Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.dre.

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokj le a bagóról, dugdosd a vécépapírt, ne ülj le senki ágyára, mert pofán vernek. Ha nem vigyázol, már az első nap lelopják rólad a ruhát. Mr. Phe megfontolandó jótanácsai első bűntényes börtönbe vonulóknak: Szinte semmit ne vigyél magaddal, aminek a legkisebb értéke…..
dr.dre. 2006.08.22 01:27:39
Kedves Mr. Phe!

Be kell vallanom, írásaid zömét valóban érdeklődve olvasgatom, sőt, tovább megyek.
Tanulságosnak tartom őket.
Azonban itt és most le kell szögeznünk a "börtön falába" mindenki számára beépített téglákról egy-két dolgot.
Le kell szögeznünk, mert ha az okos tanácsokat felvállalod, akkor az általad elkövetett dolgot sem kellene összehasonlítani olyan dolgokkal, amelyek nem bűncselekmények, és így nem büntethetőek börtönnel.

1) NINCS MÁR ADÓSOK BÖRTÖNE. Gyakorlatilag a középkor óta. Te leggyakrabban az adócsalásra hivatkozol, mint olyan tényállásra, amit szerinted a magyar állampolgárok többsége elkövet, és börtön jár érte.

Ez egy kis sarkítás. Ha valaki nem fizeti meg az adóját, azt behajtják rajta, inkasszót kap a bankszámlájára, elárverezik az ingatlanát, autóját, stb. végső esetben. Ez igaz. DE SENKIT NEM ZÁRNAK BÖRTÖNBE ADÓTARTOZÁS MIATT. Ezt jobb, ha a későbbi példálózások miatt tudod. Nem egy vállalkozó ügyfelem van 20 millió feletti adótartozással, de még csak 72 órás őrizetben sem voltak emiatt. Az illetékes APEH-nál voltak maximum kellemetlen perceik.

Azért IGEN, ha HAZUDSZ az adóhatóságnak, és letagadod az adódat. Ez az adócsalás. Ha kiderül, megmérnek rendesen. De ha bevallod, csak nem fizeted be, mert nincs miből (pl. a szüleid/élettársad tart el vagy legalábbis névlegesen,ugye tudod, hogy mire gondolok, nem kell, hogy bővebben elmagyarázzam) akkor nincs félnivalód a jó öreg sitkótól az állami sarc miatt.
Szabálysértés miatt is mehetsz fogházba valóban, ami ugyan bőven nem börtön, ráadásul azt a nevetséges összeget (szabálysértési bírság) még a leginkább lecsórósodott faszi is összeszedi, amire be kellene vonulnia.

2) Szintén sarkítod a dolgot a közlekedési balesetek esetében is. Persze, védtem én is ilyen terheltet, aki aztán letöltendőt kapott, egyszer. Be volt keményen baszva, amikor gyakorlatilag lebontott egy házat a kamionjával Zala megyében, egy maradandó fogyatékosságot szenvedő kisgyerek sértettje is volt a balesetnek, nem részletezem, de nem tudtam mit tenni. Persze a jó öreg defekt volt a hivatkozási alap. Minden emiatt történt. Az egy kamionnál rendesen ki tudja rántani a kormányt az ember kezéből, mint tudjuk, nem olyan, mint egy autónál. A helyszínelő röndőr is kapott pízt, ráadásul valutát (akkor még márka volt, nem euro), úgyhogy hivatalosan józan volt az emberke. De ott volt a tachométer, ami bizonyította a pihenőhelyen a megállást, voltak tanúk, akik látták az emberkét az útszéli csárdában konyakkal töltekezni. Meg volt egy meglehetősen akkurátus közlekedési szakértő is, akivel éppen akkor nem voltam pertuban, ha érted, miről beszélek.
Viszont kilenc másikat kihoztam, aki szintén nem volt "teljesen ártatlan", mégis próbára bocsátással vagy függővel megúszta.

Nem szeretnélek megsérteni, mert élvezem az írásaid stílusát, de ezek a sarkítások nem tesznek jót ennek az "írás" színvonalának. Kicsit kevesebb magamentegetés. Már így utólag, mert előzőleg meg több kellett volna belőle, akkor megúszhattad volna, ahogy ezt már te is beláttad.

Ez csak tanács lett volna.
Hajrá, Mr. Phe., továbbra is szívesen olvaslak.
dr.dre. 2006.08.22 01:48:16
Kedves -city!

Véletlenül még olvastam a hozzászólásodat, még nem léptem ki.
Az idézést át kell venni. Hogy mit kell vele csinálni, arról már írtam, a más lehetőségekről majd máskor.

Rosszul gondolod, amit gondoltál!
Ha piti az ügy, nincs gond.
Ha nem, körözést (ha gyanusított vagy, elfogatóparancsot)adnak ki ellened.
IGEN, tanút is körözhetnek. Megvan erre is a kis trükk ott benn.
Ez felettébb kellemetlen tud lenni, ha éppen a Ferihegyen (ahol mindig lehúzzák az útlevelet, ellentétben a csehországi hétvégére induló autóbuszokon utazó nagyközönség útleveleivel) tartanak ott, mielőtt a 2 hetes rhodoszi nyaralásodra mennél a barátnőddel, és lemaradsz a charterről emiatt. Ráadásul a barátnődet meg becserkészi valami lúzer görög faszi odakinn.

Ha így, ebben a formában (vagy a legártatlanabb igazoltatás során, ahol CB-be mondják az adatokat)találnak meg, akkor szinte biztos a 72 órás őrizetbe vétel, csak hogy megszívassanak.

Annyiról gondoskodni kell, hogy fellelhető legyél, oszt azon kívül, hogy a személyes adataidat elmondod/megerősíted az okmányaid alapján, már kussolhatsz.
De tanúként - pláne akkor, hogyha teljesen ártatlan vagy - ne bújkálj, mert komolyan megszívhatod.

Hozzá kell tennem, ez a szívás ritkán fordul elő, de volt ügyfelem, akit Debrecenből fuvarozták a Tavasz utcába (Bp. IV.-XV. ker.) tanúvallomás megtételének elmulasztása miatt, és nem volt neki nagy élmény.

Ha a szüleid falaznak, hogy külföldön vagy, akkor TÉNYLEG LEGYÉL külföldön, mert elég egy közúti igazoltatás, és nagyot szívsz. Ennyi.
dr.dre. 2006.08.22 06:56:53
Óh, ja persze!

A külföldről még eszembe jutott valami!
Vagy egyszerűen csak pofázni van kedvem ilyen korán. Miért is ne? Hadd szóljon!

EZ EGY KIS MESE. Vagy mégsem?
Lehet, hogy az ilyen tanácsok miatt előbb-utóbb le lesz zárva ez a „blog” (nem valószínű, inkább megfigyelés alatt tartják), ezért, hogy ezt elkerüljem (mármint a lezárást, a megfigyelés úgyis tény), nem leszek túl konkrét (magyarán szólva, a határátkrlők neve kapcsán hazudok!).

Vannak olyan országok, és ezen belül olyan határátkelők, ahol nem pecsételik be a vízumot az útleveledbe. VISZONT KELL ÚTLEVÉL. Nem az EU tagországokról beszélek. A Balkán felé orientálódjanak a gondolataid. A dolgok ráadásul látszólag logikátlanul történnek. De ha akarod, tudod irányítani.

Egy próba: röszkei kiléptető bélyegző Szerbiába 00 napon.
02 napon (bulizzunk is egy kicsit odakinn, van hangulat) szerb taxissal (nem adok közelebbi infot) vissza Szegedre (Horgos’). Taxis embert mindkét oldalon ismerik, a kék színű magyar útlevelet csak meglengetni kell, látják, csak intenek, mehet.
08 napon Kelebia. Nagy a forgalom. Főleg vendégmunkás törökök hazafelé. Ők a pótlólagos olcsó munkaerő, mégis őket baszogatja a csicska-csicske egyenruhás határőr. ("POLICE BORDER CONTROL"), Talán ezt a három szót tudják angolul, mert - mint ahogy az augussztus 20-i avatás alkalmável láthattuk, a nyelvvizsgákat ők is vásárolják, néhány lebukott, néhány meg olyan szinten letette, hogy azzal két szót nem tudna váltani egy angollal.
Mem beszélnek a magyar hadnaggyá avatanddókról, 10%-ról, akik nemhogy idegen nyelven, de magyarul sem beszélnek korrekt módon.
Nem pecsételnek.
A szerbek sem, ami ritka.
Sietnek, idegesek. Mindig pecsételnek a szerbek, DE CSAK EZEN a kib’szott három napon nem.
09 napon Szerbiából szabályosan belépsz Magyarországra pecséttel.
Ha abban a 2 esetben, amikor szükséged van rá, nem akarnak pecsétet adni (nem valószínű, mert pecsétmániások), ragaszkodj hozzá. Kötelesek rá, és különösebb kötözködés nélkül be is nyomják az útleveledbe.

Egy hét. 7x24 óra. Megdönthetetlen alibi, mert ezt sajna a bíróság is köteles elfogadni. Azért legyen szállodai foglalásod egy nagyobb szállodában (Jó haszna van a ’Do not disturb!’ táblának, amíg távol vagy. Nehogymá’ egy lepukkant takarítónő buktasson le! Egy-két alibi hívás kell! Megvan ennek is a technikája, hogy hogyan. Nagy hotel, még egyszer mondom, nem egy panzió, ahol arra is emlékeznek, hogy hány szelet parizert ettél meg a svédasztalos reggeli alkalmával! Az útlevél és a benne lévő vízumok közokiratok vagy mi a fene, ugyibár, nehéz az ellenbizonyítás, megdönthető ugyan a vélelem, de nehezen. Ráadásul azt a „megfelelő (neveket nem írok)” szakhatóságok is tudják, hogy a szerbek mindig pecsételnek.

Még az ügyész is sz0rban van ilyenkor, tehát öröm vele elincselkedni egy kicsikét. Szívatni vagy ilyesmi.

Kivéve, ha Magyarhonban látott pár köcsög, és pofáznak is. De ha annyira kispályás vagy, hogy ezt nem tudod kivédeni, úgy kell neked. Megdől a közokirattal szembeni kőkemény vélelem, és szívsz. Nagyon komolyan, És már közokirat hamisításáért is előfordulhat (bepecsételt vízum), hogy megmérnek.

Zárszó: Az itt leírtakat nem bűncselekményre való felhívásként tettem közzé. A helyszínek (határátkelők, városok) nevét megváltoztattam. Senkinek nem ajánlom, hogy kipróbálja az általam leírtakat, mert teljesülésükért nem vállalok garanciát.
Amennyiben ezt igénylő helyzetbe keveredik, kérem, hogy keresse meg a szakterülettel foglalkozó erre legmegfelelőbb ügyvédet!
Üdv, dr. dre.
Karcsi, a szökésben lévő benzinkutas egy régi rendőri trükkről mesél. Megéri-e beismerő vallomást tenni ártatlanul, az előzetesből való szabadulás reményében? A jelek szerint nem igazán.  Tisztelt Zugügyvéd,Egy benzinkutat üzemeltettem még a kilencvenes években.…..
dr.dre. 2006.08.21 23:24:48
Szervusztok!

Hát, dokiról látszik, hogy szakmabeli, én meg inkább régebben büntetőztem, akkor viszont éppen eleget.
Mégis, más a véleményem.
NAGYON IGAZ, hogy sok tanúként beidézett "szerencsétlenből" lesz pillanatok alatt gyanúsított.
ENNEK ELLENÉRE nem javasolnám, hogy tanú élből ügyvéddel érkezzen a kapitányságra. Mert ez bizony "büdös", ahogy az egyik előző hozzászóló felvetette.
Ha idézést kapsz tanúként, általában nem szerepel rajta, hogy milyen ügyben akarnak tanúként meghallgatni, ki a gyanúsított, mivel gyanusítják, és neked ehhez mi közöd. Leírják, hogy mikor, hol jelenj meg, leírják, hogy tanúként (és nem gyanúsítottként) kívánnak kihallgatni, meg a szokásos figyelmeztetések. VISZONT NE LEGYÉL GYANÚTLAN! Ne rohanj azonnal ügyvédért, hanem gondold át, hogy az a bizonyos rendőrkapitányság vajon mit akarhat tőled? Engem, mint ügyvédet is hallgattak ki tanúként (ügyvéddel nem egyszer előfordul ez pályafutása során, általában egy-egy okirat megszerkesztésének körülményeit firtatják). Ügyvédként néha (mivel az ember több száz szerződést készít, okiratot ellenjegyez évente) elég nehéz kikövetkeztetni, hogy most melyik üggyel kapcsolatban van szükségük az én tanúvallomásomra. (Persze, csak ha az ügyfelek felmentenek az ügyvédi titoktartás alól...)
Ha ki tudod következtetni, (nem olyan nehéz azért)hogy mit akarhatnak tőled, akkor megvan az első lépés.
Második: van-e bármi vaj a füled mögött? Ha nem tudod biztosan, kérdezz meg egy ügyvédet előtte, ehhez nem kell magaddal is vinned a kihallgatásra "díszfegyverként", mert bizony gyanús.
Ha nincs, hajrá, menj be egyedül.
Ha tutira van, és rendesen, akkor vigyél ügyvédet. Bár ha előtte rendesen konzultáltál vele, és van némi eszed, jobb, ha tanúkihallgatásra ügyvéd nélkül mész.
A rendőr mindig közli, hogy milyen ügyben hallgat meg (amikor már előtte ülsz, nem korábban). Ha ez nem az, amire számítottál, és "sárosnak" érzed magad, tagadd meg a vallomást azonnal.
Ha arról kérdeznek, amit magadban már korábban kikövetkeztettél, válaszolj kérdésekre! A rendőrők először mindig MESÉLTETNI akarnak. (Azt akarják, hogy a saját szavaiddal összefüggően mondd el a történetet.)
Ebbe ne menj bele! Itt húzzák be a legtöbb embert! Mondd lazán azt, hogy ha kérdésük van, tegyék fel, te szívesen segíted a hatóság munkáját. Rövid, lényegre törő válaszokat adj! Ne kalandozz el, ez nem egy kocsmai élménybeszámoló! Szigorúan, röviden, csak a kérdésekre.
Ha úgy érzed, hogy a válaszod miatt gyanúsított lehetsz, ne válaszolj! Főképpen ne hazudj, mert akkor a hamis tanúzással húznak be, és megszeppensz majd emiatt, és locsogni fogsz.
Ha gázos talajra tévedsz, ne válaszolj!
ha gyanúsított vagy/leszel, egyszerűen tagadd meg a vallomást.
Ráérsz majd a bíróság előtt, ha odáig megy a dolog.

Summa summarum: Rendőrség előtt szerintem nem célszerű beismerő vallomást tenni.
Ha ott megtagadod, a bíróságnak meg majd tárgyalási szakban készségesen dalolsz, ha ez enyhíthet, ugyanúgy enyhítő körülményként veszi számba a bíróság az én tapasztalataim szerint, mintha már a rendőröknek daloltál volna.
Csak nekik (mármint a rendőröknek) előzőleg nem adtál esélyt, hogy saját pofázásod miatt behúzzanak, így kisebb a valószínűsége, hogy egyáltalán bíróság elé kerülsz!

Ami a gáz lehet:
a) dalolsz a rendőrségen, majd visszavonod vagy mást mondasz a bíróságon
b) hazudsz a rendőröknek

Mindkettő hitelvesztéssel jár, a bíró meg megmér, ahogy kell.

Mára ennyi az ingyenes tanácsadásból.:-))
Disclosure: Az itt leírt tanácsok - bár ügyvédként tevékenykedő felhasználótól származnak - nem minősülnek hivatalos ügyvédi tanácsnak, ezen felül ingyenesek, ezért felelősséget sem vállalok értük. Minden egyes egyedi eset más és más, ez a fenti írás pedig egy tapasztalatokon alapuló általános véleménynyilvánítás volt. Amennyiben bármilyen jogi megítélést ítélő kérdésben tanácsra van szüksége, forduljon erre szakosodott ügyvédhez.