Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blogerovac

15 bejegyzést írt és 488 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Walami Gubanc 2020.08.22 20:44:00
Kis fekete szőrcsomó volt hét éve, amikor elhoztam egy Vasad melletti tanyáról. Rengeteg játékkal, sétával és persze némi koszttal gyorsan nagy, felnőtt pumivá nőtte ki magát, bár a felnőttség nem mindig látszott meg a jellemén. Bizonyos vonásaiban kölyökkutya maradt. Az eltelt hónapok alatt azonban…..
Egyre elterjedtebbek és népszerűek a Kínából, olcsón megrendelhető androidos TV boxok, amelyek felveszi a versenyt a kor igényeivel, és okos TV-t varázsolhatunk az egyszerű televíziónkból, emellett komplett szórakoztató elektronikai termékként is használhatjuk. A legtöbb androidos TV box plug and…..
Igazából startból rövidre zárhatnánk az okos karóra melletti döntés érveit, mert akinek eddig nem volt annak azért, akinek pedig már meg volt a legalsó kategóriás okosórákkal a találkozása, akkor itt az ideje kategóriát váltani. Annak ellenére, hogy a Zgpax S8 nem a legfrissebb modellje a…..
Szeretem a növényeket, igyekszem rendesen gondoskodni is róluk, mégis a lakásomban lévők valahogy nem érzik igazán jól magukat. Ezért nagyon kapóra jött a Xiaomi kis eszköze, ami a mindenféle szenzorával folyamatosan méregeti a növény körülményeit, és tanácsokkal lát el, hogy mit tegyek, hogy minél…..
Emily Lauren fotós 40 csodás nőt fényképezett le fehérneműben, mégpedig azért, hogy megmutassa, hogy néznek ki a valódi nők, akik plusz kilóval, elálló fülekkel, vagy akár műtéti heggel is csodásan néznek ki. Mivel én sem vagyok egy ropi alkat – legalább is egy ismerősöm szerint - mindig felfigyelek…..
Egyáltalán nem titok, hogy az Elephone S7 a Samsung hasonló nevű csúcskészülékének másolata. Ez a kínaiaknál már megszokott dolog, ahogy az is, hogy a másolatok általában nem érnek fel az eredeti készülékekhez. Sajnos nincs ez másként most sem...
Deutsch Tamás egész képernyős mosollyal jelentette be tavaly áprilisban, hogy a Digitális Jólét Program keretében Magyarországon idén januárjától az internet áfája 18 százalékra mérséklődik a korábbi 27 százalékról. A kormányzati szándék egyértelmű: a magyar nemzet legyen internet nagyhatalom,…..
Blogerovac 2017.01.19 09:54:37
@MyCream: "Komolyan, fix szerződés, hűség nélkül miért ne emelhetné a UPC az árat? Ezt minden évben, minden szolgáltató megteszi azokkal a termékekkel amiken nincs hűség"

Hát képzeld, nem teszi minden szolgáltató. Évek óta ugyanannyit fizetek a DIGI-nél, miközben nincs hűségidőm a kezdetektől és miközben az internet sebessége rendszeresen emelkedik és egyre több csatornát nézhetnék, ha érdekelne az egyre több csatorna. Egyedül tavaly ősszel emelt a TV2 és RTL-Klub extra díjai miatt. És most csökkentette az árakat az áfa csökenés mértékével.

De megjegyzem, hogy nekem is van egy cégem, ami éves díjért ad egy szoftvert és 4 éve ugyanannyi az ára és idén sem emelem.

Nyilván mérlegelni kell, hogy melyik a jobb üzletpolitika: olcsóbban több ügyfél, vagy lehúzás, aminek nagy ügyfél fluktuáció lehet a következménye. Az egyik kicsit okosabb piacpolitika, ha jó a termék/szolgáltatás és korrekt is akarsz lenni, azaz nem húzol extra profitot, amikor csak lehet, hanem egy normális árréssel dolgozol, ami neked is megéri és az ügyfeleid szemében is elfogadható. Persze le is lehet aratni a piacot, ha monopolhelyzetben vagy, csak akkor számíts rá, hogy ez első adandó alkalommal elveszíted az összes ügyfeledet, akinek 90 feletti az IQ-ja.
Blogerovac 2017.01.19 09:59:32
@igazi hős: "Nem áthárította, mivelhogy a törvény szövege szerint az üzembentartó a baleseti adó alanya"

A törvényjavaslatnál még ez volt az álláspont (hvg idézet):
"A jelenleg is az Országgyűlés asztalán fekvő törvényjavaslat zárószavazásának időpontja még nem ismert. A törvényjavaslathoz kormánypárti (vagyis megszavazásra igazán esélyes) módosítási javaslat még nem érkezett, így továbbra is a kormány által május 11-én benyújtott javaslat tekinthető mérvadónak. Ennek szövege az adóalannyal kapcsolatban egyszerűen fogalmaz: "Az adó alanya a biztosító." A baleseti adóval szemben ezért nem a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleket, hanem a biztosítókat terheli az adófizetés kötelezettsége, ráadásul a biztosítási termékek szélesebb körére."

Ezzel együtt valóban az lett a vége, amit írtál, szóval teljesen igazad van. De nem így indult ez a történet.
Betöltötte ötvenötödik életévét a gumiarcú férfi, akinek humorán az elmúlt huszonöt esztendő alatt sokan szórakoztak felhőtlenül. Filmjeit nézve ráérezhettünk az élet kevésbé borús oldalára, megláthattuk a viccet a mindennapok színfalai mögött. Persze az összkép ennél azért komplexebb. Jim Carrey…..
A különböző karácsony összeállításokkal már tele van a filmes oldalak padlása, főleg az év ezen szakában, de még a Die Hardtól a különféle bizarr karácsonyi horrorokig terjedő alternatív ajánlásokat is unhatjátok már. (Ha nem, itt a mi listánk tavalyról.) Ezért idén…..
Mads Mikkelsen 20 éves karrierje jó példa arra, hogyan kell ingázni az európai és a hollywoodi filmgyártás között. A dán születésű színész első komolyabb szerepét 31 évesen kapta attól a Nicolas Winding Refn-től, aki többek között a Bronson (2008), a Drive – Gázt! (2011) és a Neon démon (2016)…..
A boltokban annyi féle Túró Rudi hasonmás kapható, hogy kíváncsiak lettünk: tényleg a Pöttyös-e a legfinomabb és mennyire gagyik az olcsó Rudik. Érdemes-e a drágábbat venni? Ezért megvásároltuk a környéken kapható összes fajta túró készítményt és nekiláttunk kóstolni. Tesztalanyok: 2 felnőtt és 3…..
Tudtad, hogy az alkohol cukorból van? Tudtad, hogy a cukor szénhidrátból? És az stimm, hogy a szénhidrátból lesz a zsír? A fenti információk tudatában egy egyszerű matekkal kiszámolható, hogy no alkohol = no zsír! Ez azért elég zsír! És hogy legyen egy kis tudományos alátámasztás is, íme néhány erős…..
Hétvégén volt a Pixelcon 4, amit korábban már itt is beharangoztam, és ahol, akárcsak tavaly, szerveztem-vezettem egy vetélkedőt. Maga a rendezvény felemás érzéseket hagyott bennem (őszintén szólva a tavalyi jobban bejött), de a gémercelebekkel (Kodiak, Vastag Tomi) és indexes pernahajderekkel…..
Blogerovac 2016.11.07 15:58:36
Nem tudod még merre mennél nyaralni az idén? Kiszakadnál a Róma-Párizs-London tengelyről és a tunéziai tengerpart is unalmas már? Most bemutatunk 23 olyan célpontot, amit talán még nem is vettél számításba, mégis életed legtartalmasabb vakációját jelentheti! 1.    …..
Manapság egyre többen figyelnek a bankszámla költségeikre, azonban sokan nem tudják, hogyan csökkentsék a kiadásaikat. Spurman most összeszedte a hét legjobb tippet, hogy te is olcsón bankolj. 1. Válts számlacsomagot! Számlacsomag váltással akár 16 ezer forintot is…..
Aludni mindenkinek muszáj, a szervezetünknek egyszerűen szüksége van a pihenésre. A legtöbb ember néhány kivételes alkalomtól eltekintve minden nap alszik, ennek köszönhetően az életünknek mintegy egyharmadát töltjük összesen ezzel a tevékenységgel. De mi a tudományos oka…..
Előző cikkünkben átfogó képet próbáltunk adni az alsó kategóriás drónok piacáról, milyen árfekvésű multikopterekkel lehet találkozni, milyen buktatókat érdemes elkerülni. Ezek a drónok elsősorban abban különböznek a félprofi/komolyabb hobbidrón kategóriától, hogy…..
Blogerovac 2015.04.17 14:04:05
Kezdőknek leírom az elmúlt hónapok tapasztalatait: volt egy Syma X5C-1-em, amíg a fenn nem akadt egy 20 méteres fán :) Pár nap gyakorlás után a "Hi" (gyorsabb) funkciót használva meglehetősen jól, sőt élvezetesen manőverezhető, a belépő szintű quadrocopterek között. Bár a 100g-os tömeg miatt a kis szelet is megérzi (a kamera +8g - vicc, hogy milyen könnyű :)). Nem tudom, hogy a nem upgrade (simán X5C) verziónak is ilyen jó-e a repülési tulajdonsága, de ez meglepően jó, főleg a keresztfiamnak vett mini IR Carrera CRC X1 után, ami gyakorlatilag irányíthatatlan volt. A Syma X5C-1 viszonylag strapabíró (jó párszor "lezuhant", porba fúródott, kétszer fán is fennakadt és a kutyám is alaposan ráfogott párszor :)), de ez meg sem kottyant neki. Bár nem headless, ami ha véletlenül elforgatjuk távolabb és nappal, amikor nem látszanak a fényeiből, hogy melyik az eleje, nagyon meg tudja nehezíteni az irányítást (legalábbis egy ilyen kezdőnek, mint amilyen én is vagyok :)). Ráadásul a gyártótól rendelve nem is drága (16eFt), de ebayen akár 10-12 ezer forintért is ki lehet fogni (jellemzően Kínából, 4-5 hetes szállítással), szemben az itthoni 30 ezres bolti árakkal. Vigyázni kell, mert van olyan csomagolás, amiben csak a quadrocopter van, kamera és távirányító nélkül! Ilyet rendeltem most pótlásként (ebay: 28 EUR with shipping from UK, delivery: 6-11 days). Ja, van 1 db eladó zsír új távirányítóm 4000 Ft-ért (X5C, H5C), ha valaki ilyet rendelne tévedésből :)

Amikor fennakadt a fán és nem sikerült levadászni (később már látni sem), akkor rendeltem egy JJRC H5C-t az ebay-ről (15eFt), mert hogy azt hazudta az eladó, hogy headless és van "one press automatic returning" rajta. Az sajnos csak az újabb modelleken van, amit kaptam azon még nem volt. :( Ránézésre is egyértelműen az X5C koppintása, de irányíthatóságra, strapabírásra a nyomába sem ér. Ilyet ne vegyetek! 3(!) nap alatt elkopott 2 motornak is a műanyag fogaskereke a 4-ből. Összehasonlításképpen az X5C-t több, mint 1 hónapig nyúztam napi 1-2 alkalommal, akkucserével, probléma nélkül. Valószínűleg most sincs vele baj annál, akinek lefújta a fáról a szél és megtalálta :)

Érdekes még és nem túl drága (kb. 25eFt a gyártótól) a Syma X5SW, ami kicsit masszívabbnak tűnik, mint az X5C-1 és a leírás szerint a kamerája iOS/Android mobilokra tudja küldeni a real-time kamera képet és ehhez egy mobil rögzítő "csipesz" is jár a távirányítóhoz. Bár nem láttam antennát a kamerából kilógni, de ettől még...

Én most egy WLTOYS V686G-t várok, ami saját FPV-vel rendelkezik real-time kamera képpel (és 34 eFt kínából az összehasonlítás végett). Valamivel gyorsabbnak és masszívabbnak tűnik az X5C-1-nél, a látott videó alapján szintén jól manőverezhető és nagyobb az aksija is, de ezt a nagyobb tömeg elviheti, meg ha a kamera képhez a wifit is "etetni" kell. Vevői kommentekben csak pozitívat olvastam, kíváncsi leszek.
Nyugodjon meg mindenki, végre megtörtént! Az Index visszarakta az euró és a svájci frank árfolyamot a fejlécbe. Nincs itt semmi látnivaló, már persze azon kívül, hogy egyre kevesebb a hiba, egyre kevésbé nyöszörög a rendszer, és amúgy is, ezentúl akár szexista cikkeink…..
Talán a rengeteg vízmű miatt, talán más okból, de hazánkban még nem készült részletes és átfogó vízkeménység-térkép. Az első ilyen megalkotását vállalta most fel szerkesztőségünk, amihez olvasóink segítségét kértük.   A BWT Hungária Kft. rendelkezésünkre…..
Egy alkotás címék kiválasztása mára művészetté vált. Ha egy adott könyv/dal/film jó és figyelemfelkeltő címmel van ellátva bizonyítottan felkelti a befogadó érdeklődését. Az egész jelenséget marketingnek tekintjük, hiszen bizonyos rétegeknél a jó cím máris elég ahhoz, hogy egy bizonyos réteg…..