Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bangkok Charlie

694 bejegyzést írt és 770 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorú hír mára Thaiföldről, Phuketen meghalt egy 25 éves magyar, akinek koronavírus fertőzése volt. Bár a halál oka nem a Covid-19 volt, elég részletesen ismertették a thai nyelvű sajtóban az esetet, ebből fordítottam én is most a következő tudnivalókat.   . A 25 éves magyar férfi múlt év…..
A reggeli kávé életmentő. Ma reggel ez szó szerint értendő volt, mert a kávéért álltam sorba, amikor az első bomba robbant - tőlem 80 méterre. A második bombával már nem volt ekkora szerencsém, mert pont a talpam alatt robbant. De ne rohanjunk ennyire előre. Bangkok Charlie már megint a bangkoki…..
Újabb vendégposzt Don Carolytól, aki ezúttal a legendás hidat vette célba. Kétségtelen, a thaiföldi szabadság egyik fénypontja a híres híd a Kwai folyón meglátogatása, Kanchanaburi városban. Évente több tízezer turista él is ezzel a lehetőséggel. Pedig ha erősen tárgyilagosan nézzük, Thaiföldön van…..
Én nyertem, enyém a legdrágább ruha! - jelenti ki büszkén a bangkoki motoros taxis. Drágább, mint bármelyik Gucci póló!   Pár napja felbukkant a thai neten egy videó, ahol a Siam Paragon előtt sorolják a thai fiatalok a kamera előtt, hogy mit viselnek és azok mennyibe kerülnek. Természetesen…..
Újabb poszt Pattayáról, ismét Don Caroly mesél nekünk, ezúttal arról, hogy miért is gyakori látvány errefelé a feltűnően idős európai férfi - feltűnően fiatal thai lány páros. Szpoilerezek egy kicsit: pénzről szól a mese. Pattaya nevezetességei közé tartozik a világ egyik legszebb és kitüntetett…..
Nem bajkeverők és nem is hősök, csak gyerekek! Senki ne hibáztassa őket, nem felelősek a történtekért, egyszerűen csak baleset történt. Felnőnek és majd jó állampolgárok lesznek, biztos vagyok benne - mondta még szerdán Narongsak kormányzó, a mentést irányító csapat vezetője az utolsó, maratoni…..
Újabb beszámolóval jelentkezik Don Caroly, aki ezúttal azt a kérdést járja körbe, hogy mire számíthatunk Thaiföldön, ha nincs betegbiztosításunk. Néhány évvel ezelőtt, Koh Samui, Lamai strand.Egy nagyon kellemes novemberi kora este volt. Cukorborsóm békésen lubickolt a vízben, én a figyelmes…..
A Bank of Thailand ma mutatta be azt az új bankjegysorozatot, amelyen már az új uralkodó, Őfelsége Maha Vajiralongkorn , vagyis Ráma X. király látható. Az új bankjegyek első példányai április 6-án kerülnek forgalomba, ez a Chakri dinasztia alapításának 236. évfordulója lesz. Ekkor a 20-as, 50-es és…..
Bár a képek ijesztőek, azért nem kell pánikba esni, mindössze a megszokottnál kicsit több eső esett péntek hajnalban és Bangkokban volt egy kis árvíz. Thaiföldön nagy részén szeptember és október az esős évszak, vagyis ekkor dolgozik itt a monszun, az évi csapadékmennyiség nagy része…..
Újabb vendégposzt, Don Caroly ezúttal azt próbálja kideríteni, hogy mennyire is olcsó Thaiföld. Át is adom a szót neki.   Bangkok Charlie rendelt a Damoen Saduak Floating Marketen egy ragacsos rizst mangóval. 60 baht és meg is tudta enni! A magyar számol, kaja osztva forinttal = olcsó! Marcsi…..
Bangkok Charlie 2017.10.05 13:27:37
@wrstjnethn: Ne zavarjon, hogy a szerző ezúttal nem én vagyok, hanem Don Caroly. :)
Egy igazi Thaiföld retro: angol turistapáros látogatása 1951-ből. Bangkok Charlie egyik kedvenc filmje a Piedone Hong Kongban, aminek a második harminc perce Bangkokban játszódik. Az 1975-ös Piedone filmben ott vannak azok a hajók, amik még ma is láthatóak a Chao Phraya folyón és a…..
Egy újabb vendégposzt, Don Caroly ismét billentyűzetet ragadott. Ezúttal védőbeszédet mond Pattaya mellett, amelyet sokan csak Sin Cityként szoktak emlegetni. Tehát szöveg: Don Caroly – fotók pedig természetesen: Bangkok Charlie.   Bangkok Charlie felhúzta a szemöldökét. Szerinte Pattaya nem…..
Egy történet, ami nem mese. De tanulságos és érdekes, mert megismerkedhetünk egy thai tradícióval. A fotón az esküvőre feldíszített ház látható Phimai tartományban, azonban ez a frigy most nem köttetett meg. A különös esemény részleteiről most egy rendőrségi beszámoló, no meg a Bangkok Post…..
Újabb vendégposzt következik itt a blogon, a szerzője Don Caroly, akit leginkább kommentjei kapcsán ismerhetünk a Facebook oldalon. Érdekes kísérlet lesz ez, mert én sem mindig szoktam egyetérteni a sokszor elég határozott véleményével.  De át is adom a szót neki. Bangkok Charlie-val több közös…..
Még könnyebb lesz bejutni a Don Muang reptérről a belvárosba. Újabb buszjáratokat indít a bangkoki közlekedési vállalat, így most már összesen 4 olcsó járattal lehet bejutni Bangkok  fapados repteréről a városba. Az A3 nevű új járat végállomása a Lumpini park, menetközben érinti Pratunamot is. Az A4…..
Tavaly, egészen pontosan 2016. október 13-án hunyt el Thaiföld uralkodója, Őfelsége IX. Ráma király. A gyászév idén letelik, ezen a héten jelentették be hivatalosan, hogy a hamvasztás és a temetési ceremónia eseményei 2017. október 25-29. között lesznek majd. Az 5 napos ceremóniának a történelmi…..
November 1-től, azaz mától újra fogadja a turistákat Bangkokban a Királyi Palota és a Smaragd Buddha Temploma (Grand Palace and Wat Phra Kaew). Ma voltunk itt városnéző túrán, a fényképek is frissek, egyiken a pénztár előtti főbejárat, másikon a Smaragd Buddha Temploma, amint látható, nem volt nagy…..
Hosszú betegség után elhunyt IX. Ráma, Bhumibol Adulyadej, Thaiföld királya. Egész Thaiföld gyászol. Őfelsége 88 éves volt. Nyugodjon békében!   Csütörtökön este 7 órakor a bangkoki Palota hivatalos közleményben jelentette be, hogy elhunyt a világ leghosszabb ideje hatalmon lévő királya. A…..
Az első fotóra mindenki emlékszik gondolom, mert olyan jó hete bejárta a világsajtót, hogy milyen cuki tolvajok dolgoznak a Doi Suthepen, Chiang Mai mellett.. Egy turista tette fel a fotót a Redditre, azzal a képaláírással, hogy a kép, ahol éppen ellopják az órát. Nem sokat fűzött hozzá, csak…..
Érdekes történet Lizáé, hiszen három éve azért költöztek el Magyarországról, mert egy nap elegük lett. Most megint Magyarországon élnek (ennek okairól majd a posztban), ám az eltelt időszak alatt megjárták a Kanári-szigeteket, majd következett Thaiföld, miközben Ázsia több…..
Ha definiálnom kéne az egyéni vállalkozásokat, vagy a köznyelvben használt vállalkozó típusú embereket, azt mondanám, hogy ők azok, akik a belefektetett munka fordított arányosságával akarnak pénzt csinálni. Hatványozottan igaz ez, a balatonparti vállalkozókra is, tisztelet a kivételnek. Ja nem,…..
Véget ért a macska-egér játék a thai vadvédelmi hatóság és a szerzetesek között, hétfőn több száz fős hivatalos sereg jelent meg Kanchanaburiban a Tigris Templomnál, hogy a héten elszállítsák mind a 137 tigrist a helyszínről. Korábban is tettek már erre kísérletet, de akkor a szerzetesek és…..
Újabb vendégposzt itt a blogon. A szerzője Bara, aki hosszabb ideje Thaiföldön él, angolt tanít. Járt már több helyen itt a környéken, látott néhány dolgot, mindezek ellenére Vietnám és Sapa nagy hatással volt rá. Ezt érdemes tudni, mielőtt valaki belekezd ebbe a lírai vallomásba. Ha pedig kedvet…..
Legyünk óvatosak az utcai narancslé árusokkal! Az egyik legremekebb dolog Thaiföldön a frissen facsart narancslé, amit minden sarkon kapni lehet. Sajnos az árusok között vannak csalók is, akik az igazi narancslé helyett hamisítványokat árulnak. Saraburiban a rendőrség letartóztatott egy vietnámi…..
Magyarul a buddhisták Vészák néven ismerik, Thaiföldön pedig Visakha Bucha a neve annak az ünnepnek, amikor Buddha születésére, megvilágosodására és halálára emlékeznek. A thai emberek ilyenkor felkeresik a templomokat, imádkoznak, majd háromszor körbejárják gyertyával, füstölővel és lótusszal a…..