Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagyon_Komoly

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több embernek van lehetősége, hogy megnézze ezt a mini sorozatot. Vigyázat, nem azért, hogy megtudják az igazságot! Hanem azért, hogy legalább lássák és átérezzék miről is van szó. Csernobil 1986. április 26. Akik ezen a felületen filmes élményeket olvasnak, tudják, hogy itt nem…..
Talán még repülésért rajongónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki mostanában sokat halljon-olvasson az amerikai Boeing repülőgép-gyártóról, a 737 MAX tavalyi indonéz és idei etióp balesete kapcsán. Nem túl gyakori az olyan, repülést érintő katasztrófa, amely ennyire egyértelműen a típus hibájára…..
Lassan a befejezéséhez közeledik a felújítás (de jó ezt leírni!), zajlik a burkolás, a falak javítása. Na de mi van azokkal a nem feltétlenül szem előtt lévő részletekkel, amiktől működni fog a lakás? A rövid válasz az, hogy egyrészt minden sínen van, másrészt nincs meg semmi még. Mondom ennél…..
Mikor 14 éves voltam, eldöntöttem, hogy csak a feleségemet akarom megcsókolni. Igen, én mindig is olyan igazi romantikus alkat voltam, aki annyira előzékeny, hogy olyan nincs, hogy egy nő ne előtte menjen ki az ajtón. Az az igazán romantikus, ha ott az „oltárnál” csattan el az…..
Nagyon_Komoly 2018.11.11 17:15:03
Én csak azt nem értem, hogy mi alapján gondolja a blogger, hogy köze van a Názáreti Jézus Krisztushoz?

Mit mondott Jézus, hogy ki az Ő követője? Aki hallgatja és MEGTARTJA az Ő beszédeit! Nem szétokoskodja, kimagyarázza, és kiskapukat gyárt a bűn legalizálásának látszatára és elhitetésére.

A szexuális élet házasságon kívül tilos, mert csak bajt csinál (ez nagyon jól látszik az egész világon!), házasságon belül pedig majdhogynem "KÖTELEZŐ"! Nem csak gyermeknemzés céljából. Hanem, mert:

I. Korintus 7:4-5, 8-9
A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképpen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége. Ne fosszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bőjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg ne kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok.
... Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is. De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni.

Ha valaki netán elesik ebben házasságon kívül, van bűnbocsánat. De a bűnbocsánat feltétele a BŰNBÁNAT. Az nem egyenlő a képmutatással! Mert nagy különbség van aközött, aki nem képes abbhagyni, és aközött, aki nem is akarja! Persze a bűnből való megtéréshez Isten EREJE is kell, mert a szexuális bűnökre kényszerítő gonosz szellmi lényektől meg kell szabadulni, anélkül az újabb elesés borítékolva van akkor is, ha a szándék megvan!

Egy olyan közösségben, ahol csak hordozzák a kegyesség látszatát, de megtagadják annak erejét... ott SOHA nem lesz szabadulás a bűnökből. Csak képmutatás, titkolózás, okoskodás, lebukás, megszégyenülés. És akkor jön a kimagyarázás, amire egy jó példa a poszt és a posztoló. Nem megtérni akarsz, hanem kimagyarázni, hogy a bűn tulajdonképpen nem is az, hanem valami más.

II. Timóteus 3:4-7
...inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői. Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld. Mert ezek közül valók azok, akik betolakodnak a házakba, és foglyul ejtik a bűnökkel megterhelt és sokféle kívánságoktól űzött asszonykákat,
Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.

Róma 1:32 Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy akik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképpen cselekvőkkel egyet is értenek.
Biztos te is jól tudod, hogy rengeteg apróságra kell figyelni, ha lakás átalakításról van szó. Egy csokorba gyűjtöttem azokat a tippeket, amik segíthetnek egy panel fürdőszoba-felújításban, hogy minden kellően praktikus, és az általad megálmodott csodálatos végeredményű lehessen...
Nagyon_Komoly 2018.06.25 23:49:18
Sokkal fontosabb lett volna pl. az érintésvédelemről írni! Ha már fürdőfelújítás, akkor különösen a kád/zuhanyzó, de lehetőség szerint minden lefolyó/csap közé EPH vezetéket tenni, hogy a szomszéd lakásban lévő villany problémák se okozhassanak problémát. Ha már a fürdő szét van szedve, akkor jó eséllyel a villamos berendezések/szerelvények cseréje is megtörténik, és akkor már csak egy lépés a vezetékhálózat ellenőrzése, szükség szerinti cseréje/átalakítása, és áramvédő kapcsoló beépítése, lehetőleg nem 1 körre az egész lakással, hanem a fürdőnek külön... (kivéve a fürdő világítását, az mehet a lakáséra... hogy ne egyszerre aludjon ki a lámpa...)

És ha olyan a hely, akkor páraelszívó beépítése is megfontolandó, külön külső párakapcsolóval, mert ami beléjük van építve, az nem sokat ér...

És ma már nagyon sok frappáns ruhaszárító-kötél megoldás létezik, azzal is érdemes kalkulálni, és úgy megoldani, hogy közben a fürdő legalább részben használható maradjon. Ezeknek is hasznos tud lenni 1-1 plusz ventilátor a falon, ami megforgatja a levegőt... és persze a lámpák elhelyezésénél érdemes figyelembe venni, hogy a ruhaszárító használata se okozzon problémát a megvilágításban.

Az már csak hab a tortán, hogy az írásban miért nem esik szó a kenhető fóliáról, amivel az alsó szomszéd leáztatását és a falak leáztatását igen jól el lehet kerülni...
- mondta Simón Peresz Izrael egykori államfője és többszörös miniszterelnöke. Ez a zsidó állam gazdasági szárnyalásának egyik oka. Izrael kapcsán nem csak a zsidó-palesztin konfliktusra, a bibliai helyszínekre és a lüktető Tel Avivra, hanem a start-up-okra, az innovációra és a kutatás-fejlesztésre…..
Gombóc mondja Vihar a Biliben 2017.05.25 08:00:00
2 éve egy nagy vihar után írtam meg az első posztot a blogra, de még mindig ugyanott tartunk, sőt, ha lehet mondani, egyre inkább ugyanott tartunk, mint akkor. Miközben a Fővárosi Önkormányzat odáig van önmagával, bizonyos emberek világvárosként emlegetik a fővárost, s tudomást…..
A katonák azt hitték, valami parádé, hadgyakorlat vagy oktatás vár rájuk azon a verőfényes vasárnapon, hiszen díszegyenruhában rendelték a reptérre őket. Csernobilhoz közeledve azonban már nem lehetett nem észrevenni a füstölgő négyes blokkot...
Novemberben személyesen látogattam el a radioaktivitással szennyezett japán atomerőmű térségébe. A saját szememmel szerettem volna látni, mi történt a cunami által elpusztított, majd az atomerőmű katasztrófája után élhetetlenné vált régióban. Kísértetvárosokat látogattam meg egy Geiger-Müller…..
Az Európai Bizottság hétfőn bejelentette, hogy a Paks II.-nél elfogadják az állami támogatást három kötelezettség teljesítése esetén. Budapestnek az engedélyhez többek között azt kellett bizonyítania, hogy állami támogatás nélkül Paks II. ki tudja-e termelni a saját árát,…..
Nagyon_Komoly 2017.03.08 16:35:50
@Moricz: Kína a szénből állítja elő. És eléggé szennyezi a környezetet vele minden szinten és minden formában... atomerőművel még sosem volt probléma. Csernobil hidegháborús katonai kísérlet volt, Japánt meg akkora természeti csapás érte, hogy 30ezer ember meghalt, óriási területeket nullázott le a víz, amik ma sincsenek helyreállítva. Csak ezeket senki sem mutogatja, mert ebből nem lehet tőkét kovácsolni. Fulushimázni lehet, arra van kereslet. 3 ember halt meg igazoltan az erőmű robbanása következtében. A jódtabletta túlagadolásban pedig állítólag a túlparton ezrek haltak meg a sajtópánikban. De erről aztán a média mélyen hallgatott. Mások az arányok. A szénerőművek üzemeltetése miatt a WHO 1950-2010 közti felmére alapján a mai termelést figyelembe véve napi átlag 3000 ember hal meg a "3. világban". Ugyanez a felmérés Csarnobilra vonatkoztatva minden másnap 1 ember, szétosztva 60 évre. És még ez is túlzás, a regisztrált halottak száma kb. a fele ennek az aránynak, de ha ezt vesszük alapul, a szén 6000x annyi embert öl meg, és ez folyamatos, mint az atom. Mégis, az atomot rombolni akarják sokan, a szenet meg éltetik, építik, használják...
Nagyon_Komoly 2017.03.08 23:31:09
@István Tamasi: nem látszik, hogy Hellernél tanultál bármit, mert se mérnöki gondolkodás, se természettudományos ismeret nem lelhető fel írásaidban úgy általában! Megpróbálod kiforgatni mások szavait, de valós hozzáadott tartalom nincs!
Nagyon_Komoly 2017.03.08 23:36:44
@jaap: Igen, környezetbarát! Csak az ismereteid a valóságnak olyan kis töredékét tartalmazzák, hogy még ezer órákban mérhető időben kellene tanulnod a természettudományokat, hogy eljuss arra a szintre, hogy a helyzetet valós tények alapján tudd megítélni önállóan...
Magyarország idézőjelesen legjobb hírműsora, a Juhász Péter/hajléktalan/Spéder/stb-bashning miatt (is) meglehetősen ironikus című Tények újabb megújuláson van túl, a cél a világszínvonal volt, az eredmény egy bazinagy asztal, egy ívelt ledfal és néha felálló műsorvezetők lettek. Nagyjából ennyit…..
Nagyon_Komoly 2017.02.27 13:08:24
@LondoniTódi: Azért kell ekkora felbontás, mert a kamerában lévő pixelek egyébként elég durva interferenciába lépnek a vetítőgép pixeleivel, és ez a legtöbb TV-s műsorban iszonyúan ronda. Ráadásul a képen elkülönülő pixelek majdhogynem tömöríthetetlenek, így aztán az SD-t néző, különösen a ténylegesen analóg, vagy otthon digit jelforrás kompozit kábellel kötve a TV-re... iszonyúan ronda képet eredményez. Ezzel a megoldással az SD nézők többet nyernek, mint a HD-sok. Azaz nem az a lényeg, hogy mit küldenek rá, hanem az, hogy a LEDkijelzőben a pixelek mérete töredéke a fizikai képpontméretnek, mivel a LED nem fekete, ha nincs rajta fény, hanem szürke. Ezért egy vastag fekete keret van körülötte. És ez brutálisan ronda, mint általában az az olyan műsorokban, ahol 4-8mm-es LED figyel az emberek mögött méterekkel. Itt túl kicsi a távolság, még a 2mm-es LED sem él meg, csak hatalmas interferenciával.

Tapasztalatból írtam, amit írtam, nem fotelzseniként. Az 1mm-es LED iszonyúan drága. Egy ekkora kijelző listaára kb. 90milla! Engedménnyel legyen kb. 70milla. Ezt nem sok helyen tudják megfizetni. Egy 4mm-es LED ugyanekkorában csak 6-7 misi...
Hegyesi Beátával közös írásunk a Pest megyei és budapesti légszennyezésről, és hogy mit is kellene tenni..
Az UNESCO Végrehajtó Bizottságának 58 tagjából ez a 24 ország szavazta meg a nagy Jeruzsálem-hazugságot. A határozat szövege minden kapcsolatot megtagad a város történelmi múltja és a zsidóság között. ..
Több mint egy percen keresztül erős kürtzengéshez hasonló hang hallatszott Jeruzsálem nyugati negyedében. A hangjelenséget a felvételek alapján látványos felhőgyűrű kísérte. (Frissítés: A felvételt eredeti publikálója eltávolította az oldaláról, így a hitelessége kétséges.) Felhőgyűrűkről blogunkon…..
A 40-es Város a szovjet atomprogram születési helye volt, ahol fausti megállapodást kötöttek az ott élőkkel és dolgozókkal: mindent megkapnak, amit csak ember kívánhat, cserében nem hagyhatják el a települést, és kiteszik magukat mindannak a veszélynek, amit az atom jelent. Egészen elképesztő, máig…..
Furdancs Blog A halott fűtőszál 2020.06.19 05:00:00
Az áldozatra a félig átsült pizzák hívták fel a figyelmet. Látszatra minden rendben működött, szépen világított, meghitt melegséget és csodás illatokat árasztott a kombinált tűzhely elektromos sütője, ám a saját készítésű pizzák alja mégis nyers maradt. Egyéb ötlet híján átcsúsztattam őket egy…..
Nagyon_Komoly 2016.07.13 11:52:18
@qty108: Ez semmit nem bizonyít. Amíg csak a saját életedet veszélyezteted, a Te ügyed. De, ha másokat veszélybe sodró "tanácsokat" adsz, akkor ne csodálkozz, ha a megfelelő természettudományos ismeretek illetve vonatkozó előírások birtokában lévő személyek ezt nem hagyják annyiban.

A biztonság és a hamis biztonságérzet között ránézésre nincs különbség egészen az utolsó pillanatig, amikor viszont megtörténik a baj. És azt nem tudod, hogy ez 5 perc vagy 100 év.
Ha nem látom, nem hiszem el, tessék: Az MNO egyik szerkesztője vette észre, hogy az MTVA-nál valaki úgy gondolta, Geszti Péter szellemét mindenképpen meg kell idézni, és az időjárást rappelve mondták be tegnap, de úgy, hogy miközben a szemüveges pasi elöl kínlódott az olyan sorokkal, mint az,…..
Nagyon_Komoly 2016.07.07 14:07:55
@Flankerr: Szép dolog a kimagyarázás, de tök mindegy, hogy miféle REPRODUKCIÓ, az bizony illegális, ha jogilag nem rendezett a háttér... teljesen mindegy, hogy mivel történt a felvétel és a "sugárzás". A telefonos felvétel bizony nagyon igénytelen dolog 2016-ban, és esetünkben illegális a közlés ilyen módon.
Ismét itt a nyár! Kora reggeltől késő estig flangálhatunk világosban, a gyerekek suli után is játszhatnak a játszótéren, rohangálhatnak a parkban. A kutyánk, aki még mindig fél kicsit a sötétben, boldogan fetrenghet a frissen nyírt fűben a reggeli és az esti séta során is. Kirándulhatunk,…..
Tízperc Mire elég az érettségi? 2016.05.10 07:07:00
Idén májusban az érettségi vizsgáit megkezdő 112 ezer diák mérföldkőhöz érkezett: egy részük bizonyosan továbbtanul valamilyen felsőoktatási képzésben vagy egyéb képzésben, másik részük pedig pályakezdőként lép be a munkaerőpiac világába. De ki hoz megfelelő döntést? A legkülönbözőbb mítoszok…..
Tudtad, hogy Magyarországon az energiának több, mint 30%-át főzésre, mosásra, fűtésre, világításra, fürdésre fordítjuk? Ebből az is következik, hogy a családi kasszát is leginkább a „rezsi” terheli meg, aminek szintén kiemelkedő hányada az energiafogyasztásból adódik. Nálad mi a helyzet a…..