Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petipeti

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lazarbibi Hangfegyverek 2019.03.08 16:52:50
Ez alkalommal a hang fegyverként való felhasználásáról lesz szó. Ez a téma nagyon sok érdekességet rejt, de gyakran táptalaja az álhíreknek. A poszt célja kizárólag a valóban létező projektek, és az effajta fegyverek tanulmányozása. A hallható hangok frekvenciája 20-20.000Hz-ig terjed. A fül az…..
petipeti 2019.03.10 13:18:17
www.youtube.com/watch?v=_gS6iK7Ql5E
A 7. percnél eeléggé LRAD hang
Manapság Magyarországon is egyre népszerűbb a telekocsizás, egyre több alkalmazás és facebook oldal szakosodott erre a tevékenységre. Sokan mondják, hogy veszélyes beülni egy ismeretlen ember mellé, amivel a tapasztalataim alapján egyet tudok érteni. Ennek miértjére adok választ a következő…..
  Még mielőtt bárki megvádolna, hogy kipécéztem magamnak Pál apostolt, sietek leszögezni: egészen a mai napig halvány fogalmam sem volt róla, hogy a címbéli közmondás tőle származik. Nem csupán a thesszalonikaiakhoz írt második levelét, de valójában egyiket sem forgatom sűrűn. Annyit azért tudtam,…..
A munkaerőhiányról már elegen és eleget cikkeztek, posztoltak. És még fognak is, mert egyre inkább a bőrén érzi minden munkáltató az országból elsuhant épkézláb szakemberek hiányát. A statisztika hazudhat, árnyalhatja a képet, de a mindennapok azt igazolják, hogy már a működőképtelenség határán…..
petipeti 2017.10.25 11:01:09
@igazi hős: Nem akartam nevesíteni az okokat, mert órákon át lehetne sorolni. Viszont az biztos, hogy ha bevándorlókkal szeretnénk próbálni a hiányzó munkaerőt, akkor hasonló problémákkal kellene megküzdenünk.
Meg ne feledjük, hogy Trianonnak is hasonló előzményei voltak. A földesurak idegenekkel pótolták a hiányzó munkaerőt. Betelepítették a tótokat, rácokat, oláhokat, mint olcsó munkaerőt, 100 év múlva övék lett az ország.
Az Orvosok Határok Nélkül szervezet elítéli a balkán-útvonalon áthaladó menekültek elleni erőszakot. A balkán-útvonalon működő határőrségek szüntelen és módszeres erőszakot alkalmaznak a gyerek és fiatal menekültekkel szemben, számolt be róla az Orvosok Határok Nélkül szervezet. Arra is…..
1. A jelenlegi 63 éves korhatár és a jövőbeli 65 év  egyaránt magasnak mondható a várható átlagéletkorhoz képest   Európában a legtipikusabb a 65 éves nyugdíjkorhatár, amely a legtöbb országban nőkre és férfiakra egyaránt vonatkozik, és amit néhány országban 67 évre terveznek emelni. Azonban…..
petipeti 2017.10.16 15:59:36
Ideje lenne már szembenézni a valósággal és a nyugdíjrendszer ilyen jellegű tárgyalásán túllépni. A technológia fejlődésének következtében a munkaerőigény töredékére fog csökkenni. A jelenlegi munkahelyek nagy része is csak alibi munkahely különösen az állami szférában. Ha kitolódik a nyugdíjkorhatár, akkor egyre kevésbé lesz lehetőség munkát találni. A piaci szereplők a munkaerő minél nagyobb mértékű kihasználásában (kizsigerelésében) érdekeltek. Csak a legjobb képességű munkavállalókat fogják alkalmazni. A fizikai munkakörökben 35-40 éves kor fölött a munkaerő hatákonysága nagymértékben lecsökken. A fejlődő világban az se lesz előny, ha valakinek több évtizedes rutinja van. Az új technológiákban való jártasság hiánya nagyobb probléma lesz. Hasonlóan probléma az idős kor a szellemi foglalkozásoknál is. A folyamatos fizikai és szellemi továbbképzés csak nagyon kevés embernél működik. A napi robot nem teszi lehetővé sok dolgozónak az önfejlesztést.
Valódi változásokra lenne szükség. Pl 25 órás munkahét bevezetése vagy a nyugdíjkorhatár 40-45 éves korra történő leszállítása. Ki kell találni annak a módszerét, hogy a gépek munkája után hogyan lehet járulékot fizetni. Pl, ha egy gép elveszi egy sofőr munkáját, akkor a gép tulajdonosa csak a munkabért spórolhassa meg. A járulékokat fizesse tovább. A jelenlegi rendszer egy bomba, ami az ellátó rendszerek teljes összeomlásához fog vezetni.
petipeti 2017.10.06 09:49:14
@Netuddki.: Bakker eddig erre nem is gondoltam. 5 év egyetem alatt jócskán összegyűlhet a tartozás. A végén meg lehet, hogy kap egy nettó 120 ezres állást.
Az ebben reménykedőknek és az ettől rettegőknek is üzenjük: Vona Gábor nem lesz Magyarország miniszterelnöke. Ez politikailag sem lehetséges, de az is kizárt, hogy a Jobbik 50-60 egyéni körzetet megnyerjen. Budapesten pláne nem lesz esélye. Manapság sokan mérlegelik, hogy mik az esélyei a…..
Kiket kellene főbe lőni, és szabadon likvidálni Magyarországon? Erről beszélt egy volt hírszerző tiszt az Echo tévében. Kölcsönösen előnyös karriert kínál a Nemzeti Együttműködés Rendszere azoknak az egykori állampárti besúgóknak, hírszerzőknek, illetve volt MSZMP-tagoknak, akik hajlandóak…..
petipeti 2017.09.25 14:27:50
@enta selecta: Ez így igaz. Szerintem a max belátható idő az kb 10-15 év. Szerintem 2 dolog fontos a hitelfelvételnél meg a hasonló szerződéseknél. Legalább 1 évnyi tartalék legyen a számlán vagy könnyen pénzzé tehető vagyonban, ha bármi történne. A másik: a jövedelem 20-30%-ánál nagyobb ne legyen a kötöttség, de inkább csak 20%alatti. Egy-egy ilyen ügyletnél nincs rosszabb helyzet, mint azért kiszállni, mert nem tudjuk miből fizetni.
petipeti 2017.09.25 14:30:33
@enta selecta: Ez így igaz. Szerintem a max belátható idő az kb 10-15 év. Szerintem 2 dolog fontos a hitelfelvételnél meg a hasonló szerződéseknél. Legalább 1 évnyi tartalék legyen a számlán vagy könnyen pénzzé tehető vagyonban, ha bármi történne. A másik: a jövedelem 20-30%-ánál nagyobb ne legyen a kötöttség, de inkább csak 20%alatti. Egy-egy ilyen ügyletnél nincs rosszabb helyzet, mint azért kiszállni, mert nem tudjuk miből fizetni.
A robotizáció rohamos. Részben válasz az emberi lustaságra (szüretelő gép, almaszedő gép, metsző gép), részben válasz a szigorodó szabályokra (önvezető járművek), részben pedig ipari hatékonyság növelés. A vége durva társadalmi kettészakadás lesz.
 Újabb hat köztiszteletben álló és feddhetetlen véleményformáló támogatja az euró bevezetéséért indított népszavazási kezdeményezésünket: Béndek Péter, konzervatív politikai filozófus; Kaltenbach Jenő, jogtudós, volt országgyűlési biztos; Mellár Tamás, közgazdász, volt KSH elnök; Raskó György,…..
A nemzetállam mint társadalomszervezési modell a XIX. század elején jött létre Európában, de Nyugaton már a létrejötte pillanatában is kizárólag a modernizáció hordozójaként tekintettek rá, amely az abszolutista polgárosítási modelleknek nyújtott győztes alternatívát. Annyiban volt csak nemzeti,…..
petipeti 2017.09.06 16:33:00
Aki a valő világban él az látja, hogy az utóbbi időben egyre kevésbé vannak államok. Mindenféle egyéb szerveződések befolyásolják az emberek hétköznapjait. Vannak no-go zónák, ahol az állam érdekérvényesítő hatása minimális. Vannak Voldemort birodalmak, ahol kiskirályok hozzák meg a döntéseket, vannak óriáscégek által létrehozott életterek saját szabályokkal. 2040-re ezek száma és nagysága növekedni fog. Ezek mellett ott vannak a "független" bíróságok. Az "ítélkezési gyakorlat" felülírja az állam törvényeit. kb olyan ez, mint a régi mondásban, "nincs egészséges ember, csak rosszul megvizsgált beteg". Azt kaszniznak be akit akarnak. Ki tudja milyen elvek alapján.
A hagyományok nagy része eltűnőben. Nincs már német, francia, stb kultúra. Amit annak neveznek annak semmi köze az igazi német, francia, stb kultórához. Részben a megtévesztés, részben a jogfolytonosság látszata miatt használják ezeket az elnevezéseket. Mindenki a saját elképzelését teszi bele ezek mögé a szavak mögé.
Az egyén nincs biztonságban a közössége nélkül. A maffiák hatalma egyre nagyobb. Bárkit földönfutóva tehenek pillanatok alatt.
Az állami szervezetek egyre erőtlenebbek. Az állami egészségügy, oktatás, közigazgatás egész Európában pusztul. Az államok millióknak fizetnek védelmi pénzeket. Nyugaton minenféle segélyeket, Magyarországon közmukabért fizetnek olyanoknak, akik egyébként ezt a pénzt bűnözéssel teremtenék elő. Mivel ezeknek az embereknek a száma egyre nő, az államok pénze egyre fogy, így a kiskirályok és maffiák felügyelete alá fognak kerülni ezek az emberek.
Valóban nem lesznek "nemzet" államok, de ami lesz az nem az lesz, amit sokan szeretnének.
Természetesen csak irónia, és elég szomorú, hogy a német választásokon is már kampánytéma lett Magyarország :(( Magyarország, így szeretlek! /Forrás: http://pecs.varosom.hu/ 2017, Európai Unió...
Vajon igazuk van-e azoknak, akik szerint az elkényelmesedett "nyugati világ" hanyatlásra van ítélve, és elözönlik a civilizáció vívmányaitól kevésbé fertőzött országokból érkező bevándorlók? Főként a radikális felfogásúak azok, akik kimondva vagy kimondatlanul ezt vallják, és félelemmel töltik el…..
petipeti 2017.08.28 20:27:21
@Tamáspatrik: Magyarországon lehet, hogy ez a helyzet, de Európában már nem. Manapság nincsenek távolságok. Afrika 2 óra repülővel. De kocsival is max 2 nap. Az iskolában már réges rég nem nevelik a gyereket. Amit otthon hall az fogja vezetni. Az asszimiláció kb 5%-ig működhet, de ahol már 80-100%-ban bevándorló gyerekek vannak az iskolákban, ott már ők parancsolnak.
Nem szabad elfelejteni a szaporodási rátákat. A "bennszülött" európai tudja, hogy mennyit kell dolgozni ahhoz, hogy ki tudja fizetni a terhességel és szüléssel, gyerek neveléssel kapcsolatos költségeket. A bevándorlók és akik soha nem dolgoztak legálisan, nem így gondolkodnak. Amí európában 1-2 gyerek dívik az is 30 után jön, addig azokban az országokban, ahonnan a bevándorlók érkeznek nagy családok vannak. 6-8 gyerek sem ritka, és 10 évvel korábban érkeznek az európai "normához"képest. De akkor még nem beszéltünk a vegyes házasságokról. Mivel az európai szellemiség jellemzően befogadó, így a vegyes házasságokban a bevándorlók értékrendje dominál.
Nem értek egyet azzal veled, hogy a németeknek meg a franciáknak ne lenne félnivalójuk. Ők most eljutottak egy pökhendi arisztokrata helyzetbe, ahol már nem akarnak kuli munkát csinálni. Behozzák a rabszolgákat. De az egy naív gondolat menet, hogy a behozott rabszolgák majd kitermelik a nyugdíjukat és fenntartják az életszínvonalukat. Az első generáció még talán, de a többi mind úgy akar élni, ahogy most a nyugatiak. Ők sem fognak robotolni. Viszont már most is egyre több bevándorló hátterű képviselő, polgármester van. Előbb- utóbb többségbe fognak kerülni. Attól kezdve bármit megtehetnek. Simán eltörölhetik a németek nyugdíját. Inkább ráköltik azt a pénzt az afrikai éhezőkre. De bevezethetnek olyan vagyonadót, amitől a most még magukat biztonságban tudó őslakosok földönfutóvá válhatnak. Ki fogja őket megvédeni? Senki. A demokratikus úton megválasztott vezetés irányítja a karhatalmakat. Elmennek tüntetni? Kit érdekel? Max kapnak egy kis könnygázt jobb esetben.
Nekünk van egy évszázadok alatt kialakult, európai értékrendünk, amiről azt hisszük, hogy mindenkinek természetes. Csak el kell menni Afrikába, Ázsiába pár hétre, beszélgetni a helyiekkel. kemény dolgokkal szembesül az ember. .
petipeti 2017.08.28 23:28:25
@csakférfi: Ezen hosszasan lehetne filozofálgatni. Pl kérdés, hogy mit nevezünk környezetnek. Melyik időpontban? Gyakorlatilag Európában alig van "őserdő". Elmész a Bükkbe vagy a bármerre az ember által telepített erdőket, az ember által befolyásolt patakokat, utakat találsz. A "vad"állatok is mind az emberhez igazodva élnek.
A Főld szerintem kb 500 millió embert képes eltartani. Mivel több, mint tízszer annyian vagyunk, így mindenféle trükkökhöz, terjeszkedéshez kell folyamodni a "fenntarthatóság" érdekében. Néha a jószándékú cselekedetek is balul sülnek el. Pl a modern orvoslás és technika exportálása Afrikába és Ázsiába olyan népesség robbanáshoz vezetett, ami mégnagyobb befolyásolást eredményez. Régen viszonylag egyszerű beavatkozások voltak, Novénytermesztés, a biodiverzitás csökkentése egy adott területen és az ember által kiválasztott faj szaporatása. Volt az állattenyésztés, ami szintén ugyanezt okozta, csak épp a faunában. Nőtt az emberek száma, kellett valami megoldás. Jött a műtrágya, locsolás, meg még ezer trükk a hatékonyság fokozására. Most ott tartunk , hogy mégtöbben vagyunk. Jönnek az új, génmódosított fajok, amik az evolúciót felül írva mesterségesen fejlődnek ki. De az ember evolúciója is más irányba megy. Életben maradnak és szaporodnak olyanok, akiknek nem kéne az evolúciós kiválasztódás szerint, de az orvostudomány életben tartja őket. Így nem csak egy mennyiségi bumm következi be, hanem egy genetikai satnyulás is, ami néhány generáció múlva előhozhatja azt a kérdést, hogy mettől a ponttól ember az ember? Meddig tart a farkas és hol kezdődik a kutya?
A világ változik. Menetelünk valahová, lehet a semmibe.
Közel egy éve hitetlenkedtünk azon a bejelentésen, amit akkor még Lázár János partizánakciójának, esetleg lázálmának tartott az ország. Most azonban visszatért a panelbontás ötlete a közbeszédbe, és úgy hisszük, Lázár most már tényleg nem tágít addig, amíg legalább néhány hódmezővásárhelyi…..
Sajnos az a helyzet, hogy a fűtőelem kiégése nem jelenti a sugárzás végét. Optimista becslések szerint egy kiégett fűtőelem többszázezer évig veszélyt jelent az emberre és a természetre. A kevésbé optimisták egymillióval számolnak. Amikor a fűtőelem kiégett, az atomerőmű üzemanyagaként szolgáló…..
petipeti 2017.05.01 09:58:00
@Dorottya Veres: Pontosan ez az. Nézd meg a linket. Hány féle veszélyes anyagot építenek be a napelemekbe. Ezek mind reakcióba lépnek a környezettel. Lehet, hogy a napelem lesz a XXI. század azbesztje.
petipeti 2017.05.01 12:07:35
@Dorottya Veres: Azért szerintem a napelem jóval bonyolultabb annál, hogy összekeverek egy kis homokot meg réz/alu/stb kábeldarabokat. Rengeteg a segédanyag. Mindenféle műanyag, ami szép lassan mindenféle összetevőkre bomlanak.
Egyébként az egésznek az az átka, hogy mindenki kicsiben akarja csinálni. Főleg azért, hogy ne kelljen adót fizetni. Ez nagyjából olyan, mint az otthon i zug-pálinkafőzés. Viszont az áram pont egy olyan dolog, aminek a fogyasztása teljsen rapszódikus. Egyik pillanatban sokat fogyasztok, de utána lekapcsololom a villanyt lejár a mosógép és szinte nullára csökken a fogyasztásom. Ha nem kötöm hálózatba magamat, ami kibalanszírozza ezeket az eltéréseket, akkor vagy nem lesz akkor és annyi energiám, amikor szükséges vagy a felesleget nem fogom tudni hova rakni. (Az akkumulátorok környezetbarátságát hagyjuk inkább)
Az energia előállítása, felhasználása és tárolása is kockázatokat rejt. Elég, ha bográcsoláskor felgyújtom a fél erdőt, vagy épp megégetem a kezem. Az atomenergia egy biztonságosan előállítható energiaforrás. Egész Paks évi üzemanyag szükséglete ráfér 4-5 kamionra. Visonta óránként tízszer ennyit éget el.
Ami ésszerű alternatíva lehetne az az atom, mégpedig a tórium. Hasonló hatékonysággal használható fel mint az urán, de kevésbé kockázatos. Ahhoz viszont, hogy ilyen erőművet fejlesszen valaki, rengeten pénz kell.
petipeti 2017.05.01 13:16:31
@Dorottya Veres: Szerintem tutira, hogy tele van a napelem mindenféle olyan anyaggal, ami nem jó. Ráadásul a tervezett 30 év élettartam alatt ki tudja , hogy mi mindennel lép reakcióba. Szóval, szerintem aggályos a "lejárt" napelemek biztonságos elhelyezése. Nem beszélve arról, hogy valószínű, hogy nagy részük nem kerül megfelelő lerakó helyre. Lásd a mai épületbontásokat.
A kizárólag megújuló energiával történő ellátás nem lehetetlen, de akkora kapacitás többletet kell beépíteni és olyan tárolókat kiépíteni, amivel a hatásfok tizedelődik. Vagyis, a jelenleg kb 10%-os tartós hatásfokkal rendelkező napelemek hatékonysága tizedére csökken, vagyis a rendszer hatékonysága 1%. Ráadásul a megújuló sincs ingyen. A napelemeket is illik takarítani, karbantartani.
Most rendszeresen járok MR vizsgálatra, és várom a halálos ítéletemet. Mindezt egy kontár miatt a dél-pestiből. Tisztelt Praxisblog!   Valószínűleg már csak néhány nap van hátra az életemből (legalábbis tiszta tudattal), és úgy gondolom, megosztom Önökkel/veletek az én dél-tepsis…..
petipeti 2017.04.13 15:45:52
@she_wolf: Úgy látom te nagyon nem vagy képben a világgal. A bolti dolgozók és multiknál dolgozók sem írkálhatnak akármit a cégükről. Volt olyan kollégám, akit azért rúgtak ki, mert egy üzlettárs céget fikázott a facebookon és ezzel megsértette az etikai szabályzat x. pontját. Szinte minden munkahelyen van ilyen. Az meg már nehogy kérdés legyen, hogy a beteg dolgairól lehet-e nyílvánosan beszélni.
Nehogy azt hidd, hogy csak az egészségügyi dolgozók játszanak életekkel. Millió egyéb szakma van, ahol az emberek élete forog kockán. A buszsofőr egy percre sem lazíthat. De nem lazíthat a pék sem. Ha mellényúl simán belekeveri a patkánymérget a kenyérbe. Nézz körül a világban, hány ember mujnkájától függnek életek. Ha az építész elront valamit összedől a ház, ha az erőművész elront valamit felrobban az atom.
Az egészségügy igenis szolgáltatás. A benne dolgozók a betegeket rajtuk keresztük a térsadalmat szolgálják. Magyarországon születésétől fogva mindenki szerződik erre a szolgáltatásra. Sajnos nem lehet lemondani.
Az egészségügy tele van begyepesedett dolgozókkal. Tisztelet a kivételnek mindenki csak lepasszol mindent, nehogy már dolgozni kelljen. Eszükbe sem jut, hogy valamin változtassanak. Jó az úgy nekik. Kapnak egy új gépet inkább elrontják nehogy már kiderüljön , hogy gyorsabban is el lehet látni egy beteget.
Persze a rendszer is hibás, sok az adminisztráció. Bár néha úgy néz ki, hogy sokan szivesebben adminisztrálnak, mint a beteggel foglalkoznak. A spórolásnak nyoma sincs. Legutóbb a leletemet olyan drága papírra nyomtatták, hogy majd' hanyat estem. A cégünknél megszoktam, hogy újrahasznosított olcsó papírt használunk. Erre a kórházban a kétszer olyan drága szuper fehér nyomtatópapírt használják. És ez csak egy a sok közül. A főorvosok kiskirálykodásáról ne is beszéljünk.
Egyszerűen be kéne látni, hogy nem jut mindenkinek az egészségügyi ellátásból. Nem is kapja meg mindenki, aki épp rászorulna. Csak épp azok nem, akik megtermelik a rá valót.