Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KukacAV

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
drogosok ügyvédje Heti adag 2009.02.09 14:54:00
     - A múlt héten végigkövettük a 14-szeres olimpiai aranyérmes Michael Phelps körüli méltatlan kavarást. Miután kiderült, hogy a Világ Legsikeresebb Sportolója nem veti meg a kannabiszféléket, előbb mindenki a magánélethez fűződő jogokat emlegette, aztán a…..
KukacAV 2009.02.09 19:15:34
@chipanddale74: "nem tudom hogy fűből mennyi a 10 gramm, de úgy tippelem nem egy staubra való, hanem sokkal több"

1 gramm (tiszta) THC-ig vagy 5 tő növényig csekély mennyiségnek számít. A legerősebb, laborokban kitenyésztett fajtákban is legfeljebb 15-20% a THC, de amit ma Magyarországon árulnak, az általában 2-5%-os lehet. Magyarul 10 gramm növény (szárral, levéllel, gyantával) nagyon nagy valószínűséggel 1 grammnál kevesebb THC-t tartalmaz.

Ergo akár a büntetési tétel legalja is alkalmazható. De itt nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megint százezreket kidob az állam egy felesleges eljárásra. Na de sebaj, addig se kell a többi problémával (rablások, gyilkosság, erőszak) foglalkozni. A közvélemény számára az is kellőképp megnyugtató, ha a rablók helyett a magát békésre szívó átlagfogyasztót zaklatják.
Tuti, hogy használtak már ennél bizarrabb reklámokra Holokauszt-túlélőket, mindenesetre mérne alapon most a legalizáció mellett álltak ki. Az izraeli Holokauszt Túlélők Pártja szövetkezett egy a leginkább a kender felszabadításával foglalkozó Aleh Yarok Pártból kivált…..
KukacAV 2009.02.04 20:41:15
Meggyes Tamás esztergomi polgármester a magyar poltika színesebb egyéniségei közé tartozik. Nem sok kollégája van például, aki kizárólag a személyével foglalkozó bloggal büszkélkedhet. Aztán olyanból sincs sok, akinek a házát felgyújtották. Most azonban foglalkozzunk inkább…..
KukacAV 2009.02.04 19:11:58
@states: "Ez bassza egyesek csőrét jól láthatóan"

Nem az bassza, hanem politikus úr stílusa és demokrácia-felfogása. A felvételek önmagukért beszélnek, nem kell hozzá semmilyen belemagyarázás.

A filmrészletek tanúsága szerint megrekedt egy ötéves gyerek érzelmi szintjén. Érthetetlen, hogyan vállalhat egy ilyen figurát egy országos nagy párt.
A legdurvább sztori, amit tavaly olvastam, de mintha sosem posztoltam volna be, Rachel Hoffmané. A 23 éves, barátainak dílelgető csajt beépített ügynökké zsarolták floridai rendőrök, miután második alkalommal is füvet és ecstasyt találtak a lakásán. Ráállították két…..
KukacAV 2009.01.28 17:34:54
@Miett2: "Csak valahogy sosem értettem meg, hogy attól, hogy az emberiség már rendelkezik néhány legalizált droggal, attól miért kellene rászabadítani még egy párat?"

Lehet, hogy nem olvastad elégszer az ezerszer leírt választ: a "drogok" itt vannak a törvény szigorától függetlenül, és jelenleg teljesen az alvilágra bízzuk a terjesztést és a minőségellenőrzést. Svájcban a heroinfüggők orvostól kapják a heroint, mégis csökken az új belépők száma (a régi heroinistk pedig nem halnak meg, egy részük dolgozni jár, mások kezelésre). Hollandiában nem jár börtön a füvezésért, mégis kevesebb kamasz próbálja ki, mint a szigorúan tiltó USA-ban.

A dekriminalizálás nem azért kell, hogy többen drogozzanak, hanem azért, hogy a fogyasztók garantált minőséghez jussanak és ne kerüljenek kapcsolatba más, veszélyes drogokkal, nem beszélve az alvilági figurákról. A füvezők túlnyomó többsége irtózik attól, hogy ismeretlen eredetű anyagot vásároljon megbízhatatlan forrásból. Mégis erre kényszeríti őket a börtönpárti "logika".
KukacAV 2009.01.28 17:42:27
@Miett2: "A fiamtól is hallottam ezeket az érveket, aki szintén kardoskodott amellett, hogy a fű az aztán nem árt. Persze az évek alatt nem csak az volt, de a szociális és szellemi leépülést azzal kezdte. Most az ítéletére vár a börtönben. Nagyon szeretem, de ettől még nem a rendszert szidom(legalábbis nem emiatt), hanem az a véleményem, hogy aki ebben az országban él, annak be kell tartani az itt hatályos törvényeket. Ha nem akarja vagy tudja, akkor tényleg keressen olyan helyet a Földön, ahol szabad ami itt illegális.Vagy ha nem tetszenek a törvények, akkor menjen politikusnak, és próbálja megváltoztatni őket."


Őszintén sajnálom, ami a fiaddal történt. Egy kevésbé barbár országban a füvezésért legfeljebb a szülői szigorral kell szembenéznie egy fiatalnak, nálunk sajnos úgy gondolják, hogy a társadalom számára jobb, ha a fiad börtönbe kerül. Szerintem meg jobb lenne, ha dolgozhatna vagy tanulhatna. És igenis tévedsz: a rendszer a hibás, amely ilyen irracionális módon áll hozzá a kenderfogyasztáshoz.

Egy racionális társadalom egy problémás fiatal szociális leépülésére nem gumibottal válaszol, hanem szakembert hív segítségül. Mint ahogy "Karesz" is élhetne még, ha történetesen egy kevésbé vérszomjas országba születik. (Apukája azóta is járja az országot és arra biztat, hogy maradjon minden a régiben, hadd haljon bele még több fiatal az embertelen szabályozásba.)

"Ami a holland liberalizmust illeti, egyre többet olvasni arról, hogy a hollandoknak kezd elege lenni ebből a fene nagy liberalizmusból, és egyre több szigorítást vezetnek be. A részbeni legalizálás nem oldotta meg a problémát ott sem."

Ezt is leírtam már vagy tucatszor: legalább tíz éve rendszeresen visszatér a hazai bulvársajtóban, hogy a "hollandok is megbánták". Egy fenét: jelenleg épp a börtönpárti szomszédoktól hozzájuk zarándokló turistatömegekkel küzdenek. Ez nem az ő szabályozásuk hibája, hanem a szomszédoké.

Egyetlen holland rendőrnek sem jutna eszébe, hogy biztonságosabb és élhetőbb lenne az országuk, ha holnaptól börtönnel fenyegetnének több százezer fogyasztót és újra az alvilágra bíznák a terjesztést.
Tavaly egyszer már találkoztunk az Amszterdami Hash Museummal egy galéria formájában, Gaze friss beszámolója szerint viszont ennél többet nem is ér a történet:Nemtom, biztos volt már topic, de én minap láttam az amsztredami hasismúzeumot, és adnék róla egy fontos infót: NE NÉZD…..
A napokban adta le a CNBC tényfeltáró videóját az észak-kaliforniai "orvosi" kendertermesztés különböző momentumairól. A film egyebek közt bemutatja a helyi nagybani termesztőket és gerillakertészeket, körbefut Oaksterdamban és meginterjúvol egy excsempészt, aki több…..
Japán tele van újító ötletekkel, és olyan hibbantakkal, akik azokat meg is valósítják. Más magyarázata nem lehet annak, hogy újabban QR kódokat, azaz mobilok által is leolvasható vonalkódokat raknak a sírkövekre. A temetőbe látogatók beolvassák a sírról a kódot, és mindent…..
A túlméretezett, elektromos vaporájzerekkel szemben teljesen tiszta megoldást kínálnak az idei Kannabisz Kupán megosztva legjobb termék címet nyert Pocket Alchemy kannabisztinktúrái a diszkréten betépni vágyóknak. A trükk az, hogy nem tiszta alkoholban oldják a füvet, hanem olajat…..
Leleplező riport készítésével próbálkozik a Magyar Nemzet és a Hír TV. A magam részéről azt tanácsolnám nekik, inkább csináljanak bejglit, ott nagyobb esélyük van a sikerélményre.Az esemény: Ismeretlen Férfi beállít a IX. kerületi SZDSZ elnökéhez, és felkínál neki egy…..
Fair Ha nem maradsz, nincs szám! 2008.12.17 13:42:00
Úgy látszik a Pannon nem szeretné elveszíteni előfizetőit, amit Vigyorka a saját bőrén is megtapasztalt.2006. 06.08. napján kötöttünk szolgáltatói szerződést a Pannonnal, egy családi csomagra, melyben legközelebbi családtagjaink vettek részt. Tudomásul vettük, hogy egy…..
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
KukacAV 2008.12.10 16:28:22
A Jobbik valós problémákat feszeget, egyedül az a gondom velük, hogy képtelenek megoldást találni. A helyzet olyan súlyos, hogy mindeképp fájni fog a megoldás, ha egyáltalán hajlandó lesz az ország _akarni_.

Talán még emlékeztek rá, hogy hatévesen mindannyian úgy érkeztünk az iskolába, hogy eleve le voltak osztva a szerepek. Volt két osztálytársam, akiken látszott, hogy otthon foglalkoztak velük, mindenben okosabbak voltak. Már az első napon. Azóta mindkét lány orvosként dolgozik, azok az osztálytársaim pedig, akik a leglassabban fogták fel az "Imi ír" mondatot (ez volt az első, amit leírtunk :)), azokból ma alkoholista, lepukkant, szomorú felnőttek lettek. Nem emlékszem olyanra, hogy valaki elsőben buta, esetlen kisdiákként kezdte, de később felkerült a legjobbak közé. Ez nem így működik, legalábbis nem ilyen pedagógusokkal.

Egy rossz háttérből érkező cigány (vagy bármilyen) gyerek már mindenről rég lekésett, mire iskolába kezd járni. A különbség csak fokozódni fog az évek során.

Korábban kellene kezdeni a felzárkóztatást. Ehhez viszont kötelező óvoda vagy bölcsőde, valamint bentlakásos kollégiumok kellenének (és persze ez esetben minden gyereknek kötelező lenne az óvoda, hacsak nincsenek nagyon furfangos jogászaink a törvényhozásban). Volt a mostani kormánynak egy halvány elképzelése egy ilyen rendszer bevezetéséről, de egyrészt a szokásos töketlenséggel hagyták, hogy elhaljon az ötlet, másrészt az ország polgáribb fele (hehe) azonnal rákezdett a "mocskos komenista diktatúrát idéző módszerek" című mantrára.

Nem beszélve arról, hogy ma képtelenség lenne komoly pénzeket szerezni a költségvetésben egy ilyen óvodai rendszer kiépítésére.

A ma születő hátrányos helyzetű gyerekek problémájához képest teljesen másodlagos az, hogy az amúgy is reménytelen helyzetben lévő szülőkkel mi lesz. Ők ebben az életben már nem fognak beilleszkedni vagy normális életet élni. Ezzel elleszünk valahogy, de ha hagyjuk, hogy minden ilyen család 6-8 hasonló sorsra ítélt gyerekkel ajándékozza meg az országot, akkor nagy baj lesz.

Ehhez képest a jobboldali média csak és kizárólag azzal foglalkozik, hogy zárjuk be őket és ne adjunk nekik segélyt. Ettől semmi sem fog megjavulni.
A poszt témája nem annyira véres, mint a cím sugallja. Gyula küldte: A minap megnéztem a Gilbert Grape (eredetiben What's eating Gilbert Grape) című műalkotást, melyben a következő érdekességet leltem: Egy családi ebéd alkalmával piszkálják és szekálják a Johnny Depp által…..
Én katolikus középiskolába jártam, így már azt is eredménynek könyvelem el, ha egy katolikus intézményben nem kötelező Cliff Richardot hallgatni, akire ismeretlen okból végtelenül gerjednek a katkók. A Névtelen Felháborodott Szülő nem ennyire megengedő, ő kiborult a Pázmány…..
Megint egy látszólag jelentéktelen ügy érkezett a Zugügyvéd postaládájába, de aki már találkozott egy ilyen, jogilag szinte kezelhetetlen helyzettel, megérti, hogy miért került ki posztba. Főleg ha pizzéria van a földszinten, az tud igazán kellemes hatást elérni a…..
Ledőlt egy fal, John Cleese és társai végre vettek egy nagy levegőt, és saját YouTube-csatornát indítottak, amin ugyan egyelőre csak 24 videó található (öt nap alatt került fel ez a mennyiség), de jön a többi is, yeah. Persze nem MP lenne, ha nem készítettek volna egy videót az…..
Félrefordítások Jól vagyok 2008.11.02 10:10:00
hariel (RJB) egy újabb találattal jelentkezik:Néhány napja az Animal Planeten (vagy a Spektrumon?) volt valami film a cápákról, amiben az egyik merülés után lementek a hajó kabinjába, és elhangzott egy szép magyarítás:- Kérsz egy csésze teát?- Nem, kösz. Jól vagyok. (Mivan?)Nem…..
KukacAV 2008.11.02 16:03:28
Elnézést a kissé szencázióhajhász főcímért. Mentségemre szóljon, hogy nem én találtam ki, hanem a norvég drogprevenciós kampány készítői, akik ezzel a fősorral csalogatják be az embereket az általuk készített szájtra. Itt aztán miközben hasznos információkkal látják el…..
w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
Az esküdtszék után a Montgomery megyei sheriff "független" vizsgálata szerint sem hibázott az a rendőr, aki egy razzia során agyonlőtte a fegyvertelen Tarika Wilsont az ohioi Limában. A 26 éves Wilson egyéves fiát tartotta a kezében az emeleti hálószobában öt másik…..