Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v4k0nD

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A "A munkavállalók végtelenül lusták és nem akarnak dolgozni" című bejegyzésetek inspirált, hogy én is megosszak veletek néhány hasonló sztorit, hogy ne mindig a sírásokat hallgassuk. Szabadúszóként dolgozom, eléggé sok különböző…..
v4k0nD 2012.06.01 11:57:27
Én nem értem, hogy nem törték magukat az ismerősök a postban szereplő munkáért. 50.000 forint igenis jó egyszeri jövedelem-kiegészítés, de ami mégennél is kecsegtetőbb az a 20% bónusz a forgalmazásból (kicsit sokallom is, mivel két emberről volt szó az már 40% ugye).

Ha valaki kihelyez egy elárusító helyet, erre kivált engedélyt, befizet díjat ha kell, továbbá ad embert aki kinyit-bezár (mert ezt a post szerint nem a keresett munkaerő végzi), és intézi a logisztikát is (odaviszi az infrastruktúrát, az árút, pótolja a készletet, stb.), akkor ez neki már az első termék eladása előtt sokba van. Erre jön a 100.000 +ÁFA és a 20% extra kvázi vásárlási utalvány a két alkalmi eladónak.

Ennyi befektetéssel gondolom a munkaadó nem keveset szeretne kiárulni a 4 nap alatt, ami két dolgot jelent:
- Bizony sokat kell majd melózni, ha komoly forgalomra számít - és ezt illik rendesen megfizetni.
- Az elvárt (gondolom) sok "százezres" árbevétel 20%-a az "2x soktízezer", azaz, de meg is haladhatja de minimum vetekedhet az előre kikötött fix összeggel.

Ha mondjuk csupán 250.000 forintot árulnak 4 nap alatt (ez erősen függ a terméktől is persze: 50 forintos csavarból marha sok, 8.000 forintos pólóból kevés elég hozzá), a bónuszuk 50.000 forint. Ha a termék a szükségleteikbe, érdeklődési körükbe tartozik, akkor ez tiszta fogyasztás, ha nem és mondjuk csak fele áron tudják elpasszolni, akkor 25.000 forint bevétel.

A post írója direkt helyi vagy környékbeli emberekben gondolkozott, így az utazás, szállás, étkezés tengelyt meglátásom szerint nulla közeli önköltséggel számolhatjuk.

Személyes számvetésem (ami lehet nem helytálló, de én ezt futtatnám le, ha megkeresnének egy ilyen ajánlattal) szerint ez legalább 75.000, de inkább 100.000 forint bevétel nekem 4 napra, amiből ha simlis vagyok nem adózok, vagy csak az 50.000 forintos bérből. Ha marad 60.000 - 80.000 forintom tisztán, akkor az olyan, mintha 4 napig egy 300.000 - 400.000 forintos állásba letem volna.

Én, ha megkerestek, és meg tudtam volna szervezni időben, elvállaltam volna...
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
v4k0nD 2011.08.19 23:26:50
@Réka ‎: Értem én, talán egyet is értek vele. De a nem túl szerencsés trend azt mutatja, hogy a többség rövid és közép távon számol a dolgozók nagy részével. Hosszú távon meg az marad meg és lép tovább, aki az első évek hajszolásában is termelékeny marad.
A BBC Top Gear című autós műsorának egyik tavalyi hétvégi epizódjában ismét sikerült megsérteni valakit. Ezúttal Mexikó, illetve a mexikóiak lelkébe gázolt bele Richard Hammond, az egyik műsorvezető, aki folyamatosan fingó, lusta, elhízott, nemtörődöm alakoknak nevezte…..
v4k0nD 2011.02.02 12:53:10
@gauche caviar: Én értem amit mondasz... a stílustól eltekintve még talán osztom is a véleményedet. De pont azért, mert úgy kompletten az angolok ilyen nyomorultak, erre a három példányra (akik sokadjára csinálják a beszólós különszámot - ezt szemléltetendő voltak a példák) kiakadni kár. Esetleg a BBC-re, de méginkább a közvéleményt és közgondolkodást ilyenné formáló / az átformálásért semmit nem tévő, "birodalom-centrikus" korményokra.
v4k0nD 2011.02.02 14:34:29
@Che_007: Lehet jobban, mint a legtöbbeknek, lehet sokkalta kevésbé - amíg megfizetnek érte, nem is igazán az én feladatom megítélni.

Ugyanakkor az igaz, hogy a Te hozzászólásodban nem könnyű (nem lehet?) felfedezni a BBC-re, mint broadcaster-re való kiakadást - inkább nevezném a népcsoport és a velük azonosított "kultúrális" vonások ócsárolásának fogtam azt fel.

Persze az egészbe nyilván annak egy része is beleértendő... csak ilyen sok elemből álló rendszernél nem árt konkretizálni.
Az ígéret szép szó, és ugye a szó elszáll... Egy nem is olyan régi írásos emlék 2010 áprilisából: A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét és megvédi a nyugdíjpénztárakat. Nem magyaráznánk túl, de itt határozottan többes számról van szó, nem az Egy és Oszthatatlan és…..
v4k0nD 2010.11.26 10:17:47
Nem első ízben csinálja meg a magyar kormányzat ezt a trükköt, hogy dob egy botránycsontot a népnek (magára húzva a mérsékelt honi haragot), és annak árnyékában megpróbálja megjátszani a nagy balhét... csak eddig kicsi a sikerzászalékuk.

Mert itt is miről van szó? Elmulasztják az államnak befizetettt járulékokból 14 hónapon keresztül a mnyp-knek utalni a "havi fixet", mert az a pénz égetően kell a külföldnek beígért költségvetési stabilitáshoz (itt jegyzem meg halkan, hogy a gyakran emlegetett "külföldi befektető" max. mérsékelt kockázatnak éli meg, ha a kormány a saját honpolgárait basztatja, de azt óriásinak, ha bedönti a költségvetést, így a külföldi elítélés és szinpátia is kicsit álszent).
Tehát egy jövőre vonatkozó elvonásra intézkedett, és mivel felelős gazdálkodásban a jövőbeni bevételekkel max. terezünk, de el nem kültjük, a kormány mossa kezeit, mondván, nominális kárt nem okozott.

Erre jön a felzúdulás, hogy azért mégiscsak "énpénzem", meg inkább varrtuk volna a szalmadunyhába... és sokan elkezdenek kacérkodni az állami ellátórendszerrel, mint kizárólagos "pillérrel".
Ekkor kell(ene) stílusosan meghúzni a váratlant, és egy ügyes magyarázattal a munkaadók járulékát soha vissza nem helyezni a magánpénztárakhoz.

Az ügyes magyrázat megvan, még hihető is (az egyén nem rendelkezhet a munkáltató által fizetett nyugdíjjárulékkal, mert az nem az övé, nem hozzá kötődik, hanem a nyugdíjrendszerhez), de megint nem sikerült elhagyni a bumfordi stílust és a "zembereket" szerető szülői gondoskodással pofánrúgó kényszerpályát.

Nem zavar annyiban a dolog, hogy a népességfogyás, a közterhekhez való általános hozzáállás és az országvezetési attitűd miatt nagyon reális jövőkép, hogy mire én (ha megérem) nyugdíjba vonulnék, nem lesz ilyen jogintézmény.
Az viszont zavar, hogy ilyan ócska trükkel vagyok hülyének nézve... megint!
Kedves Comment:com!A Comment:comon „És még az RTL tolvajozza a tv2-t” címmel kabarészámnak minősítitek egy nyilatkozatomat, amiben lopással vádolom a tv2-t. Azt írjátok, hogy nem kéne ezt kezdeni, mert bezzeg az RTL-nek is mennyi lopása volt korábban. A vélemény ezen…..