Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gáriella

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemcsak megnyitni, de zárni is Geszti fogja a Sziget Fesztivált, a Gringó Sztár után egy újabb formációval, a Svájci Frank Zappával. A Szigetet megnyitó Gesztivál után Geszti Péter bejelentette: még a Sziget végéig létrehoz egy új formációt, hogy egy újabb óriási show-val, a…..
Kedves Szerkesztő! Jelenleg egy németországi kisváros kórházi ágyát nyomom, így van időm gondolkozni a magyar és a német ellátás különbségén. Mint beteg és laikus nem tudom megítélni, hogy ott a műtőasztalon abban a fél órában mást, jobbat vagy rosszabbat, kaptam-e. Azt…..
Gáriella 2011.04.10 10:38:24
@miklos.rabai:
Félreértettél, én nem védem a német kollegákat, ellenkezőleg!

Valóban, peritonsillitis után kialakuló tonsilla abcessus esetén, vagy igen, ahogy írod, ha pl: ha a légzést akadályozza a beteg tonsilla acut beavatkozás szükséges, de a leírtak alapján itt erről szó sem volt.

Annyi, történhetett, hogy amíg Németországba ért a páciens (ahogy Ő szereti ügyfél) az antibiotikus kezelésektől nyugalmi állapotba került a mandula, mert lehet hogy valamelyik antibiotikum mégis használt,amit itthon kapott, és az elmondás alapján a német orvosnak ez volt a "legjövedelmezőbb" megoldás.

Góc témában is egyetértek, de tisztességes körülmények között, csak akkor tekintjük gócnak a mandulát, ha arra visszavezethető panaszokat (súlyos szív, vese, izület) okoz és azért a gócként működő mandulát fel lehet ismerni.

Azt hiszem ezt a témát jól "kiveséztük", mert ugye egy rosszul funkcionáló tonsilla, veseproblémákat is okozhat:)
Minden jót!
Vastagbőr Álamfő 2011.03.19 16:41:00
Schmitt Pál köztársasági elnök úr tavaly szeptemberben Bécsbe utazva megállt a hegyeshalmi Paprika Csárdában, gondolom evett-ivott, majd egy kedves kis üzenetet hagyott a helyi "hírességek falán"... Hát igen, necces ha nincs a szövegíró stáb a háta mögött, és…..
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
Gáriella 2010.08.28 10:11:23
Teljesen átérzem a problémáját, habár nekem, szerencsére nincs hitelem, de máról -holnapra élek így is.
Dr. Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr azt mondta, hozzá minden magyar állampolgár bekopogtathat a gondjával (hogy beengedi, arról nem nyilatkozott).
Én is ezen gondolkodom.
Magamról: 53 éves vagyok. 23 évig egy munkahelyen dolgoztam, hallássérült emberekkel foglalkozom, 11 éve szintén hasonló területen dolgozom másik munkahelyen.
ÖRÜLÖK, hogy van munkám, de ez nem old meg mindent!

Ketten egy fizetésből élünk - fiam főiskolás, férjem egy éve elhunyt,ami lekleileg teljesen összetörte a családot.
Utána egy évig ideiglenes özvegyi nyugdíjat kaptam,(a férjem nyugdíjának 60%-a) de azóta semmit addig, amíg el nem érem a rám irányadó öregségi nyugdíjam, ha elérem, még kilenc év!

Csak azt számítom, hogy a férjem a várható átlag életkorig él- 69 év-és a jelenlegi nyugdíját kapná, az 42.120.000Ft volna, ennyi marad az államnál.
Amíg én elérem a rám irányadó nyugdíjkorhatárom- 62 év, kilenc év múlva, addig a jelenlegi nyugdíjával számolva, emeléseket kizárva, 21.060.000Ft marad az államnál.
Ez az összeg, ha a férjem nyugdíjának a 60%-t számolom, ami az ideiglenes özvegyi nyugdíj volt: 13.176.000Ft.
Addig még az is lehet, hogy 70 éves korig megemelik a nyugdíjkort, mert nem tud az állam nyugdíjat fizetni!:)pl:a bankadó miatt, amit mostanában jeleznek.

A nyugdíjfolyósító arra ösztönöz, 50%-osra rokkantosítsam le magam mert akkor 30%-ot kapok a férjem után és dolgozhatom is.Talán ezért van több, mint 800.000 rokkant Magyarországon!
Nagyon rossz törvények, az állam azt tesz, amit a törvényben megszabott, méltányosságról szó sincs, ezekben az esetekben nagyon törvénytisztelő minden hivatali vezető és ügyintéző.
A problémát, hogy rossz a törvény, ahogy a banki törvények is azok -meg sem akarják érteni.
Minden fórum elutasított, hiába mondtam, hogy a társadalmi problémáról van szó, ami belátható következményeket hordoz!
A bűnözés, devianciák növekedése, öngyilkosság emelkedése, depresszió, pszichosomatikus betegségek, kirekesztődés a munka világából, a társadalomból.
Ezt a szociológusok nem látják, nem jelzik előre?!
Biztatom,s kedves hitel károsultakat, kopogtassunk a Köztásasági Elnök Úr ajtaján, aztán vagy beenged, vagy nem.
Szép új világot Mindenkinek, bízzunk magunkban!
Egy szociális munkás.
Szlovénia megérdemelten jutott fel az A csoportba, a döntő mérkőzésen sokkal jobban játszott, mint a magyar válogatott. A második harmadban messze-messze fölénk nőttek, és bár akkor még csak egy góllal mentek el, látszott, hogy nagyon nehéz lesz újítanunk. Nem is sikerült,…..