Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bangkok Charlie

707 bejegyzést írt és 771 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GrabMan vs Transformers. Nem, ez most nem a legfrissebb szuperhősfilm előzetese, egy mezei baleset Bangkokból. Tegnap a Sukhumvit úton szakadt be egy ideiglenes útfedés az alaposan megrakott dömper alatt. Nem volt egyszerű a mentés, több mint 6 óráig tartott, de szerencsére a balesetben nem…..
Egy nagyon érdekes megoldás a repülőkön, hogyan lehet ágyunk a turista osztályon. Az első fotón egy népszerű thai házaspár, színészek mindketten, a Facebookon 850 ezer követőjük van. Új-Zélandra utazva készült a fotó, ahogy a gyerekekkel együtt kényelmesen alszanak két sorban. Nem véletlenül alakult…..
Október 1-től újra fogadja a turistákat a Maya Bay Phi Phi szigetén. Thaiföld leghíresebb beachét a hatóságok két hónapra zárták le az esős évszak alatt, hogy a természet kicsit fellégezhessen. A nemzeti park oldalán osztották meg ezeket a fotókat, ahol az érintetlen öböl látható. A nagybetűs…..
Szeptember végén megnyílt Bangkok elsőszámú repterének, vagyis a Suvarnabhumi Airportnak a legújabb terminálja. Hivatalosan SAT-1 terminál a neve, vagyis szatellitterminál, ami azt jelenti, hogy korábbi H alakú épülettől külön áll. Egy földalatti automata metróval lehet megközelíteni, bár az út csak…..
Végre elérkezett Thaiföld újranyitásának a napja, 2021 november 1-jétől 63 országból karantén nélkül érkezhetnek a turisták. De nézzük részletesen a feltételeket, hogy ha valaki thaiföldi nyaralást tervez, akkor milyen lehetőségek és feltételek vannak.   Három belépési rendszert alakítottak ki…..
Ismét egy vendégposzt, Don Caroly, azaz K. Amery ezúttal a thai szellemvilágba kalauzol el bennünket. 2012, a német nagykövetség Bangkokban. Az épület bővítésre szorul, a tervek már régen készen vannak. Sajnos a lebontásra kinézett teraszon egy díszes házikó útban áll. Benne lakik a Föld szelleme,…..
Bangkok Charlie 2021.08.25 18:13:57
@pflaumensaft: Köszönöm szépen a kommentet. :) Épp most került fel a blogra egy rendőrségi hír. Érdemes a Facebook oldalamat követni, ott minden nap van friss poszt.

www.facebook.com/BangkokCharlie

De ígérem, a jövőben többet fogok a blogon is frissíteni.
Egy egészen elképesztő és felháborító történet tartja sokkban Thaiföldet éppen, zajlik a hajtóvadászat a gyilkos rendőrfőnök „Ferrari Joe” után! Úgy hangzik, mint valaki amerikai B-movie, az igazán szomorú benne, hogy ez itt most a valóság. Egy ügyvéd által internetre feltöltött videó robbantotta a…..
A pénteki kormányzati döntéssel hivatalosnak nevezhető a hír: minden remény szerint július 1-től Phuketre karantén nélkül jöhetnek a védőoltással rendelkező turisták. Ez egy úgynevezett pilot projekt lesz, vagyis tesztüzem, mielőtt októberben más fontos thaiföldi turistacélpontokra kiterjesztenék a…..
  Ismét vendégposzt: Don Caroly, azaz K. Amery ezúttal a híres hírhedt duriánról mesél. Valami azt sejteti velem, mintha ő nem kedvelné a gyümölcsök királyát.   2020 június 20, szombat reggel. Rendőrségi riadó a németországi Schweinfurtban. A vészhívás a postahivatalból érkezett, ahol egy nagyon…..
Naponta kapom többször a kérdést, hogy akkor lehet-e most turistáknak Thaiföldre utazni, ha igen, akkor pedig hogyan. Íme a válasz: Igen, Thaiföld megnyitotta a határokat a turisták előtt, de jelenleg minden Thaiföldre érkező személynek – thainak és külföldinek egyaránt – két hetet egy úgynevezett…..
Újabb vendégposzt: Don Caroly, azaz K. Amery ezúttal Isaanba kalauzol el bennünket. Magyarosan Iszán Thaiföld északkeleti régiója, lakosainak száma 22 millió fő körül van. Thaiföld legnagyobb régiója, mégis talán a legismeretlenebb a turisták előtt. Remélhetőleg ezen írás után egy kicsit kevésbé…..
Sikerült dupláznom az idei Loy Krathongon, mondjuk nem bánom, mert ez a kedvenc thai ünnepem – mind a külsőségek, mind a hangulata miatt. Loy Krathong idén október 31-ére esett, ugyanis a thai naptár szerinti 12. holdtölte jelöli ki az ünnep aktuális napját. A thaiok ilyenkor kis banántutajokat…..
  Don Caroly, akarom mondani K. Amery visszatért és ezúttal is egy népszerű téma kerül terítékre, a vegyesházasságok. Nyugodtan lehet kommentelni, eltérő véleményeket és tapasztalatokat megosztani. Hát ami azt illeti, Ralf barátom, - aki egyébként egy rendes és segítőkész fiú volt - nem tudott…..
Szomorú hír mára Thaiföldről, Phuketen meghalt egy 25 éves magyar, akinek koronavírus fertőzése volt. Bár a halál oka nem a Covid-19 volt, elég részletesen ismertették a thai nyelvű sajtóban az esetet, ebből fordítottam én is most a következő tudnivalókat.   . A 25 éves magyar férfi múlt év…..
A reggeli kávé életmentő. Ma reggel ez szó szerint értendő volt, mert a kávéért álltam sorba, amikor az első bomba robbant - tőlem 80 méterre. A második bombával már nem volt ekkora szerencsém, mert pont a talpam alatt robbant. De ne rohanjunk ennyire előre. Bangkok Charlie már megint a bangkoki…..
Újabb vendégposzt Don Carolytól, aki ezúttal a legendás hidat vette célba. Kétségtelen, a thaiföldi szabadság egyik fénypontja a híres híd a Kwai folyón meglátogatása, Kanchanaburi városban. Évente több tízezer turista él is ezzel a lehetőséggel. Pedig ha erősen tárgyilagosan nézzük, Thaiföldön van…..
Én nyertem, enyém a legdrágább ruha! - jelenti ki büszkén a bangkoki motoros taxis. Drágább, mint bármelyik Gucci póló!   Pár napja felbukkant a thai neten egy videó, ahol a Siam Paragon előtt sorolják a thai fiatalok a kamera előtt, hogy mit viselnek és azok mennyibe kerülnek. Természetesen…..
Újabb poszt Pattayáról, ismét Don Caroly mesél nekünk, ezúttal arról, hogy miért is gyakori látvány errefelé a feltűnően idős európai férfi - feltűnően fiatal thai lány páros. Szpoilerezek egy kicsit: pénzről szól a mese. Pattaya nevezetességei közé tartozik a világ egyik legszebb és kitüntetett…..
Nem bajkeverők és nem is hősök, csak gyerekek! Senki ne hibáztassa őket, nem felelősek a történtekért, egyszerűen csak baleset történt. Felnőnek és majd jó állampolgárok lesznek, biztos vagyok benne - mondta még szerdán Narongsak kormányzó, a mentést irányító csapat vezetője az utolsó, maratoni…..
Újabb beszámolóval jelentkezik Don Caroly, aki ezúttal azt a kérdést járja körbe, hogy mire számíthatunk Thaiföldön, ha nincs betegbiztosításunk. Néhány évvel ezelőtt, Koh Samui, Lamai strand.Egy nagyon kellemes novemberi kora este volt. Cukorborsóm békésen lubickolt a vízben, én a figyelmes…..
A Bank of Thailand ma mutatta be azt az új bankjegysorozatot, amelyen már az új uralkodó, Őfelsége Maha Vajiralongkorn , vagyis Ráma X. király látható. Az új bankjegyek első példányai április 6-án kerülnek forgalomba, ez a Chakri dinasztia alapításának 236. évfordulója lesz. Ekkor a 20-as, 50-es és…..
Bár a képek ijesztőek, azért nem kell pánikba esni, mindössze a megszokottnál kicsit több eső esett péntek hajnalban és Bangkokban volt egy kis árvíz. Thaiföldön nagy részén szeptember és október az esős évszak, vagyis ekkor dolgozik itt a monszun, az évi csapadékmennyiség nagy része…..
Újabb vendégposzt, Don Caroly ezúttal azt próbálja kideríteni, hogy mennyire is olcsó Thaiföld. Át is adom a szót neki.   Bangkok Charlie rendelt a Damoen Saduak Floating Marketen egy ragacsos rizst mangóval. 60 baht és meg is tudta enni! A magyar számol, kaja osztva forinttal = olcsó! Marcsi…..
Bangkok Charlie 2017.10.05 13:27:37
@wrstjnethn: Ne zavarjon, hogy a szerző ezúttal nem én vagyok, hanem Don Caroly. :)
Egy igazi Thaiföld retro: angol turistapáros látogatása 1951-ből. Bangkok Charlie egyik kedvenc filmje a Piedone Hong Kongban, aminek a második harminc perce Bangkokban játszódik. Az 1975-ös Piedone filmben ott vannak azok a hajók, amik még ma is láthatóak a Chao Phraya folyón és a…..
Egy újabb vendégposzt, Don Caroly ismét billentyűzetet ragadott. Ezúttal védőbeszédet mond Pattaya mellett, amelyet sokan csak Sin Cityként szoktak emlegetni. Tehát szöveg: Don Caroly – fotók pedig természetesen: Bangkok Charlie.   Bangkok Charlie felhúzta a szemöldökét. Szerinte Pattaya nem…..