Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hirolvaso (törölt)

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Horn Gyula volt miniszterelnökről nem sokkal az 1994-es, első ügynöktörvény elfogadása után kiderült (illetve szélesebb körben ismertté vált), hogy 1956-ban pufajkás volt. Azokra vadászott, akik felkeltek Magyarország elnyomása ellen, akikhez mérhető hősei hazánknak azóta sem…..
hirolvaso (törölt) 2012.03.29 09:57:59
@Dr. ByA:

Ez nem a nemzet arculcsapása. Ki érzi most magát arcul csapva, csak meg kell nézni. Egyedül az állam felsőoktatási szférája érezheti magát kellemetlenül, de ez a téma nem érinti a nemzet alapjait.
A gyűlölet most hangos és fröcsög, de akkor lehet a legnagyobb sikert aratni.
hirolvaso (törölt) 2012.03.29 13:28:08
@Counter:
Mint jó katolikus rögtön fel is oldozom magam? Ön nincs tisztában a katolikus hittel, de nem is tiszteli a Katolikus Egyházat. Sajnálom. Egyben sajnálom azt is, hogy a fentebbi hozzászólók egyedüli letéteményeseinek tekintik magukat a közjónak, de sajnos általános ez a nézet a kormányellenesek körében. Akik másképp gondolkodnak,, nem gyűlölik Orbán Viktort, azok egyben hülyék is. Nem állok be a sorba, nem kezdem el bizonygatni, hogy megvan a magamhoz való eszem. Nem tartok igényt arra, hogy az ezek mögött a stílusok mögött megbúvó emberek, közösséget valljanak velem.
hirolvaso (törölt) 2012.04.01 20:15:57
@Counter:

Valóban hosszú éveket vesztegettem el az életemből, amíg nem álltam elkötelezetten Orbán Viktor oldalára. Az életszentség egy hosszú út, hosszan bontakozik ki a kegyelem. Valaha még Gyurcsány Ferenccel is szimpatizáltam, ahhoz képest Bokros már tényleg maga a Messiás, de volna mit tornáznia neki is, hogy bölcs államférfi váljon belőle.

Viszont, ami Önt illeti, kedves Counter, ez személyeskedés, ahogy ez az egész Schmitt-ügy az. Ezért nem is eredményezhet sikert a baloldalon. A Fidesz tábort csak erősíti, motiválja és mozgósítja. (A "jobboldali" bloggerek pedig már a Békemeneten sem vettek részt, mégis 400 000-en voltunk.)
  „Amit be szeretnék mutatni előadásomban, azok a piacgazdaság és a demokratikus kapitalizmus vallási gyökerei. Mindezt egy olyan kultúra hozta létre, ami telítve van a zsidó-keresztény örökséggel, és a piacgazdaság eredetileg ennek értékeit hivatott kiteljesíteni.…..
a Tisztelt Ház Ez nem népfórum 2010.09.20 13:51:00
Gaudi-Nagy igazán nagySajnáljuk, hogy a nyári pihenőidőben nem szúrtuk ki az alábbi affért az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság július 27.-i üléséről. A szereplők: a bizottság KDNP-s elnöke, Lukács Tamás és Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési…..
(Utánközlés a szerző engedélyével) A Harmat Kiadó, egy régi-új sajtóterméket igyekszik belopni a jóhiszemű magyar keresztyének olvasmányai közé. („Family, családi és párkapcsolati magazin”) A bemutató példány, a bulvárlapokból ismert ijesztő reklámszöveg…..
hirolvaso (törölt) 2010.05.19 10:47:22
1 Nincs semmi elmarasztaló ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban élnek. 2 Hiszen a lélek törvénye, ami a Krisztus Jézusban való élet folyománya, megszabadított téged a bűn és a halál törvényétől. 3 Amire ugyanis a törvény nem volt képes, mert a test miatt…..
25 A körülmetélés hasznodra válik, ha megtartod a törvényt, de ha áthágod a törvényt, körülmetéltből körülmetéletlenné válsz. 26 Ha pedig a körülmetéletlen megtartja a törvény rendelkezéseit, körülmetéletlenül is nemde körülmetéltnek számít? 27…..
"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert…..
A katolikus egyházban erős a kultusza Szűz Máriának. Kár lenne ezt tagadni. Nem is fogom, sőt helyénvalónak tartom mindezt. Azt a vádat természetesen visszautasítom, amely egyenesen bálványimádást emleget. Volt már hitgyülis blogger aki egészen addig ment, hogy az egyház gonosz…..
hirolvaso (törölt) 2010.05.04 22:36:07
Ez mind teljesen igaz, csak hiányos, végig nem gondolt Istenismeretről tanúskodik.

Miért nem azt a személyt tiszteljük oly nagyra, aki meghívta Jézust, mint Máriát?
Valamint az sokat elvesz Jézus nagyságából, ha azt gondoljuk, hogy a világ legnagyszerűbb, legkiválóbb, legistenfélőbb asszonya nevelte fel. Mintha Isten félt volna az emberek közé küldeni egyszülött fiát, és maga Jézus pökhendi vagy elutasító lett volna azzal kapcsolatban, hogy valóban lealacsonyodjon az emberekhez. Kapott egy VIP szülőt.

Az igaz, hogy Jézusnak nem az volt a dolga, hogy a lehető legrosszabb körülmények közé szülessen, de az is hozzá tartozott az ő életéhez, hogy élete mellett szabadon döntsön. Mert minél Istennek tetszőbb (egy katolikus barbibabának) gondoljuk Máriát, annál inkább veszít Jézus emberségéből, és kerül ő is vitrinbe, távol az emberektől.

Számomra például felháborító az a gondolat, hogy Jézus szülőanyjának mindenképpen szeplőtelenül fogantatottnak kellene lennie, merthogy Isten nem alacsonyodik le annyira az emberekhez. Hányszor kell még Jézusnak meghalnia a kereszten ahhoz, hogy bebizonyítsa, hogy Isten akár alább is alacsonyodik, mint az emberek vannak, csak kezdjenek már szeretni! Isten nem egy Ferenc József, aki a saját etikettjének a rabja.

A szeplőtelen fogantatás (ha valóban Szentlélektől sugallt) dogmája sokkal inkább vonatkozik arra, hogy a házasság valóságosan szent, és a házasság egész valóságában szent, mint sem arra, hogy a Jézust megszülő nő milyen lehetett.
"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." Mt 7, 7Mi sem lehet ennél egyszerűbb. Kérni kell és megadják, keresni kell, és semmi kétség megtaláljuk, kopogunk és biztos, hogy valaki ajtót nyit. Ilyen egyszerű, így megy ez.…..
12 Az, aki úgy vétkezett, hogy a törvény nem kötelezte, a törvény nélkül vész el, aki pedig a törvénynek alávetve vétkezett, a törvény alapján nyeri el ítéletét, 13 mert Isten szemében a törvénynek nem a hallgatója válik igazzá, hanem a megtartója igazul…..
1 A bálványoknak feláldozott húsra vonatkozólag tudjuk, hogy mindnyájan megfelelő ismerettel rendelkezünk. A tudás azonban felfuvalkodottá tesz, a szeretet ellenben épít. 2 Aki tetszeleg tudásában, még nem értette meg, mi a helyes ismeret. 3 Aki azonban szereti az…..
Titokban a Vatikánban is mérlegelik a római katolikus papok és szerzetesek kötelező nőtlenségének esetleges eltörlését - írta pénteken a La Repubblica című olasz lap.A római újság szerint a szentszék csak több évtizedes távlatban gondolja eltörölni a cölibátust.Az odáig…..
hirolvaso (törölt) 2010.04.21 12:53:34
@Spirál:

Én nem azért írtam, amit írtam, hogy ellentmondjak nektek.
Szeretném veletek közölni, hogy valamiről megfeledkezhettek.
Mi pontosan tudomást szerezhetünk arról, hogy Isten ragaszkodik-e ahhoz, hogy a katolikus egyházban - állítólagosan kizárólag saját maga által irányított és alakított szervezetében - a papok (megbízott vezetők) cölibátusban éljenek vagy sem. Ezt a bizonyságot Jézus Krisztus által szerezhetjük meg, hiszen Ő az Út, az Igazság és az Élet. Nem a Bibliából kell kicitálni szavakat, mert ehhez a Sátán is ért. Hanem a szívünk mélyére kell néznünk, és hitünkre kell odahallgatnunk.

Egyébként felháborítónak tartom továbbra is, kedves Spirál, hogy ilyen kijelentések bizonygatásával töltöd az időd, és pazarlod rá az energiád, ahelyett, hogy valami sokkal építőbb és szeretet telibb dolgot művelnél - az Istennel együtt, hiszen nem lehet nélküle szeretni.

Isten áldjon!
hirolvaso (törölt) 2010.04.21 19:48:39
@Spirál:
Véleményem szerint nem a hivatásodnak élsz. Ezek a kritikák, melyeknek hangot adsz a te jogos kritikáid, de megbotránkozol rajtuk, és segítségért kiáltasz, hogy védje már meg valaki a katolikus egyházat.

A katolikus egyházat nem kell védeni, az Úr egyfolytában védi az Ő népét, teszi a dolgát - mi besegíthetünk, de meg van védve, ez a lényeg, hogy támadják, ez természetes, ez is egy tanúságtétel, és nem szabad haragudni azokra. (Ahogy az első érved is szól az MDF mellett - és ahogy Szegő Péternek is egy nagyon jó cikke is, amit ajánlok a figyelmedbe, ezt szintén szépen kiemeli nol.hu/voks/miert_szavazok_zsidokent_az_mdf-re_ .)
Hanem azt kell megvizsgálni, hogy kik is alkotják valójában azt az egyházat, ami olyan kedves az Úrnak (Jegyese).
XVI. Benedek pápa azt hirdette ki, hogy aki imádságos lelkülettel olvassa a Bibliát az egyenértékű a szentáldozással. Ezzel egy nagyon fontos dologra világított rá. Arra, hogy a hangsúly a tetteken van, nem a szabályokon, mégcsak nem is a szavakon. De ezt tudjuk az evangéliumból is, Jézus azon történetéből, amikor azt mondja, kedvesebb Istennek az, aki megtagadta a munkát, mégis elvégezte, mint aki elvállalta, de nem tette meg.

Mennyivel kedvesebb az Úr előtt Debreczeni életútja, tettei, mint Semjén Zsoltté. Miközben Semjén Zsolt állítja magát hithű kereszténynek, Debreczeni pedig hajlik az ateizmusra.
És nekünk nem Semjén Zsoltot kell követnünk, és Semjén Zsolttal kell együtt tartanunk - semmi esetre sem -, Debreczenivel sokkal inkább, végeredményben természetesen magával Jézussal. Aki most is él és cselekszik. És sajnos ebből kifolyólag van, aki ebben akadályozná őt. Meg kell nézni, hogy ki az, aki akadályoz, és ki az, aki a jónak szabad teret hagy.
Hivatalosan a Katolikus Egyház minden jónak szabad utat ad. De gyakorlatban?
hirolvaso (törölt) 2010.04.22 12:44:31
@Spirál:
Kedves Spirál, Debreczeniről írt jellemzésedben tetten érhető egy hangsúly eltolódás!
Az, hogy Debreczeniben nincs gyűlölet, ez egy minimális elvárás egy emberrel szemben. Ettől még nem lesznek kedvesek tettei az Úr szemében - bár igaz, nem lesz tőlük kedvetlen, lehet azonban közönyös.
Viszont! Jézus egyáltalán nem közönyös Debreczeni József többszörös kiállása és törekvése láttán, és küzdelmeiben - amit addott esetben olykor Semjén Zsolttal is vívhat -, részt vesz!
Ahhoz, hogy ő hívő vagy hitetlen szűk értelemben nincs közöd, de azért magad is érzed, nem túl szép ezt megfogalmazni sem. Miért ne lenne, ha te is felelősséget érzel az országért - hajlandó vagy tenni érte, és Debreczeni is - akkor ti munkatársak vagytok (az Úr szolgái)! Van hozzá közöd, de nem abban az értelemben, hogy meg kell máris téríteni. Dehogy! Hanem abban az értelemben, hogy bátorítani kell Debreczenit, nincs egyedül a küzdelmében, és Jézus - bár ő ezt nem vallja - sokkal inkább áll mellette, mint Semjén Zsolt mellett.

És, hozzászólásomban láthatóvá válik, az Úr előtt nem az a fontos, hogy valaki hívőnek vagy hitetlen vallja magát, ha közben Jézus hite szerint cselekszik!
Senki sem vitathatja, hogy egészen a reformáció koráig kell visszamennünk a történelemben, hogy hasonló mértékű támadássorozatról beszélhessünk a katolikus egyház kapcsán, mint amit napjainkban kénytelen átélni. A különbség azonban azzal összevetve is jelentős! Akkor nem…..
hirolvaso (törölt) 2010.04.21 19:32:14
@Spirál:
Szerintem az egyház minden olyan pártot támogathat (egyszerre támogathat), amelyik a többi pártot és szimpatizánsait tiszteletben tartja.
Ilyen párt sajnos kevés van ma Magyarországon, ezért is olyan szomorú a helyzet. És azért szomorú igazán, mert a Parlamentben egy sem.

Az előbbi hozzászólásommal egy sémára akartam felhívni a figyelmedet. Amikor Jézus lelkületével szembe mennék az egyházra hivatkozva.
Kell cölibátus! Miért kell? Mert az Isten ezt akarja. Melyik Isten? >A szeretet Istene.< Ő ne tenné lehetővé?
Karizmatikus egyházak. Gyanús. Miért? Mert nem katolikus. Mi a katolikus? >Egyetemes.< Az egyetemességbe mindenki beletartozik.

Tudom egyébként, hogy jóra való ember vagy, hiszen aki a katolikus egyházat védi, mégis az MDF mellett sorol fel érveket (és olyanokat sorol fel, amilyeneket felsorol), az kedves irányba halad az Úr szemében. Csak merj odahallgatni rá egész szívből.