Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enrico Palazzo

0 bejegyzést írt és 527 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondoltam megnézem, hogy mennyibe kerül mostanában a fekete piacon egy SII és erre a silány, ámde laikusok számára megtévesztően ható Samsung Galaxy SII remakre akadtam. Az eladó volt olyan pofátlan, hogy simán beleírta a termék nevébe a Galaxy, SII, és i9100 szavakat, úgyhogy…..
Belsőség Így készíts videót 2011.11.10 17:21:00
Így készíts videót egy teljesen hétköznapi autós találkozóról, nincs részegen összevissza üvöltő ember-hang, ide-oda rángatott kamera vagy trágár, poénosnak hitt beszólások. Ellenben vannak, akik tudják kezelni a technikát. Csak a hangulat, egy baráti társaság és Emil…..
- feladni egy levelet postán, levelezőlapot kapni- kézzel írni egy házi dolgozatot- fölvenni valamit videóra- ceruzával pörgetni a magnószalagot- nem tudni, hogy ki hívott telefonon- nem tudni, hogy mit csinálnak és gondolnak éppen a barátaid- fölkelni a fotelból és csatornát…..
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
Az Appleinsider többé-kevésbé biztosra veszi, hogy a most kiszivárgott információkban már nyugodtan bízhatunk: azokra biztosan lehet számítani a következő hetekben. Hogy nyomatékot adjon a híreknek, még a Breaking-taget is odatette a címek mellé, lássuk, mit találtak ennyire…..
Enrico Palazzo 2011.09.13 10:56:47
@jtrencsenyi: Manapság pedig gond nélkül lehet egy mobilt HDTV-re kötni és "asztali konzolként" használni, úgyhogy a bélyegkép sem akadály."

Hát ez egy nem létező opció szerintem, egy igazi "egyszermegmutatomahaveroknak" feature. Mobiljátékot mobilon akarok játszani, tévére ott vannak a valódi konzolok, valódi irányíthatósággal. Képeket nézegetni, filmet vetíteni róla tévén tökéletes, de a játék erőltetett.
A legújabb Google-mobillal kapcsolatban legalább annyi a pletyka, mint a következő iPhone-nal, Amazon tablettel kapcsolatban. Azt már tudjuk, hogy a Samsung fogja gyártani, de ez is csak egy elszólásnak köszönhető. Most újabb pletykákat gyűjtöttek össze, nem sok újdonságot tudunk…..
Röpködtek itt mostanában a számok, főleg a jövőre vonatkozó becslésekről van szó, összekötöttem őket egy csokorba. Ti is lássátok, hogy gondolják ezt most azok, akiket ezért fizetnek.A Foxconn 150.000 iPhone 5-öt gyárt le egy nap alatt. Ez mondjuk pont nem a jövőre vonatkozik,…..
Láttuk már a kínai forrásoktól kiszivárgott infók alapján hónapokkal ezelőtt készített tokokat, láttuk az Apple által kiszivárogtatott skiccet, így egyre biztosabb a dizájnváltás.Most viszont megérkeztek a legjobb összehasonlító képek a méretre vonatkozóan, amiket az olasz…..
Enrico Palazzo 2011.09.03 11:36:03
@sülttofu: Hát igen, a sok okostojás...

Egyébként ugyan mondjátok már meg, hogy mi a frásszal tudnának újítani, ha nem a mérettel?! Mivel szedjenek ki pénzt a zsebemből? Mert a nagyobb képernyőn (minimum 4 col) kívül semmivel nem tudnának.
Enrico Palazzo 2011.09.03 12:20:07
@Kosztalma: Az eddigi alkalmazások felrobbannak. A retina display eltűnik a már meglévő telefonokról is, a helyére B30-as téglafal kerül. A felbontás felbomlik.

VAGY!

Ugyanakkora felbontás marad mint a mostani(a konkurenciát így is veri) és nagyobb lesz a képernyő fél collal.

Eközött a két alternatíva között egyszerűen nem tudok dönteni.
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
Enrico Palazzo 2011.09.03 10:16:15
Az egész onnan indult, hogy az iCloud Photo Stream bétaverziójában találtak egy ikont, amivel az iPhone-t, az iPadet és az iPod touch-ot jelöli az Apple, és ez nem hasonlított egyik jelenlegi készülékre sem. Kísértetiesen emlékeztetett viszont azokra a képekre, amik a pletykák…..
Enrico Palazzo 2011.09.01 16:00:44
@legalizeit: iPad? Minek? Ha nagy kijelző kellene, inkább vennék egy tévét.

Hmm... tévé? Minek? Inkább projektor!

Elég gyorsan el lehet jutni fél col növekményből valami irgalmatlan faszságig, ha valaki jó irányba adja meg a kezdőlökést...
Enrico Palazzo 2011.09.02 11:00:26
@Zool2107: Mert az iPod totálisan érdektelen a 20 éven felüli emberek többségének.
Nem készülök semmi extrával. A Cougar motorját a Last Barons rendberakta, előtte se ment rosszul, de most lement a fogyasztás 16 literre. Persze még egyszer azért GPS-szel is rámérek, mert az új váltó miatt kicsit többet csal a műszer, de a legutóbbi Belsőség találkozó…..
Most már minden híroldal szerint szeptember végén fogják bemutatni az Apple frissített mobilját, és abban is egyetért a többség, hogy az külsőre pont úgy fog kinézni, mint a mostani generáció. Múlt héten már írtam arról az antennakeretről, ami méretében, formájában…..
Enrico Palazzo 2011.08.30 18:41:50
@immortalis: Iránytű KELL. Csillagvizsgáló, repülőnéző appok, google maps gyaloglás közben, hogy pontosan lásd merre indulj, stb.

Kell és kész.
Enrico Palazzo 2011.08.30 18:49:06
@min: Köszi a javaslatot és az érveim dícséretét! Jólesik.
Enrico Palazzo 2011.08.30 18:52:56
@min: Facepalm. A köbön.
Állandó olvasónk, Frasisco Miranda keresett meg azzal, hogy egy érdekes, és marha hasznos programot fejleszt iOS alá. Nevezetesen budapesti forgalmi kamerákat lehet majd csekkolni iOS eszközökön. Az app egyelőre nem kapható az AppStore-ban, ezért személyesen kerestem meg Lacit, aki…..
Enrico Palazzo 2011.08.29 09:22:25
@Kohi: Mégis melyik városba kellene ilyen? Nem tudok olyanról, ahol napi szinten borzalmas dugók között kelljen szlalomozni.
Azt mindenki tudta, hogy Jobs a részletekbe is belement: a vezérigazgatók általában csak a teljes képre koncentrálnak, trendeket határoznak meg, ritka az olyan CEO, aki figyelemmel kíséri a legapróbb fejlesztéseket is. Jobs ilyen volt, bár sokan kétségbe vonták, hogy ezt a tempót az…..
A MacRumors, az iPatchiPods és a 9to5Mac is lehozta azt a fotót, amin valószínűleg az iPhone 4S kerete látható, ami ugye a felépítésből adódóan lényegében az antenna. Elsőre nincs a fotón semmi különös, alaposabban megfigyelve azonban kiderül, hogy míg az iPhone 4-nél…..
Enrico Palazzo 2011.08.26 10:41:31
@Kokoska: Igazad van. Finoman szólva megtévesztő a felső kép... távolabbról fotózva, mintha kisebb lenne és meg is fordítva, hogy a sim kártya izének is a másik fele látszójon :)
Appleblog De ki az a Tim Cook? 2011.08.25 14:45:00
Ezt a cikket az Indexre írtam, de szerintem fontos, hogy nálunk is meglegyen, ezért bemásolom az Appleblogra is:Amikor Steve Jobs bejelentette, hogy visszavonul, tulajdonképpen nem is volt kérdés, hogy Tim Cook lesz az utód. Nemcsak azért, mert Jobs lemondólevelében kijelölte őt, és…..
Dehogy jön. Néhány magyar oldal kissé félremagyarázva a Reuters értesülését arról számolt be, hogy az új iPhone megjelenésével az Apple piacra dobja a 4-es modell kisebb, 8 gigabájtos háttértárral szerelt verzióját, amit várhatóan 200 dollár körüli áron, tehát alig 40…..
Az Apple tegnap új iOS 5 bétát adott ki, ez sorrendben a hatodik frissítés, amit a fejlesztők letölthetnek tesztelésre. Ezzel egy időben kijött az iTunes 10.5 beta 6, Xcode 4.2 preview 6 is.Egyelőre gőzerővel folyik az operációs rendszer átnézése, az egyik nem túl érdekes…..
Tanulságos, szép történet, még akkor is, ha nálunk a NES nem volt különösebben elterjedt platform, ezért sokunknak baromira nem mond semmit az hogy Silver Surfer. Te hasonló esetben milyen retró játék leküzdését dobtad volna be az ajánlatba?..
Pillanatok alatt százezres nézettséget ért el a Youtube-on az alábbi videó: Érthető, hiszen a felvétel szerint a júzer az Apple svájci oldalán kattitngatva váratlanul az iPhone 5 weblapján találta magát. Van rengeteg kép, adat, szlogen, az egész rendkívül profi munka, nehéz…..
Enrico Palazzo 2011.08.11 08:49:59
@Éhes Horák: Te biztos jobbat csinálnál.
Enrico Palazzo 2011.08.11 09:01:17
@Pigsy: Ja. Meken ez az URL elég hihetőnek tűnik...
Enrico Palazzo 2011.08.11 10:06:13
@Enrico Palazzo: Hm. Vissza kell vonnom a szarkasztikus megjegyzésem! Tényleg az az URL :)
Ebben a sorozatban írtunk már Londonról, Lisszabonról, Dublinról és Amszerdamról, mindegyikben arra adtunk tippet, hogy miként lehet egy világvárost fillérekből, rövid idő alatt megismerni. Ez a rész azonban rendhagyó lesz, a szöveg most ugyanis csak kiegészítő, és inkább…..
Enrico Palazzo 2011.08.10 09:21:49
A gépet nem szerepel az online üzletben, ugyanis csak a diákoknak szóló store-ban található meg. Az ára viszont eszméletlen, a legkisebb Air áráért (átszámítva 192 ezer forint) egy 21,5 colos asztali iMacet kapnak az amerikai iskolások. A paraméterek: 3.1GHz Intel Core i3 Dual-Core…..
Appleblog Szevasz Microsoft Office! 2011.08.04 15:20:00
Tavaly került fel a gépre, tesztelésre kaptam, de egyszerűen képtelen voltam egyetlen értelmes mondatot is kiizzadni magamból. Az Office 2011 ugyanis olyan valószerűtlenül szarul működött a gépemen, hogy azt hittem, a: ez valami vicc, b: én értek félre valamit.Lassú volt, még egy…..
Annyira biztosra veszik a dolgukat a kínai gyártók, hogy a MICGadget állítása szerint már mindenhol megtalálhatóak a tokok a még meg sem jelent iPhone 5-höz az országban. Tegyük hozzá, a tokgyártóknak már elég jó tapasztalatuk van ezzel kapcsolatban, korábban sem futottak lyukra.…..
Enrico Palazzo 2011.08.01 15:36:45
@Lenoks69: Egy 3GS-re én se tennék tokot ;)

De most komolyan. A 4-nek minden oldala üveg, ami meg nem, az meg rohadt érzékeny felületű alumínium. Ehhez képest a 3GS egy plasztik retró játékszer, pont leszarnám, hogy 40 ft-os műanyag hátlapja karcos lett.

Egyik ismerősöm se használt tokot a 3G-3GS szérián, de MIND használ a 4-esen. Valami oka csak van.
Enrico Palazzo 2011.08.01 15:57:16
@Lenoks69: Igényesség kérdése az a "semmi baja nincs". :)
Enrico Palazzo 2011.08.01 20:09:43
@Lenoks69: Nyugika. Inkább maradjunk a tényeknél és fogalmazzunk úgy, hogy az én telefonom karcmentes, a tiéd meg nem :P
Nemrég volt nálunk egy videó arról, hogy az egyesült államokbeli Apple Store-okba kecskét is be lehet vinni, senki nem szól. Most a polgári engedetlenség egy magyar formáját láthatjuk, Attis lőtte a képet az Alléban található StarKing boltban. A lényeg a kijelző jobb felső…..
Enrico Palazzo 2011.08.01 16:31:53
@djpetee: Köszi a felajánlást, de egy béta iOS-től még jobban félek, mint egy jailbreaktől :DD
Enrico Palazzo 2011.08.01 18:36:43
@Fky: Node én soha nem csináltam restore-t, be is fukkna, ha újra kellene telepítenem az appjaimat.

A backup+syncből visszarakás meg felejtős, mert még mindig nem értem, hogy hogy működik ez a tetves itunes.

Ez a jailbreak megint kimarad, pedig már órák óta olvasgatok utána :)