Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pickman2

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Star Wars VII. - Ébredő erő megjelenése előtt két hónappal az egész sajtóból ez folyik. Nem csak ez, de aki olvas a neten, az nem tudja kikerülni. Világszinten is, és kis országunkban is rekordokat döntenek az elővételes jegyeladások, és általánosságban akkora hype van a…..
A Budapest Pride megnyitóján Alföldi Róbert új, teológiai szerepkörre vállalkozott: a Bibliát értelmezte. Bár a média a népszerű színész-direktor beszédéből a főpolgármesternek küldött üzenetét emelte ki, legalább ilyen figyelemre méltó volt, ahogy a tőle ismert…..
Pickman2 2015.07.12 08:10:49
@Abdiás..: nem veszed észre hogy ezekbe a homályos tartalmú idézetekbe UTÓLAG magyarázod bele hogy a biblia mindíg ia az igazat mondta? Mert ezt akarod látni.
Van valami tudományos tény amit te már most tudsz a biblia alapján de a tudomány még nem? Ugye hogy nincs.
Majd ha felfedezzük hozzákeresel egy hozzá illő verset.
De vegyük sorra milyen pontosak az idézeteid:
"Ő függeszti föl a földet a semmiség fölé"
Ma tudjuk hogy a Föld nem a semmi közepén van hanem a világmindenségben a föld egy végtelen kicsi sziget. Az univerzumhoz képest nagyon pici. Egy galaxis legszélén egy kis bolygó. A föld éppen hogy nem a semmi közepén van hanem az univerzum nagy része a földön kívül helyezkedik el. Ez teljesen hibás világkép.
Pickman2 2015.07.12 08:23:27
@Abdiás..: "19. Zsoltár 6. Olyan ezt, mint egy vőlegény, aki az ő ágyasházából jön ki; örvend, mint egy hős, hogy futhatja a pályát.
Az 5. versszakból kiderül, hogy a Napról van szó. A tudósok sokáig nevetségesnek tartották ezt a kijelentést. Ma már tudjuk, hogy a Nap kb. egymillió km/h sebességgel kerinta Tejútrendszer központja körül.
8. Zsoltár 9. ......ami a tenger ösvényein jár."

Ez most komoly? Arra gondolsz hogy a bronzkori írók a nap galaxis körüli pályájára gondoltak????? Nem valószínűbb hogy a napot látták az égen mozogni és arra gondoltak hogy a nap a föld körül kering? Ahogy ezt a hibát minden valamire való vallásban megtalálod. Ezek szerint már az ókori görög vallásban is jól felismerték hogy a Nap a galaxis központja körül kering? Ezek szerint nekik meg Zeuusz sugalmazta a jó választ?

Jajj Abdiás, Abdiás! A fejemet fogom! Gondold végig miután leírsz valamit! Nem hiszem hogy nem gondoltad végig. az a baj hogy bemásokod ide az idézeteket anélkül hogy értelmeznéd mit jelentenek a vitánk szemszögéből.
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
Pickman2 2015.04.12 08:26:15
@odamondó: Ez a "tudomány is vallás" már nagyon sokszor elhangzott és definíció szerint nem igaz. De kíváncsi vagyok milyen érveid vannak amelett hogy a tudomány is vallás?
Pickman2 2015.04.12 09:58:47
@Tudományos libsizmus: Ez egy kijelentés. Mi alapján állítod?
Pickman2 2015.04.12 10:43:12
@alfacharlybravo: Hát ha neked eza sokminden amit leírtál gyanús akkor oszlasd el e gyanúdat úgy hogy utánanézel a dolgoknak. És döntsd el hogy igazad volt-e. Ottvan a google, youtube, gépeld be Krauss nevét. Azért nem írom ide hogy nincs igazad mert jobb ha magad jössz rá.
“Isten nem vagyok, mert nem Isten nyerte meg a háborút, hanem mi.” – szól a mozikban nemrég debütált “Kódjátszma” című film fő üzenete, mintha csak egy ateista propaganda filmet néznénk. De nem,  a vásznon a második világháború egyik kulcsfontosságú eseménye jelenik…..
Amikor ez a film megjelent, még csak 10 éves voltam, de már erősen érdekelt a horror kategória (nem mellesleg Johnny Depp is), és úgy gondoltam, tegyünk egy próbát. Akkoriban még videókazettán (micsodaaa?!) vettem meg, és azóta is megvan. És működik. Ha összeszámolnánk, hány…..
"Csak három Indiana Jones-mozifilm készült, és a középső kicsit gyengébb a másik kettőnél A negyedik számomra nem létezik!" Már 6 hosszú év telt el 2008 óta, de még mindig divat kutyázni a Kristálykoponya királyságát, és a hiperunalmas "Régen minden jobb volt, de főleg…..
Pickman2 2014.06.06 18:37:20
Pickman2 2014.06.06 18:45:51
@-Szűcs Gyula-: Egy falu osszes gyermeket megmenteni SOKKAL nagyobb tet szerintem mint visszavinni a krostalykoponyat egy osi templomba hogy... hogy miert is? Mert is viszik az oroszok a krostalykoponyat az osi tempomba? Na az a resz volt a tet nelkuli resz, a kifelyezetten kinos akciojelenetekkel meg a nem letezo motivaciokkal egyutt...

Ennek a resznek kifejezetten az az elonye hogy nem megint a nacik, es nem megint a vilag megmentese.
Geekblog Tron: Örökség 2010.12.13 20:00:00
Amikor 1997-ben a Deep Blue néven anyakönyvezett, szilíciumalapú létforma elpicsázta Kaszparovot, talán a legoptimistább szkeptikusok is nyeltek egyet sunyiba. Pedig Sztaniszlav Stanisław Lem és Artur C. Clarke, meg még számos további jövőlátó már mikor megregélte, hogy az…..
Pickman2 2010.12.15 08:44:57
@Wostry Ferenc: A Tron kult-státuszáról: pl a Mátrix egyik ihlető forrása volt. Az amikor az eredeti Tronban bejut a főhős a számítógépbe az szinte egy az egyben megegyezik a mártixba való bejutással ami a látványt / kameramozgást illeti. Ettől persze a folytatás nem biztos hogy jó lesz...
Pickman2 2010.12.15 09:36:03
@Wostry Ferenc: Ezért mondtam hogy az EGYIK ihletője. Érdemes a mátrix után megnézni a Tron idézett részét. Sajna nem találtam a neten de nem kizárt hogy van.
Pickman2 2010.12.15 10:49:37
@Parraghramma.: Azért van valami perverz szépség abban amikor valaki a saját "cikkje" alatti fórumban trollkodik.
...
De nem "harizok" ahogy te korosztályod mondaná.
w A jobbik és a legjobb 2010.06.01 05:00:00
A Legjobb Párt nyerte a reykjavíki helyhatósági választást, egy poénpárt, amely direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik. A hivatásos izlandi politikusok már a létezésétől meg voltak sértődve, hogy ezek viccet csinálnak az ország sorsából. De nagyon nem…..
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
Pickman2 2010.04.26 19:33:19
@Tóta W. Árpád:
A jobbik pont ezért a beszari, a bűnösöket megbüntetni gyáva politika és az eltussolás, a következmények nélkülisége miatt lett ilyen erős!!!!!
Értem én hogy te mindig a szívedre hallgatsz, hisz nincs neked más, de mindenesetre furcsa hogy pl a pedofil papok ügyét politikai okokból eltusoló egyházon (tök jogosan) kiakadsz, de a maszoppal politikai alapon elnéző lennél?? Az a baj veled Árpi hogy ész nélkül össze vissza puffogsz.

...(Meg az hogy betanítottak a szövegszerkesztő használatára az idomárok...)
Pickman2 2010.04.26 19:35:18
@Tóta W. Árpád: Ha már a bűnösök lebukásától lenullázódik a párt miért is kéne mesterségesen fenntartani? Te komolyan elhiszed még hogy: "Csak az MSZP...?" Miért ne lenne már az MSZP-nek alternatívája??? Nagyon régi vágású vagy te...
Pickman2 2010.04.27 14:32:49
@Tóta W. Árpád: Árpi, szerintem most hagyd abba. Nem sok van már lejjebb!!!

hungarisztan.blog.hu/2010/04/26/a_nagy_tota_w_csalodas
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..