Regisztráció Blogot indítok
Adatok
W. A. Lucky

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves blog! Így valamivel több, mint másfél év távlatából azt hiszem, már megírhatom egy igen rövid, de tanulságos "munkaviszony" történetét. A koromhoz képest meglehetősen sok munkatapasztalattal szegődtem el egy jól hangzó állásra egy olyan céghez, ami…..
W. A. Lucky 2010.07.01 07:39:42
@Strici: Mistery shopping a "hivatalos" szép magyar megfelelője, én úgy tudom.
Olvasónk olyan problémával fordult hozzánk, amely (sajnos) egyre gyakoribb manapság.Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, mely jelzáloghitellel kapcsolatos.Lassan tizedik hónapja, hogy édesanyám elhunyt, és 2 évvel ezelőtt májusban jelzáloghitelt vett föl, amit még 13 évig fizetni…..
W. A. Lucky 2010.06.28 18:44:18
@bunkó: Pont ez az. Azt írja, amíg él az apa, addig segítik a törlesztésben. De ugye ez jogilag csak akkor vihető véghez, ha valaki(k) teljes egészében felelnek a hitelért, tehát az anya 50%-os hányadát is viselik teherként, húzzák hasznát (lsd. ingatlan). Olyan nincs, hogy csak a fél ház, meg fél hitel, mert apa benne volt a hitelfelvételkor 50%-ban, a gyerekek meg most nem szeretnék. El kell adni az ingatlant, ha lehet jelen gazdasági környezetben, rendezni belőle a hitelt (ha nem több, mint az ingatlan értéke!!!), és saját lábon tovább kell állni, persze apáról való gondoskodással egyetemben, hiszen őt sem kellene ezért kisemmizni. Ha nem "kérik" a hitelt (visszautasítják az örökséget) elképzelhető, hogy a (gondolom) adóstársként szereplő apán követeli a bank a teljes tartozást, de legalábbis a rendszeres és pontos törlesztést. Így megmarad az ingatlan, de a hitel is. Vagy másik lehetőség, hogy apa keres valakit adóstársként maga mellé mondjuk a családból, és cserébe övé az ingatlan fele is, csak ekkor meg a jelenleg örökösként szereplő gyerekekkel mi lesz? Nem egyszerű...
Olvasónknak az az érzése, hogy ugyanazt az összeget többször is behajtja rajta a bank.Szerencsére a mi történetünk nem olyan tragikus (egyelőre), mint a blogban olvasottak, de minket is be akar csapni az Erste Bank. Párom felvett ettől a banktól személyi kölcsönt, amely idén május…..
W. A. Lucky 2010.06.17 17:02:59
@srit: Ez addig jól is hangzik, míg a szerződéses feltételek között nem szabják meg neked, hogy a fizetésed oda kell érkezzen, arra a számlára. Ha nem érkezik meg, szerződést szegsz, ami felmondást eredményezhet.

Posztíró: Nem szabad annyiban hagyni!! Azt, hogy hova tűnik bizonyos összeg a számláról, halálpontosan nyomon lehet követni. Ha átutalás, vagy belső átvezetés (akár hiteltörlesztés, akár bárminemű banki költség), vagy pénztári kifizetés, mindegyiknek írásos nyoma van. "Csak úgy" nem lehet egy számlán könyvelgetni, mert ez nem olyan, mint a pénztárca, hogy csak belenyúlunk is kivesszük a pénzt, annak írásos nyoma kell legyen, ha más nem, hát a rögzítő ügyintéző személye látszik, abból már ki lehet indulni. Persze ehhez (ahogy már más is írta) számlakivonat kell, amin látszik a mínusz, és persze panaszos levél (tértivevénnyel feladva!!), amire kutya kötelesek 30 napon belül reagálni (PSZÁF előírás). A hitel törlesztéséről pedig kérni lehet részletes elszámolást, mi, és pontosan hogyan is jött ki, ráadásul erről havonta elszámolásnak is kell(ene) érkeznie, amiből szintén nyomon követhető a történet. Ne hagyd magad, járj utána!! És ehhez még ügyvédet sem kell fizetni...
”Miért van az, hogy a legtöbb helyes srác valamilyen szinten hülye?” – kérdi következő levélírónk és személyes példával is alátámasztja merész kijelentését. Mai posztunk akár a tegnapi adag folytatása is lehetne, mert újra egy defektes srác a főszereplő. A…..
Kedves Munkahelyi Terror!   Az egyik legnagyobb biztosítótársaság call centerében dolgoztam 2008.02.13-tól 2010.02.25-ig, kölcsönzött munkavállalóként. A kölcsönvevő a 2008.02.13-át követő két hétben oktatást biztosított részünkre 7 csoporttársammal együtt. Az oktatás…..
W. A. Lucky 2010.06.13 09:21:06
@nyíregyházi betti: Teljesen igazad van. De amikor az ember kiszolgáltatott helyzetben van, nem fog az agya. Az enyém anno biztosan nem fogott. Táppénz alatt lakásomra kihozott papírok, bennük vonzó összegű végkielégítés. Kértem, hagyják ott, megbeszélem az ügyvédelemmel, kissé váratlanul ért blablabla... kivették, szinte kitépték a kezemből, hogy jaaa, akkor ez így már semmis, és ne aggódjak találnak rá módot, hogy semmi pénzzel távozhassak, hibázni úgyis mindenki hibázik, nem lesz nehéz nálam sem találni valami bibit. Szóval vagy aláírom most, és akkor ennyi, és még pénzt is kapok, vagy összetépjük ezt most itt, és ha visszamegyek dolgozni, majd megkapom a fegyelmimet valami hiba miatt majd az elbocsátásomat, természetesen egy fillér nélkül. Mit mondhatnék? Aláírtam :(
W. A. Lucky 2010.06.13 12:14:27
@nyíregyházi betti: Régóta voltam táppénzen, mert elestem a jégen a kislányomra vigyázva csúszkálás közben, és megsérült a gerincem. Neki legalább nem lett baja. Én viszont gyógykezelésre jártam, még 2 hét lett volna vissza, mikor azzal az indokkal, hogy ellenőriznek (vajon tényleg van-e gondom, vagy csak szimulálok, és csalok) beállítottak. Hogy köteles voltam-e beengedni őket? Váratlanul ért, akkor úgy gondoltam, hogy igen. Aztán miközben zavart mosollyal hogylétem felől érdeklődtek, előkerült a papír is a táskából. Őszintén? Köpni-nyelni nem tudtam. 13 évig dolgoztam ott, és csak ott. Első munkahelyem volt, mindjárt diploma után, a ranglétra legaljáról indulva meneteltem felfelé apránként, szép lassan, bármiféle hátszél vagy ismeretség nélkül. Valakinek mégis szúrtam a szemét.
Kedves Blog! Én akkor most nem büszkélkedek azzal, hogy a kisfiam mostanában lett négy éves. Rendületlenül járok a munkaügyi központba és fizetem a havi 4500 forintot magam után: ugyanis több hónapja megvonták a munkanélküli segélyemet. Hőn szeretett és nagyra becsült…..
W. A. Lucky 2010.06.12 07:57:25
@Mária: Hidd el, van olyan, hogy nem fizet az apa. Pl. sokszor munkanélküli, ilyenkor egy ideig fizet az állam helyette, de aztán az is elapad, és ráadásul, ha munkát talál, kamatostul kell visszafizetnie, így inkább el sem helyezkedik. Láttam ilyet...
Ráadásul én tróger apát is láttam, szerencsés vagy, hogy nem találkoztál ilyennel, mert elég elszomorító.
W. A. Lucky 2010.06.12 09:56:39
@manyuska: Ebben van igazságod, és még rokon sem kell hozzá. Az én gyerkőcöm nem egészen két éves korától már bölcsődébe járt, aztán ovi. Amíg ő ott gyerekek között volt, felnőtt felügyelete mellett, addig én dolgozni jártam/járok. Nem megoldhatatlan szerintem, csak utána kell járni.
Harminchét éves, magasan képzett számítógépes grafikus vagyok. A nyomdai előkészítés, a kreatív tervezés és a 3D grafika irányában is évtizedes tapasztalattal bírok. Két munkahelyem volt, egy főállás és egy távmunka. Februárban a munakhelyemen elém toltak egy…..
W. A. Lucky 2010.06.11 11:46:38
@ne most: Már megérte elolvasnom a kommenteket. Nem tudtam, hogy 35 fölött, a munkaerőpiac hősi halottja lesz az ember gyereke. Úgyhogy gyorsan össze kell szednem magam, még van pár jó hetem, aztán kivágom a fámat a koporsómhoz :)
W. A. Lucky 2010.06.11 14:17:16
@Babette_: Én sem érzem még haldoklásom, s hanyatlásom, de amióta olvastam, pánikszerűen elkezdtem figyelni magamon az árulkodó jeleket. Ez már paranoia? Vagy csak egyszerűen paranemnormális? :D
Tisztelt munkahelyi terror szerkesztősége! Egy érdekes esetet osztanék meg önökkel. Több éve dolgozom, illetve már csak dolgoztam egy ismert magyar élelmiszer lánc egyik fővárosi üzletében, mint eladó-pénztáros. A munkámra soha semmilyen panasz nem volt, a munkaidőt mindig…..
W. A. Lucky 2010.06.07 21:04:18
@Dr. Körömlakk ®: Persze hogy van... egymás között, baráti társaságban, családban ki is morogják jól magukat, de szembeszállni - pont amiért Te is írtad - nem mernek.
W. A. Lucky 2010.06.07 21:28:08
@Strici: Utána már csak adni akart, valld be nyugodtan :)
W. A. Lucky 2010.06.07 21:29:45
@Dr. Körömlakk ®: szépen néznénk ki...
Mit ér a nő, ha mindjárt 50? Preambulum: 49 éves nő, két nyelvszakos diplomával, egy harmadik nyelvből alapfokú nyelvvizsgával, 2 OKJ-s képzéssel. 13 évig tanított, utána elvégzett egy OKJ-s tanfolyamot, majd ennek birtokában 8 évig ugyanazon a helyen dolgozott, miközben…..
W. A. Lucky 2010.06.05 11:45:28
@Fifike: gondoltam... közvetve saját bőrömön tapasztaltam a "változásokat"...
W. A. Lucky 2010.06.05 11:47:46
@Fifike: ...ezt is csak megerősíteni tudom... :(
W. A. Lucky 2010.06.05 13:13:19
@tff: Atyaég! Ennyi általánosítás egy hsz-en belül még viccnek is túlzás! :D:D

Ettől elvonatkoztatva még megjegyzem, a mi "csapatunkban" az 50-esek jobban hajtanak, mint a fiatalok. Valahogy sokkal jobban érzik, van mit félteniük, és van veszítenivalójuk így, közel a nyugdíjhoz. (gondolom én...) És az is igaz rájuk, hogy örömmel mennek képzésre is, mert bizonyítani akarnak így a nagy leépítések közepette. És nem zavarja őket, hogy fiatalabb vezetőjük van. Ez csak hozzáállás kérdése, persze mindkét részről.
„Nem csaltam meg senkit, hiszen a feleségemmel már amúgy sem vagyunk együtt: csak éldegélünk, mint két albérlőtárs” – mindig azt hisszük, már mindent láttunk, mindent olvastunk, mindenen túlvagyunk és már senki sem tud egy látszólag egyszerű erkölcsi dilemmát…..
Egy több száz főt foglalkoztató multinacionális cég keresett személyi asszisztenst az egyik részlegének igazgatója mellé. Több körben történt a kiválasztás. Először az e-mailben elküldött önéletrajzok alapján választották ki a HR-es kolléganők, kik azok, akiket behívnak…..
”A barátom megverte a szerencsétlent, mert azt hitte, vele csalom meg őt” – levélírónk saját bőrén tapasztalta a pletyka erejét: megismerkedik egy sráccal, ám rossz idegzetű, féltékeny barátja elkapja és elgyepálja őt. Miért? Mert azt hallotta, hogy a…..
Következő történetünkben a korkülönbség csak másodlagos tényező, ugyanis az első helyen a pasi bizonytalan természete áll. Nehéz rajta kiigazodni, haragudni rá pedig lehetetlen, mert mindig kivágja magát. A lány 9 hónapja van együtt párjával, aki mellett…..
comment:com Végre vége 2010.04.03 13:00:00
Húsvét van, vagyis ma még nem csak holnap, mindegy, a lényeg, hogy három napig nem kell dolgozni, lehet zabálni a sonkát meg a főtt tojást, és inni hozzá kellemes pálinkákat - közben meg nézni a tévét, jóhogy. Sporttal kezdünk, a hétvége ebből a szempontból mindig nagyon fasza…..
W. A. Lucky 2010.04.03 17:13:09
@gabcigirl: Láttad a post címét? Akkor miből gondoltad, hogy ez valami vallásos témájú megemlékezés lesz? :)