Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Strangelove

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy sikerült darab, szövegét valaki átdobná? ..
 Az izlandiak nyelve nagyon hasonlít a kb. 1000 évvel ezelőtti norvég nyelvre. Az izlandi a legrégebbi élő nyelv Európában.Az izlandi nyelv az egyetlen, amelyben nincs öröklődő családnév, így a gyermekek apjuk keresztnevét kapják az -s birtokos raggal a dóttir (lány), vagy a…..
Dr. Strangelove 2013.09.10 07:50:52
@Qeki: Hát, azért a sémi nyelvek némelyike talán csak szóba jöhet, az a sok ibn. Egyszer beszélgettem egy malájjal egy izlandi haver társaságában, és mindketten akkor döbbentünk rá, hogy családnév pl. az araboknál sincs, illetve tudtuk meg, hogy Malajziában is "kereszt"név alapján szerveződik a telefonkönyv, ami durva, mert ők az izlandiakkal szemben 29 milliónak vannak, aztán mégis működik a dolog.
Szalai Miklós könyve, amely azt a vitát foglalja össze, amit a mai angolszász analitikus filozófusok Isten létéről folytatnak, két alapvető ateista érvet jár körül (Szalai Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában. L’Harmattan, Bp., 2005). Az egyik a…..
Álmomban Erőss Zsolt voltam. Feltámadtam - vagyis, a csuda tudja, én nem úgy éltem meg, mintha meghaltam volna, egyszerűen csak aludtam egy jót. És most felkeltem. Letakarítottam magamról a szikrázó, érintetlen havat, amivel betakaróztam, és elindultam lefelé a hegyről. Az…..
Minden háztartásban kell lennie legalább egy hangszernek. Én ezt simán törvénybe foglalnám, ha egyszer annyi agysejtemet veszíteném el, hogy a törvénykezés közelébe engednének. A mai dolgozat első ránézésre bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, hogy megfelelő…..
Dr. Strangelove 2012.11.30 13:11:28
@borzash: Hú. És megkérdezhetem, hogyan jártál el a sütisdobozzal? Én is ilyesmit szeretnék, de tartok attól, hogy nem elég merev a varrós meg sütis dobozka. Te milyenből indultál kí? Nem horpad?
SERTEPERTE Az ellenforradalmi sör 2012.04.16 06:36:00
Az utóbbi időkben igen sok szó esik a hazai sörfőzés megújulásáról, a kisüzemek extravagáns sörkülönlegességeiről. A sörivók izgatott érdeklődéssel kóstolgatják a Grabancot, A Jó Éjjeli Portást, Hammurapi Álmát, a Sherwood Alet, a Kortyot, a Mályi Búzasört vagy a…..
  Az egyszerű vidéki lány szerepének eljátszásához bizonyos szempontból pontosan olyan skillek szükségesek, mint a köztársasági elnöki pozíció betöltéséhez. Érdemes őszintének lenni. Ez persze nem mindig sikerül és talán pont ezért lehet az elmúlt fél-háromnegyed…..
Március 20-án, vasárnap érkezik a Petőfi Csarnokba a Kyuss Lives!, hogy egy amolyan autentikus tribute koncertet adjon saját magának. A Kyuss Lives!-ben csak a gitáros nem volt tagja a legendás stoner rock zenekarnak, de ahogy John Garcia énekes (a képen bal oldalt) szavaiból…..
Végre nem csak a terület bérlésével kapcsolatos hírek kapcsán van szó a 2011-es Szigetről, ugyanis bejelentették a fesztivál első fellépőit. A legnagyobb név az idén újjáalakult, amúgy 2002 óta nem koncertező britpop alapvetés, a Pulp, és a negyedik lemezével végre…..
Dr. Strangelove 2011.03.02 14:11:09
@fraulein praxa: Jogos :)
Dr. Strangelove 2011.03.02 14:22:42
@metropolis.: nos igazad is van, de nem véletlenül nem a Roskildével példálóztam. Erre: www.t-mobileinmusicfestival.com/hu konkrétan 390 kuna a jegy, ami max. 15 rugó. Ha valamit nem kúrtam el nagyon. Egyszerűen csak félmegoldásnak érzem ezt így, ahogyan van.
Van-e egyáltalán hazánkban, nem 10.000, nem 1.000, nem  is 100, hanem mondjuk 10 valóban katolikus magyar ember, aki a katekizmusban és sok más helyen lefektetett katolikus egyház tanításait elfogadja, betartja és aszerint is él? Elém mer-e ezen tíz ember állni próbatételre?…..
Dr. Strangelove 2011.01.15 17:36:46
@IGe: SemJén...ha már írunk
ProgBlog Budapest, a semmi 2010.06.26 15:03:00
 Kié Budapest?Ezt a kérdést most egyáltalán nem aktuálpolitikai értelemben teszem fel, nem azért, mert az őszi önkormányzati és főpolgármester-választással akarok itt foglalkozni. A kérdés arra vonatkozik, hogy valójában kik és mik határozzák meg a város fejlődését…..
Dr. Strangelove 2010.06.26 20:41:58
@piefke: Persze, hogy következik: minél jobban meg tudsz fogalmazni egy kérdést, annál tisztábban látjuk, mi az a probléma, amivel foglalkozni akarsz. Nekem ez nem tetszett a posztban. Nem tudni, mit kérdez. És tényleg nem fogalmazza meg, hogy mi a baj Budapesttel. Azt valóban elég nehéz is megfogalmazni. A lendület díjazandó, a megvalósulás most nem jött össze. Nem kell megsértődni, sokat írsz, majd jobb is lehet.
Mi volt a legcikibb a 2010-es választásban? Az OVB összeomlása? A Fidesz-henger? A szakállas szociológusok leváltása multiknál dolgozó, de multiellenes ördögpálcásokkal? A halálosan fejbebotoxozott Lendvai Ildikó kataton kubatovozása?  Egyik sem jutott a közelébe sem annak…..
A Muse idén 27 koncertet ad Európában, sőt, ahogy már mindenki tudja, augusztusban ellátogatnak a Szigetre is.A hazai rajongóknak is lehetőségük van arra, hogy maguk határozzák meg, milyen számokat szeretnének majd hallani a Muse budapesti jelenésén, hiszen a zenekar a saját…..
  Jó ideje agyaltam pár témán, hogy a választási agyfasz lecsengése után kicsit megtörjem a monoton közéleti posztokat, viszont a Heti Válasz két héttel ezelőtti cikke aktualitást adott az egyik tervezett fotósorozatomnak. Továbbá egy másik friss esemény kapcsán lenne…..
Dr. Strangelove 2010.04.06 17:17:25
@pannonfunk: Lehet. Gödön, teszem azt, állat strand van. Meg Mohácson is. Újra van benne pl. folyami rák. Szóval lehet. Inni nem :)
  A budapesti Dohány utcában egy rabbi és mintegy ötven vendége ünnepelte kedden este a pészahot. Az első emeleti lakást, ahol nyitott ablaknál folyt a mulatság, este tizenegy körül az utcáról kövekkel kezdték dobálni. Az egyik vendég szerint mindez kétségkívül…..
Dr. Strangelove 2010.04.05 18:33:52
@TuRuL_2k2: Hm. Nekem egyszer dobták be az egyébként földszinti ablakomat, történetesen cigány környéken, ki tudja miért. (Vagy cé tesők, mert tudták, hogy nem vagyok az, vagy nemcé tesók, mert azt hitték az vagyok; vagy csak dobálni akart valaki.)
A Dohány utca érzékeny környék. Persze hogy nem volt zsézős üzenet a kövekre tekerve, nem is kell. Ízlelgessük ezt a mondatot: "Bedobtam egy ablakot a Dohány utcában." Ugyan mit jelent?
Szerintem mindenki tudja. Az ilyesmi gáz. Nem kell mentegetni. Ha valaki rákattan, az lehet, hogy nem a Jobbik szekerét tolja, csak érzékeny, mert pl. zsé, és nem akarja túltenni magát rajta. Ennyi belefér.
A médiahájp, az szintén gáz, ami a dolog körül folyik, de hát az meg természeti jelenség nálunk....
  A férfiember általában még legénykorában beszerez egy kanapét, egy fotelt, egy asztalt és egy polcot. Ezzel úgy gondolja, hogy be van fejezve a nagy mű, igen, a kanapé-, fotel-, asztal- és polckérdés egy életre, vagy legalábbis pár évtizedre meg van oldva, el van intézve,…..