Adatok
mesternő
0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Marika néni titkon igazi reformer és zseniális séf volt. Annyira titkon, hogy még ő sem tudott róla. Gyártotta az illatos, hagyományos almás pitéket, rántotta a patisszont, amikor még bőszen a tarját klopfolták a háziasszonyok – mert húst hússal enni, az az igazi magyar…..
mesternő
2012.11.04 23:34:59
@mezsuka: hogy lett rókamáj - csak az akkori macska tudhatja ... még a mama is mindig jókat nevetett, mikor ennek nevezte. Mi simán megettük másnaposan is, mindig akkora adagot készített. Meg küldött Árpádföldre. Látod - én talán még sohasem csináltam. Viszont répasütit már többször is. Most, hogy a zsír ismét szalonképes lett, talán mások is nekiugranak.

Nem volt nálunk divat sem a reformkonyha, sem a flancos különlegességek, de még olajat sem használtunk, csak a majonéz készítéséhez, mert ugye azt sertészsírral nehéz elképzelni. Anyu – ennek ellenére - messze földön híres szakács volt. Jöttek is a barátok,…..

Nudli, gnocchi, nokedli, galuska. Ha hiszed, ha nem, rokonok. Alak, íz és elkészítési mód tekintetében mindenképp, de etimológiailag is. Lehetnek édesek és sósak, géppel-kézzel egyformára hengergetettek, vagy szabálytalanra szaggatottak. A nokedli és a galuska közötti…..

Kenyeret sütni nem olyan nehéz, mint gondolnád. Igaz, nem hasonlít arra, amit a boltban veszel, de így is megéri a fáradságot. A lakásban fellelhető lisztféléket (korpás, rozs, kukorica) vegyítve minden nap másfélével lehet próbálkozni. Csak arra kell ügyelni, hogy a…..

Fáradt, íztelen almák, összeaszott dióbél. Vége a télnek, de a tavaszi gyümölcsök és zöldségek még lapítanak. A házi baracklekvár meg már vagy egy hónapja elfogyott. Ezt a gasztronómiailag légüres teret kitölthetjük az almás zserbóval, ami áthidaló megoldás a borízű…..
mesternő
2010.04.05 13:38:46
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz