Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Steve the Great

0 bejegyzést írt és 1822 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarság történelmében mindig is fontos szerepet játszott a lovasság. A ló nem csak egy egyszerű haszonállat volt, különleges bánásmódot igényelt. Minden nemzet különböző módon bánt lovaival és gyakran a lovakon múlott a nemzet sorsa is. Most csak a középkori lovas hadviselést és annak az…..
Steve the Great 2020.04.21 18:11:32
@Jadeite: Hát... azért van egy fontos különbség: A poszt szerzője egy nyilvánosságnak szánt írásművet készített (komoly témában), a hozzászólók meg hozzászólásokat.
Amúgy maga a tartalom szerintem egyáltalán nem borzasztó, bár szerkesztést azért igényelne (meg forrásokat se ártana feltüntetni). A nyelvezet, helyesírás viszont tényszerűen szörnyű, de azért remélem, a szerzők kitartanak és fejlődnek ebben is.
Steve the Great 2020.04.22 12:51:28
@GMS: Meg lehetőleg ne vegyenek át (mondjuk így...) másoktól forrásokat jelölés nélkül.
A napokban minden újság megírta, és minden politikus a maga szájíze szerint kommentálta a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költözésének hírét. Mi sem akartunk kimaradni a jóból, csak a nagy sietség helyett megvártuk, hogy ki mit mond a témáról. Elolvastunk mindent, majd összeszedtük az érveket…..
Steve the Great 2020.02.06 14:21:41
@promontor: Az államigazgatás igen jó példa. Talán a földművelésügyi minisztériumot akarták Kecskemétre költöztetni, de az sem ment, pedig annak nincs is (valószínűleg több millió tételből álló) gyűjtemény. Ebből is látszik, hogy itt csak arról van szó, hogy kell a NKE-nek az épület, aztán kreáltak hozzá egy "nemzeti" ideológiát.
Az emberiség történetében (eddig) két nagy világégés zajlott: az 1914-1918 közti első világháború és az 1939-1945 közt pusztító második világháború. Az előbbi 15 millió ember halálát okozta, az utóbbi pedig csak Európában 50 millió életet oltott ki. Mindkét eseménysort kiemelten tanítják az…..
Ha eddig esetleg nem éreztétek úgy magatokat, mint egy érzelmi bokszzsák, akkor ebben a részben alaposan megkapjuk a magunkét. Az előző rész végén a búvárokkal hagytuk abba. Na, bent a búvárok tök sötétben, harsogó doziméterek mellett próbálnak életet lehelni a lámpáikba. Szerencsére újra…..
Steve the Great 2019.06.04 13:16:35
@Prof. William: Azt gondolom, valszínűleg Gorbacsovot is figyelték, megfelelő vezetés mellett bizonyos mértékig önjáróak tudnak lenni ezek a szervek.

Sok minden mellett azt is kiválóan ábrázolja a sorozat, ahogy egy tetszőleges kisember (mint itt a portás nővér vagy a következő részben a könyvtárosok) átkerül egy pult vagy ablak másik oldalára, rögtön előtör belőle a hatalmaskodás. De persze némi pénzzel sokszor meg lehet kenni az ügymenetet.
Na. Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának…..
Steve the Great 2019.05.27 16:35:26
@Innovált kutyák: Az a fal egyik végén történt, ők meg a másik végén vannak.
Steve the Great 2019.05.27 16:40:39
@Dr. Fred Edison: "de mi a f* értelme van egy falnak amelyik közepén ott egy hadseregnyi lyuk? "
Szerintem egy egyszerű büntetőtáborként üzemel az Éjjeli Őrség, nem annyira a falat védik.
Mindjárt véget ér a Trónok harca, a tét pedig soha nem volt ilyen óriási. Kár, hogy ez a nyomás a legrosszabbat hozta ki a készítőkből, akik nem tudtak felnőni az egekbe tornázott elvárásokhoz. Részben maguknak köszönhetik, hogy ide jutottak...
Steve the Great 2019.05.16 09:24:52
@Emmett Brown: "aki [...] valami hibát követett el, az általában rá is baszarintott attól függetlenül hogy ki volt"
Pedig szerintem pont ebben mutatott egy erős példát az utóbbi két rész: Lényegében onnan is levezethető a főváros felégetése, hogy Jon nem tudta feldolgozni a frissen kapott származását (és elcsacsogta a családnak) ill. a viszonyát Daenerysszel. Ez legalább két rúgás volt Danny elméjének. Szerintem nem minden következménynek kell annak lenni, hogy az illetőt lemészárolják.
Persze ettől eltekintve csomó hibája van a szkriptnek. Pl. a sztoriírók itt is kivezényelték az elvileg jól védhető falak (- sárkány) elé a sereg legütőképesebb részét, pont úgy, mint Deresben.
Steve the Great 2019.05.16 11:04:51
@NAR: Ez a skorpiózás szerintem pont nem annyira problémás. Az első esetben sétarepülő sárkányokra csaptak le, a másodikban viszont teljes harci üzemmódban repült a sárkány. Az persze kérdés, hogyan nem vették észre a levegőből a flottát. Másodjára ez a Nap irányából való támadás teljesen logikus és jó megoldás. Ill. ha jól láttam, csak a hajók orrában volt felszerelve a skorpió, így a hajókat megkerülve elvileg onnan is gond nélkül felégethette volna azokat.
Szóval bárcsak ekkora lenne a legnagyobb hiba. Azt gondolom, hogy néhány beszúrt mondattal, 1-2 apróbb kifejező jelenettel viszonylag koherenssé lehetett volna tenni ezt a cselekményt is. Őszintén, nem értem, hogyan nem gondolták ezt át.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
Az eredeti címén Catfish, magyarul Kamureg című MTV-műsor lényege az, hogy a műsorvezetők és szerkesztők felkutatnak olyan embereket, akik online elég prominens személyiséggel rendelkeznek, és kinyomozzák, hogy tényleg olyanok-e, amilyeneknek a neten mutatják magukat. A sorozat egy sikeres…..
Steve the Great 2018.05.19 07:40:17
@darksteam: Ezt dobta a Google fordító
Mindig mondja az ember, hogy ennél nincs lejjebb, és valamiért bízik abban, hogy vannak olyan dolgok, tragédiák, amiket nem lehet felhasználni kampánycélokra. Mondjuk egy halott lányt. És akkor jön a Bors, ami azóta, hogy Vajna András megvette, fokozatosan süllyed le a Ripost szintjére, oda, ahol a…..
Steve the Great 2018.03.31 16:25:23
@Zsaklin Jakab: "Ez NEM a mi politikai stílusunk."
Ha tényleg nem, akkor elég gyakran kellene ilyen közleményeket kiadni. De ezt leszámítva egyébként korrekt volt tőlük, hogy megszólaltak.
Steve the Great 2018.03.31 16:31:35
@Fekete Gyor Andras.: Most hogy így mondod, lehetséges!!! De neked mindenképpen jár a fizetség Rogánéktól, megdolgoztál érte.
Mi is szoktunk elrontani dolgokat, szóval nem tudok ilyenkor önfeledten nevetni a tévés bénázásokon, de azért vicces, hogy a M1 szerint a Szabadság, szerelmet Andrew G. Vajna rendezte, mert a rendezőt úgy hívják, hogy Goda Krisztina. Ő csinálta például a Kaméleont, a Csak szex és más semmit, és a…..
Steve the Great 2017.10.23 10:21:17
@Alec: Eddig. Mostantól visszamenőleg egyre többet.
Nem volt éppen szerencsés éve a Trónok harcának, már ami a titoktartást illeti: meghekkelték a szerverüket, kiszivárgott egy forgatókönyv, véletlenül előbb játszottak le egy részt és így tovább (az összes balhét összegyűjtöttük a cikk végén). Úgyhogy nem csoda, hogy az HBO azon agyal, hogy érjék el,…..
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Steve the Great 2017.08.23 21:33:43
@kalbász: "Szóval lehet, hogy egy kicsit elszámoltuk a hitelességet"
Rég olvastam ekkora bullshit-et. Nem teljesen értem, miért gondolták, hogy bárki is hitelesnek érzi, hogy a csapat ott álldogál a szigeten millió ácsorgó zombival körülvéve, amíg Gendry elkocog, holló elrepül, sárkányok visszarepülnek. Ott pont annak a történetszálnak a lendülete állt bele a talajba, tökmindegy, mennyivel repülnek a hollók.
Steve the Great 2017.08.23 22:18:42
@TrashFan: Nekem speciel eddig semmi bajom nem volt a "teleportáló" seregekkel, untam is kicsit már az efölötti nyavalygást. Ugyanis majdnem bármennyi idő eltelhetett két jelenet között, elhihettük, hogy itt x csapat 1 napos utazását nem láttuk, ott y-ék 2 hétig meneteltek.
Itt viszont nagyon gáz volt: Az eddigi évadokból az az életérzés jött le mindenhonnan, hogy Észak eleve rohadt messze van a déliek számára, a Fal és a mögöttes részek még attól is messzebb, tán nem is igaz, hogy léteznek, a Mások és a zombik meg biztos hogy nem. Tehát messze. Így viszont a zombifogó kommandónak vagy sokat kell álldogálni a szigeten, ami hiteltelen, vagy a holló+sárkányok repülnek extrém gyorsan, ami hiteltelen.
A Falon túl I Mennek. Hóban. Jégben. Gleccsere fel, gleccserről le. Hideg van. Gendry mondja is, hogy baszki, a hó ilyen? Mert hát ugye a királyvári kovácsműhelyben viszonylat ritkán esik. Tormund röhög, ja, ilyen, fázol, mi? Tudod mi a jó az ellen? Mármint a hősugárzón és az olajradiátoron túl? A…..
Steve the Great 2017.08.23 21:07:52
@adamskij: Igazából a történetnek jót tesz, ha valamivel (akár korábban a nyílvetővel, akár most a jégdárdás akcióval) ellensúlyozzák a sárkányokat, mert enélkül eléggé egysíkú lenne mindenféle küzdelem.
Csak ez a történetvezetés, csak ezt tudnám feledni... Olyan, mintha egy normál minőségű hollywoodi mozi egyik pillanatról a másikra átcsapna ZS-kategóriába.
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
Steve the Great 2017.08.09 07:10:00
@Bruce#91: Francokat. A Hobbitban is sikerült. :)
11 ember igazol vagy igazolt ezekben a napokban a HírTV-hez, közülük 3 az Origótól – írja a 24.hu.  A HírTV Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik, és a bővítés azt jelzi, hogy a Fidesz egykori támogatója komolyan gondolja most már kormánykritikusabb tévécsatornája fejlesztését. Az érkezők,…..
Még a közrádió kampányüzemmódba kapcsolt mikrofonállványa sem bírta ki kérdezés nélkül Orbán újabb hazugságcunamiját. A kormányfő azonban nem akadt meg, csak mondta tovább a valótlanságokat...
Steve the Great 2017.04.01 15:23:50
@Sir Galahad: Tegyük fel, hogy ez így lesz, bár sem a Trump-, sem az Orbán-kormány nem kifejezetten Soros-rajongó. Ezen kívül még jópár dologgal megpróbálják megnehezíteni a "külföldi egyetemek" (de leginkább a CEU) életét: Kampuszt kell üzemeltetniük mindkét országban, átszervezik a külföldi oktatók alkalmazását, nem használhatná az eddigi jól bejáratott nevét (az angol és a magyar közül az egyiket).
Egy bő másfél éves írást fordítottam le ezúttal nektek, azonban mivel a téma szinte minden előzetes láttán és nagyobb blockbuster kapcsán előkerül, nem tartom kevésbé aktuálisnak ma sem. Viszont éppen ezért nézzétek el, hogy a legtöbb szemléltető példa a 2015 nyarán bemutatott produkciókból…..
Steve the Great 2017.03.20 18:49:09
@m.e.h.t: Ilyesmi akrobatikát minden GYU-filmben eljátszatott Jackson Legolassal, egyre rosszabb és rosszabb lett. Talán ez a jelenet a legalja az összesnek: Eleve az eldőlt torony nem szolgálhatott volna hídként, mivel a függőlegesnek szánt kőművesmunkák nem tartanak vízszintesen. És legyen bármilyen könnyűléptű egy tünde, még zéró tömeggel se tud elrugaszkodni egy lefelé zuhanó tárgyról.
Steve the Great 2017.03.20 19:49:51
@Nazareus: Erről egyrészt azt gondolom, hogy "a mesében bármi megtörténhet" érv addig működik, amíg konzekvensen történik a bármi. Ha a tündék és gravitáció viszonya néhány jelenetben hirtelen megváltozik, az engem nagyon zavar. Én imádom a Peter Jackson féle GYU-világot, még a Hobbit filmekkel is megbékéltem úgy ahogy. De néhány vásári megoldástól azért fogom a fejem.
Továbbá emlékeim szerint Középfölde egyáltalán nem másik világ, Szauron bukása vetett véget a harmadkornak, aztán jött a negyedkor, most meg talán az ötödkorban élünk (bár Tolkien nem nagyon fejtegette ezt a témát)
Olympia romjai Focis metaforával írom, hogy a Fidesz-vezetés is megértse: ami történt, az olyan, mintha egy elképzelt Felcsút-Real Madrid derbin véletlenül betalál a Felcsút, és ezután Ronaldóék duzzogva, minden további próbálkozást feladva, az ellenfelet szidva, meccs közben levonulnak a…..
A Momentum nem akar olimpiát. Nagyon nem. Nagyon, nagyon nem. Amikor aztán a Fidesz belengeti, hogy visszavonja az olimpiai pályázatot, a Momentum nem örül és boldog, hogy a lehető leggyorsabban érte el a célját, hanem felszólítja a Fideszt: ne már! Ne vonja vissza! A Fidesz szereti a…..
Steve the Great 2017.02.18 10:14:57
@bbjnick: " Így minimum fingszagú arrogancia volna azt bp.-i belügyként kezelni."

Ezt üzemed Kósa Lajosnak is?
1911. A Titanic 16 tonnás horgonyának szállítása a dudley-i gyár és Netherton között  ..
Steve the Great 2017.01.23 07:57:06
@BluE: Ez sajnos ilyen. Mióta világ a világ, a háborúkban ölnek meg embereket a harcokon kívül is.
Valószínűleg az idei sem volt durvább, mint az eddigiek, csak az év vége kicsit besűrűsödött. Akadt néhány váratlan haláleset, ráadásul ikonikus szereplők mentek el. David Bowie-tól George Michaelig, Johann Cruijfftól Muhammad Aliig, Alan Rickmantől Bud Spencerig, Psota Iréntől Bara Margitig,…..
Steve the Great 2016.12.29 11:48:40
Martin Luther King beszéde a Selmában megdobogtatta a nézők szívét. Matthew McConaughey és Jared Leto átváltozása a Dallas Buyers Clubban ámulatba ejtette a közönséget, a dadogó VI. György angol király erőfeszítései beszédhibája megszüntetésére tiszteletet parancsoltak. Ezekben a filmekben közös,…..
Hipnotizáltan olvastuk a Quaestor-sztori újabb részleteit a 444-en, hogyan is tüntetett el ostoba befektetésekkel és szimpla kitalicskázásokkal mintegy 200 milliárd forintot a különös cégbirodalom különös vezetősége − különös tekintettel a cégcsoport második embere, Kámory Ferenc írásbeli…..
A Magyar Időknek adott interjút az MTVA legkisebb gyermekének számító M5 programigazgatója, Dér Ágnes. A riói olimpia alatt beindított, és akkor sporttévéként funkcionáló (a paralimpia végéig is ez a helyzet) csatorna hamarosan a teljes Kárpát-medencét lefedő műsorstruktúrával jelentkezik. Az…..
Megrázó volt látni, ahogy több száz kis birkózó példaképe, a szőnyegen oroszlánként küzdő Lőrincz Viktor a könnyeivel küszködve, magába roskadva áll értetlenül az elcsalt bronzmeccs után. Korosztályos edzőtáborokból közel tíz éve ismerem Lőrincz Viktort. Már akkor is ő volt a legelszántabb,…..
Steve the Great 2016.08.17 09:46:14
@Artúr Doki: "A legnagyobb duma: xy birkózónk bejutott a legjobb 4 közé...és végül az 5. helyen végzett."

Pedig ez teljesen egyértelmű, bár tényleg nem szokványos lebonyolítás. Az elődöntők veszteseivel azok birkóznak a 2db bronzért, akik az elődöntők győzteseinek ágáról feljutnak. Tehát a legjobb négyből legjobb hat lesz.