Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-csibu-

121 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016. május 31-én sokak álma teljesült: a PC-n, majd Androidon és iOS-en sikert sikerre halmozó This War of Mine társasjátékos átiratának közösségi kampánya sikeresen zárult. Ezzel biztossá vált, hogy kb. 1 évvel később a támogatók hozzájutnak a This War of Mine fizikai példányához. Az is biztosnak…..
Tavaly ilyenkor már írtam, sőt, videóban mutattam be a virtuális CCG zászlóshajóját, a HearthStone-t, mely társasjátékozók körében is igen népszerű. Gyors pakliépítés, könnyed szabályok, de mély kombinációs ismeretek, free-to-play játékforma. Most, hogy április 6-án az USA, április 7-én pedig már…..
Ezen a hétvégén csodálatos idő volt, mi is kiszabadultunk egy kicsit, találkoztam egy fővárosban elő baráti családdal. A barátom mesélte, miközben a gyerekeket legeltettük, hogy a főnöke mondjuk úgy, hogy anyagilag kiváltságos helyzetben van, egyik reggel arra ébredt, hogy vennie kell egy Audi…..
Korábban már írtam a 4 frakcióval, viszonylag kevés kártyával, viszont némi szerencsével operáló Star Realmsről, mely az egyik legjobb az egyszerű kártyajátékok sorában. A 2016-os évben körülbelül tizenöten magyar bajnokságot indítottunk a játék magyar Facebook-csoportjában azok számára, akik…..
Hogy ajánlom-e a Kickstartert? Igenis, meg nem is. Ha röviden válaszolnék, azt mondanám: az alapelv tökéletes, a megvalósítás viszont nem felhasználóbarát, a többsége nem innovatív, csak másol, az alkotók és kiadók többségének pedig ez csak egy újabb platform az értékesítésre... Ha hosszabban…..
A Mansions of Madness 2. kiadása hirtelen érkezett, hirtelen robbantott. Még egy bőr a Cthulhu világból? Még egy bőr az amúgy kiváló Mansions játékból? Igen, még egy bőr... megéri ez nekünk? Naná. Persze csak akkor, ha minden módosítást örömmel konstatálunk...
A hiányérzet makacs dolog - pláne, ha úgy érzed, megvalósítható. Éveken át visszafogtam magam és nem készítettem kamerás játékismertetőt, mert a buktatók ezrei lapulnak lesben állva (technikai háttér, előadásmód, esztétika, videovágás, játékismeret, pozitív gondolkodás, energia & idő kettős,…..
Figyelem, már az elejétől teli lesz spoilerrel! A Trónok harca legújabb részében túl sok izgalmas dolog nem történik: a Véreb összeáll a napimádókkal, a Sárkányok Anyja hazatér egy jó kis ostromra, és felvezetik Cersei egyre inkább valószínűsíthető halálát (elvégre egy mesteren és egy élőholt…..
Gyűjtögetős kártyajátékok tekintetében a Magic The Gathering motorja továbbra is kitart. A gyűjtögetés, saját kis gyűjtemény létrehozásának vágya sokunkban ott lakozik. Kevés olyan tevékenység van, ami a gyűjtögetésen csavar egyet és "hasznossá" teszi: a lapokkal csatába vonulhatunk és…..
Folytassuk áprilisi mini-sorozatunkat egy elképesztően gyönyörű játékkal: az Alchemists egy dedukciós eurogame, mely egy új utat próbált ki. A munkáslehelyezést megbolondította egy kis blöfföléssel, egy kis mobil applikációval, egy kis logikai fejtörővel, ezek összessége pedig csodás kis elegyet…..
Egy kicsit beizzítom a rakétákat: áprilisban 3 euro-típusú társasjátékot is bemutatok nektek, remélem nem bánjátok. Folytassuk is mini-sorozatunkat az egyik legsokszínűbb játékkal: a Bora Bora új ízeket, új szemléletet helyezett bele egy olyan világba, ahol tetoválásokat készítünk, benépesítjük Bora…..
Egy kicsit beizzítom a rakétákat: áprilisban 3 euro-típusú társasjátékot is bemutatok nektek, remélem nem bánjátok. Kezdjük is el mini-sorozatunkat az egyik legnagyobb pozitív meglepetéssel: a The Castles of Burgundy ugyanis olyan szintre emelte az eurók világát, amivel ismét képes volt…..
Amikor kézbe vettem a Csőváz nevű magyar játék tiszteletpéldányát, eluralkodott rajtam a retrohangulat. A már-már Tron-ra hajazó, két szín közötti csata borítón való megjelenése a '80-'90-es évek digitális játékvilágát idézték. Gondolatok Balázs Szabolcs 2015-ben kiadott magyar játékáról...
A Pandemic Legacy és néhány korábbi online társasjátékbemutató apropóján most ismét kedvem támadt készíteni egy újabb játékismertető videót, egy örök klasszikusról, a Diplomacyról. Jó szórakozást!..
Szokatlan dologra vállalkoztam. Egyrészt beszereztem egy olyan társasjátékot, mely "csak" maximum 24-szer játszható, majd tettem róla, hogy ez így is legyen, és saját kezemmel téptem szét mindazt ami utamba került. Másrészt készítettem erről egy podcast adást, melynek - első 8 percében bemutatom…..
Állandó játékostársaimmal, barátaimmal többnyire hasonlóan vélekedünk egy-egy játékról. Nyilván egyes esetekben a társasjáték által használt mechanizmus, vagy a szerencse túl nagy, vagy túl csekély szerepe okozhatja a játék más-más megítélését, de ez már inkább egyéni ízlés kérdése. Azonban nemrég…..
Slice of Life… Dexter 2. évad. Dextert megismertük, éli a maga kis életét. No de bármennyire is elővigyázatos, van úgy, hogy nem minden a terv szerint alakul. A vadító, de idegesítő Lila vagy az aranyos, de unalmas Rita? Igazán nincs is idő rájuk, Doakes folyamatosan Dexter nyakán…..
Egy házaspár kap egy rejtélyes dobozt. Ha megnyomják A dobozt, kapnak 1 millió dollárt, de valahol meghal egy ember, akit nem ismertek. 1 napjuk van dönteni. Az alapszituáció fenomenális. Olyan döntési helyzet ez, amit azért nem egyszerű eldönteni. Bár jómagam biztosan nem nyomnám…..
Apu kezdődik! Anyu kezdődik! Batman kezdődik! A trilógia leggyengébb darabja, és mégis a székhez láncol. Egy szuperhős filmnek sincs olyan jó felvezetése, bemutatása, mint ennek. A hullámok jönnek-mennek, alig van egy nyugodt percünk; és még sincs tengeri betegségünk: a hajó,…..
Kár, hogy nem lehet moziban nézni, akkor lehetne Dexter menüt rendelni: “Vért és izzadságszagot tessék!” Dexter, 1. évad. No igen, ismét egy kevésbé szerencsés cím, de tisztázzuk: semmi köze Dexter laboratóriumához! ;) Szóval nemrég végül hallgattam ismerőseimre és…..
9. Azaz Kilenc. Vannak filmek, amelyek első pillantásra olyan furcsának tűnnek - no és a hype is hiányzik mellőlük -, hogy folyamatosan csak halogatjuk megnézésüket. Aztán egy idő után, nagy nehezen csak megnézzük. És rájövünk, hogy ami kezdetben furcsa volt, az igazából csak…..
Imádom Tarantino filmjeiben, hogy legyen bármilyen egyszerű is maga a történet, és legyen bármilyen hosszú, végig leköt és a képernyő/mozivászon elé szegez. A titka a fantasztikus párbeszédek, a hihetetlen helyzetkomikumok (egy példa: Kill Bill 2 végén, amikor az apuka…..
Hihetetlenül erős szürrealizmus, talányos mondatok. Egyszerre fontos minden, de egyszerre vész is el időközben a semmiben. És ahogyan egyre közelebb kerülünk a fényhez, eleinte megvilágít mindent, de aztán kezd minden egyre kevésbé látszódni. Mígnem a fénytől minden teljesen…..
Eredet. Vajon miért csak mi, emberek vagyunk képesek értelmezni is a dolgokat? Vajon egy-egy gondolatunk, “ihletünk” honnan ered, miből származik? Álom az álomban. Izgalmas, érdekfeszítő, tökéletes. Vajon eldől a totem, vagy sem? Vagy jobbat mondok: Vajon ha egy álomszinten valaki…..