Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RacCoon

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sokak által kedvelt, és a magyar borászat utolsó húsz évében rendkívül fontos szerepet játszott Gál Tibor Pincészet - egészen pontosan a Gál család - az alábbi nyílt levelet jutatta el az Alkoholistának: A Gál Tibor Pincészet Nyílt levele Kedves Barátaink! Nagyböjt van. Ez…..
RacCoon 2010.04.01 13:30:45
Bár elég eltőrőek a vélemények, szerintem abban mindenki egyet érthet, hogy egy olyan felfogású borászat, mint a Gál Pincészet ritkaság Magyarországon. Aki már ivott Gál bort, tudhatja, hogy minden palackban igazi szőlő, -valós tudás és szakértelem van. Tény, hogy id. Gál Tibor halála óta megváltoztak a dolgok, de ő hitt a magyar borban, az egri borokban és ezt hagyta örökül a családnak. Mindenki elkezdte valahol és bár még sok munka kell hozzá, az új borok is ebben a szellemben készülnek,nekem, mint fogyasztónak ez kifejezetten megnyerő és tiszteletre méltó.
A nyílvános levél a család részéről pont ettől volt korrekt- (de az vesse az első követ, aki ettől diplomatikusabban tudott volna, erről az elkeserítő helyzetről fogalmazni.)
Tény, hogy mindennek két oldala van, de nem hiszem, hogy logikusan meglehet azt indokolni, hogy egy talpraállni akaró borászatot, aki haladáshoz és tovább lépéshez kért pénzt, miért kell ilyen lehetetlen helyzetbe hozni.
Ha a hitelező tényleg segíteni akar(t), akkor egy kompromisszumos megoldás történt volna, és akkor mi sem olvastuk volna a fenti levelet.

Bár azt még most sem értem, hogy ennek mi köze református vagy katolikus léthez- de szomorú, ha valakinek ebből csak ennyi maradt meg, pontosan azért, mert az igazán fontos dolgok mind a két vallásban megegyeznek.

A családnak kitartás kívánok a sok munkához, remélem minnél hamarabb rendeződnek a dolgok és a Húsvét tényleg egy rosszabb korszak lezárását és egy jobb jövőt hoz majd.