Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanche_

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rossz munkaerőnek és alkoholproblémákkal küzdő embernek állították be Gesztesi Károlyt azok a cikkek, amelyek a múlt héten a Blikkben jelentek meg - harsogja a Bors. A Blikk szerint ugyanis Shrek örökös magyar hangját azért rúgták ki a Jóban Rosszban tévésorozatból (ahol…..
sanche_ 2015.03.23 15:01:31
@stano: szerintem is van ebben túlzás, de azért azt ne feledd, hogy nem egy részt vesznek fel egy nap, hanem egy csomót...

@Trejo: Milyen tehetségük hiánya? Miért kell csak úgy fröcsögni? Azért elfogadom, ha nem tetszik neked, ízlések és pofonok.. De ez az értelmetlen fröcsögés..
A hangja nagyon jó, nagyon sokat tesz hozzá a filmekhez a szinkronnál és színésznek sem rossz.
Nagy-Britanniában a Lordok Háza is megszavazta azt a törvényt, melynek eredményeképpen három biológiai szülővel rendelkező gyermekek jöhetnek világra. A februári alsóházi szavazás után már csak ez választotta el az utópiának ható elképzelést a valóságtól. Innentől zöld…..
sanche_ 2015.03.17 12:27:05
Főleg a végére sikerült bámulatosan buta kérdéseket feltenni.

" Vagyis a gyermek a megváltozott állapotát örökíti tovább, amelyről egyelőre nem tudjuk veszélytelen-e. Mi történik, ha bár sikerül kiküszöbölni egy betegséget, de az így született gyermek tovább ad három másikat? "
Akkor beteg lesz. De egyéb gyógyszereknél ez nem fordulhat elő?

"S egyáltalán, biztos, hogy nem fog a beavatkozás személyiségbeli torzulásokkal járni?" "
Személyiségbeli torzulása annak van, aki ilyen kérdést feltesz. Annyire röhejes a kérdés, hogy inkább erre tényleg nem is mondok mást..

"Valóban kiterjed az ember hatásköre az emberi életekbe való beavatkozásig? "

Ez lényegében a fáról való lemászás idejétől van így. Szóval igen, kiterjed. Aki mást gondol annak hajrá, ott a barlang és egyetek bogyókat, ha találtok.

"ha egyszer lehetővé válik, hogy meghatározzuk például születendő gyermekünk intelligenciáját vagy éppen szemszínét? "

Amúgy ez miért fájna? Most hagyjuk, hogy ez nem úgy működik, hogy csak úgy beprogramozzuk az intelligenciát, de ha meg is lehetne csinálni (amúgy nem lehet), miért lenne gond? A személyiséget nem fogja megváltoztatni, ha megérti elsőre a relativitás elméletet. Max nem lesz annyi horoszkópőrült... És a szem szín választás miért fájna? Nyilván lenne egy minta, hogy ezek közül lehet választani, mert ilyenek vannak a természetben és kész.
Ez mind csak apróság, gondos nevelés és szeretet kell a szülők részéről, ha ez megvan, akkor senkinek sem fog ártani a dolog.
sanche_ 2015.03.17 13:41:14
@kicsipedro: "Szerintem ez inkább szociológiai és etikai probléma, mert így valaki hozzájut a génmódosítás lehetőségéhez valaki nem,"

Ez mindennel így van. Van, aki hozzájut drágább gyógyszerekhez és vitaminokhoz, más meg csak rízst eszik és egy sátorba szül. Ez sajnos így működik, teljes egyenlőséget ne várj sehol. Ugyanakkor, ami beválik, az azért el is terjed előbb-utóbb.
Levélírónk azt nehezményezi, hogy 100 ezer forintos lakbértartozása miatt majdnem felbontották a szerződését, miközben a milliós hátralékot felhalmozó családoknál nem teszik meg ugyanezt. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a…..
A Földön folyamatosan halnak ki fajok, és születnek újak - ez nem újdonság. Azonban néha két kézzel arat a kaszás a bolygón, és teljes fajok százai, ezrei tűnnek el valamilyen furcsa okból. Az egyik legismertebb ilyen a dinoszauruszok kihalása, pedig közelről sem ez volt a…..
sanche_ 2014.10.18 16:04:59
@Brix: "Ehhez persze megfelelően értett , tudatos társadalom kell. A skandináv országokban, de sok fejlett országban sikerült a gazdaság és a természeti környezet érdekeit jól összeegyeztetni. "

Jaja, a kedves norvégok ezért írtják ki a bálnákat... A skandináv országokban ezért építenek bányákat és ezért szippantanak ki kőolajat, mert ők aztán baromira környezetvédők.
Nem azok. Tengernyi pénzük van, így jut sok az úgynevezett környezetvédelemre is. De mint mondtam, amíg ártatlan élőlényeket gyilkolhatnak le, amíg jelentős bevételeik a kőolajból van, amíg nincsenek annyian, mint egy szegény országban, amíg a kínában előállított termékeket (elektronika, műanyagok) használják, amíg esőerdőkben kivágott fát felvásárolnak és amíg sok halfajt túlhalásznak, addig NEM környezetvédők, csak ultragazdagok. Szerintem a skandináv országok nem jó példák a környezetbarátságra, mert nem várható el, hogy mindenki ilyen mocskosul gazdag legyen és mint mondtam ráadásul, azért van elég vaj a fülük mögött.
A bolygón élő összes emberi lény 40%-ának van már napi szintű internethozzáférése. Az évtized végére a teljes fajunk be lesz drótozva, maximum ott nem, ahol nagyon nem engedik. De hiába betonfal. Géppuskafészek. Az információt analóg módon nem lehet már blokkolni. Ez az egyik…..
sanche_ 2014.10.18 13:50:40
@Rátóti: Ilyen kevés információval aztán könnyű ilyen egyszerű véleményt formálni.

Dél-Korea mindig is fejlettebb volt Északnál és bár pont Európára nem ez a jellemző, de azért itt is a civilizáció nem északon csírázott ki, csak a modern világban lettek jóléti országok, amihez sok minden kellett...
Délen (Korea) mindig is több, mint kétszer annyian laktak, ez ugye azért mutat valamit? Északon szinte nem volt semmi, termőterület sem, pedig egy időben ez volt a legfontosabb.
Aztán mikor a szovjetek és az amcsik felosztották két részre az országot és megcsinálták nekik a jó kis koreai háborút akkor már lehetett sejteni az eredményt. A szovjeteknek nem volt pénzük a második világháború után, USA viszont csak gazdagodott belőle, így bőven tudta pumpálni a pénzt, amit ha megszorzol 50 millió fanatikus, szorgos emberrel, akkor nem meglepő az eredmény.
És amellett, hogy északot senki sem tudta/akarta úgy támogatni, mint délt, még az embargó is beszólt. Könnyű mindent a vezetésre kenni, ha nem vehetsz és nem adhatsz el semmit lényegében egyetlen gazdag országnak sem. Ha ilyen embargó lenne Franciaország ellen, akkor jövőre, már az ország is megszűnne...

Szóval maradjunk annyiban, hogy most a világ ad északnak segélyt, de valójában sokat tett és tesz azért, hogy ne változzon semmi.

És végül: a sajtó, ami ugye nyugati, mindig hazudik, ha tud erről. Hazudnak egyet, kiderül, hogy nem igaz, de ez már nem lesz hangos... Nem ismeretlen ez nekünk se. A rendszerváltás előtt Olaszországba kimentünk és mutogatták a mosógépet, hogy milyen menő. Nem hitték el, hogy Magyarországon is van ilyen..azt hitték, hogy Magyarország, mint a többi kommunista ország, egy elmaradott szemétdomb, az emberek éhenhalnak, patakban mosnak stb.. Mert ez volt a propaganda. ugyan bárki olasz, bármikor jöhetett volna, akár csak újságíróként is, hogy nézzen körül, az átlag nyugati fejében mégiscsak az volt, amit fentebb írtam.

Én úgy gondolom, hogy észak koreáról nem tudunk semmit, én így állok hozzá. Biztos nem hightech, biztos nem szupergazdag (amerikai embargó mellett ez adott), de az is valószínű, hogy azért jobb ott élni, mint sok más országban, ahol viszont tudjuk, hogy rabszolgaként senyvednek az emberek, köszönhetően pl amerikának és társainak.
És míg Phenjanba minden további nélkül elmehetsz, sétálhatsz az utcán, városi környezetben, addig próbálj meg ilyen sétákat tenni az igazi szegény országokban, Kongó fővárosában, Haitin stb helyeken..Lehet, túl se élnéd.
Nekem volt Phenjanban ismerősöm, azt mondta, hogy kicsit olyan érzése volt, mint itthon a szocializmus idején, de semmiképpen se haláltáborhoz hasonlította. Emberek mindenfelé jártak dolgozni, vannak jobb és rosszabb állapotban is épületek, mérsékelt, de azért közel sem nemlétező autósforgalom, szóval összességében semmi extra.
Oscar Pistorius nem tervelte ki előre, hogy 2013 február 13-án meggyilkolja barátnőjét, Reeva Steenkampot - mondták ki csütörtökön Pretoriában a tavasszal kezdődött per lezárásaként.   Thokozile Masipa bírónő szerint a sportoló nem bűnös gyilkosság vádjában. A bíróság…..
sanche_ 2014.09.12 10:25:51
@Muad\\\'Dib:
Ráadásul a barátnője nem volt az ágyban mellette, vagyis bárhol lehetett, az első lövés után megsikoltozott, mi erre a válasz? Többet lő...
Szerintem mindegy, hogy szándékosan ölte meg a barátnőjét, vagy sem, de nem kéne emberek közé engedni 20 évig legalább..
A világon nincs olyan elemzés vagy szakértői vélemény, amely megkérdőjelezné a Kindle e-könyvolvasó-család piaci elsőségét. Ezzel együtt akad egy-egy teszt (például a WIRED-é), amely másik eszközt hoz ki legjobbként. A Kobo a kezdetektől jelen van az e-papíros eszközök piacán, mindig igyekeztek a…..
sanche_ 2014.09.05 13:03:31
@Arturo: Köszi a választ! Tudom, telhetetlen vagyok, de abban meg az a furcsa, hogy lent van a lapozógomb(vagyis szintén nem ott, ahol fogom. Ez a bajom az érintőkijelzős lapozással is igazából)
Interjúsorozatunk első részében egy Magyarországon élő ukrán állampolgárt kérdeztünk a jelenlegi ukrán helyzetről. Interjú Olha Koshchiyenkoval 2014. augusztus 26. Bemutatnád magad röviden? Fiatal munkavállaló vagyok Ukrajnából. Nyelvészet és Nemzetközi kapcsolatok…..
sanche_ 2014.09.05 12:45:47
Nem annyira szerettem Oroszországban lenni, de Ukrajnához(KIjevhez) viszonyítva ott emberek laknak.
Mész a buszon és normálisan beszélgetsz a saját nyelveden, erre elkezd rikácsolni veled a vénasszony (a tömeg helyesel), mint kiderülét azért, mert ukrán buszon csak urkánul beszélj..
Na elmentek a fenébe..méghogy EU...

"Oroszországnak nagyon fontos, hogy megakadályozza Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz"
Az egész világnak nagyon fontos. Emlékeztetőül: azt a szuper maidant az amerikaiak támogatták, ügynökökkel, pénzzel és fegyverekkel. Ennyit arról, hogy ki destabilizálta Ukrajnát. Arra is felhívnám e kedves ukrán figyelmét, hogy az első keleti forradalom FEGYVERTELEN volt, amit az ukrán kormány HADSEREGGEL vert le. Na akkor ki kezdte? És erőszakosan?
Amerika és Oroszország közt akkor volt béke, mikor lemondtak arról, hogy egymás közelében fegyverkezzenk(lásd kubai rakétaválság). Senkinek, mondom, senkinek nem érdeke, hogy az amcsik az oroszok által épített katonai bázisokat használják és az oroszok mellett építsék ki a bázisaikat. Ez vicc, ezt senki nem akarhatja...

"A nagyobb képet nézve, nagyon fontos, hogy az EU a minimumra csökkentse függőségét Oroszországtól az olaj és a gáz tekintetében. "

És maximumra amerikától? Amíg amerika mocskos keze bele nem nyúlt a forradalmukba, addig egészen jól fejlődtek a gazdasági kapcsolatok, minden irányba. Én nem mondom, hogy ne vegyünk amerikától semmi, éppen ezaz, szépen gondolkodni kell és a legjobb döntést meghozni. Oroszoktól olcsóbb a gáz, vegyük tőlük. Amerikából meg más egyebet..ilyen egyszerű.

Amerika hány országot rombolt le az elmúlt húsz évben? Miért nincs ellenük szankció? Hogy mást ne mondjak, azt megértem, hogy az oroszok támogatják az elnyomott oroszokat Ukrajnában, de amerika miért is támogatta a ma iszlám államként ismert terrorszrevezetet pl Szíriában? Az európai médiában akkor is arról volt szó, hogy azok igazi szabadságharcosok, bátor hősök és a Putyin a rohadék megint és támogatja Szíriát.
Aztán kiderül, bár a média ezt így nem ismerte el: ezek nem hősök, hanem gusztustalan terroristák. Na ennyit a médiáról is.
Szerencsétlen Sutka felcserélte a szart a fosra, amikor a kilencvenes évek boszniai háborújából elmenekült, éspedig a Gáza-övezetbe. Hozzáment egy palesztin férfihez, bizonyos Abu Salehhez és az Al Jazeera tudósítójának elmesélte, hogyan éli meg családjával a legújabb…..
sanche_ 2014.07.18 11:56:20
@Elveszett légionárius: "ogy a Hamas valamiért addig akarta provokálni Izraelt, amíg megindul a szárazföldön is. Több tűzszüneti lehetőséget is visszautasítottak, vagy szándékosan megsértettek, föld alatti folyosón kommandót küldtek át, ami azt hiszem szintén tűzszünet környékén történt, stb."

Ez a véleményed a nyugati sajtó hazugságaiból fakad. A hamas nem egy olyan szervezet, mint mondjuk az izraeli hadsereg... Itt képzelj el egy csomó szerencsétlent, akiknek testvérüket, szüleiket, gyerekeiket lemészárolták, kilátástalan az életük és szimpatizálnak az olyan csoportokkal, akik azt mondják, hogy izraelt el kell söpörni..

Ez nem egy gárda, ezeket az embereket nem lehet igazán szervezni... Egyik mosóporból csinál egy csak füstölni képes valamit, és elviszi egy izraeli kormányzati épülethez, hátha történik valami, egy másik a homokba a tíz ujjával próbálja átfúrni magát oda, hogy megfojthasson egy izraelit... Ezek nem szervezett akciók..ezek végtelenül kétségbeesett emberek kilátástalan próbálkozásaik...Ha kérdezik őket, akkor boldogan azt mondják, hogy Ők a hamasz.. de nincs ebben semmi szervezés..semmi.
Sosem fogjuk megtudni, hogy ki lőtt. A második világháború óta tudjuk: Könnyű azt mondani, hogy a másik lőtt. A Flightradar adatait is figyelve hamar eljutunk oda, hogy viszonylag messze történt az incidens. Egy az Ukrán hadsereg által ellenőrzött területen. Az Ukrán kormány…..
sanche_ 2014.07.18 08:34:45
@Virág et.: az nem tárgyaló, az hazaáruló. Nálunk az ilyeneket a szabadságharcosok 56-ban felkötötték, te most éppen mentegeted őket.

Szánalmasan össze-vissza beszélsz. Nálunk 56-ban az ilyen szakadárokat éppenséggel utólag kitüntették, Ukrajnában meg most a parlamentben vannak a rendőr és saját tüntetőik gyilkosai.
Ukrajnában egy csomó nép él, így ha egy csürhe erőszakkal és a demokráciától tökéletesen mentes módon elveszi a hatalmat, ráadásul első reakciójuk, hogy a többi nép létét is megkérdőjelezik, akkor ne csodálkozz azon, ha ezt nem fogadják el sokan és ellenállnak. A katonai erőszakot nem a kelet-ukrajnaiak kezdték. Az csak egy pimasz kis játék volt, kormányépületekbe vonultak be stb, sokkal gyengébb volt, mint amit a kijevi parasztok csináltak. Erre Kijev KATONÁKAT vet be, aztán a légvédelmet is. És ezek után nem terelték el a repülőket..
  Fotó: Urbanista Miután megjelent a "Dübörög az építési reklámháló-maffia" című írásom – amelynek apropója, hogy egy újabb olvasó jelezte fényképpel alátámasztva: a budapesti belváros frekventált helyein csak azért reklámhálóznak be épületeket,…..
sanche_ 2014.07.14 11:40:50
@Lángharcos: "és tudom, milyen nyomorban élnek a mögötte lakók, akiket átvertek a lakógyűlésen, hogy milyen jó üzlet ez."

EZ nem kötelező. Reklám nélkül is lehet felújítani, sőt, a többség olyan helyen lakik, amire nem reklámoznának a cégek. Egy újabb adósság viszont csak vicc és móka, neked szegénykének meg egy nyáron nem volt kilátásod a körútra, de sajnállak...Tényleg ez sokkal rosszabb, mint az adósság.
sanche_ 2014.07.14 16:38:15
@Lángharcos: Nem mondtam, hogy nem reklamálhatsz, csak azt, hogy nem tudlak sajnálni és szerintem a többség így van ezzel, ahogy a milliárdost se sajnálom, ha szigetet azért nem tud venni a fiának.

Nem voltam demagóg sem, elmondtam, hogy választási lehetőségetek volt és sokkal jobban jártatok, mint azok, akiknek nincs.
A repülőgépes példád: Bár szerintem egy normális ember azt mondaná abban az esetben, hogy hallgass ;) de valójában most nem illik ez arra, amit írtál. Abban a példában Te az az ember lennél, aki azért hisztizik, mert nem tetszik az esernyő színe, és így az egészet úgy állítod be, mintha a turistaosztály a penészes kenyérrel mennyivel jobb lenne.

Ha eltér egy ilyen cég a megállapodástól, akkor nyugodtan lehet hőzöngeni és perelni, de gyanítom csak arról van szó, hogy Ti nem néztetek rendesen utána a dolognak, vagy még inkább, a közös képviselőtök volt a hülye.
DopeManTV Büszkén vállalom 2014.07.03 00:02:22
Büszkén vállalom, hogy nem vonulok föl a Budapest Pride-on, DE... ..
sanche_ 2014.07.03 11:45:26
@laci_52:
Én semmilyen felvonulást nem engednék senkinek és a védelmet sem állami pénzből oldanám meg.. Politikai, vallási, biciklis, kismamás AKÁRMILYEN vonulásnak nem az utcán van a helye. Azért nem olyan kicsi ez az ország, mindenki találhatna magának egy lakatlan területet, ahol rendezhetnének mindenfélét.. De onnantól kezdve, hogy a biciklisek, a birkamenetesek, a vasutasok és minden hasonló csürhe is nyugodtan vonulgathat, meg futkoshat, akkor felőlem a legek is vonuljanak. De tény, mindet le kéne tiltani..mármint nem a vonulást, hanem az útelkobzást..
Az összes valamire való brit újság, majd annak nyomán az egész magyar sajtó felhördült, hogy jaj kérem hajléktalantüskék vannak Londonban. Nem igazán értettem a hirtelen kiakadást. Ennyi erővel azt a szenzációt is megírhatták volna, hogy a narancsízű bubis üdítőkben…..
sanche_ 2014.06.23 10:30:15
@Rosszindulatú Vászka:
"Az a hajléktalan is ember, sőt mi több, valaha adófizető álompolgár volt. " Én már egyikben sem vagyok teljesen biztos. Emlékszem hónapokkal ezelőtt volt egy szerencsétlen, aki befogadott egy hajléktalan nőt. Na, a sötét hippik bele is kezdtek, hogy milyen szép történet és látszik, hogy a hajléktalan is ember, csak pechje volt stbstb..
..Aztán a néni egy idő után megunta és visszament a mocsokba. Ez volt a választása. Azok a masszív szarszagú, húgytól csöpögő mocskos, gusztustalan emberek, akik nyugodtan utazgatnak, ücsörögnek és vedelnek a villamosokon, azért vannak ott, mert ezt választották. Lenne lehetőségük minden nap megmosakodni, lenne lehetőségük csendben leszállni, ha ellenőr jön, de nem teszik és semmi mást se, amit már egy 3 éves embertől is elvárunk. Ezt a viselkedést ugyanúgy nem lehet tolerálni, ahogy Te se tolerálnád, ha betörnék a lakásodba, lerúgnám a számítógépedet és a nappalidba hánynék.
UPDATE Az Index nevű hírportál még hisz a látványtervekben és a kivitelezői nyilatkozatokban, és erre hivatkozva egy cikkel cáfolja posztunkat. Magam is elbizonytalanodtam, hogy jól láttam-e a betont a medencében, ezért az alábbi kérdést tettem fel Dávid barátomnak, akivel…..
sanche_ 2014.01.03 15:51:19
@Veridicus76:
"Csak ott, ahol a kretén, paralizált, önfeladó közigazgatás eltűri, hogy kretén idióták összeokádják a köztereket.
Normális helyeken ezt nem tűrik. "

Alapvetően én is azt mondom, hogy az utcákra rendőrök kellenének és helyszíni bírság az utcára hányók/piszkítóknak...

..Ugyanakkor az én saját tapasztalatom is az, hogy az ilyen péntekek után máshol slagos autókkal mennek végig az utcákon... Ami biztos: nálunk egyik sincs.
Van-e joga a szülőnek eldönteni, mit tanítsanak a gyerekének? Természetesen egyes tantárgyak esetében nincs - ki is vonná kétségbe például a matematika és a fizika órán elhangzottakat? Azon ugyan lehet vitatkozni, szükség van-e mindazon tudásmennyiségre, amit a diákok fejébe…..
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
sanche_ 2013.11.27 13:22:21
tejóég.. Balázs mindig is tahó és buta volt, ezt sosem titkolta... De a Norbi gyerek..hát annak tényleg minden mondata kincs... Az ilyenek szomorkodhatnak, hogy hiába a sok pénzük, de az agyátültetésig még nem jutott el a tudomány, pedig nagy szükségük lenne rá..

@megint: "Attól még, hogy valaki bocsánatot kér nem változik meg a véleménye. Ennek az unatkozó idiótának az akciója vicc kategória, talán a nőket kellett volna megkérdezni,"

Nem mondom, hogy nincs alapja annak, amit mondasz, de tudod egy bocsánatkérésnek azért van súlya. Kellemetlen. Ciki. Hibázott. Szóval, hogy ha ezt a minimumot a celepkéktől el kell várni igenis, hogyha olyat tesznek/mondanak, amit nem illik, akkor legyen bennük, hogy ismerjék el, legalább a nép szemében tűnjön úgy, hogy bánják. Amúgy szerintem sokminden kiszaladhat az ember száján és ezeket igenis őszintén is meg tudja bánni az ember. Az már gond, ha igény sincs arra, hogy bocsánatot kérjenek.

A srác szerintem is unatkozó idióta, ugyanakkor mégsem hülyeség amit csinált. Ez nem a nőkről szólt, hanem a társadalomról. Én nem járok szórakozóhelyekre, de engem is bosszantott, ha ilyet láttam. Legyen kint bárhol egy tábla, hogy férfiaknak ingyenes, nőknek sok pénz, azt a céget egyből felgyújtanák és a feministák babakocsikkal, meg félmeztelenül őrjöngve rohangálnának az utcán.

Az ilyen dolgok tényleg baromira elkorcsosítják a társadalmat. Ha egyik oldalon kileng, akkor a másik oldalon is ki fog. Egyik oldalon természetes, hogy a nők ingyen mehetnek be discoba, a másikon pedig akkor természetes, ha megverjük az asszonyt.

Én úgy gondolom, hogy emberi lények vagyunk mind, és bár sokban különbözünk, ilyen különbségek nem lehetnek, hogy valakinek ingyen van, valakinek meg nem, mindezt nemi alapon. A nők a társadalom teljes jogú tagjai, nem többek, nem kevesebbek. Nem kell támogatni őket külön semmiben és akkor talán a férfiak tahó rétege sem hiszi azt, hogy 1726-van és a nők felett állnak.
Elképesztő vihart kavartak az új metrólogók az Urbanistán. Míg egyes kommentelők meg voltak győződve, hogy a BKK fizetett ügynöke lettem, aközben a közlekedési központ - kis túlzással - válságstábot hívott össze tegnap a posztjaim miatt, annyira váratlanul érte őket a…..
sanche_ 2013.11.22 12:53:12
@Vittore.: "a rohadó járművek, de nem ez a fő baj, mert ezt a helyzetet megörökölte a mostani vezetés és jönnek folyamatosan az új járművek"

Azért nem baj, mert már régóta rohadnak? Amúgy vannak az új merci buszok, de ezen kívül én nem nagyon tudok új járműről. Ja persze használtan persze bevásároltak, azt, amit más már kidobott... Trolinál nem para a használtság, mert villanymotor, az bírja a Holdig is. De dízel buszt? Használtan? Az egy dolog, hogy belülről is rohad, de konkrétan a motorját kell felújítani pár éven belül, ami majdnem a busz ára..

Villamosvásárlásról meg csak beszélnek, hogy 1-es villamos, 19-es, de mire ezek létrejönnek könnyen lehet, hogy más vezetés lesz..
Jó, jó, igazatok van, ez nem annyira Urbanista-téma. Persze nagyon egyszerűen megideologizálhatnám, hogy az öt világvallásból három itt hagyta lenyomatát az elmúlt évszázadok magyarországi építészetén, de felesleges lenne. Az a helyzet, hogy egyszerűen szeretem az ilyen…..
sanche_ 2013.11.22 12:32:45
@HM | photography: Gyilkolnak és butítanak, más gond nincs.

@gyugyó: Ezen a térképen nem zsugorodna, mivel ez a térkép nem azt mutatja, hogy most az adott területen mennyi és milyen vallásos ember él...PL Kína nagy része egyáltalán nem budhista, hanem ateista konkrétan...
Szóval ez a térkép csak a történelmi befolyásról szól...
És közülük egyik sem Magyarország. A válság és a divat két Benelux-államot, Luxemburgot és Belgiumot hagyta hidegen, ott tavaly is jóval több új autót vásároltak, mint kerékpárt. Az NPR híroldal összesítése szerint 2012-ben az EU 25 tagállamából (Málta és Ciprus nem…..
sanche_ 2013.11.15 12:55:09
@shitgun: Egyetértek... Sokan érdekes következtetéseket tudnak levonni az ilyen hírekből... Kb olyan, mintha azt elemezgetnénk, hogy miért van kevesebb magánűrhajós, mint sima repülőgéphasználó...

Szerintem kevés embernek nincs biciklije, autója meg ha van is, akkor is inkább 1 háztartásonként... Ehhez képest sokatmondó statisztika lenne, ha megnéznénk mondjuk, hogy egy évben átlagban mennyi ember megy Budapesten munkába bringával minden nap, mennyien tömegközlekedve és mennyien kocsival...
Na igen, ez a különbség a magyar és a kínai szocializmus között. A magyar komcsik kétségbeesnek, mikor rájönnek, hogy a frissen épült házról lefelejtették az ablakokat. Tudjátok, mint A tanú híres jelenetében. A kínaiaknak viszont a szeme sem rebben. Egyszerűen ablakokat…..