasznát vettem a basic tudásomnak.

Jól esett egy kicsit nosztalgiázni.
sityu 2012.10.31 18:13:22
@Konrad: Ha te 89-ben érettségiztél a Radnótiban, akkor legalább látásból ismernünk kellene egymást (én eggyel fölötted jártam - de őszintén megvallva, a neved nem rémlik). Ha esetleg te emlékszel rám, akkor csak egy dolgot kérek: azt a borzalmasan kínos diákigazgató-választásos sztorimat ne meséld senkinek (ha esetleg kimaradtál volna belőle: áldd az istent! rettenetesen kínos volt.).
sityu 2012.11.01 08:58:42
@Konrad: Hálás lehettem volna, ha az enyémet is betiltják: egy elég kolosszális lebőgéstől menekülhettem volna meg. Asszem, a betiltás is abban az évben (87) volt, amikor én is indultam (de talán érthető, hogy jó ideig nem szívesen emlékeztem a témára, ezért nem vagyok biztos benne). Nekem úgy rémlik, hogy a betiltott csapatban a Czutor Zoli is benne volt...
Érdekes, hogy egy csomó dologra egész pontosan emlékszem, de az egymásutániságuk istennek se áll össze. pl. nem tudom sorba tenni az úttörőházas, a kiblaboros, a gimnáziumi és a saját spectrumommal kapcsolatos sztorikat. Mindig beugrik valami, ami borítja az addigi sorrendet. De azért tisztul a kép...
Az engedélyköteles építési terveket januártól alapvetően nem személyesen vagy postán, hanem elektronikus úton küldhetjük be. Aki azt hiszi, hogy ez magyarul beszkennelt tervek e-mailezését jelenti, az téved: az ügyintézés sokkal jobban fog hasonlítani egy közösségi oldalra,…..
sityu 2012.10.24 23:51:57
@sélliagrav: Van adatbázis, az tudható. De korántsem olyan teljességű, mint ami ezzel az üggyel előáll.
A pénztárgépek rendszerbe kötésére sem volt szándék egy pár hónappal ezelőtt, aztán most meg már van.
No de neked legyen mondva! Ne legyen ilyen célja az étdr-nek.
sityu 2012.10.25 01:05:14
@sélliagrav: Úgy tűnik, hogy egy kis kellemetlenséggel fogok tudni pdf/a-kat előállítani (ugyanis az archicad nem tud ilyen kimenetet). A www.pdfa.org -on találtam egy német nyelvű, ghostwriter alapú pdf nyomtatót ( www.pdfprinter.at/en ). Ez egy kicsit macerásabb, mint a beépített pdf kimenet, de talán kezelhető lesz (majd a használat során derülnek ki az apróságok).

Nekem egyébként a sima pdf-fel nem szokott gondom lenni évek múlva sem (de én már régóta embeddeltetem a fontokat). Szerintem a sima pdf is várhatóan megnyitható lesz majd.

A tervezett fájlméretek az én tapasztalataim szerint elég alulméretezettek (nálam jellemzően min. ~2× ekkorák a fájlok).

A libre office-szal kapcsolatban volna egy-két kérdésem: soha sem tagadtam, hogy használható szoftver, én viszont használok egy pár olyan szolgáltatást a word-ben, amit nem igazán sikerült előcsalogatnom az openoffice-okból:
1) a dokumentum tulajdonságoknál megadható adatmezők (itt, egy helyen adom meg a terv összes fix adatát (dátum, építtető, cím, hrsz stb.) amik frissíthető mezők-ként vannak beillesztve a doksiba: no ez csak valami openoffice verzióval működött (a Libre nem);
2) a helyiséglistákat, rétegrendeket excelből, frissíthető csatolt html formátumban szokom csatolni a műleírásba (hasznos, mert a mindig adódik, hogy egy-két számot, szöveget javítani kell még a véglegesítés előtt - s így ez nagyon gördülékenyen működik; s a html formátum miatt az oldaltöréseket is szépen követi): erre viszont gyakorlatilag semmilyen megoldást nem találtam (volt valami adatcsatolási lehetőség, de az macerásabb, mint az újra kopipésztelés).
sityu 2012.10.25 20:36:51
@sélliagrav: Nem a pdf/a a nagyobb (hiszen én olyan tervet még nem is csináltam), hanem az archicad beépített pdf kimenetével készült rajzfájljaim, mint amekkora méretekről a dokumentumban szó volt. Azt tapasztaltam már, hogy ha a tervben volt akár egyetlen olyan betű is, aminek a fontja nem volt telepítve (mert valaki mástól érkezett a fájl), akkor extrém módon (akár 15-40 megával] is megnőtt a pdf mérete.
Ezeket a dde mezőket én is próbálgattam, de elég nehézkesnek tűnt (főleg, ha a beillesztendő táblázat mérete változik - a helyiséglisták és rétegrendek közt ritkán van olyan kettő, ami pont egyforma méretű). De mindenesetre kíváncsi volnék arra a mintafájlra. (az archi-s címed él még? mert akkor küldenék rá egy emailt)
2012-10-05 23:02 | 2012-10-11 15:43 | 2012-10-16 08:00 ..
  Kedvenc gyermekvédő szervezetünk, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete ismét hallat magáról, a téma természetesen most is a nyelvvizsgával nem rendelkező tanulóifjúság kirekesztettsége a diplomások klubjából. A felnőtt emberek szüleit (is) tömörítő…..
sityu 2012.07.23 12:31:28
@DexterMorgan78/Séfbácsi: én 88-ban kezdtem az építészkart a BME-n, nekem még nem kellett nyelvvizsga (s mivel nem kellett, nem is csináltam meg - bár bírom annyira az angolt, hogy ha szükség lenne rá, le tudnám tenni).
Halasztottam egy évet, és az új évfolyamtársaim közül többen voltak, akik addig nem kapták meg, míg nem nyelvvizsgáztak. Hogy milyen szintű vizsga kellett, azt nem tudom, de biztos, hogy voltak többen is, akik biztos nem a szakmai eredményeik miatt nem kapták meg azonnal a diplomájukat.
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..
sityu 2012.07.23 10:03:00
@atpijkamo: igen: A "+ Alcím" linkre kattintok a cím mellett hogy megadjam.
Eddig rendben van.
A kérdés arra vonatkozott, hogy ezt hogyan lehet megjeleníteni?
Az összes sablont nem kutattam végig, de nem sikerült megtalálnom a kódját.
sityu 2012.07.23 10:41:11
@gBal: Pedig rettentő egyszerű volna a megoldás: a blog.hu fejlesztőinek kellene/illene tisztességesen kidokumentálni a produktumukat.

Nem vagyok ugyan webfejlesztő, de annyit azért tudok, hogy a programozás már régóta nem csak abból áll, hogy egy működő rendszert összekalapáljunk, hanem abból is, hogy a rendszer tisztességesen le legyen dokumentálva. Hallottam olyat is, hogy ez néha majdnem több idő, mint maga a kódbuherálás.

De fontos ez sok szempontból:
1. például mint a mi helyzetünk: a rendszer mellé azonnal mellékelhető egy normális help (merthogy a korrekt dokumentációból ez viszonylag egyszerűen kinyerhető);
2. ha a fenntartó valamilyen okból babaruhát tép a fejlesztőkkel, akkor nincs meglőve egy, csak a fejlesztők által átlátható kódhalmazzal.
sityu 2012.07.23 12:23:09
@pcdevil: El kell ismerni, valóban ott van. Nekem elkerülte a figyelmemet.
A "segítség" gombnál kerestem. A sablon fejlécnél nem is néztem.
Javaslom hát, hogy kerüljön be ez a rövid sorocska ("Blog.hu tagekről itt és itt olvashatsz!") a "segítség" legördülőjébe is. Nem gondolom, hogy szétcsapná az oldal szerkezetét. Logikáját tekintve sem rossz, ha oda is fölkerül. S ennyi redundancia nem árt meg egy oldalnak.
Természetesen én már ezután meg fogom találni, de hátha másnak is hasznos, ha a "segítség" menüpontban az összes fontos segítséget megtalálja.
Az előző posztunkból kiderül, hogy hogyan tudtok az új admin felületen oldaldobozt létrehozni. Tehát a Beállítások/Oldaldobozok menü fül alatt a Keltetőben (középső oszlop) található elemek melletti plusz ikonra kattintva tudtok új oldaldobozt létrehozni. Térjünk rá a link oldaldobozokra, melyek a…..
sityu 2012.07.11 13:41:57
@pcdevil:
1) nem nyitottam meg másik ablakban;
2) nem vártam sokat, hanem megnyitottam, kijavítottam a javítandó 4 karaktert és nyomtam a mentést (ez összesen kb. 10 mp volt);
3) megint rányomtam a mentésre, és továbbra sem ment.

De végül meglett a megoldás: a chrome helyett firefoxban sikerült a módosítás (pedig kiléptem a chrome-ból, még a háttérben futó folyamatait is leállítottam - valószínűleg a cache-et is ki kellett volna üríttetni).
Az Android egyik nagy előnye, hogy rengeteg alternatívát találhatunk a különböző alkalmazásokra. Ugyanakkor ez hátrány is lehet, hiszen nehéz eldönteni, melyiket használjuk. Így van ez a különböző böngészőkkel is. A puding próbája az evés, tartja a mondás. Tehát csak…..
El vagyunk látva mobilkonferenciákkal. Most a HWSW próbálkozik meg a témával. A november 23-ai, App! 2011 névre keresztelt rendezvénynek az alkalmazásfejlesztés mellett a projektmenedzsment is témája.  Szerintem az érdekesebb előadások a program alapján a III. szekcióban…..
sityu 2011.11.18 01:15:20
Ha jól értem a fölvetést, akkor itt most nem app-ötleteket kell írni, hanem valami "koncepciózusabbakat".

Volnának app-ötleteim is, de most inkább tartanám magamat a szigorú értelmezéshez:
-Alapvetően úgy gondolom, hogy ui-fronton még közel sem értünk a lehetőségek határáig: a lapozható ikon-gyűjteményeket, még a testreszabható widgetekkel sem, de a(z egyébként jó) w8-csempéket sem érzem az ergonómia továbbgondolhatatlan csúcsainak a launcher témában. S a launcher szerintem meglehetősen fontos kérdés: alapvetően befolyásolja, hogy az egyébként egyre jobban kézreálló és egyre több appot nehézkesen, vagy könnyedén használjuk-e?
-A könnyed, magától értetődő használat kulcsa természetesen alapvetően a milliszekundumokban keresendő.
-Meg a design-ban. Ilyen design megoldás lehetne pl.: valamiféle 3d-s jellegű megjelenítés. Nem feltétlenül valósághű ábrázolással, de pl. egy lakásbelsőt ábrázoló felületen elpakolható programindító gombokkal talán magától értetődőbb, hogy egy adott funkcióra való programot hol találni (én néha hosszú másodpercekig keresgélek, mert nem jut eszembe egy ritkábban használt app neve, vagy ikonja). S egy megfelelően nyitott rendszerrel nagyon érdekes virtuális tárgyakká válhatnának a launcher-felületek.
-De ez a fajta "virtualizálás" a különböző eszközök közti kommunikációban is hasznos lehetne: az eszközök csatlakoztatásának ilyesmi megoldására mutatott jó példákat a ms surface.
-A milliszekundumokat pedig kifinomult intuitív, tanulásképes megoldásokkal lehet csökkenteni: a rendszer figyeli a használatot, s a launcher elrendezését a funkciók használati gyakoriságához igazitja (a kevésbé használt funkciók halványabban v. távolabb jelennek meg).
-De az appokkal kapcsolatban is vitatnám az egyébként nagyon átgondolt w8 alapfilozófiáját, miszerint határozottan el kell választani a (komolytalan, olvasgatós) érintőképernyős és a (munkára használt, komoly) asztali gépek világát (még az egyébként egységes oprendszerben is). Ugyanis az a tapasztalatom, hogy kisebb-nagyobb finomításokkal az érintőképernyőn meglepően összetett funkciók kezelése is megoldható. Tehát az asztali szoftverek egyre határozottabb megjelenését is el tudnám képzelni az érintőképernyős világban.

-Van egy másik monomániám: a ki-, becsukható 'outliner' alapelv szélesebb körű elterjedése (én a checkvist.com -ot használom, a samsung tabonon is böngészőben, ami tűrhető, de korántsem tökéletes). Ugyanis ezzel a technikával hatalmas méretű szövegek kezelhetőek könnyedén egy korlátozott kijelző-felületű eszközön (a több alponttal rendelkező bekezdést egy mozdulattal egy sorosra lehet összecsukni).

-univerzálisan használható mobilos fizetést is el tudnék képzelni ;)
Az épületenergetikáról. 3. Mese, ami vagy másfél éve kezdődött ezeken a lapokon, majd hirtelen félbeszakadt. Féltem, nem lesz folytatása, amikor egyszer csak, pár napja meghívót kaptam házavatásra. Ismerősöm győzködött, hogy bár úgy tűnik, megfeledkezett rólam, meg a…..
Itt olvashatjátok a Terminál tervezőjével, Zepkó Ferenccel készült interjú második részét, amelyből megtudhatjátok, milyen esztétikai szempontokat tartott szem előtt az építész, hogyan viszonyul az épületet ért kritikákhoz, zavarja-e a MÁV-os rész lepattantsága, és hogy…..
Néhány hete interneten láttam és ismerősöktől hallottam, hogy "Jaj, Amerikában megszűnik a kézírás"! Hisztérikus reakció hullám futott végig a neten, amely úgy vizionálta, mint civilizációnk széthullásának első biztos jelét. Magam is furcsállottam a hallottakat, mert kissé…..
Bebaszva lemeszelték a zsék, bevitték, mire ő többek közt Oprah-val riogatta őket és felajánlotta, hogy szívesen szexel velük. Az ittas vezetésen kívül más vádat nem emeltek ellene, mondván hogy elég büntetés neki ez a felvétel. Hát ebben van valami! :-D   ..
Mindenkinek volt autóskártyája, aki élt a nyolcvanas évek végén. Akkor még 310-zel ment a leggyorsabb autó, és Trabant is volt a pakliban. A most kapható autóskártyában ugyan nincsen Trabant, de a koncepció ugyanaz, mindenféle adatot megtudhatunk a hengerek számától a…..
Az utóbbi időben történtek már próbálkozások a föccs palackozott formában történő piacra dobására (pl. 5 éve a Szigeten, vagy itt), sőt nekem még valami vörösboros kólás termék is rémlik a polcokról. Most azonban nem akárki, hanem a Hilltop vette a fejébe, hogy a nyári…..
sityu 2010.04.20 13:02:43
@Jó Estét: @atomrebel: A fröccs az egyik legegyszerűbb koktél. Nekem volt egy helyem, ahol a mixeré volt a feladat, hogy kitalálja az este italait, s ő rendszeresen kombinált a sorozatokba fröccsöt is (táncolós hely volt, kiizzadt, szomjas embernek a legjobb a fröccs - s nem sajnálta a Juhfarkot sem szódázni).

@Goyo: egy normális koktélbárban nehogymár nekem kelljen kevergetnem az italt, azért koktélbár, hogy ők csinálják, normális alapanyagokból (a bloody maryhez sem otthonról szoktunk borsot hozni)
Panic Girl - Midnight [mp3] egy újabb történelmi pillanathoz érkeztünk, skacok amire már mindenki régóta várt, most megérkezett íme, az APC első saját hivatalos remixversenye a Shadybrain és az AudioPorn Central bemutatja Panic Girl - Midnight REMIXVERSENY ahogy az már ismert…..
sityu 2010.03.19 02:50:57
Ha már soundCLOUD, meg cloudcomputing, akkor feltöltögettem az aviary-ra a sávokat: aviary.com/artists/sityu/creations/panic_girl_midnight_remixverseny
Sajnos egyszerre csak 10 sáv szerkeszthető.
Igazából érdemben még nem próbáltam ezt az online (böngészőben futó) zeneszerkesztőt, de első ránézésre a legfontosabb funkciók megtalálhatóak benne.
Nikola Tesla földi pályafutásának első 25 évéről szóló múlt heti posztunk örvendetes olvasottságától fellelkesülve (24 óra alatt 11 ezer egyéni látogató 23 ezer oldalletöltést produkált, amivel a blog eddigi históriájában a második helyre kapaszkodott) nekilátunk tehát…..
sityu 2009.11.09 13:48:16
Dinamónak nevezzük azokat a forgó átalakítókat, amelyek mechanikai energiából egyenáramú villamos energiát állítanak elő. (forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Dinam%C3%B3 )

Tehát a váltóáramú dinamó az műszakilag minimum pongyola (egyébként azt generátornak hívják).

De még csak a cikk elején vagyok.

Egyébiránt nincs bajom a cikkel.
AdamBast következő beküldésével lesz RJB (már itt áll a sorban):Ezeket az X-aktákból gyűjtöttem. Volt még rengeteg az elején is, de akkor még nem írkáltam fel.1: X Akták - Hinni AkarokEREDETI: Mulder: Maybe that's the answer, in a larger answer.SZINKRON: Mulder: Talán ez a válasz…..