Regisztráció Blogot indítok
Adatok
slowmotion

0 bejegyzést írt és 1342 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét tematikus válogatás jutott mára. Magyarország 100 éve, két tucat fotón! 1897. Vasúti híd építése Alsókubinnál..
slowmotion 2024.03.17 16:17:37
@molnibalage: hasonló a színezése, igen.
1942. Németek által begyűjtött és beolvasztásra küldött prágai harangok..
A második világháborúban sok technikai újdonságot bevetettek, például az Enigmát, a V2-t és az atombombát, de talán még ezeknél is meglepőbb eszközhöz fordultak a britek! Két ügynök ugyanis azt vette a fejébe, hogy egy holttestet használnak fel annak érdekében, hogy eltereljék az ellenség figyelmét…..
1982. A Sony vezére, Akio Morita egy walkmannel a kezében egy tokiói bemutatón. A hihetetlenül sikeressé vált termékből hét év alatt több mint 100 millió darabot adtak el..
slowmotion 2021.11.22 17:25:53
@fareszjó: gyanítom, a Guns-t nem kényszerítették Rád... meg az valahol a Te saját történeted volt. Lenin, Marx és társai - az nem a (kelet)németek saját története, csak a szovjetek kényszerítették rájuk. én a helyükben benzinnel és gyufával tisztogattam volna meg őket a rájuk rakódott portól.
slowmotion 2021.11.22 17:34:58
@MIG-31: valószínűleg a szerkezete nem bírta az irányított zuhanást, csak ezt a gyakorlatban is bizonyítani kellett. ha pedig megerősítik a szerkezetet a hajófedélzeti szolgálathoz, akkor a karakterisztikája romlik. harctérre ritkán visznek porcelán étkészletet.
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
Hadrend és történelem A konfliktus hadseregeit bemutató sorozatban most a háború egyik legritkábban emlegetett és leglenézettebb haderejét, a Vietnámi Köztársaság fegyveres erőit fogjuk megvizsgálni. A rövid életű, húsz évig létező Dél-Vietnám katonasága fennállása során rengeteg problémával…..
slowmotion 2020.12.17 13:24:43
@Ekrü: na persze. csak a "felszabadított" országok lettek _demokratikusak_. Német Demokratikus Köztársaság, Koreai Népi Demokratikus Köztársaság...
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
slowmotion 2020.09.02 21:03:14
@Meridian74: van az a mondás is, hogy hülyékkel nem éri meg leállni vitatkozni, mert le kell ereszkedni a szintjükre, és onnan már megvernek a rutinjukkal.
akinek volt már a családjában koronás, annak nem kell magyarázni, hogy ez igenis valós veszély, akinek meg még nem, az örüljön ennek nagyon.
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
Egy másfajta csatatér 1970 májusában sokkoló képriport jelent meg a Life magazinban. A háborútól megcsömörlött és a háborút továbbra is támogató olvasók most megrázó felvételekről és egy beszámolóból értesülhettek arról, hogy egyes amerikai hadikórházakban milyen állapotok uralkodnak.  A…..
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..
slowmotion 2020.03.08 16:29:54
@Sam. Joe: így meg szinte érintésnyire voltak a stadiontól, még a közönség moraját is közvetlenül hallhatták
A mai válogatásba több New York-i és a szovjet katonák tetteit bemutató fotó is került. Annyit válogatott bele az algoritmus, hogy kettőt ki is cseréltem hogy ne legyen annyira egyhangú. Szóval áttettem a következő hetekre is belőlük..., szóval üdv Sean Connery és francia gyerekek, akik helyettük…..
slowmotion 2020.02.23 20:59:33
@fairlane: "Gyerekek, ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen!"
1915. Német lóvontatású mentőkocsi bombatalálat után a nyugati fronton az első világháborúban..
slowmotion 2019.09.29 20:56:29
@Tejinashi: gondolom a másodikban, mert az néz ki formára úgy, mint egy halottaskocsi
Az esztendő legnagyobb slágerei Ahogy a hatvankilences év slágereit válogattam a megszokott, éves összefoglalóhoz, elém került egy igen velős komment a YouTube-on, egy bizonyos Danny Halltól, aki szerint “az összes háború közül Vietnamnak volt a legjobb soundtrackje”. Ez persze ízlés és életkor…..
slowmotion 2019.08.01 12:07:35
@Monty H.: igen, de az "Aquarius, más néven a Let the Sunshine In" nem állja meg a helyét.
az Aquarius az más néven az Aquarius, a The Flesh Failures pedig más néven a Let The Sunshine In.
  A repülőgép típusjelzések kiosztásának elvét, és logikáját már régóta próbálom megfejteni. Nem mindig találom meg a magyarázatokat, de ebben szerepet játszik az is, hogy a gyártók olyan döntést is hoznak időnként, amely a kívülállóknak nehezen érthető. Még napjainkban is meg tudnak lepni.…..
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
slowmotion 2019.02.19 15:44:24
@mifolyikitt: jujj, tényleg, az ember, akinek nulla perc alatt törték le az egóját
1893. Az első vízalatti (búvárruha nélküli) szelfi, készítője a francia Louis Boutan..
Négy kerékkel a halál mezsgyéjén A mai Napi érdekes ismét egy tematikusan szerkesztett képsorozat lesz, melyben sokszor teljesen hihetetlen pillanatokat örökített meg a kamera. Csodás megmenekülések, repülő alkatrészek. Gépek, emberek és halál. Száz év balesetei az autósportban...
slowmotion 2018.12.09 21:20:14
@JTom: viszont GV nem repült ki az ülésből, hanem abba szíjazva szállt akkorát, nem?
Az előző részben már kezdtünk belemelegedni a harci ügyekbe, ravasz róka ez a Lord Lovat, aki egyébként a történetben szereplő néhány valós történelmi személyiség egyike. Az öreg végül száz embert küldött a fiával a csatába, de mivel parancsra tették, egy részük…..
Vannak olyan amerikai sorozatok (Dallas, Vészhelyzet, Rabszolgasors, stb), melyek úgy épültek be a magyar néplélekbe, hogy arra igazán logikus magyarázat nem nagyon akad. Ilyen az USA-ban 1990-95 között vetített Northern exposure, amit Miért éppen Alaszka? címmel 1994-től vetített szépen sorban a…..
slowmotion 2018.11.23 02:04:13
@w a s d: az űrhajós nem a polgármester, viszont lényegében övé az egész város. eleve Fleischman is azért vetődik oda, mert Minifield úgy dönt, hogy kifizeti egy orvos tanulmányait, ha ettől lesz egy orvosuk.
Békét, de mikor? 1968 utolsó hónapjaiban a harcok tovább folytak Vietnamban. Zajlottak az amerikai hadműveletek – például a Jeb Stuart III, a Lancaster II vagy a Napoleon fedőnevű akciók –, a dél-vietnami alakulatok pedig fokozták a pacifikálási program ütemét. Ennek az időszaknak a krónikájában az…..
1906. A San Franciscó-i földrengés után készült egyetlen eredetileg színes képsor..
slowmotion 2018.11.18 13:57:28
slowmotion 2018.11.18 22:06:43
@Pootj: persze. de gránátot vet, vagy rakétát? más szóval páncéltörő/tankelhárító rakétát, rakétahajtású gránátot, vagy gránátot?
Ha már nemrég sort kerítettem az amerikai haderők felszerelésére, ideértve a – már akkori szemmel nézve se túl étvágygerjesztő, de legalább nagy energiatartalmú – fejadagokat, hadd mutassak be egy ide kapcsolódó kis füzetkét, melynek célja a lövészárkokban elköltött vacsorák élvezetesebbé tétele…..
slowmotion 2018.11.11 15:28:50
@Monty H.: nekem is csak azért tűnt fel, mert volt már a kezemben Tabasco-szósz, és hát elég jellegzetes volt a cég neve, megmaradt az emlékezemetben :)
slowmotion 2018.11.11 15:29:46
@slowmotion: -temben
Makettező szakirodalom A vietnami háború szakirodalma bőséges, ám ugyanez sajnos egyelőre nem mondható el a vonatkozó makettező kiadványokról. Ilyen témájú készletek viszont egyre nagyobb számban állnak rendelkezésre (mind figurák, mind járművek, mind repülőgépek terén), s talán pont ezért látnak…..