Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pacem

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárcsak büntethető lenne az ilyen, hamar felszámolódnának az állami intézmények. Dan tavaly júniusban jelentette be, hogy külföldön fizetné inkább a biztosítását, amire az OEP 9 hónappal később reagált, amire már a formanyomtatvány is megváltozott: A burokracia utvesztojebe…..
Pacem 2010.04.01 19:10:26
Már a cím is sántít, mivel a levelet nem az OEP, hanem a Közép-magyarországi Regionális Pénztár küldte...

Azt én se tudom, hol szerepel a levélben, hogy nem jó formanyomtatvány lett kitöltve, idézze vki legyen kedves.

A szerző meg úgy gondolja, hogy csak neki van joga a személyes adatok védelméhez? A saját lakcímét kitakarja, de az ügyintéző és főosztályvezető nevét nem, jellemes.

"Az OEP még fatüzeléses üzemmódban van. A háziorvosoktól floppy-n kérik a heti/havi jelentéseket. Floppyn, postán elküldve. 2010-ben..." - szerintem elektronikusan is lehet, de nem vennék mérget rá.

"Ugyanis, ha szeretnél Magyarországon IS érvényes TB-t akkor lehet utalgatni minimálbér utáni 9%-ot (8?) akár banki átutalással is. Ez leginkább azoknak érdekes akik vissza szándékoznak térni (pl. szülni, vagy csak pénzt szerezni mennek ki fix időre). Ugyanis ha újra elkezdi valaki fizetni a TB-t, az csak félév múlva jogosít fel ellátásra (ehheh)." - 2008 január 1-től már nem a minimálbér után kell fizetni a járulékot, hanem fix összeg. A hozzászólás utolsó mondata pedig szintén nem igaz, mert ha az illető nem szünteti meg a lakóhelyét, ugyanezt a járulékot KELL fizetnie az APEH felé.

"2008 korul kaptam hivatalos felszolitast az egeszsegugyi penztartol meg az adohivataltol hogy fizessek ezt meg azt mert igy meg ugy ????
Visszairtam nekik szepen hogy kint elek US allampolgarkent stb az ert mert ingatlanom van az orszagban nem ok arra, hogy kivasaljak a sok lehuto eltartasahoz szukseges penz egy reszet szoval nem ohajtok fizetni semmit , csak menjenek a picsaba nyugodtan. Kulonbozo fenyegeto levelek utan egy kicsit jobban odafigyeltem mert meg elarverezik az uj hazamat es elkezdtem intezkedni komolyabban." - a júesz állampolgárság teljesen irreleváns, tudniillik a járulékfizetési kötelezettséget megalapozó törvény (1997. évi LXXX.) definiálja a belföldi fogalmat: nem az állampolgárság a mérvadó, hanem rendelkezik-e az illető állandó lakóhellyel. Vki hiába amcsi állampolgár, ha az állandó lakóhelyét nem szünteti meg Magyarországon (és nincs az EU-ban biztosítása), járulékot kell fizetnie. Egyébként meg az APEH tényleg terhelhet jelzálogot az ingatlanra.

"Na itt kovetkezett az igazi magyar dolog. Azt irta vissza (ugyanez a hivatal) hogy ok csak es kizarolag a hozzajuk tartozo (kozep mo.)-i cimekre levelzhetnek hivatalbol" - nem értek más országok közigazgatásához, de gondolom illetékesség ott is van...

"Ki kellene rugni az osszes allami alkalmazottat" - ez tipikus magyar mentalitás :) gondolom a táppénz, GYES, segélyek stb. igénylésénél azért jól jönnek...