Regisztráció Blogot indítok
Adatok
curio1

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
4949 Az össznépi webjegy mutyi 2017.07.30 18:23:18
A BKK "webjegyes" esete tökéletesen megmutatta számunkra hogyan működik a Fidesz bűnszövetkezete. Szerencsénkre nagyot hibáztak és az ellentétben építőiparral itt nem működik ha azt mondják: „végig az volt a terv, hogy tízszer fogjuk felszedni a díszkövet”...
Omnibusz Egy korszak vége? 2017.05.27 14:08:28
A fokozódó globalizáció és a szigorúbb borulásbiztonsági szabvány a csavarozott alumínium vázszerkezetű városi és elővárosi Scania buszok végét jelenthetik...
Pénzkérdés Rubik Ernő kapufája 2015.03.13 14:28:53
Magyarországon az innováció nagyjából olyan, mint a futball. Múltja van, jelene nincs. Ami az Aranycsapat a futballban, azok a „marslakó” Nobel-díjasaink az innovációban, a feltalálók Albert Flórija meg mondjuk Rubik Ernő lehet ebben a párhuzamban. Egy kicsit ugyan igazságtalanok…..
curio1 2015.03.15 09:54:59
@Matróz Kommandó:
Teljes mértékben egyetértek. Ha ehhez hozzátesszük, hogy annyi vállalati innováció van mint a fehér holló, akkor látható, hogy a közel jövőben nem lesz ebben változás.
Ami a kicsik innovativitását érinti, hogy azok igen innovativak. Leginkább abban, hogyan szerezzenek pénzt a túlélésre.
Sajnos ami állami az állami segítséget jelenti az a gyakorlat szerint kizárólag a csókosok lenyúlását fedezi.
Több hasonló cipőben járó kis/mikro vállalkozást ismerek akik megfinanszirozták egy német vagy angol leányvállalt felállítását, mert ott tudtak pénzügyi (többnyire) banki támogatást szerezni.
Itthon sajnos nem ismerek senkit aki politikai/ismeretségi hátszél nélkül akár a legjobb ötletet, konkrét megoldást el tudja adni azaz tud forrást szerezni hozzá.
Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Normafa változni készül! Nem először, hisz a Hegyvidék sokszor rákényszerült a történelem során arra, hogy máshogy szolgálja a fővárosiak kikapcsolódását, mint azelőtt. Tájépítész tanulmányaimból kifolyólag ugyan van szakmai…..
curio1 2014.12.09 23:31:19
@DessMarci: az amit elmondasz, hogy jo lenne mindenkinek eleget tenni az gyönyörü, csak utópia. ha műtárgyakat viszünk a természetbe akkor ott az meghal. Tudomásul kellene venni, hogy a Normafa nem park. Most ugyan azzá akarják tenni, mert sok pénzköltésnek sok a 10%-a.
Kirándulni kellene járni. Most mindenki kocsival, fogassal busszal fel akar a hegyre menni, hogy mintegy 150 métert kiránduljon.
Miért nem lehet meghagyni a Normafát a gyalogos kirándulóknak. Mert vannak. Ha nem is sokan de vannak.
Persze rendben kellene de főleg tisztán kellene tartani. Ennek nem az a módja, hogy további épitéseket akarunk oda tenni.
Azt sem értem, hogy miért nem a libegő alatt csinálnak egy sipályát: Nem kellene ujabb felvonó, pláne nem nyári bobpálya. Tudomásom szerint a 11. kerületi meg akar halni mert nem használják. Tudom most kell egy másik mert az építési költségből lehet visszapörgetni.
Ez sajnos csak erröl szól.
Most az önkormányzat azt mondja, hogy majd ha ők kezelik akkor lesz rend és tisztaság, mert az eddigi kezelő nem csinált semmit.
Nem találják ki, hogy kinek adta ki kezelésre az önkormányzat a területet. Természetesen az eddigi kezelőnek, hiszen az önkormányzatban semmilyen erre vonatkozó tudás nincs.
curio1 2014.12.10 10:48:34
@DessMarci:
Öszintén szólva a biciklisekkel van egy kis gondom.
Ez pedig a teljes körű fegyelmezetlenség.
Ha az ember elmegy a Tündérsziklához láthatja, hogy a kerékpárok teljesen tönkre tették a sétautat. De ugyanez megfigyelhető a normafa lejtőn, a harangvölgyi ösvényen is. Az évekkel ezelött letett fűfogó dróthálót több helyen kijárták, tönkretették.
A fentiekhez párosul az, hogy a sétautakon gyalogos (gyermekek) feltűnésekor sem csökkentik a sebességet, nagyon sok a baleset.
Akár saját maguk ellen is.
Ha az ember szól akkor a verbális agresszió egy igen erőteljes fajtájával találkozik, (édesanyám forog a sirjában)
Nincs igazán ötletem, hogy mit lehetne tenni, mert nem érzem, hogy a kerékpárosok partnerek lennének.
Aki követi a híreket, az kismillió kormányzati és az üzleti hátországból származó nevet hallhatott már a kitiltási botrány kapcsán és elolvashatta a magyar–amerikai kapcsolatok minden lehetséges aspektusát. Étolajjal kezdtünk, de aztán jött a kőolaj, a gázvezeték, az atom,…..
curio1 2014.11.10 11:25:04
@Reszelő Aladár:
Paks azért bonyolultabb mert az ég egyadta világon semmi szükség nincs rá.
Nem az energiaintenziv nehéripart fejleszti senki Magyarországon, ha esetleg fejleszt valamit, hanem az összeszerelést és a szolgáltatást.
Figyelembe véve a már ma is rendelkezésre álló technológiát az energia diverzifikációra már most sem látszik, hogy kinek lesz eladva az új paksi áram.
A megvalósításig eltelő 10 (15-20) év alatt a technológia valószínűleg oly mértékben fejlődik, hogy a jelenleg rendelkezésünkre álló áram mennyisége is túl sok lesz.
 A választások előtt, illetve az azóta eltelt időben gyakran hallhattuk, hogy Orbán Viktor és a Fidesz konszolidáltabb kormányzásra készül. Ennek azonban némileg ellentmond a választások utáni 3 hét, amelynek intézkedéseiből egyelőre korántsem egy konszolidációs pálya…..
curio1 2014.04.28 10:31:20
@ursus artos:
Szeretem az ilyen megmondóembereket. Ha nem az ő szája ize serinti eredményt merészel valaki közreadni az agyatlan birka.
Még szerencse, hogy sok megmondóember ember van aki mind tartja a markát a hatalomnak.
Ha a matematikának hinne lehet, akkor kiderül, hogy nincs ennyi pénz és vagy kevesebb lesz vagy valakinek elmarad.
Semmi baj. A lendület a fontos egybites komáim.
Ahhoz képest, hogy jókora szoborról van szó, teljesen elkerülte a figyelmemet a tavaszi nagy bejelentéshullám, szóval csak akkor szembesültem a hírrel, amikor Sadia átküldte a projekthonlap linkjét. Hogy hogyan áll az építése nem tudom, de képek tanulsága szerint javában zajlik…..
curio1 2013.10.26 09:01:02
@Rakovszky:
A szobor nem méltó a várhoz.Ami az összefogást illeti, pont te vagy az aki a széthúzást akarja. Talán tudomásul kellene venni, hogy a mai Magyarországon egy Mária szoborral nem lehet az összefogást meghirdetni.
Az aki nagyon kevés gyakorló katolikus akinek Mária összefogást jelenthet, az egy töredék a teljes népességből. A többiek (nem gyakorló katolikusnak kereszteltek, a protestánsok a zsidók vagy anem hívők nem mozdulnak meg Mária nevére vagy éppen a nagy nyomás miatt csak ellenében
Terjeszkedik a kanadai New Flyer buszgyártó. Hazai vonatkozása már nincs sok a hírnek, mivel a magyarországi gyártás eddig is komoly versenyhátrányt jelentett a NABI-nak, így arra nem kíváncsi a szakmai befektető. Nyolcvan millió dollárért vette meg vetélytársát a New Flyer,…..
curio1 2013.06.27 08:47:36
@Schmitt Pali:
Aki egy kicsit is jártas az ameriakkal való versenyben az tudja, hogy többnyire mindent olcsóbb az USA-ban gyártani.
Ami érdekes még beszerezni is.
A sokkal nagyobb sorozatok, valamint a sokkal kisebb bér és egyéb terhek miatt minden olcsóbb.
Azokon a területeken ahol az ameriakiak kilépnek a világpiacra, mindenhol árelőnyük van a fuvarköltség ellenére is.
Egyébként a szállítás nem drága. Nem az drágítja a magyar/európai exportot.
A munkaerő költségek és sokkal nagyobb hazai egyéb költségek a magyar árút szinte eladhatatlanná teszik az USA-ban.
curio1 2013.06.27 17:11:03
@BPO654:
Amit leírtam annak direktben semmi köze az államadóssághoz.
Azok egyszerű tények. Van szerencsém olyan iparágban működni ahol aránylag nyílt nemzetközi verseny van.
Nekünk aki mérnöki munkát végzünk alapvetően ( a honfi bútól eltekintve ) mindegy, hogy honnan vásároljuk a berendezéseket.
Az amerikai berendezések fuvarral, vámmal olcsóbbak Magyarországon mint akár a hazai gyártás, akár a Nyugat-Európából származó berendezések.
Ha mindenáron keverni akarod az államadóssággal, meg a mindenkori vezető lábméretével tedd meg, de ez már egyszerűen magánügy.
Pünkösd napján elhatároztuk, hogy kirándulunk egy kellemeset, főleg, hogy gombázós fórumokon orrba-szájba publikálták a népek a szebbnél szebb gombazsákmányok fotóit. Angyalkám anyukáját is vittük magunkkal ( Teri mama meg is hálálta ezt, kis hűtőretiküljében lapult…..
curio1 2013.05.28 09:14:16
@Getta,grip:
Véleménye mindenkinek lehet.
Egyébként ez a határozó nem fordítás, hazai alapanyagból készült már bőven több gomba van benne, mint egy normál gombatanfolyami anyagban, ha jól tudom már több mint 180 gombát tartalmaz.
Azért javasoltam, mert a telefont az ember mindig magával viszi.
Egyébként egyetértünk, minden gombát amit szedtünk vizsgáltassunk be jogosult szakemberre. Ez nagyon fontos.
Tehát Hungifungi.hu
Twitteren címezte az @urbanistablognak (melynek már több mint 800 követője van hurrá!) @chybee az alábbi képet. A legszebb a fotóhoz címzett szöveg - bár túl sok más szépséget ugye nem nagyon lehet felfedezni rajta. Ha nem jelenne meg beágyazva, kattintsatok ide érte. Pár…..
curio1 2013.04.04 17:49:31
Az, hogy az egész városban ahol térkövet raktak le nincs egy használható rész az egy dolog. De tessék nekem elmondani, hogy az általunk oly nagyra tartott vásárcsarnok miből fog megélni. A nagyon limitált mennyiségű parkolóval rendelkező vásárcsarnokban már most 10 - 205-kal olcsóbb minden mint a Lehelen. Miért, mert nincs elég vásárló mivel megállni szinte lehetetlen és még csal el sem kezdődött az idegenforgalmi szezon.
Amikor a belváros főutcáját építették mivel arra dolgozom sokszor láttam, hogyan ment. Olyan emberek köveztek akik még ilyet soha nem csináltak. Dehát ezeket tudta a harmadik vagy negyedik al-, alvállalkozó megfizetni. Most több mint két évvel a lerakás után még mindíg jönnek a közöket feltölteni, hogy nem billegjenek a kövek.
A budai várban gyakorlatilag két és félszer burkolták le az utcákat és csak nagy jó indulattal lehet jónak mondani mivel hiányzott a szaktudás. Az is felfog jönni a következő télen mivel betonnal töltötték ki a közöket ami hát nem egészen rugalmas anyag.
Sajnos szarból szeretnének az urak várat építeni de még ahhoz sincs meg a szaktudás.
Érdekes amikor a magánberuházó lerakta a térburkolatot a Szabadság téren az nem mozgott és azóta nem mozog. Ez elképzelhetetlen bármilyen közbeszerzésen mert ott minimum három négy vállalkozói szint van ás az aki a munkát végzi oly keveset kap, hogy azért szakmunkást nem lehet megfizetni.
A retorika és politikai munka szintjével megelégedő szoft-szalafiták és keményebb, az Ibn Tajmíja-i purista iszlám állam megteremtéséért fegyveresen fellépő dzsihádista társaik örömmel fogadták a sog „arab tavasz” eseményeit Gafszától Zarqá-ig. Mérsékelt szalafitáknak…..
curio1 2013.04.01 09:14:57
A cikkiró nagyon alapos. Az iszlamisták jelenléte és aktív, szervezett megjelenése mintegy ráülése az "arab tavaszra" egy nagyon nagy figyelmeztető jel. A világ szerette volna ezeket a kvázi diktatúrákat felszámolni és nem hitt az ott levő diktátoroknak akik azt mondták, hogy amennyiben minket elüznek helyettünk nem a demokrácia következik hanem az iszlamizmus.
Kezdődött Iránban, folytatódott Irakban majd jött az arab tavasz és vele Tunézia, Libia, Egyiptom és most Szíria.
Különböző felállásokban és mértékben de seholsem a demokrácia jött el, hanem a többség diktatúrája. Mivel a pénz a váltásra majdnem mindíg valahol szaudiból érkezett és érkezik azzal mindíg együtt jött az iszlamizmus. Többé - kevésbé fundamentális formában.
Sajnos derék európai döntéshozók bedöltek a demokratikus szlogeneknek és támogatták ezeket a változásokat.
De mindíg eljött az igazság órája, mivel a világ nyugati fele ebbe semmilyen pénzt nem volt hajlandó tenni (kivéve a fegyvereladásban érdekelt katonai lobbikat, államokat) így természetesen az szaudi pénz nyert és nyerni fog Szíriában is.
Ahol bekövetkezik ugyanaz mint Egyiptomban vagy Tunéziában a többé-kevésbé világi államok helyett megjelenik egy iszlamista állam.
Meg kell nézni régi hiradókat akár harminc-negyven éveseket, hogy hány nőnek van fejkedője és hánynak van most. Közben a látható nők száma nem igazán változott. (Ez csak egy apróság, de nagyon jellemző)
Európa/Egyesült Államok demokrácia hajhászása (legalábbis verbális szinten, hiszen egy vasat sem tesznek bele) ezeket az országokat sok-sok évvel veti vissza a demokratizálódásokban.
Sajnos.
Én tényleg nagy rajongója, kedvelője és megértője vagyok a németeknek, tudok egyet s mást a történelmükről, a szellem- és kultúrtörténetükről, s arról is, hogy mi folyik manapság a Fel-Duna meg a Rajna vidékén. Van valami fogalmam arról is, mi hogyan és miért sikerül jól…..
curio1 2013.03.26 11:31:56
Engem ez a fenti kommentelés az óvodára emlékeztet. Akinek valami vaj van a füle mögött az csak mondja, hogy a másik az milyen elfogult és szar. Fel nem merülne sokakban itt, hogy esetleg a 2/3 (ami még felet sem jelent) az téved, vagy vagy esetleg nincs mindenben igaza.
Amióta a világot feltalálták az azért úgy működött jól, hogy a többnyire minden véleményt összegyűjtve próbálnak a felelős emberek valamilyen utat találni ahhoz, hogy egy (állam) szervezet jól működjön.
Lehet kisebb mértékben de általában figyelembe vették a potenciális ellenfeleik véleményét is már azért is, hogy eleve kiküszöbölhessenek ellenvéleményeket.
Sajnos ma idehaza tele vagyunk ilyen bérkommentelő droidokkal akik vagy pénzért vagy csak eszementségből imádják, ha világgá kiálthatják, hogy szerintük a lehető legjobb világ van idehaza, okos, megfontolt, türelmes, stb.
Gondolom mindenki ismeri a viccet amikor a lókupec el akar adni egy lovat mely hát nemigen lát jól. Felvezeti, aztán kénytelen elengedni mert a vevő azt kéri és a ló neki megy a fának. Mondja a vevő de hiszen ez a ló vak. Erre a kupecnek azonnal van (2/3-os) válasza, hogy nem vak az csak bátor.
Sajnos így vagyunk ezzel a nagy önrendelkezésünkkel és szabadságharcunkkal is, vezetőink nagyon bátrak.
Ami az eredeti topic-ot illeti azok a kedves kommentelők akik azt hiszik, hogy a magyar baloldal véleményét közvetíti a német média azok nagyon felbecsülik a magyar baloldalt és azt hiszik, hogy a német média is ilyen Szaniszló és Bayer típusú újságírókból áll.
Persze azt hisznek amit akarnak, de hál istennek a német médiából még mindig objektívebben lehet tájékozódni a világ sőt többnyire Magyarország viszonyairól is.
Persze majd azt mondják, hogy baloldali vagyok. Ez is lehet, ha baloldalinak azt nevezik aki hajlandó gondolkodni és nem fogadja el azt, hogy ráerőltetnek véleményeket.
A hétvégén hosszas tanácskozás után az eurozóna pénzügyminiszerei megállapodtak Ciprus mentőcsomagjában, így az ország 10 milliárd eurós forráshoz juthat, amiből konszolidálhatja a görögországi veszteségei miatt megrogyott bankrendszerét, és elkerülheti a májusra…..
A fenti Kispolák-riksa képét  hunszabi töltötte fel az Urbanista Indafotó-gyűjteményébe. Kösz! Van-e esélye a bevásárlóutcáknak a plázák mellett? Ha igen akkor melyiknek? Megőrzi-e régi fényét a Váci és az Andrássy? Hogy muzsikál a Belváros új…..
curio1 2013.02.06 10:01:14
úgy látom, hogy másról beszél a várost féltő és másról a városközpontot (értsd kereskedelmet) féltő.
Az ú j főutca szerintem csak egy teljes pénzkidobás/pazarlás az europai adófizetők pénzéből. Ettől egy jottányival sincs több üzlet és turista. Belföldi meg még annyira sem.
A főutcán dolgozom, látom, hogy csak a tömeg etetők fejlődnek, boltot senki nem akar nyitni, aki meg nyitott az is lassan bezár, mert nem lehet árúval ellátni a boltokat és a külföldiek csak enni akarnak, vásárolni nem.
Az önkormányzat is mindent megtesz, hogy lehetőleg senki ne jöjjön.
Javasolom, hogy ha belvárosban járnak nézzenek fel az első emeletekre. Legalább a fele elhanyagolt, üres. Ez mind az önkormányzaté. Olyan bérleti díjakat kérnek, hogy olcsóbb A+ irodaházba menni mint tőlük bérelni és akkor még ezt megtetézik, hogy kérnek egy évi bruttó bérleti díjat kauciónak.
Az egyik üzlethelyiséget hat évvel ezelőtt eladták egy csókosnak (gondolom nem a fenti kondiciókkal) aki azóta sem tudja kiadni, holott utcai szép nagy és jó a helyiség.
A belvárosban kevesebb mint a fele az ott dolgozó mint húsz évvel ezelött.
Ha megnézik a "Fashion Street" vagy az Andrássy úti üzleteket, egy bérleti periódusnál többet egyik sem ér meg.
Miért, mert csak a külföldiek vannak. Abból nehéz megálni. A pénzzel rendelkező magyarok pedig mennek Parndorfba, miiért, mert oda lehet kocsival menni, az alacsony bérleti díjak miatt jóval olcsóbb minden.
Amig a belföldiek nem járnak a belvárosba szerintem esély nincs, hogy a belváros valóban Budapest belvárosa lenne, ha egyáltalán beszélhetünk meg "egy" városról.
A tervezés óta botrányok kísérte autópálya két új szakaszát adták át 2010. március 31-én. A 2007-ben elkészült Érdi tető - Dunaújváros, majd a 2008-tól használható Érdi tető - M0 közötti szakaszok után egyszerre adták át az M6-os Dunaújváros - Szekszárd és a…..