Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Narancshab

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Narancshab kérésére egy kicsit kutakodtam a neten, olyan receptet kerestem amit nappalra is tud használni a száraz, szeborreás bőrére, az éjszakai shea vaj mellé. Nos, ez alatt a pár nap alatt az biztosan kiderült, hogy ez nem egy egyszerű betegség. Rengeteg féle okot és gyógymódot…..
Narancshab 2010.07.17 00:51:23
@Lucrezia: Most látom, elfelejtettem válaszolni, bocsi! A "Rózsaillatú arckrém száraz bőrre" receptnél a rózsaolajra gondoltam, mert vagy iszonyatosan drágán láttam, vagy tele van mindenféle mással is. A drágát esélyem sincs megvenni (6-7000 Ft/1-2 g)
Narancshab 2010.08.11 11:29:01
@Lucrezia: Köszönöm Lukrécia! Közben volt egy szülinapom, és anyukámtól rózsaolajat kaptam ajándékba, így megoldódott a problémám. :-)
Narancshab 2011.04.09 10:11:25
@Diamiácska: Szia! Az én bőröm nagyon száraz. Kb. egy éve használom az afrikai fekete szappant, ami számomra az arcradírt is helyettesíti. Hihetetlenül jól tisztít. A lemosás után hónapokig a shea vajat használtam. A kezdeti rosszabbodás után, kb. két hét múlva elkezdett javulni a bőröm. Mostanában ritkán használom az arcomra a shea vajat, helyette legtöbbször sárgabarackmag olajat kenek az arcomra. Sokkal gyorsabban felszívódik. Ha mégis szükségem van Sheára, akkor azt erre kenem rá. Nekem ez így tökéletesen bevált. De már többször leírták itt mások is, hogy mindenkinek saját magának kell kikísérleteznie, mi is a megfelelő a bőrének. Sok sikert! :-)
A kakaóvaj számos hasznos tulajdonságán kívűl nagyon jól hidratál, benn tartja a bőrben a nedvességet és megvédi a kiszáradástól. Rózsavízzel és illóolajokkal kombinálva bármely kereskedelmi forgalomban kapható termékkel felveszi a versenyt. Kenjük az arcunkra és a nyakunkra…..
Narancshab 2010.09.18 21:48:03
Narancshab 2011.03.10 18:39:23
@Onyx033: Szia! Én úgy tudom, hogy a glicerin nagyobb mennyiségben pont ellenkező hatást fejt ki, tehát nem hidratál, hanem vizet von el a sejtekből.
Esetleg valami emulgátort próbálhatnál (Emulsan, Lysolecitin). De biztosan kapsz nálam okosabbtól is tanácsot! :-)
Már nálunk is lehet kapni olyan szájfényeket, amelyeknek ideiglenes ajaknövelő hatást tulajdonítanak. Valójában csak annyit tesznek, hogy vérbőséget okoznak az ajkakban, amitől azok nagyobbak és pirosabbak lesznek. Ez általában bizsergéssel vagy akár égető érzéssel is jár,…..
A következő férfi parfüm recepteket ugyanúgy 20 ml jojoba olajba vagy alkoholba ajánlom, legalább egy hetes összeéréssel és naponta egy felrázással. Mindig valódi illóolajat használjunk, ne mesterségeset. Nem könnyű megkülönböztetni, mert sokszor csak annyit írnak rá hogy…..
Narancshab 2011.01.12 12:42:49
@sunimama: szia! Az antalvali.com-on az Aromaxot nem nagyon ajánlják belsőleg. Viszont amit ők ajánlanak, az nagyon drága. Ilyenek pl. a Panarom illóolajok. Csak egy példa: a citromolaj a Panaromnál 4400Ft/10ml, míg az Aromaxnál 660Ft/10ml. (online árak)Óriási a különbség, gondolom nem véletlenül.
Lukrécia kencéi Parfümkrém 2010.04.16 17:29:00
Mikor még gyerek voltam nagyon divatos volt a parfümkrém. Anyukám kedvence gyönyörű  kristály tégelyben volt, amit kiűrülés után is érdemes volt elrakni, és nagyon kevés kellett a krémből hogy illatos legyen az ember. Mostanában viszont csak fújkáljuk magunkat, de miért…..
Narancshab 2010.11.25 18:41:12
@eeversion: Konzolét én sem ismerem, az általad említett sheavaj.hu-ról rendelek én is. Tényleg nem a legolcsóbb, de kedvezmények is vannak, és szerintem nagyon jó minőségűek. Legutóbb kakaóvajat rendeltem, és hihetetlen milyen fincsi. Egészen más, mint a gyógyszertári...
Narancshab 2010.11.25 18:54:33
@almafa5555: És ezt nézzétek meg, itt nem is olyan drágák, de szépek:
www.ajandektrend.hu/?p=productsList&iCategory=169&page=3
Tudom, hogy most egy kicsit eltérek az eddigi szokásomtól, és olyat ajánlok, amit nehezebb beszerezni: mangóvajat. Legalábbis a patikában nincs :) De amint láttam jomtom már árulja márciustól, és az ebayről is lehet rendelni, sokszor olcsóbban mint Magyarországon venni. Erről jut…..
Narancshab 2010.07.17 00:30:18
@Zsidanna: Szia! Engem is érdekelne a mangó vaj. Itt is van finomított és finomítatlan, mint a shea vajnál? Ha igen, ennél is a finomítatlan a jobb? Kb. milyen áron tudnád adni? Köszi előre is a választ!
Narancshab 2010.07.21 00:58:22
@Zsidanna: Szió! Én akkor most rendelek máshonnan, mert úgy is kell néhány egyéb termék is, amiből kifogytam, de ha lesz biztos beszerzési hely jó árral, és tényleg be is válik a mangó vaj, akkor majd érdekelni fog a dolog. Azért nagyon köszi az igyekezetet is!!!!
Narancshab 2010.10.20 00:06:13
@Zsidanna: Ezzel egy kicsit vitatkoznék, mert nekem nagyon száraz a bőröm, és bizony csak éjszakára használom önmagában a sheát, mert egyébként szépen fénylenék. :-)Viszont éjjelre szeretem, de nem mindig kell. Már kezdem egyre jobban kitapasztalni a bőröm, és érzem, mikor mit kell magamra kennem. Többek között a Tőled beszerzett olajok közül! :-)
Egyébként valahol olvastam, hogy a különböző helyről származó shea vajak, nem egyformán szívódnak fel. Nekem kétféle van itthon, és mindkettőt szeretem, de egyiknél sem tapasztaltam, amit Te írsz, hogy rögtön beszívódik.
 A shea vaj szuper. Jó szinte mindenre, főleg kiszáradt, töredezett, ekcémás bőrre. Rajtam van mindegyikből :) A kipirosodott orromat is ezzel kenegetem, a felrepedezett sarkamat is. Könyökre, cserpes ajkakra is kitűnő, és még sorolhatnám.Amit itt leírok, az egy alaprecept,…..
Hát én sem hittem volna, hogy ide jutok, és mégis igaz: a mai napon az én cikkem is olvasható a Diéta és Fitness magazinban. Aki olvasgatja a blogomat, az már ismeri a történetemet, hogyan lettem méregkeverő. Az viszont újdonság, hogy megjelent a képem is (ragaszkodtak hozzá)…..
Mostanában egyre több ember talál rám a blog chat ablakában. Csak ülök otthon a gép előtt, általában el is felejtkezem róla hogy be vagyok jelentkezve (automatikusra van állítva), és egyszercsak felugrik a kis ablak, valaki ír. Nagyon jópofa, és mivel sokan írnak olyanok, akik…..
Narancshab 2010.08.07 19:49:45
@eeversion: Szia! Nekem egyszer Lukrécia ezt írta: "...lehet kapni házilag sajtolt szőlőmag olajat a Bioil-nál (www.bioil.hu), aminek gyönyörű zöld színe és enyhe bor illata van: na azt, biztos, hogy sehogy sem finomították, tisztították."
Narancshab 2010.08.10 20:37:10
@eeversion: Szia! Ha bp-i vagy, akkor szerintem én is beszállnék a szőlőmag olaj vásárlásba, és akkor már osztódik a posta költség. :-)
Télen a hideg miatt gyakran érdemes kenegetni az ajkainkat. Íme egy ajakbalzsam recept, ami garantáltan segít a száraz, cserepes ajkakon, nincs benne semmi ártalmas, és nagyon könnyű elkészíteni házilag is.1 tk (teáskanál) kakaóvaj1 tk shea vaj1 tk mandula olaj1 E vitamin kapszula15…..
Narancshab 2010.07.17 00:37:17
@Lucrezia: Szia Lucrezia! Ritkán írok, de hűséges olvasód vagyok, mióta regisztráltam. :-)
Most azt szeretném tőled kérdezni, mivel, és hogyan lehetne színezni ezt az ajakbalzsamot? A kislányaim imádják kencézni magukat, és amióta ilyen "felvilágosult" vagyok, azóta nem szívesen látom a kezükben, de inkább a szájukon a bolti színezett (rózsaszín, piros Labello)"ajakápolókat".
Szép nagy mennyiségű shea vajat kaptam tegnap. Egyik kedves blog olvasóm Angliában járt, és hozott nekem egy egész bödönnel. Ezt a fajta szép, nagy darabos sheát itthon még nem is láttam, nálunk általában kis tégelyekbe gyömöszölve (olvasztva?) árulják. Nagy élmény így…..
Narancshab 2010.05.06 00:51:57
@niamano: Szia! Itt antalvali.com/shea-vaj-afrika-aranya.html van egy szuper összeállítás a shea vajról, a kiejtéséről is írnak: "Hétköznapi nevén shea, vitellaria vagy karité a Sapotaceae családba tartozó fa.
Általános neve sí yiri ("shea tree") Bamanában Mali nyelven. Ez az angol szó eredete, és helyesen kiejtve valójában sí. A fát gharit-nek hívják Szenegálban wolof nyelven, amiből a francia karité megnevezés származik."
Miből lehet nem káros fogkrémet készíteni? Először nézzük át az anyagokat, aztán írok recepteket is.SzódabikarbónaA tegnapi cikk után a kommentekben is felvetődött a szódabikarbónás fogmosás gondolata. Nagyon sokan mosnak/mostak szódabikarbónával fogat, igen jó…..
Ez a gyanús kinézetü lötty mosódió héjból készült: 10 héjat törtem össze és főztem 10 percig fél liter vízben, a dobozán levő leírás szerint. Szinte egyáltalán nem habzik, de jól oldja a zsírt, akár a normál mosogatószer..          ..
Lukrécia kencéi Szuper arcradír 2010.02.25 21:16:00
Ez a maszk egyszerű, olcsó, és gyors. Az arc azonnal ragyogni fog tőle,és kiszívja a bőrből a mérgező anyagokat, ezzel megelőzi a pattanások kialakulását. Hosszabb ideig eltartható.3 ek zabkorpa1 ek darált mandula1 ek szárított kamilla1 ek szárított zsálya1 ek almaecet6 csepp…..
Narancshab 2010.04.07 00:17:34
Kedves Lucrezia!

Először is egy kis technikai problémám volna. Időnként nem találom a hozzászólásaimat, és a válaszaidat sem. A „radaron” meg tudom szerencsére nézni, de hiába keresgélem az eredeti helyén, nem találom. Az „utolsó kommentek”-nél sem mindig jelenik meg. Volt olyan, hogy márciusi dátumú volt az utolsó komment. Aztán egyszer csak újra látom ott, ahol addig nem. Mit csinálok rosszul?
Azért remélem, ezt megkapod!
A bőrömről: nagyon száraz, vízhiányos a bőröm, kivéve az orrcimpáim tövében. Legtöbbször piros, gyulladt, és pörkös, amit előszeretettel vakarászok le. Időnként pattanásszerűségek jelennek meg, a tetején kis fehér pöttyel. De mégsem az a kamaszkori gennyes pattanás jellegű. Leginkább a pofacsontokon, és a fülem előtti részen találhatók ezek a gyulladt, kiemelkedő valamik. (pattanás, kiütés, nem is tudom, mi ez). Ha nagyon bedurvul, fáj, és viszket, és rém ronda.
Az tény, hogy az eddigi a krémek, amiket próbáltam, csak 1-2 napra javítottak a helyzetemen, aztán fellángolt újra, és jött a szteroid, mivel azért emberek közé is kell mennem. Mindenkinek nem magyarázkodhatom. Kb. másfél-két hónapja egy ismerősöm javaslatára kipróbáltam a Culevit krémet, amitől olyan csúnya lett az arcom, mint még soha életemben. Két és fél napig bírtam, aztán leálltam, és három nap szteroidozással tudtam csak rendbe hozni.
Ezek remélem már csak a múlt emlékei. Amióta a Shea vajat használom, azóta rengeteget javult a helyzet, és remélem, nem is jön vissza soha. Nem szeretnék szteroidhoz nyúlni újra.
Még annyit, hogy 10 éve a második terhességem alatt jelentkezett először, és azt hittem, csak hormonális, és majd szülés után rendeződik, de nem így történt. Előtte szép volt a bőröm, bár száraz, de már akkor is könnyen pirosodott (csak meleg helyen, és fizikai aktivitáskor, ja meg amikor zavarban voltam :-)), de ez nem volt kellemetlen, inkább azt a pirospozsgás, egészséges képet keltette.
Azt megfigyeltem, hogy amikor stresszes vagyok, jobban kijön.
Remélem, tudtam plusz információkkal szolgálni. Nyugodtan kérdezz bármit, ha még szükséged van információkra!
És nagyon köszönöm, hogy segíteni próbálsz!!!
Narancshab 2010.04.08 09:23:01
Kedves LucreziaT
Kétszer mutattam meg bőrgyógyásznak az arcom (utoljára 7,5 éve), és mindkétszer szeborreát mondtak. Két különböző orvos volt. Viszont nem szerettem a krémeket, amiket kaptam… Talán az ekcémánál nincsenek olyan pattanásszerű kiütések, amiknek a tetején fehér kis pötty van, amiből olyan savószerű valami nyomható ki. Viszont ősszel szednem kellett Fenistilt, és az alatt az idő alatt nem volt problémás a bőröm. Na akkor most mi is van vele??? :-)
Hangsúlyozom, hogy amióta az afrikai fekete szappant és a Shea vajat használom, azóta látványosan változott az arcom. Soha ennél rosszabb ne legyen.
Propolisz tinktúrám van itthon, amivel csak az a bajom, hogy nem egy tiszta folyadék, hanem darabkák vannak benne, ami időnkét a csepegtetőt is eltömíti. Erre gondoltál, vagy valamilyen más formátumra?
Tegnap vettem a „teszveszről” Shea vajat, és kicsit más, mint az előző. Szemcsés, kicsit sötétebb, és erősebb valamivel az illata. A kis szemcsék masszírozás hatására eltűnnek, csak az elején kellemetlenebb a felkenés. Mind a kettő, ami itthon van nyers, finomítatlan. Milyennek kell lennie az igazinak.
Az életmódváltás nagyon időszerű, és dolgozom is rajta, de még csak az elején tartok.
A testápoló kislexikont ismered? Tegnap feltettek egy linket az antalvali.com-ra, amiről le lehet tölteni. Ha érdekel, bemásolom ide.

A technikai problémát nem értem, mert nem is zárom be soha az oldaladat (Google Chrome), és frissíteni mindig szoktam. Ha a böngészővel lenne a probléma, akkor talán a „radarral” sem látnám az írásokat. És még egy furcsaság: amikor eltűnnek a hosszászólásaim, eddig mindig látom a többit:
„@Bémesi: Hű, most feladtad a leckét, számolnom kell. 7.24 GBP kb. 2200 Ft=25 dkg. Akkor 100g kevesebb, mint 1000 Ft, ugye? Én is találtam a neten 1800-ért tiszta, finomítatlan kókuszolajat. Jó sokat rátesznek, ha ez igaz.”
Csak az enyémtől nem, ráadásul a kis ikonok átvándorolnak a bal oldalra. Aztán minden beavatkozás nélkül, egy ismételt frissítésre visszaáll az egész. De hogy hányszor kell frissíteni addig, az teljesen változó. Van, amikor néhány órán keresztül nem látom a hozzászólásokat az oldalon. Szóval számomra rejtély, ilyet még sehol nem tapasztaltam.
Szép napot!
Narancshab 2010.04.09 10:35:27
@Ronika31: De csak ezt az oldalt érintené? Más blognál nem találkoztam ilyen problémával, és egyébként sincs probléma a géppel. Remélem, nem vírus!!!