Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kápó

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai történetünk durva, mert a csávó egy paraszt, a csaj meg jófej, mégha nem is lehet a mellével nyitni a sörösüveget. Ha valóban létezik ilyen csávó, akkor azt le kell vetkőztetni, és kiállítani a Moszkva térre, pénzért mutogatni, hogy mindenki kedvére röhöghessen rajta.…..
w Bazmeg.hu 2008.04.23 06:30:00
A kéz, az magam felé is hajlik persze, mint tartalomipari szakmunkásnak. Nekünk, mint Indexnek és mint internetezőknek, az internetadó nem jó. Hanem rossz. De nemcsak nekünk. Volt szerencsém több képmesében is felvilágosítani a tisztelt népet, milyen csuda dolog az internet. Nemcsak…..
Régi adósságot törlesztek a The Impossible Quizzel, ami bátran indulhat a „szemétparaszt” kategóriában, sajnos csak angolul tudóknak. A játékban kérdésekre adott négy helyes válasz közül kell kiválasztani a megfelelőt. Legalábbis látszólag, ugyanis a választ néha…..
Nehéz megszólalnom, hiszen jómagam vegetáriánus városi köcsög valék, valószínűleg iszonyú idétlenül viselkednék, ha elvinnének egy disznóvágásra, biztos én is fehérre súrolnám a disznó lábát. Történetünknek egyébként különlegessége, hogy nem klasszikus…..
A Rose & Camelia megint egy játék, amit csak a japánok készíthettek el, annyira bizarr és annyira jó (Petyusnak köszönjük a találatot). Sima verekedős játékról van szó, kicsit érdekes irányítással (akciógombokat kell nyomkodni, és nem mindegy, milyen ívben rángatjuk az…..
kápó 2008.02.04 13:27:06
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
kápó 2007.10.25 09:23:44
Való igaz, mindkét félnek van mit söprögetni a háza táján. Ami miatt az átlagembert a cigánybűnözés jobban felháborítja, az az, hogy ezt közvetlenül is érzi a bőrén, annak áldozatai is lehet.
Míg a fehérgalléros bűnözést közvetlenül nem érezzük, annak közvetett hátrányait pedig sajnos sokan nem képesek felfogni. Nem beszélve arról, sokan a holdudvarban milyen jól élnek belőle, mégha a nagyokhoz képest a morzsákat csipegetik is.
Valahol már írtam de leíom újra: amíg Magyarországon nem változik az emberek többségének belső attitűdje a fehérgalléros bűncselekmények, simliskedések vonatkozásában - kvázi belül mélyen még mindíg ügyesnek érzik ezeket az embereket, talán irigylik is őket, mert hát milyen fineszesek voltak, összehozták maguknak a tutit -
addig nincs miről beszélni. Amíg dühöng a korrupció, a protekcionizmus - amihez sajnos egy jelentős réteg is hozzáétesz vagy tevőlegesen, vagy belenyugvással - addig nem lesz jobb a helyzet.

Ami a cigányságot illeti, végre be kellene látni, hogy egy választás van:
Be kell állniuk a sorba.
Jópáran közülük meg is tették. Egy dolgot ugyanis a nagy sirámok között még soha nem láttam leírva, nem hallottam kimondani senkitől. Mégpedig azt, hogy ők is elsősorban magyar állampolgárok, a jogok és kötelességek ugyanúgy vonatkoznk rájuk, mint bárki másra.
A lényeg ugyanis, hogy a magyar állampolgárságukról hivatalos dokumentum lapul a zsebükben, a hivatalok számítógépeinek fájljaiban.
Létezik cigány állampolgárság, Cigányország? Hogy néz ki a zászlójuk? Alkotmányuk? Folytassam, he?
Utána cigánykodhatnak kedvükre, ha már letettek valamit az asztalra. Akinek meg nem tetszik, igenis el lehet menni, kap útlevelet, határok nincsenek, menjen isten hírével, boldogítson mást. Pusztán etnikai alapon nem jár nekik több mint másnak. Ezt el lehet felejteni. Ennyi erővel követelhetnének megkülönböztetett bánásmódot a szlovák, horvát, német stb. kisebbségek is. Mégha kevesebben vannak is, mint a cigányok. Csak ők tudják, hogy ha itt születtek, itt élnek, akkor először magyar állampolgárok, másodsorbon pedig más nemzetiségűek.
Természetesen a leírtakban egyáltalán nem akarok általánosítani, a "tisztelet a kivételnek" itt is érvényes részemről.
Egyébként pedig azért, hogy valami változzon, jobb legyen, kollektív a felelősség. Be kéne fejezni végre a sunnyogást meg az egymásra mutogatást. Ki kellene söpörni a szönyeg alól, is kimosni a szennyest.
w Re: Hol nemzet süllyed el 2007.08.14 20:57:00
Olvasói levél ritkán fordul itt elő, kiváltották részben a kommentek. Ezt most mégis közlöm. Azért is, mert mikor legutóbb végigkattintgattam a wiwet, meglepődtem kissé. Azon, hány volt osztálytárs, ismerős, évfolyamtárs távozott külföldre. Sokan egyértelműen jelzik: nem…..
kápó 2007.08.15 00:03:44
erőtséget,

"Úgy döntöttem, hogy maradok, de tenni fogok azért, hogy ez a mentalitás változzék. Ugyanis tenni kell.
Ebben a nyolcvannyolc HSZ-ben csak az nem hangzott el, hogy hibásnak tartja saját magát is a kommentelő. Hibás minden és mindenki más. A zord külső körülmények úgy jáccanak össze.
Hibás a kommenizmus, hibásak a poletikusok, hibás személyesen a miniszterelnök (b2 igazi férfi... mindenről ugyanaz jut eszébe), lusta mindenki aki itthon marad ("Aki dolgozni nem szeret, de panaszkodni, óbégatni igen, az otthon marad"

Egyetértek az előttem szólóval, Nem sírni kell, meg durcásan orwell-landba kivándorolni, hanem K Ü Z D E N I.
Pofán kell vagdalni a parasztot, aki homokozóba pitbullt szarat, csikket pöcköl rekettyésbe, miazmás...
(No meg össze kell fogni ellene, nem végignézni vörös arccal, félig befogott szemmel, ahogy a magános harcost agyonveri a söpredék, ami egyébként önállóan mint individuum semmire sem való. És igen, sok köztük a brazil is, kár, hogy ma már nem szabad kimondani, mert nem ejrópai...bezzeg az olaszok nem picsáztak...20.000 román cigányt csuktak táborba, mint a malacot, mert már nem türték a lopásaikat meg hogy szakmányba koldultak. No comment.Aki nem hiszi el,olvass el v.melyik májusi HVG-ben)

A gyerek meg igenis legyen magyar...ha mindenki ilyen mimóza lenne, lett vóna - bár engem is irritálnak a dolgok, amit Bálint leírt, csak éppen a magam eszözeivel harcolok ellenük - akkor ez a társalgás már rég nem folyna, pláne nem magyar nyelven...
Túl sötét a kép amit fest..nekem itt élőnek, tiszta képem van erről az országról...de könyörgöm, Bálint beszélt már szudáni, szomáliai, kongói etc. enberekkel? ott jobb? Persze, a finnyásak egyből azt mondják: az nem ejrópa!! És romániai, 10 gyerekes koldussal? Az már, ámberek, ha máshogy nem is, de papíron ejrópa.
No csak ne ríjjunk itten. Még nem volt Einstand. Meg ne akarjunk 10 éven belül Németország vagy Spanyolorzág lenni. Nem fog menni. Se Fecóval, se Vikivel. Az az ember még nem született meg.
Csinálni kell, össze kell fogni.
Nem pedig hagyni magunkat, és sértődöttene odébb állni. Mer akkor ezek győznek, és még a végén télleg behozzák azt a pár millió kínait.
Isten, áldd meg a magyart.

(p.s. "Ne Félj" verse gyönyörű, gratula!)

w Helyreigazítás 2007.04.06 05:39:00
Üzent a Buta Fiú, nyilván megrettenve a haraszti zörgéstől, hogy őt holmi tévésre cserélné a párt. Most pedálozni kell. Intelme gyorsan, nyersen ért: ők bizony beperelik az Indexet, amiért úgy kommentáltuk Orbán Viktor Tápióbicskei Beszédét, miszerint „Orbán…..
w Háromszor tagadsz meg engem 2007.01.30 05:00:00
Kádár Jánoson gondolkodott mostanában Gyurcsány Ferenc, szóba is hozza írásban és tévében. Nagyon helyesen tette. Aki politikusnak áll, annak fel kell tennie ilyen kérdéseket magában, és meg kell válaszolni, felelősen, okosan. Sajnos Gyurcsány, úgy tűnik, máris befejezte a…..
kápó 2007.02.01 15:59:11
Nehéz úgy megítélni Kádárt, hogy a rendszerében jóformán csak gyerekként élt az ember, de még annak sem könnyű, aki abban nőtt fel, vagy abban öregedett meg.
Amit róla tudni lehet, azt ma már sokan csak a keletkezett irodalmakból tudhatjuk, semmi másból. Én személy szerint javaslom Moldova kétkötetesét, szerintem eléggé objektív, ráadásul rengeteg irodalmat felhasznált és keményen leírta a kritikákat, elcseszett dolgokat is.
Engem azonban meggyőztek az évek alatt szerzett információk, arról hogy:
1. Kádár nem harácsolt, nem szerzett villát szőlőt erdőt-patakot, helikoptert sem.
2. Ami nagyon fontos, hogy teljes osztálycsere zajlott le a rendszerében, kijelenthetjük, hogy általában véve életszínvonal emelkedést hozott.
3. 56-ban nem ő hívta az oroszokat, azok BÁRKITŐL függetlenül is bejöttek volna. Nem mindenki tudja, de vele egyidőben ugrásra készen Moszkvában volt Rákosi, Piros László stb., hogy visszatérve átvegye a hatalmat.
4. Azt is kevesen tudják, hogy Nagy Imre rendesen számozott, orosz ügynök volt, még orosz állampolgár is. Ma már bizonyítható, hogy az ő jelentései alapján legalább 30 embert végeztek ki; az, hogy értük kár volt-e, nem én fogom eldönteni. Az biztos, hogy amikor a helyzet 56-ban elfajult, abban neki is nagy szerepe volt, határozatlanságával, cselekvőképtelenségével és a helyzet fatálisan rossz felmérésével. Mint tudjuk, nem elég a rádióban hangzatos hülyeségeket felovasni, ha a küszöben már ott áll egy kényszerbesorozott, várost azelőtt sosemlátott mongol pásztorgyerek a PPS-el. Árpi briliánsan fogalmazta meg:"részvétet keltő figura volt Nagy Imre, amint ernyedt testét ide-oda csapkodta a történelem, hogy végül a jók partján vesse homokra, élettelenül." Én mindenesetre nem állíttattam volna szobrot neki, viszont különösen gyomorfordító, hogy a jelenlegi "királyok" ebből akarnak politikai tőkét kovácsolni - neaggyisten hatalmat visszaszerezni - és a jelen problémáit "csinált" népünnepélyekkel palástolni. Jó kis gumicsont ez az 56, a parasztok marják egymást rajta, addig se velünk foglalkoznak.
5. Kádár sosem tűrte, hanem üldözte az "uralkodó" rendszer tisztviselőinek kilengéseit, korrupcióját. Nem pedig nyakig volt benne.
Sorolhatnám még, de minek. Akit érdekel, olvasson utána, talál majd több érvet is.
kápó 2007.02.06 09:36:56
redriot77-el egyetértek, teljesen értelmetlen dolog egymás mellé tenni kettő olyan rendszert, amelyek más történelmi - és ne tagadjuk - ideológiai környezetben működtek.
Horthy alatt üldözték a komcsikat és piacgazdaség volt, feudális beütésekkel, a vége felé nácizmussal megspékelve.
Kádár meggyőződéses, hithű kommunista volt, de saját "fajtársai" is szemére vetették "likvidátori" magatartását, amikor muszájból megszüntette a pártot.
Én nem dícsérni akarom őt, mert lehetett volna ügyesebben, hatékonyabban is vezetni az országot, de azért egyenesebb embernek tartom a mai pol. elitnél.
Amit teisfiambluetooth írt:
már a II. WW alatt is csak Churchill-t zavarta, hogy a ruszkiké lesz egész közép-kelet európa. Ő a D-Day után a balkán felől akart bejönni közép európába, hogy ne a ruszkik legyenek itt az urak, de Roosevelt - mivel már megegyezett a koncról sztalinnal - direkte a dél-franciaország felőli offenzíva mellett döntött.
A többit már ismerjük...
Az egésszel azt akarom mondani azoknak, akik még mindíg ezen görcsölnek, hogy a ruszkik MINDENKÉPPEN bejöttek volna 56-ban, mindenképpen kivégeztek volna jó pár embert és ebbe a lőtéri kutya nem avatkozott volna bele 11 évvel a háború után, a hidegháború, koreai háború stb. idején.
Egyébként amikor itt erről fórumozunk, Kádárnál, Horthynál veszélyesebb "emberek" szépen szétcseszik még azt is, ami maradt ebből az országból.
w Sonderangebot - reloaded 2007.01.24 09:00:00
Címlapon hozza a keddi Blikk a képviselők költségtérítésének ügyét. Felháborító! Arcpirító! - nem fukarkodnak a népharaggal, úgyhogy most már visszavonhatatlanul téma lett belőle. Amit a Blikk ír, az a politika, kérem, sokkal inkább, mint a Népszava meg a Nemzet. Mint…..
kápó 2007.01.25 09:06:27
Circural,

amit leírtál, ne teljesen fedi a valóságot, ill. annak több oldala van.
MI semmilyen Áfát - a kivételek annyira említésre sem méltóak, hogy azért írtam a semmiylet -nem igényelhetünk vissza.

Vállakozó:
1. Ruhát vesz - az mindíg munkaruha, Áfa vissza.
2. Üzemanyagot vesz - ha nafta alapú az elszámolása és nem km - akkor a maszek út után is Áfa vissza.
3. Megvacsorál kiccsaláddal -üzleit vacsi, Áfa vissza.
4. Nyaralni megy- üzleti út, Áfa vissza.
Folytassam? Szerintem szükségtelen. A sor és lehetőségek tárháza végtelen.
Rengeteg vállakozó ismerősöm van, látom mit művelnek.
Mi visszakapjuk ezek után az Áfát?
De nem ez a lényeg...az Áfával az a lényeg, hogy létező cégek, valós munka és teljesítmény nélkül számlazgatnak egymásnak, és az Áfa visszaigénylésből vastagon megélnek...- pl. ott volt Stadler Józsi bácsi, aki az Utolsó Vacsora c. alkotás "megvásárlása" után igényelte vissza az Áfát. régi történet, már nem mindenki emlékszik rá...persze ez sem egyből derült ki, mindenesetre jól példázza a helyzetet. Mindenestere ez számomra rendkívül emlékezetes, mivel ez aztán végképp kiverte a biztosítékot.
Az egésszel azt akarom kifejezni, hogy:
nagyon könnyen bizonyítható, hogy az adóbevételek legjelentősebb részét a bérből élő alkalmazottak, és - szerencsés esetben - azok után fizetik be. Az Áfá-visszaigénylés szerintem csak visszaélésre ad lehetőséget, ráadásul igazságtalan és diszkriminatív a legtöbb adót befizető réteggel szemben.
Egy érdekes, a bűnrészesség határait feszegető ügyet tesz közzé a Zugügyvéd. Egy személyi eladása tényleg ostobaság, de két év letöltendő szabadságvesztést talán egy kicsit sok érte. Az ügyvéd kolléga cellabikás viccét meg kommentálják mások. Tisztelt Zugügyvéd!…..