Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Georgiana (törölt)

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aláírás nélkül került fel az országgyűlés honlapjára egy törvénymódosítás, amitől a szakszervezetek Gaskótól Borsikig összefosták magukat. A kormányszóvivő akkor cáfolta, hogy a kormány készülne a sztrájktörvény módosítására, de a múlt héten két fideszes…..
Georgiana (törölt) 2010.12.21 07:19:31
@tudi: Te mennyi tagdíjat fizetsz?
És pontosan milyen mélységben ismered, hogy milyen a szakszervezet finanszírozása, honnan és miből tevődnek össze a bevételei?
Azt is támogatod vajon, hogy az egyházakat is a hívők tartsák el?
Georgiana (törölt) 2010.12.21 07:25:46
@pretender: Szerintem is demagógra sikeredett. (Zero, húzzál bele, ennél azért többre vagy képes.)
Azt látom, hogy egy csomó hozzászólónak sikeresen átmosták az agyát, történelmet - magyart - keveset tanult, a jelen külföldi történéseit még a felszínt megkaparva is alig ismeri ebben a vonatkozásban.
Még mindig nem látják be sokan, hogy bármikor bárkire sor kerülhet. Csak akkor kezd majd el nyivákolni sok mostani hőzöngő, ha ő lesz a tizedelés áldozata.
Georgiana (törölt) 2010.12.21 07:28:43
@Dohányzó Zsiráf: Szerintem olvasgassál már egy kis Hankiss Elemért. Mondjuk azt, hogy mennyire megszünt a társadalmi mobilitás. Hogy ahova születtél, abba ragadsz bele. Érzékeny lelked lehet, wazze...
Soron kívüli, sajnálatosan rövid konteó következik, ami nem volt ugyan betervezve, de a napokban nyilvánosságra (vagyis a netre) kikerült egyik - roppant tetszetős, színkódos - világtérkép beindította a bloggazda fantáziáját. Mert mindannyian tudjuk ugye, hogy a…..
Georgiana (törölt) 2010.12.20 01:22:54
@Vanek B. Eduard: Igen, a HR-esek nagyon szeretik ezeket az oldalakat. Én legalábbis egy HR-estől ezt hallottam. Hogy egy fiatal, ha nincs fenn se az IWIW-en, se a Facebookon, az gyanús :)
És pl. nézik, hogy milyen filmeket, könyveket szeret az illető.
Egy-két ismerősöm pedig azt mondta, hogy nekik pont elég az iwiw, a facebook már olyan számukra, mintha pucérra vetköztek volna.
Én meg azt mondom, minimális információt kell megosztani. A blogokon, fórumokon meg mindig más nevet kell használni, más címmel. Az általatok gumitalpasoknak nevezettek és a geekek úgyis megtudják, amit akarnak, de a "félműveltek" nem kapnak elég kapcsolódási pontot. És időnként törölni kell a nevet, és egy másikon újrakezdeni mindent. Persze, így az a nick nem ér meg két évet - mint a Konteoblog, amihez őszintén gratulálok, mint az egyik utóbbi időkben lett egyik kedvenc helyemnek -, viszont kevesebb nyomot hagy maga után.
Meg hülye információkat is el lehet közben szórni, amelyek egymásnak ellentmondanak, hogy ne legyen olyan szép az a profil. Mert az okosok szerint már 500 hozzászólásból kikerekedik.
Olvasom a neten, hogy "firkász cimbiktől" (elnézést, de nem linkelném az oldalt, még hypós domestosszal átmosva sem) az alábbi levél került ki, úgymond.   Kedves Szerkesztők, Újságírók, a helyi, vidéki sajtóval kormányzati kapcsolatot tartva gyakran…..
Georgiana (törölt) 2010.12.20 00:31:10
@Wolff: Igen, kell az Euróvédelmi megbízott, mert sokan mondták már évekkel ezelőtt, amelyik szövetségbe mi belépünk, az tuti szétszakad (és vesztes oldalon végez).
  Hétfőtől eltűnnek Tölgyessy Péter elemzései a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli adásából, írja a Hírszerző. Az adó új vezetése azután döntött Tölgyessy műsorának megszüntetéséről, hogy ő nem fogadta el, hogy a továbbiakban (a Hírszerző által…..
Georgiana (törölt) 2010.12.19 23:55:54
@tölgyes: "... a kandidátusi mellett nem fontos...."

Kedves tölgyes!
A kandidátusi fokozatot a PhD-nek feleltették meg.
Az meg ma már nem akkora durranás...

Én is kicsit sznob vagyok, csak nem reklámozom ennyire...
Georgiana (törölt) 2010.12.20 00:15:08
@márvesztes: "Egyre inkább úgy érzem, hogy 1947-49 üzenete nekem az, hogy ami elképesztő hülyeségnek tűnik, az valójában tervszerű megelőző csapásmérés, amibe mindig beletörődik a demokrata, mert nem hiszi el, hogy bekövetkezhet."

Hogy is mondta Camus: A csapás végeredményben megszokott dolog, de amikor lesújt ránk, nehezen hiszünk a csapásban.
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
Georgiana (törölt) 2010.12.17 23:56:02
@Robinzon Kurzor: "Csak ez a "nyugdíjmentés" maradt, az emberek totális hülyének nézése (nagyrészt persze tényleg azok)..."

Hát igen.
Elolvastam Gábor írását, és azt mondtam, igen, ezért járok ide. Olvastam a kommenteket, megint csak azt mondtam, de okosakat írnak, hány oldala van az igazságnak, hányféle igazság van.

De most, a te mondatod kapcsán, meg kell szólalnom.
Egyszerűen undorít, hogy egyes emberek megengedik maguknak, hogy "nagyrészt" hülyének nevezzék honfitársaikat.
És ez felelevenít bennem egy emléket is.
Egy szintén jogász, szintén kollégista fiú egy folyóson lakott ugyanabban a kollégiumban, a jelen uraival. Olyan mértékben lekezelően beszélt a népről - amelyből jött! -, hogy meghökkentett.
Sokszor gondolom azt, hogy ahol és akik között szocializálódtak, úgy és olyanfélének gondolják a többi embert is.

Ha van füled, akkor érted ezt az idézetet:
"Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.

Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia."
Ráhúzható-e a Fidemokratikus Centralizmus a magánmédiára? Ha áttekintjük a Fidesz holdudvarába tartozó sajtót és annak híveit, megállapíthatjuk, hogy annak egyetlen elemi alkotórésze: a saját nézőpontját tekinti egyedül legitimnek. Ebből táplálkozik az ún. nemzeti…..
Georgiana (törölt) 2010.12.15 00:42:59
@jotunder: Köszönöm, hogy megnevettettél :) Ez után a poszt után nem sok kedvem volt... Sokszor azért járok erre a blogra, mert könnyebb az irónia ostyájával bevenni ezt a sok Istentől elrugaszkodott baromságot.
Kritikám csak annyi, hogy ne idézzétek már állandóan azt a suttyó mondást: "oszt' jónapot", ez már vidéken sem járja, csak Suttyófalván.

A magyarok elég jók a hackelésben. És az az igazi virtus, hogy ilyesmit megoldjanak. Ezért nem hiszek kovacsjancsyyyzzz jövőképében. Ezenkívül bízom abban, hogy a nyugdíj-guberálgatás és alkotmányozás mellett nincs idejük egy alapfokú számológép-kezelő (OKJ-s) tanfolyamot elvégezni.
„Gratulálni jöttem, mert ön rendkívül ügyesen hiteti el a magyarokkal, hogy fontos az, amit gondol és tesz. Hogy múlik azon bármi! Nagyon tehetségesen csinálja.” Frei Tamás új könyvében az orosz Gazprom elnöke ezekkel a szavakkal kezdi ultimátumszerű mondandóját,…..
Georgiana (törölt) 2010.12.11 01:13:44
@nem1rem1: Érdekes ez a "soklépéses fogolydilemma". Ahogy saját harmóniára törekvő viselkedésemre tekintek, ha valaki harmadszor rúg belém, akkor előtör belőlem a ciklon. Vagy a tornádó. Mindaz, amit írtál összecseng Gábor írásával, főleg az utolsó előtti bekezdéssel - szerintem.
Szomorú, hogy így acsarkodnak egyesek.
És miután én nem féltéglával érzem magam magyarnak, nem csak régi magyar nevem van - nem a nickem -, ezért baromira zavar, ahogy a magyarokat birkának, aljasnak és más egyébnek titulálnak ebben a blogban is néhányan.
Egyáltalán nem vagyunk birkábbak vagy feljelentgetősebbek, etc., mint más nemzetek tagjai. A francia ellenállásban is akadtak árulók, akik idegen hatalomnak szolgáltatták ki saját honfitársaikat. A házmesterek Németországban is házmesterek voltak. De megvan ennek a jó oldala is: nem lehet éveken keresztül bántalmazni úgy egy gyereket, ahogy azt nálunk tették a közelmúltban. (Ordi: mi a véleményed az elkövetők szabadlábra helyezéséről?)
A magyarságról még annyit, hogy nekem külön fáj, mikor azért, mert nem tudok hevesen helyeselni a jelen kormány jónéhány intézkedésének, akkor ezért belelöknek az idegenszívű, vagy liberális, vagy .... bármilyen, nekik szitoknak számító csoportba.
Az kétségtelen, hogy nem egy toleráns társaság, amelyik ma uralja a terepet. És k*vára modortalan. Ezt nem lehet szebben mondani. Szóval látszik, hogy tajtparasztok. És ezt maguknak is nehéz megbocsátaniuk.
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
Georgiana (törölt) 2010.12.01 05:50:33
@jaegtoer:
"Ma a kasszások az ellenségek.
Holnap minden dolgozó.
Holnapután a vállalkozók.
Aztán eccőcsak a nyugdíjasok is azzá lesznek."

Jó, hogy ezt olvasom tőled. Nem lesznek a nyugdíjasok, már azok. Néhány blogon néhány kommentelő írása nyomán az a képzetem támad, hogy némelyek legszívesebben Uzival támadnának erre a rétegre.
A politika - a jelenleg, napi - pedig rájátszik erre.
Elég csak a nők közötti uszításra gondolni a 40 év munkaviszony kapcsán.
Minden csoportnál, rétegnél azt látom, hogy ugyanazt művelik, mint hajdan a kisgazdákkal.

(Egy költői kérdés: a magyarok utálják a harmóniát, csak az acsarkodásban, annak szításában lelik örömüket, találnak kielégülést?)
Georgiana (törölt) 2010.12.01 05:50:35
@totya87: "Ha a rendszer rossz, akkor áprilisban azt kellett volna hirdetni, hogy "meg fogjuk szüntetni mert rossz" Ezzel szemben az volt a szórólapon, hogy megvédjük."

Kóborolok itt a blogok között, és egy linken keresztül eljutottam a következő helyre: maria.blog.hu/2010/01/31/apamnak_megjott

Ennek csak az az érdekessége, és úgy kapcsolódik az általad leírtakhoz, hogy Fedor, rockjano és Polemius már akkor, januárban polemizáltak és vizionáltak az államosításról.

A magam részéről viszont teljesen rákattanok a konteo.blog.hu-ra, bár eddig is sokat olvasgattam ott, mert a valóság mindig meghaladja a képzeletet. Vagyis az enyémet legalábbis.

Nekem nehéz feldolgoznom ezt a polgári kormány = államosítás paradoxont. (Vagy ez valódi ellentmondás? :)
Örülünk, Vincent? Én 2010.11.29 14:09:00
Előételnek ezt ajánlom: Orbán törvényei  .................................................................................................... Geert Hofstede kulturális dimenziói közül a maszkulinitás vs. femininitás egyetlen aspektusáról szeretnék egy rövidke szót ejteni. Nem,…..
Georgiana (törölt) 2010.12.01 02:08:28
@Őszinte Őrült: "Elnézést az éles megjegyzésért, de ez a poszt nekem tipikus terméketlen értelmiségi faszverésnek tűnik (lásd magyar egoisták pártja). Az egyetlen érdemi felvetés az hogy Orbánnal szemben talán egy női ellenjelöltnek lenne esélye. Ez a gondolat megérne egy bővebb kibontást..."

Ugyan a dolog nekem természeténél fogva nem megy, viszont bátran állítom, hogy nem az.
Lehet, hogy Lendvai Ildikó nem feltétlen rokonszenves, de okos. Kósáné Kovács Magda is. Csehák Judit is. Ezek az egyik párt képviselői. A másik, a "maszkulinabb" olyan képviselőket nyújt, akik a női nem lejáratói, mint a Pelczné vagy a Selmeczi.
Nagyon sok olyan dolog van, ami alátámasztja a poszt létjogosultságát, de pont a mai társadalom gondolkodása jelenik meg a te f*verés kifejezésedben. Akik kiszolgálószemélyzetnek gondolják a nőket, akik a seggükben fakanállal születnek és kizárólag szaros pelenkák szagolására alkalmasak. Figyeld meg a vezető párt megnyilvánulásait ilyen vonatkozásban, és gondolj vissza valamennyire korábbra. Érdekes a különbség.
Van egy teóriám, de alig merem leírni, mert nem igazán szép tőlem, hogy azt mondom jellemző a vidéki egyszerűbb származású emberek mentalitására, az onnan elszármazottakra. Az echte munkások utódaira.
Nézd meg a Hagyó Miklóst és nézd meg a Lázár Jánost. Érdemes. Ahogy otthon viselkednek, aképpen máshol is. Ahogy máshol pöffeszkednek, úgy otthon is.
Gondolod, hogy a pofonokról szóló pletykák alaptalanok egyik nagy vezetőnkről?
Lehet, hogy ez első olvasatra neked nem tűnik releváns válasznak, de egy percig gondolkozz el rajta.
Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült. Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat ... miért nem bízzuk mondjuk az …..
Georgiana (törölt) 2010.11.28 19:53:47
@Vidéki: "Egyébként hallottál-e valamit harangozni arról, hogy létezik kamatadó Magyarországon, ami a betétek hozamának jelenleg 20%-a (jövőre 16% lesz.) ?

Te azt tartanád szuper jogállami, demokratikus és Alkotmányos megoldásnak, ha a te betéteid hozamát nem terhelné kamatadó?"

Nem akarok vulgáris lenni, kedves Vidéki, de te tényleg vidéki vagy, esetleg a föld alatt éltél mostanság. Mind az OTP, mind MKB Banknak van ún. Trezor megtakarítási számlája, ahová, ha több évre helyezed el a pénzed, akkor 5 év után nem kell kamatadót fizetned. Ez a lehetőség szinte minden banknál megtalálható a középtávú befektetéseknél, mint csalogató tényező.

E néhány tényből kiindulva ORDAS HAZUGSÁG ez: "A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges, illetve igazságtalan lenne, ezért a többi tőkejövedelemhez hasonlóan fog adózni, vagyis a 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó alá fog esni" a reálhozam - közölte Selmeczi Gabriella."

Arról nem is szólva, hogy Selmeczinek jogász végzettsége van elvileg...

Eddig még elég jámbor volt a hozzáállásom, de azért ez túlzás. Ba***a meg, 5 évre van kamatadó mentesség, 13 évre nincs??
Georgiana (törölt) 2010.11.28 22:30:49
@csodalámpa: Igazad van, kevertem, vöröset látok a méregtől...
Viszont, ha jól tudom, akkor én az adózott jövedelmemből fizettem ki azt a plusz két százalékot, amellyel kiegészítettem a 8 %-ot a lehetséges tízre. Most adózzam le még egyszer?
Elég nagy a felhördülés ezzel a "szabad" pénztárválasztással kapcsolatban, de a tárgyilagossággal nem nagyon találkoztam, inkább csak hőbörgéssel. Leszögezném, hogy én sem repesek örömömben akkor, amikor belekényszerítenek bármibe.1998-ban sem repestem amikor…..
Georgiana (törölt) 2010.11.26 19:57:52
@peetmaster:
"2. Ha tudsz jobban működő céget csinálni, csinálj. Te sem adnád 100 forintért a kenyeredet, ha pék lennél, ha 300-ért is megveszik."

Igen, csak míg eldönthetem, hogy kenyeret vagy krumplit vegyek-e, addig itt kötelező volt kenyeret venni. Magyarul ha új munkavállaló voltál, akkor dalolva kellett belépned.
Nagyon sántít a hasonlatod.

3a. Pont azt magyarázták a nagyonhozzáértők, hogy nem vettek elég részvényt, amíg a világban fantasztikus hozamok voltak, itthon alig haladták meg az inflációt.

Egyébként meg elég sz* a stílusod - hogy személyeskedjek.
Georgiana (törölt) 2010.11.26 20:29:49
@peetmaster: Oktatás = jó, kioktatás =/= jó.

A MNYP-k működési költségeitől indultunk el, hogy a pék és az ő haszna.

A jövővel egyetértettem, de a magas működési költségekkel nem. Hogy mennyire egyetértettem, én marha még plusz 2%-ot is befizettem. Mert öntudatosan akartam öngondoskodni.
Az a gond, hogy most sem azt érzem, hogy értem remeg a Stabilitás, hanem inkább az extraprofitjáért.
Sajnos van jó néhány dolog, amiért én nem sírok annyira efölött. De a plusz 2%-ot kérem vissza, az tényleg az enyém.
Nem az üdvözülő nyugdíjas tagozaté...
Georgiana (törölt) 2010.11.26 20:32:16
@Dühöngő bika: Akkor van értelme, ha látszik majd, hogy nem saját zsebre megy, illetve nem a rokonok és a komák kapják meg.
Egyelőre az látszik, hogy 25 évesen osztályvezető lesz valakiből, és az k* jól keres. (Irigység nélkül mondom, én nem tudok olyan jól fogalmazni, sőt a helyesírásom is hagy némi kívánnivalót maga után :> )
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
Kormányrendeletben kötelezték a közintézményeket, hogy függesszék ki a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, amiben gyakorlatilag a Fidesz kétharmados győzelmét kiáltották ki.A társadalmi egyeztetés minden intézményes formája megszűnt. A jelentős hatású törvényeket…..
Georgiana (törölt) 2010.11.24 01:52:02
@Wolff: Hű, hát ezt köszönöm! A kommentek... fergetegesek. Legalábbis én némelyiken hangosan felnevettem :) Megjelent előttem, ahogy kacagányban zsákolnak. Három pontost.
w Magyar Gyermek VII. 2010.11.19 06:37:00
Orbán, Schmitt, kakás csirke, vécénap. Egy hét gyerekeknek, Kinder-kapszulában. ..
Georgiana (törölt) 2010.11.21 18:53:54
@a szív fészkei: Orbán Mexikóban nyaral. Több újság lehozta, most itt találtam meg neked a nyaralás egyik szép képét: vastagbor.blog.hu/2009/07/27/a_szemet_orban_nyaralni_ment
w Vak ügetés 2010.11.17 06:50:00
A lendületes és kétségtelenül radikális kormányzás legfőbb vesztese a Jobbik. A választás óta hiába kepeszkednek, a lejtmenet egyértelmű.A két pofon elmaradt, de amit kaptak, annál fájdalmasabb: úgy ki lettek semmizve, mint az egyszeri magánnyugdíjas. Tavaly még reálisnak…..
Georgiana (törölt) 2010.11.19 03:05:18
@Ballagator: "Hát ez ellen lázadsz te. A közízlés ellen."

Pofonütjük a közizlést, írta valaki, aki nem szalonképes mostanság. Pedig volt még egy-két jó mondata, nekem a kedvencem: A nadrágban járó felhő.

Egyéb okosat mindenki elmondott már helyettem. Főleg rockjano. Hiába van rajtam az optimista kabátom, és járok derűlátó sárga téglával kirakott úton.
 A néhai SzDSz-t a jobboldali véleményformálók hosszú éveken keresztül azzal vádolták, hogy csekély támogatottságuk ellenére a kormányzati tevékenységet és kommunikációt nagyban meghatározták. Pepitában ugyanez történik ma, amikor a KDNP politikusai köszönnek vissza…..
w Aki hazudik, az lop 2010.10.21 12:00:00
A Fidesz rezsije magasabb a magánnyugdíjpénztáraknál. Ők is büdöset szarnak, és mi esszük meg...
Georgiana (törölt) 2010.10.29 03:21:06
@Waldi!: Igazán köszönöm!
(A kérdésre válaszolva: bölcsész-féle vagyok, így középiskolás fokú, viszont van természettudományos érdeklődésem. Bár jelenleg közgazdaságilag próbálom képezni magam, hátha felnövök a Selmeczihez.)

"Ok, akkor egy kis tudomanyos ismeret terjesztes, ha ker a nep :D"

Még kér a nép - nekem meg a vers ugrott be erről, s miután lelkes szavaló voltam, ezt a verset kívülről tudom, és pont ideillik egy részlete.
"A nép hajdan csak eledelt kívánt,
Mivelhogy akkor még állat vala;
De az állatból végre ember lett,
S emberhez illik, hogy legyen joga.
Jogot tehát, emberjogot a népnek!
Mert jogtalanság a legrútabb bélyeg
Isten teremtményén, s ki rásüti:
Isten kezét el nem kerülheti."
Georgiana (törölt) 2010.11.01 02:58:08
@xsasha: "A humor nem az IQ-hoz, sokkal inkább az EQ-hoz kötődik."

Ebben biztos vagy teljesen? Mondjuk egy német-típusú, helyzetkomikumra épülő jelenetnél (vaskos "humor")ez lehet igaz, de egy Molière-i jellemkomikumnál nem igazán. A fanyar, ironikus humort kisebb IQ-val sok ember nem érti, és csak néz. Érzelmesen.

Mire alapozod ezt a kijelentésed? Van valamilyen forrásmű?
Én elolvastam a Goleman művét, kedvenc könyveim közé tartozik Bergson Nevetés c. munkája, de ez a kijelentésed bővebb kifejtésre szorul - szerintem.
Legalább nevessünk jeligére.
Tisztelt Elnök úr, kedves Pali!Mint plebejus a plebejushoz fordulok hozzád, a közülünk valóhoz. Szíven ütött az alábbi mondatod:"Magyarország nagy vállalkozásba kezdett ez év tavaszán, nagy változtatásokra szánta el magát annak érdekében, hogy a válságot leküzdve erős…..
Georgiana (törölt) 2010.10.31 23:30:16
Lázár János a Fidesz parlamenti frakcióvezetője válaszul bejelentette: kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság hatásköréből. A Galaxis békéjének és megszilárdításának…..
Georgiana (törölt) 2010.10.28 01:01:00
@megmondomdom: Azt sajnos el kell ismernem, hogy bizonyos dolgok megvalósításához szükség van arra, hogy minél kevesebbet és minél kevesebben tegyenek keresztbe. Ennek ellenére nagyon nem elegáns, ahogyan ezt teszik. Van az a mondás, hogy nem az a baj, hogy nem volt gyerekszobája, hanem az, hogy ez látszik is rajta. Ez például a "nemzet trubadúrjára" fokozottan igaz. Az a szíjgyártó maradhatott volna a kaptafájánál, mert oda az a stílus éppen megfelelő.
Nagyon szeretnének úrnak látszani, de ez nem éppen a "budai úriasszonyoknak" megfelelő modor, ahogy Lázár úr volt szíves az oktatás kapcsán ezt kipoentírozni.
Nekem leginkább a berúgom a Saloon ajtaját, és tehénszar van még a csizmám sarkán című élőképet juttatja eszembe.
Georgiana (törölt) 2010.10.28 01:35:26
@megmondomdom: Szerintem Lázár valós veszélyt jelent riválisként. És az ránézésre rosszabb lenne számunkra. Lázárban is van egy hatalmas kisebbségi érzés.
Georgiana (törölt) 2010.10.29 02:04:16
@megmondomdom: Megértem az indulataid, nekem is ökölbe szorul a talpam néhány dologtól. Abban viszont nem értek veled egyet, hogy ennyire szapulod a magyart. Azért nem, mert egyrészt ezzel sulykolod magadba és a körülötted levőkbe, mintegy önbeteljesítő jóslatként, másrészt nem igaz. Mondjuk a franciák közé ne menj élni, mert hiányolni fogod például a segítőkészséget, együttérzést, és panaszkodhatsz, ha be van gipszelve a lábad, hogy senki se foglalkozik veled. Az egyéneket utáld, ne az egészet. Tudom, idealista vagyok, de a nemzethez tartozás a gyengébb képességű vagy kevésbé erkölcsös egyedeknek is megengedett. Képzeld el, ha Kazinczy is kivándorolt volna :)
Chikánban egyetértek veled, (és több minden másban), de szerintem fontold meg Marcus Aurélius szavait: Az emberek egymásért születtek. Vagy tanítsd vagy tűrd hát őket. Amihez én hozzáteszem, hogy ne tűrd el, hogy fát vágjanak a hátadon és hogy hülyének nézzenek.
Engem az zavar a legjobban, ha valaki ellenvéleményt fogalmaz meg, akkor az rögtön ellenséggé nyilváníttatik. Senkit nem engednek középen állni, mert az "revizionista elhajló". Valaki valahol azt írta a napokban, hogy kapaszkodjunk meg, mert a Fidesz szocdem párt. Én azóta kapaszkodom.
Orbán Viktor az október 23-i beszédében párhuzamot vont az 56-os forradalom és a 2010-es országgyűlési választások között. Nem először teszi ezt a miniszterelnök, mániákusan szuggerálja a FASZ (Forradalom a Szavazófülkékben) történelmi jelentőségét. El kell, hogy…..
Georgiana (törölt) 2010.10.27 00:05:27
@driopios: Azért a pocit és a gumit photoshoppolhatták volna. Ide nők is járnak...
Az országgyűlési választás előtt azt írtam:http://orulunkvincent.blog.hu/2010/04/08/nincs_kire_szavazzak_a_fidesz_stbNektek, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz stb. Magyarország egyetlen kommunista pártja, és ezt első érvként gazdasági programjának zanzájával támasztottam alá,…..
Georgiana (törölt) 2010.10.25 01:52:18
@sourcerror: "A Fidesz egy szociáldemokrata párt, akkor is, ha nem hívja magát annak. Tessék hozzászokni. "

Ez bárcsak igaz lenne!
Rózsákat dobálnék elé, mint Olof Palménak.
Bár abból a kevésből, amit tudok a svéd szocdemekről, ők nem a módosabbakat támogatták egy egykulcsos adóval.
Az ún. polgárság magját nem a felső középosztály adja.
A fiatal felnőttek, pályakezdők, családalapítás előtt állók javarészével kitoltak. Biztos, hogy ezt eléggé átgondolták? Vagy majd ha megszületik a három gyerek, akkor már minden jó lesz, csak az a 10 évet kell a híd alatt áthidalniuk?
A mai ünnepre stílszerűen próbáltam készülni Festmények szombatra sorozatunkkal. Majdnem úgy volt, hogy nem jön össze a dolog, aztán az utolsó pillanatban egy érdekes hírre bukkantam.Szegeden kiállítás nyílik Görgényi István (1917-1973) festményeiből. A dolog pikantériáját…..