Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szörfkirálylány

154 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mauritiusi túránk nem feltétlenül szörfözési céllal indult, lehetséges hozadékként (nagyon remélve, hogy lesz szél) kilátásba helyeztük, de nem akartunk csalódottak lenni, ha nem tudunk. Végül sajnálatos módon a guru és az égiek sem támogatták szörfözési törekvéseinket. Itt emelném ki, hogy a…..
A szezonnyitónak nem éppen nevezhető első vízreszállás felemásan sikerült. A történet ott siklott félre, hogy nem Rákosra kellett volna menni, hanem Zickseere vagy Podoba, nem kellett volna a strandról bevergődni, hanem a megszokott cölöpös részről kellett volna…..
Ez volt az év utolsó csúszása. Lévén, hogy 4 hónapja történt, az emlékeim, és az érzéseim jelentősen elhomályosodtak. Leírom, ami megmaradt bennem. Meglepően meleg idő volt, és sokan összegyűltünk Rákoson erre a meglepő alkalomra. Az ország minden részéről jöttek a…..
2014.10.22.: A pontos érkezési időpontra már nem emlékszem, arra azonban kristály tisztán, hogy bután fújt a szél. Annyira fújt, hogy nem hittük el. Habzott, tajtékzott a Balaton, ki volt öntve, a magyarok Istene emlékezetessé akarta tenni ezt a néhány napot. Sikerült is. Attól…..
Az első napi szeletelés 3.2-vel. A vízről meg nem mondaná senki, hogy ez egy 3.2-re fújó szél :D ..
Néhány sorban beszámolok a külföldi túránkról. Ha Bora, akkor Isztria, ha Isztria, akkor Sztojan. Akkora mákunk volt, hogy felhívtuk 2 nappal a bora kezdete előtt, augusztus végén, hogy van-e nála hely. Mondtuk a végdátumot is, hogy meddig maradnánk, és pont arra az 5 napra volt a…..
Amikor egy átbulizott esküvő után hajnali ötkor azzal a tudattal fekszel le, hogy tudod, képtelen leszel felkelni időben, és ezáltal, ha peched van, lecsúszol egy jó délelőttről, na ez az érzés megfizethetetlen(ül szar), minden másra ott lenne a Mastercard, de azzal szerencsére…..
Sajnos ebben az évben nem értem rá annyit, hogy beszámolókat írjak, mint korábban. Utólag, egy fél év távlatából pedig nehéz feleleveníteni az akkori élményeket, annak a konkrét szörfözésnek az ízét, életérzését. Kaptam is a fejemre az elmaradások miatt, de sajnos a…..
Mostanában nem nagyon megy a beszámolók időben való elkészítése. Íme ismét egy elmaradt: 2014.július 23-át írtunk, amikor bevállaltuk a nem túl megbízható guru jelzésére ezt a szerdai napot. Nagy vitorlára gyúrtunk, reméltük, hogy nem lesz kevés. A biztonság kedvéért az…..
Fincsi kis társaság jött össze. Az ínséges időszak mindenkit arra késztetett, hogy elutazzon oda, ahol fúj. Endruval természetesen együtt mentünk, jött velünk külön kocsijával Remedy, aki potyautasként felkarolta a húgomat, Almádiban csatlakozott szeretett "fiúnk", Dudee, alias…..
Egy új spot került felfedezésre. A vasárnapra ígért déli szélnek ilyen ínséges időkben nem lehetett ellenállni. A Fertő-tó bíztatónak festett – nagyvitorlára. A hínaras Rákos viszont lelombozóan hatott gondolati szinten. Nem volt mit tenni, be kellett venni Weident. Weiden am…..
A mai Blue Lake-es csúszást hirtelen nem is tudom mihez hasonlítani. Összességében jól éreztem magam. Nem akartam már olyan messze autózni, valamint a szél ereje sem volt itthonról túlontúl meggyőző, ezért az előző esti bejelentkezés mellett maradva, lenéztem a playa-ra. Pont…..
Csodás nyári meleg idő köszöntött ránk már reggel. Az autóban borzasztó meleg volt, fullon bepakolva, a tetőcsomagtartón is két deszka figyelt. Dél körül indultunk csak el, mint ahogy utólag kiderült, jól is tettük, mert érkezésünkkor kezdett megjönni a szél - mondták a…..
Brutál beach. Zagykazetta. Más néven: Balatonfűzfő spot. A megszokott formáját hozta. Brutál volt, pöffös, rángatós, kihagyós. Na nem az ereje miatt volt annyira brutál. Hanem a váratlan pöffök miatt. A ráfújásokban lehetett menni, de amúgy nem volt alapszél. Szép számmal…..
Az utóbbi idők lehűlései miatt sajnos visszahűlt a Fertőtó 12 fokra, volt már 19 is, de hét közepén 9 fok is. Ennek ellenére a szombati szélnek adtam egy esélyt. Endru sajnos nem ért rá, így egyedül kellett valamit kitalálnom. Rég volt már olyan, hogy nem együtt mentünk…..
Megéreztem a bajt. A munkahelyemen ültem, és rossz érzés miatt hívtam Endrut. Nem vette fel. Üzentem neki. Másfél óra múlva hívott vissza, és úgy szólt bele a telefonba: "Baj van..." Azt hittem a kocsival van valami, de ez a sztori csontig hatolt. Az elment a cuccom először arra…..
4,5 hónap téli álom után, valamint egy tatai lukra futás után ismét vízre szálltam. Az Endruval történtek után nem voltam bezsongva a szörfözésre, de amikor ott álltam a parton, és láttam a fertőrákosi fehér tarajokat a vizen, 20 fokos ragyogó napsütésben, ismét megjelentek…..
"Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon!" - ez is lehetett volna a szombati "szezonnyitónak" a szlogenje. Nem is kívánok rá sok szót pazarolni, mert nincs mire. Röviden: beparáztunk az előrejelzésről. Mármint rám vonatkoztatva. Túl soknak tűnt egy szezonnyitó csúszáshoz az, amit Podoba írt…..
Mivel teljesen kiment a fejemből, jól elmaradtam a legutolsó beszámolóval. Nem mintha ez a szörfözés jól esett volna az október 23-ai (bal)eset után. November 2-át írunk, helyszín ismételten Szántód. A déli szél erős előrejelzésére és a vízhőmérsékletekre való…..
Ez az a bejegyzés, amin sokat töprengtem, hogy megírjam-e. Igen, az a bizonyos nap. Amikor  - jelenleg nem tudni pontosan miért - egy kiváló szörföst elvesztettünk. Tragikus és ez idáig rejtélyes, homályos körülmények között. Végül úgy döntöttem, hogy megírom,…..
Pomer. Egy picike falu, kedves kis kempinggel benyúlik a vízbe, és Prematurából kifele jövet ígéretes öbölnek tűnt. Nem annyira csoppos vízzel, kifújtabb széllel.  A megérzések beigazolódtak. Második nap ebbe a kempingbe látogattunk el, mivel láttunk itt hazafele előző nap…..
Liznjani főhadiszállásunkon reggel felébredve nagy eső fogadott, amit hallottunk hajnal óta, hogy esik. Mire összekaptuk magunkat, elállt az eső,és kezdett jönni a bora. Le is hajtottunk a már ismert liznjani öbölbe, ahol jó pár szörfös 4.5-5.x körüli vitorlákkal nyomult.…..
Húúúú, ez a szörfözés állat császár über brutál hallatlanul király volt! Úgy indult az egész, hogy ahogy az előző beszámolóban írtam, péntek este lehelyeztük a lokális helyzetünket Balatonra, hogy onnan akár korán lehessen startolni. Persze eszem ágában nem volt korán…..
A hidegfrontot vártam már mint a messiás. Kellett, mint egy falat kenyér. Nem szörföztem egy normálisat június óta. Az azóta történt esetek csak pöffvadászgatós szenvedések voltak. Fertőre jött meg korábban a front, így azt céloztuk be. Ugyan délelőtt is lehetett volna menni,…..