Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mokker

0 bejegyzést írt és 513 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az AMC-nél pilotepizódot rendeltek a Preacherből, Garth Ennis és Steve Dillon képregényének adaptációjából, amit mit ad isten, Seth Rogen és Evan Goldberg haverja fog rendezni. Egyébként mielőtt bárki kiakadna, hogy egy idegesítően röhögő szmóker bármit is csinál a Breaking…..
Elkövette a Blikk, jár a faszkorbács.  ..
Mokker 2014.12.03 12:30:22
A Gorka több változatát láttuk már, de a Partizan-M-nél egy jól bevált terepmintát alkalmaztak, egy már korábban bizonyított szabással kombinálva. A bevált terepminta a második világháborúban készült és a német csapatok hordták. Míg a Gorka szabása szintén a második…..
Mokker 2013.08.06 10:30:58
@Unio: Azért nem problémázik senki, mert oroszok. Nekik megvan az a reflexük, hogy "ha hülyeségnek tűnik, de működik, akkor nem hülyeség", csak annyiban módosítva, hogy: "ha politikailag kifogásolható, de nekünk dolgozik, akkor nem kifogásolható politikailag" :D
Kérem szépen ezt is megértük! Pár napja ünnepelték meg Észak Koreában a fegyverszünet hatvanadik évfordulóját. Ezt egyébként minden évben egy nagyobb katonai parádé keretén belül ünneplik, a fővárosban. A tavalyi parádéhoz képest néhány apróság tűnt fel. Ezek…..
Mokker 2013.08.02 16:06:57
@Unio: Az Észak-Koreai Néphadsereg általános (fontos, hogy általános) szintje megrekedt a 70-es évek szintjén. Ennek több oka is van, a legfontosabb talán, az az, hogy azokban az időkben romlott meg a feltétlen barátság Kínával. Ha megnézed a most fölvonultatott cuccokat, akkor mit is látunk? T-62-esek, M-21OF (vagy annak valamely váltazata) 122mm-es rakéták, még a tévékamerák is a '70es években rekedtek meg. A traktoros valami szerintem elég erős utalás a munkás-paraszt ideológiai maszlagra, azok a kis utánfutók meg szerintem bele vannak telepítve a koreai hegyvidékbe erődített védelmi résznek.
A Koreai NDK-val az a baj, hogy nem attól kell félni amit lát az ember, hanem attól amit nem. Emlegettétek itt a különleges erőket: nos azoktól a csávóktól igenis kell félni, kiképzésben vannak annyira jók, mint a nyugatiak, felszerelésben és fegyverzetben meg pont hogy senki nem tudja, hogy milyen szinten állnak. Az tény, hogy az É-Koreai hadsereg reguláris erőit valószínűleg nagyon hamar ledarálná egy koalíciós erő, a gond az, hoyg nagyon valószínű, hogy a tényleges harctevékenység lezárulta után még hónapokig, ha nem évkig a mélyen fanatizált különleges és kevésbé különleges erők komoly károkat okoznának (ha maga az általános populáció nem is csinálna semmit).
Mokker 2013.08.03 04:43:45
@gyula0910: Mint mondtam: a katonai győzelem igencsak valószínű, az utána következő időszak valószínűleg magasan alulmúlná az irakit. Azért É-Koreát és Vietnámot ne nagyon hasonlítgassuk, a vietnámi és koreai háborúban annyi a hasonlóság (kis túlzással), hogy vágottszeműek mentek fehérek ellen. Vietnám természeti adottságai már magukban nagyon eltérnek Koreától, Vietnám sokkal délebbre fekszik mint Korea. A vietnámi háborúban nagy szerepet játszottak az irreguláris erők, a fele gyakorlatilag gerillaháború volt, míg a koreai háború egy konvencionális háború volt.
Durván inzultálták Sarka Katát: Megöllek, te kurva! - ezzel a harsogó címmel hozta le vezető hírét a Bors Online a Magyarország Szépe Kft. ügyvezető igazgatójáról, Sarka Katáról. A bulvárlap szerint "a Komjádi uszoda szomszédságában esett neki egy hajléktalan…..
A tévésorozatok világa NEM VALÓS. Azért a csupa nagybetű mert van, akinek ez nem teljesen egyértelmű, és egyébként is, ha már a Nemzeti Trafikáriumokban kötelező felvilágosítani a vásárlót a dohányzás veszélyeiről, miért ne látnák el mi is közszolgálati feladatokat…..
Mokker 2013.07.03 22:30:04
@yaksi: ez történik mikor a kormányzó párt mindent átitat politikával, még az iskolát is. Szép lassan máshova is beleivódik a politika sajnos, ez van.
Mokker 2013.07.02 17:58:49
Kedves, hőn szeretett olvasók, van egy jó (rossz?) hírünk. A Hírek kávé mellé címre keresztelt hírrovatunk mától véglegesen a közösségi médiára költözik. Még mielőtt mindenki elkezdene hevesen kommentelni és abban nőnemű rokonainkkal létesítendő szexuális kapcsolatra…..
5.g & CN & Rammjaeger83 A katonai hegemóniára alapozott intervencionista amerikai külpolitikát rendszerint a neokonzervatív érdekcsoportokhoz szokás kötni. Azonban egyre több higgadt szemlélőnek tűnik fel, hogy bizony a velük szembehelyezkedő számos - és nem kevésbé…..
Combat Gear Blog MCU (2.rész) 2013.06.28 08:00:00
Egy hete megkapta az Új zélandi hadsereg első alakulata az új Multi Terrain Camouflage álcázószínnel ellátott harci-gyakorló ruházatot. A képeken csak maga a ruha és a sisak huzat látható. De megtalálható már a lángálló változat, és hideg illetve nedves időben használható…..
Mokker 2013.06.30 16:46:25
@Unio:

Erre az ACU-ra (részemről) legeslegutolsó hozzászólásként csak annyit tudok mondani, hogy haverommal multkor tudatmódosító szerek hatása alatt (be voltunk rugva, meg be is voltunk tépve - de már elévült!) a The Unit c. sorozatot néztük, és volt egy bizonyos bevilágítás, ahol zöldnek véltem látni a középszürke árnyalatot, barnának a sötétszürkét, és sárgásnak a világosat. Lehet, h drogosok ellen fejlesztették ki?
Jimmy Kimmel talkshow-jában gyakran van egy olyan szegmens, amiben egy stáb kimegy az utcára és álhírekkel akasztja hasba a járókelőket, majd a reakciójukat közösen kiröhögjük. Na, most egy Justin Bieber-koncert előtt tesztelték, mennyire megengedők az ifjú popcsillag rajongói a…..
Mokker 2013.06.28 23:01:00
@Sevven: azt ugye tudod, hogy nincs összefüggés a nemzetiség és a fasizmus/nácizmus közt... náci vagy fasiszta akárki lehet, nem kell olasznak vagy németnek lennie.
A magyar honvédségben széles körben eddig nem rendszeresítettek előre porciózott “harci” élelmiszer csomagot. Pár éve láttam egy próbálkozást, de arról további információm nincs. A korábbi MRE egy szürke színű, elég vékony műanyag borítással rendelkezett. Az oldalán…..
Mokker 2013.06.25 11:58:03
@Unio: Őszintén, kit érdekel, h zsidó/nem zsidó? Mindenki uazt a "szart" eszi (bár ez pont nem tűnik szarnak) :) Nagyon jó dolog a magyaros kaja, de ha a fejadag is a "magyaros" szellemben készülne el, akkor étkezés után egy fél órán át csak emésztenének a bakák, de semmi mást nem csinálnának :D

Amúgy szerintem tök jópofa a csomag, különösen tetszik a melegítő (bár én lehet, hogy egy nagyobb melegítőt adnék hozzá előhajlítva, úgy elrendezve, hogy merevítse és védje a csomagot). Hol lehet ilyen csomagot beszerezni? :)
Az idén mindössze harmadik alkalommal megredezésre kerülő Critics' Choice TV Awards nevű dzsemborin nagyjából azokat díjazták a tévékritikusok, akiket tippelni ée várni lehetett. Jó, az Orphan Black főszereplőjének győzelme a legjobb drámai színésznő kategóriában nem…..
Combat Gear Blog Surefire HL-1-B-TN 2013.06.17 08:00:00
A fejlámpákat sisakon hordva van egy aprócska hátrányuk. Még pedig, hogy az éjjellátó használatát akadályozzák, emiatt például kicsit oldalra is kell csúsztatni őket. Ennek a problémának a kiküszöbölésére született meg kifejezetten a sisakokhoz a Surefire HL 1-B-TN…..
comment:com A nap képe 2 2013.06.17 14:30:00
A Trónok harca karaktereit kétségbeesetten megnevezni igyekvő fater valóban több szereplőt nevezett meg, mint azt első képünkön mutattuk, itt van mind, röhögni lehet nyugodtan.  ..
Mokker 2013.06.17 16:29:28
@AudreyH: egészségedre!
A Trónok harca legutóbbi epizódja, a harmadik évad kilencedik része olyan mértékű felháborodást váltott ki a nézők körében, amire régóta (na jó, 2011 óta) nem volt példa. A sorozat alapjául szolgáló regényeket író George R.R. Martin neve egy napra a gyökérség nemzetközi…..
Mokker 2013.06.04 19:10:10
@0001:

Szerintem csak simán az eltérés az európai és amerikai általános életszemlélet közt... Ha megnézed az európai történelmet, mi európaiak nagyrészt térdig vérben gázolva tettük meg a történelmünk nagy részét, sok igazságtalansággal, ármánnyal, satöbbi, míg az amerikaiak azért vannak Amerikában, nem pedig Európában, mert nem bírták elviselni, hogy az élet kegyetlen és igazságtalan (na jó, ez kicsit szarkasztikus volt, de na). Az amcsiknál az "igazság bajnokai" nem bukhatnak el, de Európában tudjuk, hogy a történelmet a győztesek írják, és a törikönyvek nem objektívak.
>Sajnos az ide haza gyártott rendvédelmi felszerelések is hagynak némi kívánnivalót maguk után, ezért gyakorta az állomány saját magának szerzi be a különféle célzsebeket. Alapvetően a rendőr járőrök, akik kötelezően magukkal kell vigyék a bejegyzésben felsorolásra…..
Mokker 2013.05.22 15:29:24
@dudi01: Na PONT EZÉRT nem megy az ember kiképzés nélkül, allahu akbározva háborúba... Biztos nagyon ki akarnak cseszni Asszad-dal, de ez is bizonyítja, hogy hittel nem lehet háborút nyerni.
Az a videó megvan, mikor a T-55ösben lőszerrobbanás történik? kis utánaolvasás után mindenki arra a következtetésre jutott, hogy a besült lőszer akkor sült el, mikor megpróbálták űríteni pont azért, mert helytelenül történt az űrítés, ettől persze mindenki a levegőbe repült.
Combat Gear Blog Boston 2013.04.26 08:00:00
A bostoni robbantásra reagálva szinte minden mozgósítható rendőrt és különleges egységet a helyszínre rendeltek. A róluk készült képek elég jó képet adnak a felszereltségükről, ezért következzen egy gyűjtemény ezekről. Az egységek elhelyezéséhez szükséges a rendszer…..
Mokker 2013.04.26 15:30:15
@Combat Gear Admin: Azért a FD-k és PD-k közt tudtommal elég nagy az átjárhatóság. Továbbá a Medic és az EMT közt van egy elég nagy kiképzésbeli eltérés, lehet, hogy a két FD-s medic azért volt ott, mert nekik pont ilyen kiképzésük van.
Nem szoktunk ilyet csinálni, de most kivételt teszünk, mert az RTL Klub begőzölt a Tv2 tegnapi, Az ének iskoláját fényező sajtóközleményében félreérthetően megfogalmazott nézettségi adatokon, és tiszta vizet önt a pohárba. A finoman induló, majd egyre durvább oltás szó…..
A jelenleg zajló szíriai belháborúra kifejezetten igaz, hogy kamerák kereszttüzében zajlik. No persze nem csak a megszokott médiamunkásokra kell gondolni, hanem a túlbuzgó forradalmárokra vagy kormánypárti katonákra is, akik saját szórakoztatásukra vagy propaganda célokra…..
Mokker 2013.03.28 03:47:51
Nekem az e kedvencem az egészben, hogy nem allahu akbároznak orrba szájba. Az rettentően szokott idegesíteni a felkelők videóinál, h a jóistent szeretnék, h rávezesse a lövéseket az ellenségre, nem pedig az irányzékot.

@Krizo: Valóban furcsa, bár elnézve a dolgot sokkal kevésbé halálos, mint ahogy gondolnánk elsőre.

Amúgy érdekes infókkal szolgálhat majd ez a videó mindenkinek aki oly' elvetemülten hirdeti, h az orosz technika szar...
Mokker 2013.04.09 02:49:14
@dudi01: Amiket "benyelt", azok valószínűleg sima 7-esek voltak, vagy valami más cuccok, mert a 29-es úgy vágta agyon, mint a huzat.

@bendreb: egész pontosan nem a toronyban (ott csak pár pluszlőszer van), hanem alatta a forgó lőszertárolóban. Az szokott a gond lenni, mert ha az berobban, akkor szétrepül az egész tank. (fun fact: az eredeti orosz T-72eseknek "csak" ledobja a tornyát a robbanás, viszont az Irakban (lágyacélból!) gyártott Aszad Babil "harckocsikat" szanaszét vetette a robbanás)
Az ukránoknak van (volt) erre egy lehetséges megoldása (amit vicces módon én is kitaláltam de teljesen függetlenül), mégpedig az, hogy a lőszertárolót a torony hátuljába épített kazettába helyezik át a töltőgéppel együtt, elzárva a küzdőtértől.

@gioconda: A nyugati tankok lőszerrekeszei a) el vannak választva "blast door"-okkal a küzdőtértől, b) "blow-off panel"-ekkel rendelkeznek, és ez a kettő azt eredményezi, hogy egy lőszerrobbanás a környezet felé távozik, nem pedig a küzdőtérbe.
Grodin & Rammjaeger83 & SchA [FIGYELEM! Az alábbi cikk az Ön szellemi egészségére káros, még ha nem is teljesen komoly gondolatokat tartalmaz. 18 IQ alatti látogatók számára elolvasása egyáltalán nem, szellemileg kiskorú fórumfighterek számára pedig csak Seduxen + sör…..
Mokker 2013.04.05 02:12:31
Mokker 2013.04.05 02:17:24
@hehe64: Ez mekkora, hallod sírok a röhögéstől :D
Van egy rakás olyan meló, amit semmi pénzért nem vállalnák, az egyik ilyen Bombák földjén című Oscar-díjas filmben látott bombaszakértőké, Nem ragozzuk, annál, hogy egy házibarkács bomba leszaggassa a bal kezünk négy ujját (vagy a fél karunkat) még egy behajtócég telefonos…..
Mokker 2013.04.04 15:36:25
@juhaszvik: A túlélőknek általában rémálmokat okoznak ennél sokkal-sokkal kisebb balesetek is, hidd el. Találkoztam olyan lakatossal, aki a mai napig azért nem tud rendesen aludni, mert 20 évvel korábban szemtanúja volt annak, hogy egy esztergagép becsavarta a haverja karját vállig.
Ezek után az, hogy szétrepülő húscafatokat lát az ember már csak a következő fokozat, de van akit például az készít ki, mikor össze kell szedni a darabokat (mert össze kell szedni őket!) és talál egy gyűrűsujjat egy jegygyűrűvel. Ezek az igazán gyomorbavágó dolgok.
Gondolom sixx azért kerülte a halál-bombák összefüggést, mert optimista vagy babonás vagy mittudomén, vagy lehet, hogy simán csak azért, mert a maradandó fogyatékosságot sokan rosszabbul élik meg, mint a halált magát.
A Trónok harca az a sorozat, amire az HBO nagyon büszke, a rajongók meg odavannak érte, és az egész világ remegve várja már harmadik évadának kezdetét. Pedig ha jobban megnézzük a történetet, semmi formabontót nem találunk benne, az elképzelt középkorban sakkfiguraként ide-oda…..
Mokker 2013.03.30 16:03:45
@roli101: ritka nagyra nőtt troll vagy baszdmeg. Illenék odaírni, h spoiler, mert nem mindenki olvassa a könyveket, vagy néz utána másképp a történetnek. Idióta.

@koschwarz: én a szarkazmus szót használtam volna, nem az iróniát :D