Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Echoo

14 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most elmondom, mid vagyok, mid nem neked: vártál ha magadról szép éneket, dicsérő éneked én nem leszek, mi más is lehetnék: csak csönd neked. Egy jó szó: csönd vagyok, csönded vagyok,Ha rám így  kedved van, maradhatok,ülhetsz csak tűrve, hogy dal nem dicsér, se jel, se láng,…..
Kedves Barátaink! Hosszas egyeztetés és szervezés után került sor az alábbi interjúra, melyben Dér Zsolttal, a szolnoki MN 34. Önálló Mélységi Felderítő Zászlóalj (fedőszáma: MN3100) egykori katonájával, a horvátországi és boszniai harcok veteránjával beszélget Kiss Dávid bajtársunk a sorkatonai…..
       Ezt a cikket egy vita inspirálta, melyet "lovastanárok" folytattak annak okán, hogy 1.30 méter fölött, már tarthatatlanok a klasszikus alapelvek az ugratásra nézve. Ezzel sajnálatos módon nem tudok egyetérteni, ezért szedtem össze néhány dolgot Federico Caprilliről, akiről azt tartják…..
Echoo 2018.11.10 22:31:09
@Panyi György: A képre figyeltem fel, én nem vagyok ennek tudója, de izgalmas az írásod, érdekes ez a történet.
Itt láttam még erről az iskoláról néhány fotót....

www.horsenation.com/2013/07/25/18-cavalry-photos-you-have-to-see-to-believe/
Kedves Barátaink! 2018 október 17-én került sor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hadtörténeti Műhelye, a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége és a Magyar Ejtőernyős - Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör közös szervezésében a „Száz éves a Magyar Katonai…..
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Pár hete egy rendkívül termékeny, és sokat látott magyar fotós, Urbán Tamás képeiből került fel egy (újabb) válogatás a fortepan.hu oldalra. A sorozat a két évvel ezelőtt kezdett életmű-bemutató második epizódja, benne a nyolcvanas évek legfontosabb képeivel. "Tamás helyettünk dokumentált és…..
És akkor hirtelen megpillantjuk azt a kis kört benne az élesen világító számmal ott jobb szélen. Notification Badge, becenevén Noti. Esetleg Basz, vagy Izé. A botrányosan harsány plecsni, ami szinte a pofánkba vágja, hogy amíg itt unottan scrollozgattunk, megint lemaradtunk…..
Dinamó Műhely 33 perc 2015.01.02 11:18:15
A férfi pár perccel azelőtt eshetett el, hogy odaértem. Arccal előre bukva, mankója mellette. Hívom a 112-t. Gyorsan kapcsolják a mentőket. Elmondom, mit láttam, és hogy hol történt. Első kérdés: hogyan van felöltözve. Számítottam erre, azt hazudom, jól öltözött, középkorú…..
Echoo 2015.01.03 15:14:36
Azért azt érdemes tudni, hogy ebben az ellátó sorban, egyedül a telefonáló hiszi még azt, hogy segített!

Mert az operátortól kezdve, mentős, orvos, ápoló, már tudja, hogy nincs segítség. Nap mint nap értelmetlen és fölösleges erőfeszítéseket tesznek. A napi sorozatos hiábavalóság felőrli a legstabilabb személyiséget, a kudarc állandósul. Az ezen a területen dolgozó emberek hírből sem ismerik azt, hogy "konfliktuskezelés", "szupervízió" "lelki támogatás". A TESCO pénztárosait rendszeresen tréningezik, képezik arra, hogy milyen lélektani eszközökkel fokozzák a vásárlói elégedettséget. Ezek az emberek teljesen magukra vannak maradva, abban hogy feldolgozzanak olyanokat hogy "gyerekbaleset" "halálesetekben aktív közreműködés" "nem tudtam segíteni" "tévedtem, miattam halt meg"!
"Megnyugtatásul" mondanám, nem csak ingerültek, hanem függőek, elváltak, mentális nehézségeik vannak. (2-3 éve konkrét kutatás alapján állapították ezeket meg, nem is mernek szembenézni vele) Gyanítom, amit tapasztalunk, az csak a jéghegy csúcsa. A valóság ettől sokkal rosszabb.

A hajléktalanság pedig nagy részben személyiségzavar is. Gyakorlatilag olyan emberek ők, akik kiugrottak vagy kiestek a "csónakból" és amikor nagy nehezen kimentik őket vagy csak megpróbálják, az első adandó alkalommal ők maguk ugranak vissza a jeges árba! (érsd. a személyiség 22es csapdája)

Lehetnek nagy elvárásaink másokkal szemben, de ne gondolja senki azt, hogy vannak emberek akik arra születtek, hogy másokat mossanak ki saját fekáliájukból nap mint nap! SOHA NE HIDD EL, HOGY AZ ORVOS IS AZÉRT VAN, HOGY FELÁLDOZZA MAGÁT. ...KÜLÖNÖSEN OLYANOK MIATT AKIK SAJÁT MAGUKAT SEM BECSÜLIK, A MINIMÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉSRE SEM HAJLANDÓK. Lehet, hogy csak ők is szeretnének boldogan élni, megélni.

A cikkírónak már egy haláleset is kiverte a biztosítékot. Ki kell, hogy beszélje, fel kell dolgoznia...(helyesen teszi)...de mit tenne ha, ő lenne az aki nem tud naponta többször is mentőt küldeni mert NINCS szabad autója, ..ha az intenzíven neki kellene lekapcsolni a lélegeztető gépről a sorban utolsót, mert hoztak újabb beteget és nincs több szabad ágy??? (meri állítani valaki, hogy ez soha sem fordult még elő ebben a városban? Talán egy eü. miniszter.)

Persze méltatlan az emberhez így meghalni, jogos minden észrevétel is... de tudunk azon is gondolkodni, hogy NEKEM mi a feladatom? Mert könnyű a fuldoklóhoz egy másik csónakot hívni, de sokkal nehezebb helyet szorítani a miénkbe és felvenni. Addig meg nekünk sem lehet nagy az arcunk!
Annyi jó blog van, hogy az összeset szinte lehetetlen követni! Ezt gondoltad eddig, de mostantól kedvenc vagy gyűlölt blogjaidat egyszerűen követheted anélkül, hogy naponta többször odakattintanál, hátha van már friss poszt. Ezentúl ha a Blog.hu-n vagy az Indexen be vagy lépve…..
Atzél Mária írása Van az úgy, hogy az ember nem választ: megtörténnek vele dolgok. Engem nem érdekelt, mit él át egy olyan ember, aki rádöbben arra, hogy azonos nemű emberbe szeretett bele. De kétszer is akaratlan tanúja lettem. Két, teljesen átlagos emberről van szó.…..
Jön a karácsony, és egyre több mindenki kap műszaki cikket karácsonyra. Ezek közül is sokan kapnak tabletet. A fórumon felmerült a kérdés, hogy melyik programokkal érdemes felvértezni a készüléket, hogy az ember lánya mindenre tudja használni. Szerintem, a legjobb, ha mindenki…..
Felmerült egy kérdés, amire választ kéne adni. Nem csak a válaszadás a lényeg, hanem így magamnak is leírom, hogy kell videót elforgatni, konvertálni... Ez egy picit megint mélyvíz, de szerintem aki elolvassa a leírást, meg tudja csinálni. Ha felveszel egy videót a tabbal, vagy…..
Új eszköz került a tulajdonomba: Asus MeMo Pad HD7 Egy igazán csinos tablet. A mérete, a lehető legjobb, és a tudására se nagyon lehet panaszom. Eddig. Biztos lesznek majd hibái, de első blikkre nagyon tetszik. Majd meglátjuk, hogyan tovább... Adatok: Asus MeMo Pad…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
Súlyának megfelelő érdektelenségbe fulladt Gyurcsány Ferenc legutóbbi performansza, melynek során három éjjel virrasztottak az oktatási államtitkárság előtt sátraikban pártjának jelesei, élükön ő maga, így tiltakozva a kormány oktatáspolitikája ellen. Az akció kezdetéről…..
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
Echoo 2012.12.27 09:27:55
@Dworkyll: Naa, a véleményedet alaposan megismertem, de egy lehet-nem lehet szintü válaszra nem futotta. -Igaz, mi magyarok jól tudjuk ezt "mûvelni".......(ti. az én fontosabb mintaz ô)
Echoo 2012.12.27 19:06:07
@szakértőbb: OK! Köszönöm.
Echoo 2013.01.03 09:00:21
@Dworkyll: Nem kívánok jailbreak-elni. Azért kössz!
Domingo kolléga a minap egy buszsofőr versére bukkant rá – én pedig most egy postáséira, de nem is akárhol. Az áprilisi Jelenkor közöl három verset Domján Gábortól, akiről eddig soha nem hallottam. Aztán rákerestem, és hát itt egy cikk róla. Egy ötvenes éveiben járó…..
Echoo 2012.05.17 11:59:41
Két visszavonult üzletember beszélget egy miami szálloda bárjában.- Mi lett a sorsa az ön vállalkozásának? - kérdi az egyik.- Szomorú történet. Tűzvész tört ki és mindenem odalett. Még szerencse, hogy kötöttem biztosítást... És önnel mi történt?- Az én raktáraimat…..
Echoo 2011.10.20 14:34:45
@teng-leng: hogy pesten olvasom
Combat Gear Blog RS 4/4 2010.07.31 08:37:00
Jelenleg a Magyar Honvédség egyik fő ejtőernyő típusa az RS 4/4-es háti ernyő. Ezek nem mai darabok, a korábbi NDK-ban gyártották őket. Az RS 4/4-es egy körkupolás főleg bekötött ugrásokhoz használt ejtőernyő típus. Előrehaladási sebesség 3-4 méter, míg 4-5 méterrel…..
filmdzsungel Csillagpor (Stardust) 2010.12.12 07:00:00
Már láttam néhányszor a filmet, de minden egyes alkalommal ugyanazt az élményt nyújtja. Mindig ugyanolyan szórakoztató. Mindig tudok nevetni a poénokon, és mindig frissnek hatnak. Nincs az az érzés, hogy a jeleneket elhasznált gagyik lennének. Minden alkalommal van valami új bája a…..
Aki Kaurismäki A múlt nélküli emberét megformáló Markku Peltola, Finnország egyik legnevesebb színésze 2007. december 31-én, hosszas betegség után, végleg lehunyta a szemét.Markku Peltola 1956-ban született Helsinkiben, egy taxisofőr fiaként. 1980-ban mutatkozott be először a…..
Százkilencvenöt éve, 1811. november 21-én hunyt el Heinrich von Kleist, az első nagy XIX. századi német drámaíró, a romantikus nemzedék egyik zabolátlan, szenvedélyes, végletekig érzelmes, depresszióra hajlamos alakja. Utazott, hogy felejtsen!     O márkiné …..
Ferenczi Sándor a pszichoanalízis nem kevés ellentmondásos alakjainak egyike. Tevékenysége már életében is heves vitákat keltett, sok támadás és indulat érte. Ma is illetik kritikával technikáját, módszereit és megállapításait. Mit vacakolni annyit....sok lányos apának is…..