Regisztráció Blogot indítok
Adatok
El Mondo

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szemfülesebb olvasóink biztos kifigyelték már, hogy egy ideje nem sok cikkünk jelent meg. Hogy precízek legyünk: nulla. Nem szűntünk meg, csak sajnos az El Mondo majd összes szerzője hirtelen nagyon elfoglalt lett, és napjait disszertációk írásával, külföldi tanulmányutakkal,…..
El Mondo blog Pá pá 2010.12.24 18:26:00
Minden kedves olvasónknak, kommentelőnknek, barátunknak kívánunk áldott karácsonyt és boldog új évet emellé! Más nyelven. Merry Christmas, Fröhe Weihnachten, Joyeux Noel. Spread the love. Januárban, a szilveszteri lábadozás után. ..
Méretes keresztény portál indult a napokban, ismert keresztény celebekkel (Böjte Csaba, Süveges Gergő, Balog Zoltán), és nagynevű lapoktól szerződtetett politikai és gazdasági újságírókkal. "Kicsi a bors, de erős". Illetve: "ti vagytok a föld borsa" -…..
Újraindult a Magyar Vöröskereszt 1749-es számon tárcsázható segélyvonala, amely a Telenor, T-Home, Vodafone, Invitel és UPC hálózatából hívható. A betelefonálók és akik sms-ben az ISZAP szót küldik a számra, 200 Ft-ot adományoznak.  Devecser Város Önkormányzata…..
El Mondo blog Nyár van 2010.07.29 15:00:00
Különbség van az északi és a déli népek között. Az észak hidegebb, racionálisabb, mulatságában is formakövető; a dél szertelenebb, forróbb érzelmű és misztikusabb… El Mondo, olasz-spanyol keverékszó, ennek minden következményével. Itt a nyár, és az El Mondo szerzői…..
Antiszemitizmus az egyházakbanNaivitásom végtelen. Nem kellene, mégis még mindig megdöbbenek az olyan sztorikon, amilyet a minap olvastam Budapest talán legnépszerűbb katolikus papjának, Pál Feri atyának újdonsült könyvében. Pál Feri szép szál ember, karakán, férfias arcél,…..
Most számolt be róla az Index, hogy 2009 első hetében már 33 ember fagyott halálra. Idézet a cikk végéről:"Az ombudsman arra is felhívja a figyelmet, hogy az állami intézményeken, a civil szervezeteken túl az egyes állampolgároknak is nagy szerepük lehet abban, hogy a további…..
El Mondo blog Indirekt 2008.12.08 17:03:00
Újfent büszke az El Mondo. A VIVÁT Budapest pályázat esszé kategóriájának első díját Beke András kaszírozta be, aki nálunk publikál. A mű remekbe szabott. Egyetlen hibája, hogy nem esszé, de ez meg nem ránk tartozik. Olvassátok! Hiányozna Margit. A mezítláb futott körök.…..
...lépés ...tejfog ...kétkerekű ...nap az iskolában ...bál ...csók ...diploma ...benyomás ...kötet ...fizetés ...szerelem ...lakáshitel Hol lesz idén más a karácsony? Hol nézheted meg…..
A lapozgatás jó. A papír érdes, az olcsó újságnak nyomdaillata van. A könyvnek már nincs illata, de van kötése, vagy már az se, de akkor meg azért jó. A kattintás nem olyan jó, de olvasni azért itt is lehet. Igazi médiaháború: kinek a…..
Ezen a héten leginkább csak a csillagos-sávos lobogó körül volt nagy a felhajtás, de most hadd színesítsük egy kicsit a palettát, persze csak a kötelező körök után...Miért éppen kedd? Egy amerikai nonprofit szervezet ehhez hasonló izgalmas kérdéseket feszeget hazája…..
"...és én megnyugvást adok nektek." (Máté 11:28c)Halál, ne kérkedj, bár úgy hív a vásott:nagy és iszonytató, egyik se vagy: nem hal meg az, ki karjaidba fagy,szegény Halál: nem öl meg csapásod. Ha édes az Álom, mely puszta másod, tőled mi kéjjel nyughat el…..
Az ünnepre való tekintettel a szolgáltatás szünetel! Megértésüket köszönjük!Jót s jól... A fogyasztói társadalom legfontosabb lapja, vagy csak egyszerű reklám?Bringázz a munkába! 3 hét, 750000 kilométer, 16000000 Ft, 16000000 kalória, 142000 kg szén-dioxid, 8000…..
...űrhajós leszel vagy katona, vadakat terelő lovász?...Kapitalizmus bizalmi alapon! - G. W. Bush elképzelése a hiten alapuló gazdaságról...  De amíg futja tejszínre is, nem lehet nagy a baj...A BBC sem pártatlan a különböző vallásokkal szemben, legalábbis ezekre a…..
Kérjük, mindig szíveskedjenek kapaszkodni, mert szerelvényünk a végállomások között csak olyan világvárosok előtt kényszerül fékezésre, mint Cambridge, Asmara vagy Crnogorsk...Üdvözlünk a való világban!Ahány ember, annyi rizsszem!És mi újság Afrikában?Kalózok márpedig…..
Mi lettünk a hét bloggerei, és nagy megtiszteltetés ez nekünk. A velünk készült interjút itt olvashatjátok... Még annyit hadd írjak kedvcsinálóként, hogy most végre mindenre fény derül.....
- Méghogy a huszonévesek nem olvasnak könyveket - puffog mellettem egy fiatal a villamoson. - Ha tudnák, hogy szinte egész nap online olvasok, és nem mások mellműtéteiről, vagy hasonlókat... Hogy a hétvégén kicsit megkönnyítsük a válogatást, íme néhány lehetőség: ezeket…..
Múlt héten a földalatti és a földfeletti kínai egyházról értekeztünk. Most nem szaporítjuk tovább a szavakat, hanem néhány válogatott életképpel próbáljuk meg közelebb hozni az ottani kereszténységet. Úgy gondoltuk, olvasóink jobbat érdemelnek, mint a Google képkeresője…..
El Mondo blog Mi lesz? (El Mondo) 2008.05.23 15:56:00
Nem olyan rég kezembe került egy Bohumil Hraballal készült interjúregény, a Zsebcselek. Szigeti László jegyzi. Belélapoztam. Vagy csak nem volt szerencsém, vagy tényleg a Hrabal szívügye, de amit olvastam, ott szinte végig arról panaszkodik, hogy bármit, amit nyugaton azzal a…..
El Mondo blog Nagypénteki flash 2008.03.21 10:25:00
Chilis csokoládé teológia, néha a Beatles Revolution 9 c. számát idéző zörejek, kicsit az evangélizáló traktátusok szövegét idéző felkiáltások - mindez egy jól eltalált flash animációban. Nagypéntektől húsvét hétfőig. Akár pszichedelikus-szerűnek is nevezhetnénk, de…..
Nagy nap volt ez a mai a falu életében. Amiért az elszármazottak és az ott maradottak oly sokáig hiába küzdöttek, ma mégis bekövetkezett: bekerültünk a napi sajtóba, és talán a köztudatba is egy kicsit. Hisz nem egy Rákosfüttyöst vagy egy Dálingót említettek név szerint,…..
Ha már a legutóbbi El Mondóban teológiailag kielemeztük a Gonoszt, a nép fiainak is meg kell szólalniuk. Egyáltalán nem reprezentatív, a 20-45 éves korosztályt megszólaltató közvélemény-kutatásunkból egyvalami mindenképp kiderül: mindenkinek magabiztos és sajátos…..
A helyzet az, hogy lehetne most a trendekről, a sajtó globális átalakulásának lokális szeletéről beszélni. Így tálalni, hogy 2008-tól nincs papíron El Mondo, csak on-line, de azért itt egyszerű trendkövetésnél némileg többről (vagy kevesebbről) van szó: parasztosan szólva…..
A hír: George F. Hemingway, a Honvéd futballcsapatának amerikai milliomos tulajdonosa – miután a klub kusza pénzügyeit és mikszáthian szövevényes viszonyait rendezte – személyesen ellenőrzi, hogy a nézőknek fenntartott mellékhelyiségekben van-e toalettpapír. Miért…..
Folytatjuk a kedélyek együttes borzolását és csillapítását. Korábbi írásunk folytatásaként ezúttal a Mr. Gay Hungary meleg szépségverseny nézőinek utólagos véleményeiből mazsolázgatunk. Előljáróban csak annyit, hogy még harcedzett lapunkat is meglepte a megszólaltatott…..