Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikrobi89

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EvA35 fotója Játékra hívunk titeket, amiből tanulhattok is. Indul az Indafotó Küldetés - ami, ha úgy tetszik, akkor egy online fotós workshop, ha ez túl komolynak hangzik, akkor fotós közösségi játék. Azoknak ajánljuk az Indafotó küldetéseket, akik rendszeresen osztanak meg…..
A Küldetés egy fotós játék, mi adunk egy közepesen nehéz feladatot, amit neked teljesítened kell, maximum két hét alatt; határidőre. Nem maradsz egyedül a feladatoddal, itt az Indafotóblogon folyamatosan példákkal, tanácsokkal segítünk, hogy elérd a kitűzött célt. Sok…..
Az első feladatotok egy portré elkészítése egy ismeretlen ismerősről. Nem kérünk lehetetlent, rá fogtok jönni, hogy megszólítani valakit sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok. Rengeteg írás kering neten, amiben utcai fotózáshoz adnak tippeket, és arról beszélnek, hogyan legyetek…..
Mikrobi89 2012.11.28 18:40:34
Nos, ezt nem siettük el - de megvan a minipályázat eredménye. Két fotót fogtok látni, aminek a késztői két-két poszttal jelentkeznek az ősz folyamán itt, az Indafotó blogjain, ahol megosztják a nyeremény könyvből szerzett, általuk kiválasztott néhány praktikát. Photoshop…..
Mikrobi89 2012.09.08 18:53:31
Elértük hó elején a nyolcmilliomodik fotót: A hétmilliomodik fotót 2011 decemberében, a hatmilliomodikat pedig 2011 júniusában töltöttétek fel, az ötmilliomodikra pedig 2010 novemberében került sor. ..
Minipályázatot indítunk két - egymáshoz közel álló - témában a Photoshop tudásotok fejlesztésére. Professzionális portréretus Photoshop mágikus trükkök tervezőknek A könyvet az nyerheti meg, aki már rendelkezik valamennyi Photoshop tudással a témákban és egy-egy…..
Mikrobi89 2012.07.08 11:11:29
@serko79: Nyugi nem vagy egyedül. De meg lehet könnyen tanulni, csak kicsit olvasgatni kell utána és próbálkozni.
  Elszászer Dániel   Indafotó: http://indafoto.hu/edaniel  Blog:           http://edaniel85.blogspot.de/                       Kedvelt képei Civilben” mivel foglalkozol?…..
Délben hirdettünk eredményt a négy győztes:  Indafotó: Dino fotója csillagom fotója Faterphoto fotója Blog.hu PDave fotója Coolya fotója redoctober fotója Indavideó Tuninglove fotója kisklau fotója A videósok harmadik képét azóta törölte a…..
Mikrobi89 2012.03.09 17:31:49
Indafotóblog Indafotósok - Pingu 2012.02.23 10:00:00
  Koncsár Irma   Indafotó: http://indafoto.hu/pingu  Blog:           http://bolygopingvin.blogspot.com                        Kedvelt képei Civilben” mivel foglalkozol? Egy…..
Minden fotómegosztó máshogy kezeli a képeket. Más méretű thumbnaileket készít, más szoftverrel méretezi át a fotókat, máshogy próbál helyetted gondolkozni. Elkezdtem összeszedni az ismertebb oldalak tulajdonságait, de ezekhez ezer beállítást kell tesztelni segítsetek…..
Mikrobi89 2012.02.21 19:01:11
@Void Bunkoid: 5 megapixeles képet már nyomtattam ki A3-ban... és minőségileg tökéletes :)
Mikrobi89 2012.02.23 14:32:48
@darthwalk: Üdv. Szerintem olyan képekre kéne max kicsit ráélesíteni amit az indafotó leméretez. Aki ért a fotózáshoz kicsit, az figyel és biztos nem tölt fel 5 mp-es képet, hanem max 1600-1200 pixeleset, amire ő már ráélesít amennyire kell.
Az emlékezetes Indafotós sztorik első mesélője Pingu. Aki kérésemre megosztotta velünk egy élményét.   Van Stockholmnak egy -azt hiszem mondhatom, hogy híres - vidámparkja a Gröna Lunds Tivoli. Nem egy nagy vidámpark, de tele van olyasmivel amit szerintem a spanyol…..
Miután nem volt ritka a -20 fokos hideg sem, így a folyók elkezdtek befagyni. A Tisza helyenként teljesen befagyott és a Dunán is megindult a jégzajlás. A fotósok a zimankó ellenére is csapatostul, állványokkal vonultak a folyókhoz az úszó jégtáblákat fotózni. A jégzajlás…..
Indafotóblog Hold Halo 2012.02.03 15:11:00
AZso küldte a tegnapi képét a Halo nevű fényjelenségről, amelynek itt a magyarázata ..
Mikrobi89 2012.02.03 17:06:50
 Hát eljött az idő. Beküldtétek, kilistáztuk, belistáztuk, összegyűjtöttük, lepontoztuk, kiszámoltuk és tessék! 2011 legjobb indafotós képeinek krémje, a top 20. Közte az első helyezettekkel. Igen, ketten vannak, a zsűri szavazatai alapján pontegyenlőség alakult ki, így…..
Mikrobi89 2012.01.12 23:26:21
@zati75: Sok sikert! én lesni fogom :)
  A köd a levegő páratartalmának egyik megjelenési formája. Lényegében olyan réteges felépítésű felhő, melynek alapja a földfelszínt éri. A köd a Nap melegítő hatására, amint a felszínt melegíteni kezdi, el is oszlik, ennyit a tudományos oldaláról. A fotósok más…..
Mikrobi89 2011.11.25 23:33:12
@n.Gyuree: Elmaradt, de terméseztessen nem haragszok meg, olyan kép terméseztessen nincs ami mindenkinek tetszik, sok időt nem is fordítottam rá... láttam a csónakost, gyalogoltam 5 percet, fotóztam és már mentem is :)
Amit te mutattál képet azon volt az az előnyöd már hogy jelenvolt a köd :)
"Ez a képed nem vágott most mellbe" Ezen még segíthetünk :DDDDD
Mikrobi89 2011.11.26 00:19:27
@Réka ‎: Eltaláltad :D
Én se tennék rá ködöt ha lett volna ott, de előjött a kisördög és rádumált... :( Néha kell ilyen is :)
Rá kell lehelni az optikára és már kész is a párás kép :)
Lehet hogy a köd is hétköznap dolgozik, hát sajna ezzel jár. Sőt volt olyan hogy kinéztem milyen szép köd van, erre elmegyek egy olyan helyre ahol akarom fotózni és ott nem volt semmi -.-
@torobala: Igen szép tud lenni, de nagyon balesetveszélyes is... :S
Mikrobi89 2011.11.26 15:16:46
@n.Gyuree: Jogos amit mondasz. De néha kell egy kis álomvilágos kép is. Hisz ahhoz is kell kreativitás hogy azt kitalálják és megcsinálják. Attól hogy valaki kész effekteket rápakol nem lesz jobb. De ha mindent egy ötlet vezérel és ő csinál mindent a fotóra? esetleg belehelyez elemet, elvesz, fényekkel játszik, színekkel, elmos részleteket... ehhez mind kell valami kreativitás. Természetesen sokan ellenzik, de ez is valamilyen fotózás, hisz alapkép nélkül nem lenne ez se.
Pályázaton én még olyant nem is láttam hogy csak nyers RAW-al lehet pályázni. Alap dolgokat mindig megcsinálhatta a fotós, hisz a vágás is sokat számít, a fehéregyensúly, expozíció korrigálása...
A RAW nem kép, csak egy adathalmaz, amit más más programmal megnyitva más más képeket eredményezhet.
Nem mindenki akar pályázni, vagy a képét versenyeztetni máséval, egyszerűen szereti csinálni. Ilyenkor nincsenek szabályok, van akinek tetszeni fog, van akinek nem. Ez így van rendjén, elítélni sem kell őket, mert máshogy gondolkodnak.
Jobb az ilyeneket látni számomra, nem úgy mint az utómunkázatlan, kiégett, bemozdult, rossz fehéregyensúlyú, zavaró részekkel, belógó esetleg levágott témájú képeket, aki arra büszke hogy nem nyúl bele a képeibe.