Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DomjanMoni

85 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intim betét, intim mosakodó, intim gyanta, intim torna (esetleg illegál)... Az „intim” szó leggyakoribb szókapcsolatai ezek voltak, legalábbis az internetes keresés eredménye szerint. Nekem erről valamilyen titkos, kínos, rejtegetni- és szégyellnivaló tevékenység jut eszembe,…..
Ahogy futás közben az intuíció témáján gondolkodtam, úgy tűnt, hogy maga a Természet is a kezemre játszik. Sejtelmes pára borította az alacsonyabban fekvő részeket, ugyanis egy dimbes-dombos, gazdag növényzettel borított tájon (egy valaha volt golfpályán) futottam. Rohamosan…..
Az első gondolatom a végtelennel kapcsolatban a Crowley tarot gyönyörűséges utolsó Nagy Arkánuma, a XXI. Univerzum volt. Elsősorban a lehetőségek végtelensége jutott eszembe róla: az, hogy bármi lehetséges. Nem akármi, hanem bármi. Fontos ez a különbségtétel számomra, még ha…..
Aktuális téma, életbevágó helyzet, ráadásul tömegeket érint - nosza, húzzunk rá egy lapot! Mint mindig, a kártya az én viszonyulásomat tükrözi e helyzethez, nem pedig valamilyen általános bölcsességet hirdet. Hátha többeket elgondolkodtat, ezért megosztom e fórumon, bennem mi…..
A cikk írásának hetében két ízben is foglalkoztam a saját, múltból hozott örökségemmel, két asztrológiában jártas barátnőm segítségével. Elgondolkodtatott – immár sokadszor -, hogy mennyire pontosan látszik a horoszkópomban múltbéli örökségem, és mennyire…..
Elgondolkodtam, hogy mi mindentől keletkezik valakiben – bennem – a lendület, és a legfontosabb alapfeltételként azt tudtam beazonosítani, hogy ilyenkor nincsenek gátak, visszahúzó erők. A másik alapvető lendületadó tényező, hogy legyen egy cél, amely vonzerőt gyakorol és…..
A megfoghatatlan utáni vágyakozás egyidős az emberiséggel. A vallások és mítoszok eredete az ismert történelem kezdetéig nyúlik vissza. Úgy tűnik, nem érezzük teljesnek az életünket anélkül, hogy valamilyen magasabb rendű célt, értelmet ne keresnénk – s jó esetben…..
Kedves Olvasó, kérlek ne hidd, hogy önjelölt prófétának képzelem magam, és a továbbiakban jóslatokat fogsz olvasni a 2012-es világvégéről! Azt viszont gondolom, hogy az emberi történelem során eddig ismételt módszerek kudarcának felismeréséhez mostanra elég sokan eljutottunk,…..
Clarissa Pinkola Estes jungiánus terapeutanő, a „Farkasokkal futó asszonyok” című nagysikerű, számos kiadást megért könyvében ezt írja a Csontváz Asszony meséjéről: „...ha az ember egy életen át tartó táplálékra vágyik, szembe kell néznie és kapcsolatot kell…..
Év elején szoktam húzni egy tarot kártyát a Nagy Arkánumok közül, amely az év legfontosabb témáját jelöli ki számomra. Nos, idén ez a VIII. Nagy Arkánum, az Egyensúlyozás volt. Meglepődtem, sőt bevallom, kicsit csalódott voltam. Keverés közben számtalan izgalmas lehetőség…..
Karácsony közeledtével újra elért minket a rettenetes vásárlási láz: ezt onnan tudom, hogy múlt hét szombaton kiutaztunk kedvesem salsás társaságával Bécsbe, egyébként mindezidáig sikeresen elkerültem ezt az élményt. Gyanútlanul csatlakoztunk az utazáshoz, mondván, biztos…..
Bevallom, egészen más téma járt a fejemben, amikor e blogbejegyzés megírására készültem. Mégis, néhány perccel azelőtt, hogy elkezdtem volna írni, az internet egyik bugyrából elém ugrott egy cím, miszerint meghatározták a boldog házasság hét titkát, és  kicsit…..
Néhány napja láttam először az "Avatar" című filmet. Talán furcsa, hogy miért csak most, még nekem magamnak is. A történet  egyszerűségében is magával ragadó, a megvalósítás profi, varázslatos, pedig nem 3D-ben láttam, hanem egy sima tévén. Annyira a hatása…..
Minden változás fájdalommal jár, mégha olyan örömteli újdonságokat hoz az életünkbe, amelyeket mi magunk akartunk, akkor is. Új iskola, új munkahely, házasságkötés, gyerek születése, költözés, és még sorolhatnám. Rendre megéljük az új helyzet követelte…..
Bocsánat, pardon... a komolytalankodásért, egy barátom viccelődött imígyen, aki eredendően lelkész végzettségű, és éppen az Istennő papnőiről meséltem neki, lévén, hogy több barátnőm közéjük tartozik. Úgy gondoltam, hogy ha már az előző bejegyzésben a vallás és a…..
Ezt cikket nem egyedül írtam. Ennek oka, hogy a vallás témájával kapcsolatos álláspontom megfogalmazása dilemma elé állított, hiszen sem vallásos neveltetésben, sem vallásos képzésben nem részesültem. Mégis úgy érzem, hogy a spiritualitással való kapcsolatom az utóbbi…..
Régóta érlelem már magamban ezt a témát, de nem bánom: amióta az eszemben van, egyre több adalék érkezik hozzá a "külvilágból". Az indító gondolat a pénznélküli világ víziója volt. Egy ilyen világ elképzelésébe a Serge Latouche francia közgazdásszal készült…..
Mostanában rám járt a rúd, szinte naponta történtek olyan események, amelyek teljes mértékben átírták jól kifundált elképzeléseimet, megalapozottnak hitt terveimet. Váratlan betegség (még mindig!) időzavar, kimerülés, közben a kézzelfogható eredmények elmaradása, ebből…..
Elvették a hangomat néhány napra. Ilyen még nem történt velem. Furcsamód jól esett, talán vágytam rá titokban. Állítólag február 13-án elkezdődött a vizsgaidőszak számomra és a hozzám hasonló Nyilas felszálló holdcsomóval rendelkező sorstársaim számára. Könnyen…..
Csakazértis a nővel kezdem! Furcsa megfigyelni magamban azt a tudattalan beidegződést, hogy először a pár férfitagját soroljam fel, őt említsem először a címben. Pedig a kártyában előbb következik a Nagy Arkánumok sorában a Császárnő (III.) és őt követi a Császár (IV.).…..
Nem is akármilyenre! Győzedelmesre, diadalittasra, totálisan átváltoztatóra... Persze, hogy azért erről a lapról írok, mert kihúztam mára, és csak jöttek sorban a csodálatos megindulást jelző események! Na, ilyenkor nem szabad megijedni, és azt mondani, hogy de nekem ez nem jár,…..
Meggondoltam magam, mégsem a Toronyról írok, hanem a IX. Nagy Arkánumról, a Remetéről. Ennek természetesen aktuális oka van: kihúztam őt valamelyik nap, és ennek megfelelően végigjártam az általa kijelölt utat is. Méghozzá a Sötétségen keresztül. Nagyon jó érzésekkel…..
Ez jógagyakorlatnak sem rossz így együtt! Valójában azonban a VIII. Az Egyensúlyozás címet viselő Nagy Arkánumról szeretnék írni, amit a tavalyi évemre húztam meghatározó lapként. Most pedig kihúztam elsőként az eddig nem tárgyalt Nagy Arkánumok sorában, közvetlenül utána…..
Kedden léptük át a téli napfordulót, melyet további érdekes égi jelenségek kísértek: telihold, teljes holdfogyatkozással megspékelve. Nagy energiák voltak-vannak jelen, több asztrológus véleménye szerint a karmikus feladatok előtérbe kerülése, sőt egyesek szerint egyenesen a…..
DomjanMoni 2011.01.04 20:14:31
@sarab: Pontosan ez volt a kérdés, kedves Saci, nagyon jól csináltad! Én is érzem az örömödet, ahogy olvasom soraid, amelyekben az álmod megfogalmaztad. És pontosan ez a lényeg! Minél többször kerülünk érzelmi szinten az öröm állapotába, annál közelebb kerülünk hozzá, hogy fizikai szinten is megéljük ezeket a nagyszerű történéseket. Ezért jó, ha minél többször, minél nagyobb örömmel tudsz mesélni arról, amire vágysz, és ezzel a lehető legtöbbet teszel álmaid megvalósulásáért, függetlenül attól, hogy a jelenlegi fizikai valóságodban mennyire tűnik ez távolinak. Ez idézet biztatásul a Esther és Jerry Hicks: Az érzelmek megdöbbentő ereje című könyvéből: "Szeretnénk segíteni nektek megérteni, hogy ez nem egy erőtlen álom, amely valahol a képzeletetekben lebeg. Nem valóságtól elrugaszkodott káprázat. Ez teremtés az alkotás folyamatában, és pontosan úgy jön létre, mint minden egyéb, amit magad körül látsz: az életet élve megszületik az elképzelés vagy a gondolat - amely idővel, összpontosítás révén azzá válik, amit "valóságnak" neveztek." ... "Nem teremthetsz új valóságot, amíg jelenlegi valóságodra figyelsz."
Kívánok neked kitartást az álmaid mellett, mesélj róluk, amennyit csak tudsz!
Szeretettel ajánlom még Rhonda Byrne: Az Erő c.nemrég megjelent könyvét, amely sokat segíthet a teremtő folyamat megértésében és mindennapi életedbe való beillesztésében.
Köszönöm, hogy megosztottad gondolataidat!
Sok sikert kívánok! Móni
Miután a hátralévő Nagy Arkánumok közül kihúztam a sorrendben utolsót, a XXI. számot viselő Univerzumot, beugrott egy töredék-verssor. Rákerestem - hála neked, Google! - és megtaláltam. Beleborzongtam: nemcsak az az egy verssor, hanem a teljes vers üzenete is kísértetiesen…..