Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ninimimi

0 bejegyzést írt és 1029 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matt Weber - aki taxisofőrként kezdte pályafutását az éjszakában - és az ukrán származású Miron Tsovnir fotóit láthatjátok a Big Apple, azaz New York egykori sötét oldaláról. A fotósok - akiket munkájuk során többször megvertek, letartóztattak és rájuk is lőttek - a nyolcvanas évek világvárosi…..
ninimimi 2019.10.20 11:08:54
@JTom: Igazad lehet - talán... Vagy lássuk csak! Ha "New York legalja", akkor az "nem napi politika", ha szépséges Moszkva, az se "napi politika". Mindezt szóvátenni Moszkva ronda oldalát emlegetni, az "napi politika". "Logikus".
A történelem haszna, lényege az, ami a mára és jövőre nézve következik belőle. A történelem maga napi politika, ahogyan az ötvenes évek Moszkvája, vagy a 80-as évek New York-ja, vagy hazánk elmúlt 30 éve, és jövője.
Az meg, hogy az Index szerkesztőinek nincs köze a saját címlapjához, érdekes fejlemény. Ha így is van, ettől még igaz a fenti megállapítás azokra, akiknek a műve ez a címlap.
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
ninimimi 2019.08.31 17:08:54
@molnibalage: Olvasván a hozzászólást, amire reagáltál, kivontam 2019-ből 63-at, és nekem nem 1942, hanem 1956 jött ki.
A doni szereplés miatt hazánk óriási jóvátételt fizetett a szovjet birodalomnak. Ugyanannak a békeszerződésnek az alapján, amelyikben a szovjet kormány "garantálta", hogy nem avatkozik bele az általa "ideiglenesen" megszállt országok gazdasági- és főleg politikai berendezkedésébe. Tudjuk, hogy ezt a vállalást a szovjetek hogyan NEM tartották be. Sehogyan. Ahogyan azt a győztes forradalmat követően a magyar kormánynak 1956. októberében tett nyilvános, "ünnepélyes" ígéretüket is megszegték, hogy teljesen és haladéktalanul kivonják csapataikat hazánkból. Ezzel szemben a már békés, a harcok végeztével új, szabad életét megkezdő, újjáépülő hazánkat november 4-e vasárnap hajnalán hadüzenet nélkül megtámadták.
Ezt a támadást az 1942-es harcokkal "indokolni" olyan, mintha a II. világháborús magyar részvételt az 1848-as Magyar Forradalom és Szabadságharc oroszok általi leverésével indokolnánk. Ez eddig még senkinek sem jutott eszébe.
Amúgy meg minden idegen megszállásnak, leigázásnak mindig megvoltak a honi hazaáruló támogatói. Ez felmenti a hódítókat? Más egyéb "okos" gondolat mára?
Svédországba költözésünk óta több tucat itt élő, vagy valaha itt élt magyar véleményét olvastam a svéd egészségügyről, és 90%-ban csupa negatív véleménnyel találkoztam. Volt aki feketén-fehéren leírta, hogy aki túl akar élni, az jobb, ha inkább Magyarországra jár orvoshoz. Általában nem nagyon tudok…..
ninimimi 2019.05.28 18:20:00
@qualiton: 16 évet dolgoztam Magyarországon, ma már Svédországban orvosként 6 éve. Ahhoz nekem nincs szükségem a tiedhez hasonló és más röhejes hazugságokra sem, hogy elfogadtassam a tudásomat az itteniekkel, önmagammal. Tisztában vagyok azzal, mi mindent nem tud az átlagos magyar orvos összehasonlítva egy főiskolát végzett svéd körzeti ápolóval - nemhogy orvossal. Az önbecsülésem nem azon alapszik, hogy ezt próbálom letagadni.
Január 27-én, vasárnap, volt a Holokauszt emléknapja.  Rengeteg filmnek, könyvnek, cikknek és egyéb alkotásnak volt és lesz a központi eleme. Olyan téma, amiről mindig lehet és kell is beszélni. Viszont kevesen tudják, hogy a zsidó és más nem kívánt nemzetiségű (pl. roma) lakosság szisztematikus…..
ninimimi 2019.02.02 11:04:04
@exterminador: Természetesen nem igaz, mint semmilyen hazugság, amit a szovjet "kommunista" maffia és fiókszerveinek propagandistái állítanak. A szégyen az, hogy a kambodzsai, szovjet eredetű népirtás tényét is ilyen ködösítéssel próbálják ma is relativizálni. Az, hogy a szovjet maffia alágai egymással is versengtek a népirtásban, semmit sem von le a moszkvai gazda "érdemeiből". Még az sem, hogy néha saját maga fogta vissza, vagy vágta le egyik csápját, ha a szomszédos másik hasznosabb (volt) számára.
Ma van a szülinapom, és párom igazán nagy meglepetést szerzett, amikor egy kis tortácskával állt elém. Tényleg nem számítottam rá, felnőttként ritkán kaptam tortát. Amíg az ember gyerek, és - szerencsés esetben - a kisiskolások átlagos mindennapjait éli, addig szinte kötelező tartozéka az…..
ninimimi 2019.01.07 23:31:33
@Enok mester: "A nyolcvanas években nem hogy Tom és Jerry meg Hupikék törpikék nem volt, de Disney se. "
Rosszul emlékszel, mert ezek a nyolcvanas években mentek.
Rosszul emlékezni szabad, de hogy azt oktatod ki, aki viszont jól...
Novemberben már egyre kevesebb a kerti teendő (Micsoda közhely! De igaz!) azonban egy-két feladat akad ilyenkor is. Az egyik ezek közül tipikusan ősz végi, téli munka, és nem csak a hideg idő miatt kényelmetlen, hanem mert klasszikusan fejvakarós történet. Hogy végre kibökjem mire gondolok, hát nem…..
  Budapesten bujkál a jogerősen elitélt korábbi macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki. Vajon miért éppen itt? Mi az alapja a magyar miniszterelnök és jogerősen elítélt Nikola Gruevszki barátságának? Az tény, hogy hazájában két év börtönre ítélték a volt kormányfőt, mert 2012-ben…..
ninimimi 2018.11.14 20:08:54
@vénkujon: Szerinted mikor fog bircának az a napiparancs érkezni a moszkvai KGB/FSZB központból, hogy "erkölcsösen reagálni"? Nem ezért tartják. Ő is tudja, mert annyira nem hülye, hogy aljas, néha röhejes hazugságokat terjeszt. Most például a macedón putyincsicska főtolvajról, holnap meg a "magyar" bűntársáról. Csak ugye a parancs, az parancs.
Guy Verhofstadt EP-képviselő, a liberális frakció (ALDE) vezetője, korábban Belgium miniszterelnöke, ma a magyar kormányéhoz hasonló módszerrel, plakáttal válaszolt Orbánék EU-ellenes propagandájára. "Viktor Orbán is using EU taxpayers' money to turn people against the EU & to build his…..
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
ninimimi 2018.10.01 13:11:23
@Nancsibacsi: Nem, nem így volt, ez a csúsztatás! Hiába tudta a hotel felvevő a deviza alapú hitel kockázatáról. A bank világosan, de szigorúan CSAK SZÓBAN közölte a legtöbb esetben, hogy nem ad hitelt más konstrukcióban. Voltak annyira cinikusak, hogy sokszor befogadták a forint alapú hiteligényt, de elutasították, ahogyan ígérték. Tipikus rosszhiszemű visszaélés az erőfölénnyel.
ninimimi 2018.10.01 13:14:35
@ninimimi: javítás :
Hiába tudott a hitelfelvevő a deviza alapú hitel kockázatáról...
A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Orbán Viktor luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt...
ninimimi 2018.09.26 16:05:03
@sas70: Igen, pont akkor nyilatkozta Honecker elvtárs, hogy 100 évig fog állni a Fal. A Fal felépülése előtt pár nappal meg azt hazudták hatvanegyben, hogy eszük ágában sincs ilyesmi -, "senki sem gondol egy fal építésére" Nyugat-Berlin körül. Mindig így mondanak igazat ezek a bolsevikok. Reméljük most "nemzeti-keresztény-demokrata" jelmezben is hasonlóan "remek" jósnak fognak bizonyulni, amikor 30 évnyi eljövendő hatalmukról prédikálnak!
ninimimi 2018.09.26 16:19:26
@FCUK12: Sohasem nyert el a garanicki-hez hasonló nevű egyetlen forint állami megrendelést, vagy pályázatot sem? Nem is fog ilyenekre pályázni? Ha így van, nyertél, de csak akkor.
Bumeráng Ide a diktatúrával! 2018.09.22 20:17:24
A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung augusztusban egy felmérést készített arról, mit gondolnak a magyar emberek a demokráciáról, a rendszerváltás óta megalakult kormányokról és önmagában az ország helyzetéről. A végeredmény rengeteg tanulsággal járt és sok mindent igazolt is: kiderült,…..
ninimimi 2018.09.23 20:52:43
@maxval balcán bircaman: "A legtöbb ember a jólétet adó diktatúrát választja a rosszlétet adó demokráciával szemben, ez világjelenség."
Észak-Korea csodás diktatúrájában éhen haló milliók "jóléte", összehasonlítva Dél-Korea demokráciájában a Nyugat-európait is meghaladó életszínvonalon "nyomorgók" életével, ugyebár. Erre célzol birca, aki nem birka vagy, hanem a putyin-orbáni csicskák közt is a legnagyobb marha.
Vegyük ki a képletből most a liberális demokrácia (Ersatz) felfogása szerinti ellenzéki politikai funkciót, ilyesmiben gondolkodni az országos pártpolitikában ugyanis eleve fogalmi zavart tükröz. De még előtte egy kicsit hátralépve: a liberalizmus (azaz a társadalmi, gazdasági és politikai…..
ninimimi 2018.09.23 11:30:03
@maxval balcán bircaman: Végre egyetértünk! Gondolom, a szovjet kommunista diktatúráról beszélsz.
1. kép Meglehetősen különleges történet olvasható Faludy György visszaemlékezéseiben (Pokolbéli víg napjaim, Budapest, 1989.) azokról a napokról, amikor a második világháborút követően hazatért nyugati emigrációjából. A zsidó származású fiatal költő 1938-ban döntött úgy, hogy a nácizmus veszélye…..
ninimimi 2018.09.22 10:17:48
@ninimimi: Válasz saját magamnak: megvan a megfejtés! Természetesen nem az USA hadseregének diszkriminációja volt ez a jelölés, még csak kötelező sem, és nem csak zsidó katonák vették fel. A felszabadítók részéről volt egyfajta szolidaritás kifejezése és megnyugtatás a sokat szenvedett, üldözött zsidóság irányában. Főleg a koncentrációs táborok felszabadítása során vették fel, bár Faludy nem ott harcolt. Az előre saccolt, további 600 ezer amerikai áldozat egyike lett volna a japán fronton, ha nem dobják le az atomot, és Japán csak sokkal később kapitulál. Ezt ő maga írja.
Svédországról sokaknak a jóléti, a nyitott és toleráns társadalom jut eszébe. Azt viszont kevesen tudják, hogy a svéd filmvilág nagyon sokat foglalkozott a saját társadalmuk önvizsgálatával és annak tabujaival, valamint a periférián rekedt rétegekkel. Ennek fényében pedig egészen más kép rajzolódik…..
ninimimi 2018.09.19 09:45:44
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Azt hiszitek a hozzád hasonlók, hogy csak olyanok olvassák a propagandátokat, akik nem látták a saját szemükkel a valóságot, például Svédországban. Ezért aztán hazudtok, mint a vízfolyás.
ninimimi 2018.09.19 10:01:03
@ninimimi:
Azt hiszitek a hozzád hasonlók = Azt hiszitek, te és a hozzád hasonlók,
Hogy véletlen vagy van valami oka a jelenségnek, egyelőre nem világos, de az biztos, hogy az utóbbi hetekben megszaporodtak a behajtócégek megkereséseivel és a végrehajtásokkal kapcsolatos levelek a hozzánk érkező panaszemailek közt. A hype miatt készül is egy okosítás a témában, de a legfontosabb…..
ninimimi 2018.09.18 09:41:33
@no.nick.today:
Így van! A "kézbesítési vélelem" az egyik legaljasabb, népellenes, hatalmi találmány. Nem szégyellik a mai napig sem, hogy egy 1952-es törvényből nőtt ki, a Rákosi rendszer legsötétebb évéből. Az Andrássy út 60. pincéje után következik a sorban.
A közjegyző még csak annyi fáradtságot sem vesz, hogy a fizetési meghagyás kiküldésekor megnézze a lakcím nyilvántartást. Majd megteszi a végrehajtó, amikor jogerőre emelkedik pár hét után, az akármennyire is légből kapott, jogtalan követelés.
"Nekem nem volt ilyen problémám, mindig rendesen fizetek", mondják páran, és nem értik milyen gonosz módon vissza lehet élni ezzel a "kézbesítési vélelemmel". Bárki küldethet bármiről rossz címre fizetési meghagyást, ami "átvetté" válik, és jogerős, VÉGREHAJTHATÓ lesz! Annyi marhaságra költenek állami pénzt - miért nem követeli ki a nép, az állampolgárok, hogy csak az minősüljön jogilag átvettnek, amit bizonyíthatóan, VALÓBAN átvett a címzett?!!!
A népünk szégyene is, hogy ezt (IS) eltűrjük.
ninimimi 2018.09.18 13:53:17
@dorakrokovics: Rosszul érzed! Abszolút pontos információ van mögötte: konkrétan megtörtént eset, valamint közjegyzői és végrehajtói nyilatkozatok alapján írtam a kommentemet..
Azt meg ugye nem gondolod komolyan, hogy a világ valóban civilizált és valóban demokratikus országaiban Rákosi 1952-es ötlete szerint oldják meg a kézbesítés bizonyítását? Az USA-ban bírósági kézbesítő dolgozik, akinek az a dolga, hogy minden ilyen, jogkövetkezménnyel járó levelet kézbesít. Ha kell, videofelvétellel bizonyítja, hogy az átvevő átvette, a levelet még akkor is, ha nem hajlandó az aláírását adni, vagy akár csak megfogni sem a borítékot. Ennek persze külön költsége van, erre írtam már előre, hogy ennek az állami kiadásnak bizony lenne értelme. Arról nem is beszélve, hogy a költségek szintén ráterhelhetőek és jórészt érvényesíthetőek a rosszhiszemű, átvételt megtagadókkal szemben. A törvénytisztelő többség érdekében, ami a demokrácia lényege.
Elhanyagolt, gazos sír a helyi Dillinka temetőben. 1969-ben váltották ki, jövőre le is jár. Nem gondozza senki, az utolsó véset 2003-as. Azt hihetnénk, hogy akkor temettek ide utoljára, de az igazság más. A sírkő mellett, a földbe szúrva, van egy félig korhadt fejfa, melyen nincs névtábla. Megehette…..
  - Jó napot kívánok! Kérek szépen 10 dkg szalámit. - azt hiszem ez az az alapmondat, amit mindenki ismer és használ, aki boltba jár.  Bocsánat, korrigálnék! Azt hittem, ez az a mondat, amit mindenki használ...
Egy olyan repülőgéppel ment Biskekbe, aminek ez a feladata...
ninimimi 2018.09.03 18:01:31
@valaki nagyon más:
"Gyűlölet blog."
Egy rövid mondat, ami jól kifejezi hazánk 2018-as diktatúrájának abszurditását.
Gyűlöletkormány gyűlöletkampány révén teljhatalmúvá lett Hegemónja azt hazudja, hogy a kényelmére vásárolt, rögtön 3 repülő nem is neki vásároltatott. Az, hogy a többszáz ember légi, elsősorban polgári utaztatására való gépek legalább 40 ezer millió forintos beszerzési árából mi mindenre futotta volna a kórházakban, azt elég a fantáziánkra bíznunk! Nem csoda, ha a "keresztényi" és "demokrata" kormány gyűlöletkampányában hazudni "kellett" róla, mire is költik valójában ezt a pénzt. Mégsem mondhatták, hogy a Hegemón kényelmére.
Itt jön a hab a tortára, vagy stílszerűbben tehénszar a frissen legelt fűre: gyűlöletkormány gyűlöletkampányának terméke a gyűlölettel megvakított rajongó nevezi a mindezt feltáró blogot "gyűlölet blog"-nak.
Már csak az kérdés, hogy Abszurdisztán, vagy Orbánisztán a történet helye.
Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy Magyarország vagy Lengyelország legyen belőlünk – óvja az Egyesült Államokat a New York Times lapjain Paul Krugman, a Princeton egyetem közgazdasági Nobel-díjas közgazdásza. A sokatmondó című véleménycikk ( Velünk is megtörténhet/It Can Happen Here) egy korábbi…..