Regisztráció Blogot indítok
Adatok
almamag

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban találkoztam egy bejegyzéssel, amely Győr városáról szólt. A bejegyzés azt taglalta, hogy Európában is egyedülálló az, hogy a kisalföldi városban 700 méteren belül öt felekezetnek is van temploma. Nos, Miskolcon is hasonló a helyzet.   Na, ki tudja megnevezni mindegyik templomot a…..
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..
Vagy három hónapja lehetett, hogy egy szépségkirálynő miatt borzadtunk el az átlagamerikai teljesen kilúgozott agyán, erre tessék, megint előkerült egy másik, aki ezúttal nem is Irakkal, hanem kis hazánkkal szórakozott egy kicsit. Csoda, hogy felvisított a bennünk lakó…..
w Mobilpapok dáridója 2007.09.06 06:00:00
Testvéreim, magyar hitűek! Megnyomorított életünk minden keserves napján szembesülünk azzal, hogy a csalással, hazugsággal hatalomra került kormány nyíltan háborút visel a magyar vidék, a magyar falu ellen. Tudják, hogy a magyarság megtartó ereje nem a döglesztő levegőjű,…..
almamag 2007.09.06 12:59:15
Kedves Бабаяга!

És te mi alapján itélkezel? Talán gyakorló katolikus vagy?
1. Irtózóm a bulvársajtótól
2. Mint vallásgyakorló kb. 3-4 éves koromtól 22-23 éves koromig nap mint nap beleláttam a papok életébe, templomi hittan, iskolai hittan, ifjúsági hittan, közös kirándulások, misék és úgynevezett lelkigyakorlatok, mely szó ma talán már magyarázatra szorul. Mivel lakóhelyemen mindig is nagykaliberű papok dolgoztak, nagyon fejlett volt az ifjúsági élet. Gyakorlatilag a plébánián nőttem fel. Úgyhogy talán tudom miről beszélek.
Tisztán emléxem a légkörre amit a zsinat, és II János Pál szellemisége hatott át.
Amikor meghalt az öreg úgy éreztem valami fontos és jó véget ért vele.
3. Nem állítottam egy szóval se hogy Benedek bácsi betiltott volna bármit is. CSak homlokegyenest az ellenkező írányt képviseli.
Pl: visszaszivárogtatja a latin miserendet aminek lényege az hogy a papok elzárkóznak a hívőktől, háttal miséznek latinul megy a szöveg amiből senki egy kukkot sem fog érteni. Ez nem éppen júzerbarát megoldás. A II vatikáni zsinatnak pont az volt a hatalmas értéke, hogy a hívőt bevonta a liturgiába, tisztán értette mi folyik körülötte, miről szól ez az egész.
Másik példa: neki specziel nem tetszik a gitár a templomban, a rockzenét ördöginek tartja (szó szerint!). És eszerint cselexik is.

Ezek mindenfajta kommentár nélküli hírek.

Szóval elveszik az a fiatalos lendület amit János Pál diktált főleg a hetvenes években, és amire nagyon sok fiatal pap ráállt mert érezte hogy csak ezzel lehet túlélni ezt az akármit
Az Úr üzenete is hamarabb odaér Ferrarival, miért ne lehetne árut szállítani Maseratival? Múltkor egy csoffadt Mustangot találtunk a Rotschild előtt, de innen már csak felfelé van, úgyhogy játék! Aki először fotóz rokkant hidrogéncellás/elektromos konceptautót áruszállítás…..
Nem tudjuk, honnét származik, és azt sem, hogy esetleg nem-e kamu. Ez az olvasói levél így is, úgy is érett a Subbára...