Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GiaMarie

0 bejegyzést írt és 982 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na végre valami haszna származik a családnak is abból, hogy blogolok: bevallom, hogy egy átlagos szombaton ritkán eszünk háromféle finomat. Tegnap viszont megcsináltam az olcsó karácsonyi vacsora munkacímen futó, régóta tervezgetett menümet. Arra voltam kíváncsi, mit lehet kifőzdei kedvencem, egy…..
GiaMarie 2020.12.08 16:03:55
@BalázsBarbi: Az én kedvenc challengem a heti menü 10.000 Ft alatt (esetünkben három főre). Már persze ebben nem az a kihívás, hogy beleférjen, mert tarhonyáskrumpli, párizsis zsömle, oszt' jónapot. Olyan értelemben, hogy minél fancybb menüt kihozni ebből :) Ok-ok, mondjuk cinkelt lapokkal játszom, mert otthonról dolgozom, tehát van időm főzni, meg hobbim is.
GiaMarie 2020.12.09 08:43:13
@motoroskonyhaja: Nálunk eleve örök konyhai praktika, ajánlom mindenkinek húha élményként. A csirkének csak a mellét veszed meg, minden más ajándék. Menj be bármelyik boltba! Ha nincs éppen valami húha akció, nézd meg, mennyibe kerül egy kiló csirkemell filé. Ezután vegyél egy egész csirkét. Otthon bontsd szét, mérd meg csak a mellfilét, szorozd fel a boltban látott kilós árral, majd hasonlítsd össze azzal az összeggel, amit az egész csirkéért fizettél! Döbbenetes alapigazság - csak a mellfiléért fizetsz, a többi ajándék :)
GiaMarie 2020.12.09 08:56:30
A másik alávaló konyhai praktikám az amerikai reggeli. Volt egy nagyon csóró időszakom, mikor állandóan palacsintát kapott a gyerek reggelire, mert ez a legolcsóbb dolog a világon, nem kell boltba menni, és nem érzi, hogy nyomorúság van. Szerencsére ez az idő elmúlt, viszont szintet léptünk, és goffri a reggeli :D. Kell hozzá fél kiló liszt, 3 tojás, 10 deka cukor, sütőpor meg 2 dl olaj, ez összesen cca 400 Ft. Feltűröm az ingujjat, és főzök itthon karamella szószt kiló cukorból, ez kijön cca 500 Ft-ból, örökkévalóság + 2 nap adagról beszélünk. A luxus a dologban a Lidlis tejszínhab spray (nem ám a növényi, a rendes, 450 körül mozog). A fél kiló lisztből összedobott goffri 3 napra elég reggelire hármunknak, hadseregnyi adag gyakorlatilag, és mindenki elégedetten kezdi a napját :) Ok, hát, nem ez az egészséges reggeli tankönyvi példája,bűntudatosak csinálhatják teljes kiörlésű tönköly lisztből, kb 200 Ft-ot dob az összköltségen, a karamella úgyis gyógyítja a fűrészpor ízt :D Karácsony előtt mézeskalács fűszert is kap a cucc. 1000 Ft-ból 3 napig reggeliztetem a családot, úgy, hogy mindenki boldog és elégedett. Hozzá tartozik, hogy annyira durvába toljuk, hogy két goffrisütőnk van, ami szimultánban megy. Titkos trükk: a gofrisütés definitív férfi munka. A női munka bekeverni a mischungot, megsütni viszont férfi feladat :D. Variációk száma végtelen a feltétekre vonatkozóan.
Bár már majdnem tavasz lett, most egy kicsit újra aktuális a kérdés: meddig várjon olvasónk arra, hogy megnézzék a fél éves autóját, amiben nagyon zörög valami? A hideg időben ugyanis azért nem vállalták, mert akkor törnek a műanyagok. De mi van ott, ahol mindig hideg van, ott sose néznek utána az…..
A járvány egyik fogyasztóvédelmi slágere következik: a elmaradt eseményekre váltott jegyek árának sorsa. Amióta elhalasztották, vagy egyszerűen törölték a koncerteket, bulikat, színházi előadásokat, vagyis minden rendezvényt, azóta sorra jönnek a levelek ebben a témában is. A megoldások továbbra is…..
GiaMarie 2020.03.25 12:15:16
@juhaszvik1: Szerintem pl az, hogy ha Te vagy a koronavírusos zéró páciens, aki felszállt az óceánjáróra tünetmentesen, megfertőzött mindenkit, és súlyos költségeket okozott az üzemeltetőnek. Ezt az üzemeltető nem verheti le a zéró páciensen, aki abban a hiszemben szállt fel a hajóra, hogy csak náthás.
Ahhoz, hogy később elkerüljünk egy csomó kellemetlenséget, egy csomag átvételénél érdemes megnézni a kiszállított terméket, hogy egyben és épségben megérkezett, vagy sem. Ám vannak helyzetek, amikor ez macerás, időigényes és nincs is rá lehetőségünk. Ilyen helyzetbe került Richárd is, aki egy…..
GiaMarie 2020.02.21 13:05:17
@Csokis: Van erre nagyon egyszerű és korrekt megoldás. 2020-t írunk, mindenki zsebében ott az okostelefon. Videon kell dokumentálni a kibontást- első használatot, és ennyike. És akkor nincs kérdés, meg vita. Azért tényleg, azt képzelni, hogy rendeltél egy porcelán étkészletet, átveszed, aláírod hogy sértetlen, aztán a küszöbön elbotlasz és orrabuksz a dobozzal, a kereskedő meg majd teljes áron visszaveszi, és még elnézést is kér, elég botor elképzelés. Lehetne mondani, hogy kereskedőként dokumentáld, hogy sértetlenül adtad fel, de pl a poszt példájánál, a nyers merevlemezt nem formázhatja meg a kereskedő, ahogyan egy nejlonharisnyát sem vehet fel, hogy ellenőrizze, nem-e szálhibás. Ezen felül, nyilván a vásárló sem szívesen vállalná, hogy beépül a fogyasztói árba, hogy minden egyes tételen 20 percet egerészik egy fizetett alkalmazott, meg nem ér oda másnap. Én már mindent kamerázok, mikor megjön, ami 5.000 Ft-nál drágább, eddig bevált. Nem lenne rossz törvénybe iktatni, mert amíg nem, addig marad az egymás marása ilyen ügyekben, és azért lássuk be, a kereskedő részéről is érthető, hogy nem szeretné bemondásra visszavenni azt, ami akár a vásárló kezéből is kicsúszhatott, mikor bontotta róla a pukifóliát.
GiaMarie 2020.02.21 14:35:17
@Terézágyú: Erről így nem tudok nyilatkozni, mivel nekem volt videom, és rögtön úgy reklamáltam, hogy csatoltam is (karcos volt a fiók előlap egy kis éjjeliszekrénynél). Laptop, telefon vásárlásnál ALAP számomra, akkor is, ha 30 perces a video. Miért ne tenném? Miért csesznék ki magammal? 3.000 Ft egy Alfawise 32 gigás microSD, marék szám áll itthon. Most egy lapraszerelt bútornál, ha van benne egy jó mély karc, hogy a jó égbe bizonyítod máshogy, hogy nem te húztad végig a parkettán, mikor csomagoltad ki? Nyilván a futár nem fogja megvárni, míg tételesen megforgatod mindet. Ugyanakkor szerintem nagyobb százalékban keletkeznek az ilyen karcok "kibontjuk apjukkal, oszt' téblábolás közben puffanva elhasal az egyik elem" esetben, mint úgy, hogy már a gyárban karcosan tették a dobozba...ettől függetlenül, ez még Magyarország, ha fogadnom kéne, azt mondanám, az ilyen reklamációk minimum fele bepróbálkozás. Az is milyen rohadt érdekes már, ami itt futott nagyot, hogy össze-vissza vert mosógépet(?) kapott két ügyfél is EMAGtól vagy Edigitaltól, már nem emlékszem. Azért rettenet érdekes, hogy éppen két olyan ügyfelet érintett ez a probléma, akik hetekkel az átvétel után bontották csak ki a terméket. Meg felháborító, hogy röhögve elhajtották őket, amikor cserét akartak. Nem azt mondom, lehetnek ilyen millióból egy véletlenek, de azért erősen gyanús, na, hogy egyetlen olyan érintett sem volt, aki azonnal megnézte volna. PONT az a két csóringer ártatlan áldozat, aki 6 hétig pihentette, mielőtt egyáltalán ránézett volna...
GiaMarie 2020.02.21 14:54:34
@Zabalint: Jogilag ez úgy van, hogy ha külsérelmi nyom nincsen a csomagoláson (tehát nem történt vele extrém baleset) akkor a kereskedő felelőssége, hogy úgy csomagolja, hogy akár le is eshessen, túl kell élnie (posta törvény szabályozza pontosan, azt hiszem, az a lényeg, hogy 50 centiről ráeshet 20 kiló, azt ki kell bírnia. Ha ennél nagyobb atrocitás éri, az meg látszik) Tehát példánál maradva, ha a becsomagolt vinyó kiesik a kezemből, azt bírnia kell. Ha a porcelán étkészlet esik ki dobozostul a kezemből, az meg már szemmel láthatóan olyan állapotba kerül, hogy kár próbálkozni, mert lepöccintem azzal, hogy ha így hozta a futár, minek vetted át, marharépa (btw jelen szabályozás is kimondja, ha átvetted a viharvert dobozt, úgy kell neked, Te sarad). Szóval, igen, azt gondolom, az ilyen esetek 95%-ra megoldás, a többi meg az "ilyen az élet" kategória. De mennyivel szebb lenne a világ, ha az ilyen esetek 95%-a lenne egyértelmű, mert van video, és nem kéne rajta hadakozni, hát nem? :)
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
GiaMarie 2020.02.09 14:30:02
@a nagy hohohorgász: Ha neked attól könnyebb a lelkednek, hogy abba ringatod magad, hogy az alsó polcról sikítozok, akkor lelked rajta, örülök, hogy szebbé tehettem a napod. Alfa! :D Józsikám, minden sorodból árad a frusztrált proletár düh.
GiaMarie 2020.02.09 14:33:48
@Hugó_a_viziló: Hihihi. Nem, nem erre hegyezem ki, ez az első szűrő ebben a korban már, és utána jön a többi. 25 évesen nem ez volt az elsődleges szempont, mert 25 évesen ez még bőven formálható. Viszont aki 35-45 között még netto 150-ért huzigálja a molnárkocsit két műszakban, annak még a környékéről is jobb menekülni. Egy szóval nem írtam sehol, hogy leteszed a fél millás vagyonigazolást, és más nyitom is szélesre az ajtót. Tudom-tudom, ki a fasznak képzelem magamat, hogy ennyire fenn hordjam az orrom, a táskakutyám fogja lezabálni az arcomat, ha feldobom a talpam, és a varjú sem károg majd utánam, de úgy kell nekem, amiért AKKOR SEM álltam össze Átlag Józsival és mostam a büdös zokniját egy életen át, mosolyogva.
GiaMarie 2020.02.09 14:52:40
@a nagy hohohorgász: Most, hogy tisztáztuk, én miért vagyok egy lúzer, meséld már el nekem, hogyan aránylik az alfasághoz a frusztrált proli stílusod? Meg az, hogy itt osztasz engem egész nap, holott hétvége van, meg gyönyörű idő, miért nem a csodás barátnőddel/családoddal használod ki tartalmasan, ahelyett, hogy itt fröcsögnél? Jóska-Jóska, nem áll ez össze sehogy sem...
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
GiaMarie 2020.01.17 13:12:07
@KaTe: Szerintem ebben az esetben nincs is kártérítési igény. Ha letörik alattad a lépcső, vagy rádborul egy szekrény, aminek kitört a lába, az ok. De az, hogy kétballábas vagy, és elseggelsz a lépcsőn, az IJ kategória magyar jogrendben. Ez tényleg az, hogy a muskátli a lépcsőn nem "rejtett hiba" mint mondjuk egy korhadt lépcsőfok. Látta, felmérte, bevállalta, elseggelt, lehet tovabicegni. Ez nekem ugyanolyan, mint tetőtéri szobában a két méter feletti kuncsaft lefejeli a lámpát, az sem a szálláshely hibája.
GiaMarie 2020.01.17 14:10:56
@KaTe: Egyéb szálláshely szolgáltatás tevkör esetén a világon semmilyen előírás nincsen, pláne nem ilyen részletességgel, hogy korlát a lépcsőn.
A fenti képen egy megjavított cipő szerepel. Pedig Tamara nem javítást kért, amikor szétesni készült a háromhetes cipője, hanem a pénzét. De a kereskedő szerint ha valamit javítani lehet, akkor ott nincs is más választásunk, irány a cipész. Na de mi van, ha nem fogadjuk el a "javítást"? Kedves…..
GiaMarie 2020.01.10 08:45:54
@a fekete krindusz: Nyugodtan elgondolkodhatsz rajta. A magyar vásárló miatt többnyire. Itt van az, amikor a becsületes szívja meg az átlag magyar mentalitására kalibrált rendszert. Sajnos a jogszabályi környezet olyan szinten tisztességtelen a vállalkozással szemben, hogy ha be akarná tartani betűre, kilopnák a szemét élelmes honfitársaink. Ezért mindenféle kiskapukat keres mindenki, aztán ebbe helyenként beleesik 1-1 ártatlan áldozat is. Simán értem, miért csinálja ezt az Office. Pont márkás holmit árulnak, amire a sok-sok kis szarka csillogó szemekkel vágyakozik - lásd még, amikor minden harmadik nyavalyás kis takonypóc lábán olyan cipőt látsz, amiért egy árufeltöltő egy hétig dolgozik, meg a derékig sem érő, idei kollekciós 40.000-es Amnesia kabátok. Szerinted hogyan csinálják? Van 150 kilós ismerősöm, ő azon szokott röhögni, hogy egyszer vett cipőt a Deichmannál, azóta örökös ingyenes cserekuponnal cseréli újra mindig. Bizony... a gyártó nem írhatja rá, hogy 120 kilóig terhelhető, és ha afölött vagy, akkor nem rendeltetésszerű használat, ha megadja magát a légcella a Nike Air alatt. Na most nyilvánvaló, hogy a cipők talpát nem 150 kilóra tervezik. Megvett egyet, hordja fél évig (sem, mert a legtöbb ennyit sem bír) majd beballag a Deichmannba, leteszi a pultra. Nem balhézik, nem cirkuszol, csendben létezik a maga 2 méter pár centijével és 150 kilójával :D. Nem veri az asztalt visszatérítésért, elfogadja a cserekupont. Besétál a sorok közé, választ egy patika új másikat, és fél év múlva az egész kezdődik előről...szerencsétlen Deichmann ilyen téren a korrekt cégek közül való, jogilag még azt sem teheti meg, hogy a tizedik "jogos" csere után megkéri, ne vásároljon többet ott. Ennyit a magyar jogszabályokról.
Fanni levele után körülnéztünk, és sajnos nincs jó hírünk. A Mobilexpo.hu webáruházról annyi a friss negatív vélemény, mint égen a csillag (fb találatok, árukereső, gyakori kérdések), és a károsultak már egy facebook csoportot is létrehoztak. A Royal Futárszolgálat is írt egy facebook posztot…..
GiaMarie 2019.12.18 08:20:37
@user friendly: Simán meg lehet kapni, egy egyszerű trükkel: ennek most amúgy is jó piaca van. Pár éve az online értékesítés jóval egyszerűbb volt, kevesebb szaktudással is ment. Most sokan mennek csődbe, akiknek a "legnagyobb vagyonuk" egy 100.000 követős facebook oldal (ilyet manapság nehéz összehozni) és egy viszonylag jó domain. Stoploss jeligére ezeket 1-2 millióért meg lehet vásárolni a pórul jártaktól, valóságban megcsinálni 1-2 év, és legalább ennek az összegnek a háromszorosa. Ha eleve egy ilyet akarsz meggurítani, simán biznisz befektetni azt az 1-2 millát előre. Az árukereső és társai nem ellenőrizgetik, hogy változott-e a domain tulajdonosa, jogfolytonossággal megy tovább. És voilá! Ennyi az egész.
Levélírónkat  októberi Gearbestes, kínai webáruházas posztunk ihlette írásra. Slágvortokban előadott sztorija szerinte ékes bizonyítéka annak, hogy a Paypal sem véd meg olykor. Szerintünk emellett újabb tanulságos történet arról is, hogy az olcsóság árát gyakran a sok órás ügyintézésben, a hetekig…..
GiaMarie 2019.12.05 13:32:51
@Eugene Horse: Nyilván pont ezért ismeri a jogszabályi hátteret jobban nálad ;) Elállás keretében csak hibátlan terméket lehet visszaküldeni (illetve nem, de a kereskedő jogosult értékcsökkenést megállapítani, ha hibás terméket küld vissza) A hibás termék esetére is megvan a jogszabály: elsődlegesen kijavítást vagy kicserélést kérhet, ha egyik sem lehetséges, akkor pénz visszatérítést. Alap esetben a vevő nem térhet át önkényesen a neki jobban tetszőre. És akkor mixeljük a kettőt, mert arra is van megoldás, ha még az elállási időn belül meghibásodik, és nem szeretnénk javított terméket: ilyenkor neki lehet állni alkudozni az értékcsökkentés mértékén, vagy nem elfogadni, ragaszkodni hozzá, hogy már rossz volt ÉS el szeretnénk állni, ebben az esetben viszont nem lesz azonnali visszatérítés. Minden más okoskodás-ügyeskedés egy laptop esetében már karcolgatja a szabálysértési értékhatár tetejét, ahonnantól bűncselekmény, és legyünk őszinték: még egy 3.000 Ft-os terméknél a kereskedő rálegyint esetleg, mert több az alkalmazott bérköltsége, amíg a panaszossal vitatkozik, addig mondjuk egy MacBook esetében erre nem érdemes számolni. Önmagában felvetődik a kérdés - és a korrektség érdekében ki kell vizsgálni - hogy kinek a hibájából krepált be az eszkóz, mert nyilván ha már átvételkor sem bootolt be, akkor az ember nem üldögél két hetet felette, hogy visszaküldje vagy sem, hanem "érvényesíti a 3 napos szabályt"
GiaMarie 2019.12.05 13:50:30
@Eugene Horse: Jó, hát részemről úgy csinálja, ahogy akarja. Én szóltam, ha feljelentés-pereskedés lesz a vége.
GiaMarie 2019.12.05 14:33:20
@Eugene Horse: Mert nincs paragrafus. A 2014/45, mint irányadó jogszabály, úgy szar, ahogy van, rengeteg gumiszabállyal. Csakhogy, ilyenkor jön be az a jogi elv, hogy az adott jogszabályban nem szabályozott kérdésekben a Ptk az irányadó. Most hirtelenjében elkezdek találomra vagdalkozni a Ptk-ból, előszedem a jóhiszeműség elvét, vagy akár a hibás teljesítésre vonatkozó rész kapcsán, hogy haladéktalanul köteles jelezni a hibát. Nyilván ez nagyon bonyolult és összetett, mivel a 2014/45 gumiszabállyal rendelekzik az értékcsökkenésről, miszerint akkor terhelhető a vevőre az ebből fakadó kár, ha a kipróbálást meghaladó használatból fakadóan keletkezett. És akkor itt jönnek be a jogértelmezési finomságok: kipróbálás közben kicsúszik a kezemből, akkor az egy teljesen életszerű dolog, és a kereskedő fizeti, akkor is, ha porcelán étkészletről van szó? Elvárható-e a vásárlótól, hogy a rendelt laptopot 3 napon belül kapcsolja be - és ilyenkor ugye nincs kérdés, ha nem működik, jár a kérdés nélküli csere, attól meg azonnal el lehet állni, mihelyst megkapjuk, ha megrendült a bizalmunk a termékben - vagy nem, és hivatkozhat arra a 14-dik napon, hogy ő akkor bontotta ki, mert csak? Nos, kereskedő vagyok, nem jogász, így erről nem tudok nyilatkozni, hogyan jár el a bíróság egy ilyen esetben. Nyilván 5-10.000 Ft-os termékeknél egy ilyen ügy nem jut el bírósági szakaszba - viszont ha egy MacBookról beszélünk, akkor már felmerül. Pereskedés kapcsán simán pereskedést írtam, nem azt, hogy meg is nyeri bármelyik oldal, de ha a vásárló biztos benne, hogy neki van igaza, akkor talán érdemesebb jóhiszeműen eljárni, és benyelni, hogy a bevizsgálás idejére ül a kereskedő a pénzen, mint bekockáztatni a pereskedést.
Zoltán belefutott abba a nyomorult módszerbe, amikor a kereskedő leakciózza a terméket, ami nincs is, vagy csak kevés van belőle, vagy csak úgy csinál, mintha nem lenne. A végeredmény minden esetben ugyanaz: az akciós napon hiába keressük a cuccot kedvezményes áron, ám az akció után az eredeti…..
Andrea egy nagyon fontos kérdést feszeget és még a Homárt és a szakértőket is dicséri, gyakorlatilag ilyen egy tökéletes e-mail!  Na de a lényeg: mi a helyzet a szállítási költségekkel? Sok jó dolgot irtok, gratulálunk érte! Jók a szakértők is, ezért szeretnék kérdezni tőletek én is. Szerintem…..
GiaMarie 2019.11.20 13:41:36
@Realm Grinder: Ha nálunk is így lenne, nem is visítoznék, erre lehet azt mondani, hogy kalkuláld kereskedőként. Azt viszont lehetetlen kalkulálni, hogy 10.000 Ft alatti termékeknél ha reklamáció van, akkor MINIMUM az eredeti tranzakció összegét bukom, függetlenül a reklamáció jogosságától, és ennél csak több lehet...
GiaMarie 2019.11.20 13:46:33
@Zabalint: Magyar jog: én, mint kereskedő, azzal, hogy kiállítottam a számlát, jogi személyként felelősségre vonható vagyok. Te, mint vásárló, azzal, hogy rendeltél Kovács Bélaként a munkahelyedre, vagy becsszóra beírod egy űrlapra, hogy Szabó Istvánnak hívnak, én hogy hajtom be rajtad egy utánvétes rendelésnél? Vagy a fogyvéd, vagy bárki? Itt az a baj, hogy még ha nyilatkoztatlak, az is érvénytelen, mert nem tudom letanúztatni, hogy Te te vagy. A világon semmi nem kötelez, és nem tudom ellenőrizni, valós adatokat adtál-e meg. Ja, azt már meg sem említem, hogyha egy vagyonnal nem rendelkező, munkanélküli nőről beszélünk, aki a párja által szponzorálva rendelt. Rajta hogy hajtom be? És nem milliókat, hanem 8000 Ft + ÁFA-t. Lehet itt ideológiát gyártani, a nagy hülyebarát, nonszensz fogyasztóvédelmi szabályozás oda vezetett, hogy senki nem tartja be. Ideje lenne a valós viszonyokhoz igazítani...
GiaMarie 2019.11.20 13:55:09
@Zabalint: Nem kell perelnie, neki ott a Fogyasztóvédelem, mint a "kereskedő felettes szerve" , leverik rajta hatóságilag. Nekem kell pereskednem kereskedőként Lakatos Dzsesszika Hős utcai lakossal fordított esetben, és meg is érkeztünk oda, miért intek be. De ez amúgy részlet kérdés, lehet ezt úgy is, hogy a Fogyvédhez (KÖJÁL régen) bemegy, bevizsgálja, és a számlát annak állítja ki, aki jogszabályilag a kötelezett kifizetni. Ha a kereskedő, akkor neki, ha Lakatos Dzsesszika, akkor meg neki, aztán úgy hajtja be, ahogy akarja. Ez már csak azért is jó lenne, mert 3 hónap alatt jönne rá a Fogyvéd, mekkora idióta, életszerűtlen szabályzás van jelenleg, és módosítanák. Mert most bizony más ****val verik a csalánt...
Oké, hogy a homár is ember, de mégsem illet volna többször felröhögni a lenti sztorin, hiszen valójában egy komoly Vízművek általi szívatásról van szó. A lakásvásárlás után kapott 200 ezres számla önmagában súlyos, a többi szerencsétlenkedésről nem is beszélve, de nagyon szerettük olvasónk stílusát,…..
GiaMarie 2019.11.11 13:19:55
@Terézágyú: Hangyányit más kategória elgépelni egy számot, mint arra bíztatni valakit, hogy fizessen be előre 30 évnyi (!) villanyszámlát, mert a szenCSéges renCerben nincs más megoldás a probléma orvoslására...
Gondoltátok volna, hogy ez a házi vízmű olyan népszerű, hogy csütörtök reggel 9 óráig már 7-et el lehetett adni belőle? Sőt, frissítés után egy olyan felirat jelent meg, hogy velem együtt már 8-an nézegetjük párás szemmel ezeket a gömbölyű formákat, szóval ez iszonyú nagy biznisz lehet. Hiába na,…..
GiaMarie 2019.11.07 12:11:37
@juhaszvik1: Ez prémium szolgáltatás! Az alap optimalizációs csomag cca 1 milla évente (fél évnél rövidebb időre nem lehet szerződni) Ez NEM a webshop bérlésének díja, hanem azon felül. Nem sokan fizetik ki...most így ide nem szívesen citálnám be a többit, amivel reklámozzák ezt a kiváló szolgáltatást, mert ne mártogassunk trágyába senkit ok nélkül, de "random" Shoprenteres webshopokon nincs rajta ez a csomag
GiaMarie 2019.11.07 12:40:37
@juhaszvik1: Hahaha, már nem. Valamihez azért értenek, de legalábbis figyelnek, szerintem lelőtték magát az addont, mikor elkezdett a homar.hu lenni a top forrás :D Most már a szerszamkellen sincs...
GiaMarie 2019.11.07 15:22:55
@CsakLajosAz: Azért valahonnan csak van netto 1 milliárd árbevétele... meg fizikai üzletei is, szóval, azért ez ebben a formában nem helytálló.
Nem az első és valószínűleg nem is az utolsó építőipari rémtörténet a Homáron, ami igazán szomorúvá teszi, az az, hogy levélírónk - akárcsak a múltkori fürdőszobás esetben - igyekezett körültekintően eljárni: volt szerződése, utánanézett a dolgoknak, részt vett a folyamatban - mégis megjárta. Vajon…..
GiaMarie 2019.11.07 09:01:52
@a lekvár neve puffin: Hát, alapvetően itt a baj, minden hasonló szolgáltatásban. Hiába TUDOD, hogy baj van, nem tudsz mit tenni. A kivitelezőt fél évre előre lefoglaltad, szétverték a lakást, és érzed, szar van a palacsintában. Na és? Mit tudsz tenni? Ha 0-ról induló lenne, akkor is több hónapos előjegyzése van annak, aki ESETLEG jobb, neked meg laknod kéne. Arról nem is beszélve, hogy aki ESETLEG jobb, az már bőven megteheti, hogy passzolja a más kókányolásának kijavítását, befejezését. Autónál ugyanez. Velem személyesen eljátszották: vittem az alkatrészt (nyilván 40% kedvezménnyel vettem) Napközben felhívtak, autó szétbombázva, alkatrész nem jó. Ok, mi kell, elmegyek most azonnal, viszem. Hát azt én hogy képzelem, ők nem fognak várni, autó szétbombázva a csáposon, abból választhatok, hogy összerakják az alkatrész nélkül, fizetem a munkadíjat, aztán viszem, ahova akarom, vagy ők most listaáron leveszik a polcról a jó alkatrészt, és beépítik. Mit tudsz ilyenkor tenni? Semmit, nyelsz egyet, és fizetsz. Meg vagyok róla győződve, hogy semmi probléma nem volt az általam vitt alkatrésszel, és ugyanazt építették be, csak teli áron, de nyilván a motorblokkot szétszedni nem tudom és nem is fogom igazam bizonyítására. Így megy ez manapság...
Az örömteli demográfiai hírekkel nem szokott valahogy foglakozni a média, csak a ketyegő nyugdíjbombával, sőt nemzethalál víziójával és hasonlókkal riogatnak rendszeresen. A jövőt illető demográfiai kihívásokkal persze érdemes foglalkoznunk, de vessünk egy pillantást erre a meglepően kedvezően…..
GiaMarie 2019.11.04 11:28:35
Nem fog összeomlani. Hivatalosan biztos nem. De azért akadnak ilyen napi kínzó kérdések: én például elég sok termelő multinál dolgoztam az elmúlt 10 évben. Egyetlen kivétel a gyógyszeripar volt, a többinél 60+ munkatársat lényegében nem lehet látni. Nagy társadalmi kérdés ez, mert tény, hogy egész napos talpalásra, fizikai munkára az ember kevésbé alkalmas 65 évesen, de mégis hova tűnnek? Gödörbe lövik őket? Rendőr-tűzoltó kapcsán megy a mese-mese-mátka, hogy átképzik, megy adminisztratívba. Hát, nem vagyok tisztába az állami szférával, de a multinál átlag 1000 fizikai melósra NEM jut 100 szellemi, ráadásul a szellemi munkakörök képzettséget, nyelvtudást igényelnek, valószínűleg nem azért keccsölt valaki 50+ koráig a soron, mert ezek birtokában van. Ha ellépünk a termelő multiktól, akkor sem sűrűn látni 60+ dolgozókat a napi életben az állami cégeken kívül. Például a Tescoban is diák kasszáz, hogy mást ne is említsek. Nekem van olyan ismerősöm, aki most havi 100.000 forint felett áldoz arra, hogy az 50+ anyjának a járulékait fizeti, mert csak 1,5 év jogviszony kéne még a nők 40 nyugdíjhoz, az öregségiig meg a jelenlegi számítás szerint 8 év, így ez megtérülő befektetés. Annak persze, aki megengedheti magának, de mi lesz a többiekkel? Félreértés ne essék, nem vagyok egy vérző szívű turbobal, aki visszasírja az 50 évesek nyugdíjazását, én sem szeretném fizetni, azonban az több, mint meglepő, hogy egyetlen olyan 60 feletti ismerősöm sincsen, aki munkaviszonyban állna nem állami cégnél. És ismerős alatt nem a közelieket értem, hanem akárhogy túrom az emlékezetem, nem tudok olyat felidézni, hogy 60+ női alkalmazottal találkoztam volna bárhol jártamban-keltemben.
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
GiaMarie 2019.10.21 13:04:10
@Cpt. Flint: Azért egy ilyen vetülete is van a dolognak. Alap probléma, hogy nem hogy megcsinálni nem tudják, de fogalmuk sincsen, hogyan kéne, hogy közbeléphessenek, ha valami nagyon félre megy. Azért nagyapám generációja még nem nagyon esett kétségbe, ha ki kellett cserélni a csillárt, a csapot, vagy éppen elrohadt a küszöb, és meg kellett csinálni. Csak ilyesmikre gondolok. Én már 30-on túl találkoztam azzal a jelenséggel, hogy 30-as férfi ember nem tud kipucolni egy szifont a konyhában, szerelőt akar hívni súlyos tízezrekért, majd mikor kikapom a kezéből, és megcsinálom 10 perc alatt, vérig sértődik, és a férfiúi méltóságát emlegeti szipogva. 30+ nők, akiknél megáll a tudomány, ha egy spot izzót ki kell cserélni. Ezt kéne visszacsinálni valahogy, mert ezektől az emberektől nem elvárható, hogy felismerjék, ha gáz van. Itt egy olyan generáció, aki nagyjából gyermek szinten ragadt, és lassan képbe lép az, akinek már a szülei sem tudtak kicserélni egy izzót sem. Szerintem ezért lehet ezt megcsinálni.
GiaMarie 2019.10.21 13:54:50
@Cpt. Flint: Félreérted. Nem az a lényeg, hogy csinálja meg. Az a lényeg, hogy olyan alapképességbeli hiányosságai vannak, hogy azt sem ismeri fel kivitelezés közben, ha egy kiló krumplit dugnak az orra alá, meg a számlát, hogy ez a fürdőszoba burkolás, fizesd ki. Átveszi műszakilag a kókány melót. Nem ismeri fel, hogy ha a szaki teljesen fogalmatlan. Például egy orvos esetében még alap szinten megvan az emberekben a képesség, hogy felismerjék, ha nem jól mennek a dolgok. Ettől függetlenül nem tud kivitelezni egy agyműtétet, aki képes felismerni, hogy nem megfelelő ellátást kap. Az emberekből olyan szinten hiányoznak a műszaki alapismeretek, hogy bármit meg lehet tenni velük. Nem ismerik fel az irreális árat, nem ismerik fel a kókány kivitelezést. Nem ismerik fel, amikor egy napi fizetésükre rántják meg őket egy fél órás melóért. Nincsenek tisztába vele, hogy úgy mégis, hozzávetőlegesen egy adott melót mennyi idő alatt kéne elvégezni. Például egyes hibapont: hát mégis hogy a búspicsába lehet valaki annyira szerencsétlen és fogalmatlan, hogy reális legyen számára a 12 napos vállalási határidő erre a MAXIMUM kettő napos munkára? (persze ezt értsd 16 munkaóraként, nem úgy, hogy 12 napon át benéz a szaki két órára naponta) És ez nem egy használaton kívüli szoba, meg nem egy olyan alku, hogy figyi, elvállalom olcsóbban, hazafele útba esel, minden nap két órát tudok rajta mókolni, aztán mindketten jól jártunk. Itt indul a baj!!! Egyre több az ilyen fogalmatlan, ezáltal ez lesz az átlag, mert mindig van egy fogalmatlan, akivel ezt meg lehet tenni. Egy normális világban, ahol az emberek képbe vannak, mennyi netto munkaóra ez, úgy vágnák ki, mint macskát szarni, aki egyáltalán bepróbálkozik azzal, hogy erre 12 napot mondjon.
GiaMarie 2019.10.21 14:05:38
@Shirkan: Ja, és itt a baj! Ha ezzel bepróbálkozol, körberöhögnek, és mennek a madárhoz, mert van belőle bőven. Így jutottunk el oda, hogy a fodrásznál, mikor mondja a végösszeget, valószínűleg orrba vernének, ha kéred a számlát. De nekem kellett már veszekednem szakival is, aki az irreális árú szolgáltatása után tartotta a markát. Kértem a számlát. Számlatömb nincs nála. Jó, akkor majd fizetek, ha hozza a számlát. Erre leült, hogy ő addig innen nem megy el, amíg nem egyenlítem ki a díját. Mondom, oké, akkor rendőrt hívok. Ezen a ponton szerintem csak azért nem lett tettlegesség, mert a szomszédok összeszaladtak az emelt hangú beszélgetésre. És az egésznek az volt az alapja, hogy nem tűnt szakszerűnek, amit csinált, az elvégzett munkához képest pofátlan volt a kért összeg, én meg simán azt szerettem volna, ha már beleszaladtam a csőbe, hogy legalább garis legyen. Egy családi házban szomszédok nélkül szerintem simán megráncigált volna.
    A te lakásod valóban eladó, te tényleg költöznél. Ezt fontos kihangsúlyozni, mert akkor ez a blogbejegyzés neked szól. Nem tartozol azok közé, akik meghallván az idők és a média szavát, kiteszik a legnagyobb értéküket a piacra, (nem írom, hogy el akarják adni, mert nem akarják) hogy annak az…..
GiaMarie 2019.10.08 20:03:30
@I Love Buda: Csak az egyik volt kizárólagos. Itt vidéken nagyon is jellemző, hogy az ingatlanos csak azokkal az ingatlanokkal szeretne foglalkozni, amik tökéletesek ÉS áron alul mennek. Tagadhatatlan az, amit fentebb írt valaki: hiába az eladó bízza meg, az eladó ELLEN dolgozik általában, mivel neki jobban megéri ma eladni, és felmarkolni egy millát, mint fél év múlva eladni, megmutatni még tízszer, dolgozni vele, és kap érte 1,2 millát. Ahol tényleg szükség lenne a munkájukra, és ahol tényleg arányos tudna lenni a horror szolgáltatási díjuk, ott tesznek rá az eladóra. Szintén saját tapasztalat: nagymamám házát kellett eladnom, 300 km-re van az otthonomtól, viszont nem egy zerge***ta zsákfalu, 20-20 km-re mindkét irányban van nagyobb város ingatlanirodával. Szintén 10 milla alatti liga. Kétszer mentem le potyára, hogy most jön az ingatlanos, lefotózza, szerződünk, hű, de csudi jó lesz, felültetett mindkétszer!!! 300 km-ről mentem, és még megkértek, mikor bementem patáliázni az irodába, miután felültetett a munkatársuk, hogy ne emeljem fel a hangom, mert az nem alkalmazott, hanem munkatárs, hiába üvöltözök. Végül úgy adtam el, hogy a megfelelő fúrumokon (postás, boltos, helyi pletykafészek) elhintettem, hogy kap 100.000 Ft-ot az, akire hivatkozik a vevő -ez az ingatlanos jutalékának ötöde volt - és simán eladtam két hónap alatt. Még a kisvárosban, ahol lakom is jellemző az, hogy az ingatlanos ki sem fárad a címre a vevőjelölttel, csak aláíratja vele a cím kikérőt, mert nehogymár vasárnap rohangásszon! Aztán tartja a markát a milláért. Hát, tőlem tuti egy forintot nem lát, arra mérget vehet mind. Nagyon kevés a kivétel, nem ér meg több milliót kifizetni rá, hogy hátha.
GiaMarie 2019.10.08 20:44:45
@I Love Buda: Elég sok ingatlan ügyletben volt részem, kettő olyan ingatlanossal találkoztam, aki korrekt volt és/vagy megdolgozott a vacsoráért. Nem mondom, hogy nem létezik, de ha 10-ből 8 egy lehúzós parazita, és milliós összegekről beszélünk, akkor nem játszik részemről, hogy adjunk neki egy esélyt...ez nem az az összeg, mint az 5000 Ft-os csodakence MLM-ből, hogy legfeljebb tanulópénz volt. Itt kell megjegyeznem kisvárosi illetőségűként, hogy döbbenetes átfedés van az MLM ügynökök és ingatlan ügynökök között, a két szakma teljességgel átjárható.
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
GiaMarie 2019.10.07 09:31:29
@Tomi1.8VTI: Nekem volt már olyan kapcsolatom, aminek a koporsójában az első szög egy lámpa volt. Egy hülye lámpa, ami megtetszett, hát megvettem, és hazavittem, milyen szép lesz a konyhában. Bennem is működik a sztereotipia, hogy azért ez valahol férfi munka, főleg, mert igen apró a termetem, és létráról sem érem el a plafont rendesen, hát szóltam az aktuális páromnak, legyen kedves és szerelje fel szerzeményemet. Fejvakarás, nyekegés, neki fogalma nincsen. Jól van, drágám, instruállak, azért kicserélni egy meglevő lámpatestet egy másikra nem atomfizika, hidd el nekem. Hát, ő nem, inkább hívjunk szerelőt. Mind tudjuk, ilyen esetben a "jónapotkívánok" egy napi átlag fizetés tarifával működik a szakiknál. Berágtam, és lábujjhegyen a létra tetején állva kicseréltem. A kapcsolatunk többé sosem volt már ugyanaz... Sajnos az van manapság, hogy a férfiaknak "alantas" a női munka, ugyanakkor a szökőévente egyszer előforduló, legegyszerűbb "férfi munkákat" sem tudják már elvégezni. És ami a szomorú: nem is akarják. Én sem úgy születtem, hogy tudtam csapot cserélni...
GiaMarie 2019.10.07 10:19:59
@Pfdd: Hát, ez erősen egy másik nézőpont - ez a nincs kedved megcsinálni nézőpont. Ezt a nők szintén nem kedvelik, de amiről én írtam, az egy másik történet. Nézőponttal van baj. Kamasz fiam van, egyedül nevelem. Nagyobb már, mint én, mégis, irányba kellett állítanom, mikor kiégett az izzó a szobájában, és már zengett is a ház, hogy anyaaaaaa! Egyáltalán nem "divat" jó értelemben férfiasnak lenni manapság. Nőiesnek sem, ezt hozzá kell tenni (oszt' nokedlit szaggatni tudsz-e)
via GIPHY Klasszikus helyzet, amiben nem lehet elégszer elmondani a fogyasztói jogokat. Adott a kereskedő,a jótállási időn belül bekrepált termék és az igényünk egy ugyanolyan, jól működő termékre. De mi van akkor, ha náluk már nincs, vagy van, de azóta felment az ára? Drágábban kell megvennünk?…..
via GIPHY Tegye fel a kezét, aki sosem járt még úgy, mint az igen tisztelt olvasó! Az asztalos késik, hónapok óta nem fejezi be a munkát, a megrendelő meg csak fizet és türelmesen vár, aztán megint fizet és megint vár. De most már sem fizetni, sem várni nem akar. Az egyetlen szerencséje, hogy a…..
GiaMarie 2019.09.17 11:01:12
@Darth Revan: Már miért zavarta volna? A "pluszáfa" kishazánkban 27%, lássuk be, a többség inkább eltekint a megfizetésétől. Ha talál egy olyan marhát, aki számla nélkül, de szerződéssel megcsinálja neki - lássuk be, 260 egy egyedi konyhabútorért manapság igen csak baráti ár - akkor ne képmutatóskodjunk már, hogy van ember, aki verné az asztalt, hogy pluszáfát akar!
GiaMarie 2019.09.17 11:14:29
@Terézágyú: Ízi-ízi. Az, hogy a nagy szakértő mit ír, az általában egyáltalán nem aránylik a magyar rögvalósághoz. Emberünk számla nélkül csináltatott low budget konyhabútort, amit 70-80%-ban megkapott, ami kár érte, nagyságrendileg 50.000 forint. Itt nem lesz semmi, csak csirkézés maximum, ember nincs ebben az országban, aki 50.000-ért polgári perre menne.
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
GiaMarie 2019.09.16 14:30:15
@CCnick: Ez mondjuk pont nem baromság, alapjaiban változtatta meg a világot, nincsenek válaszok, és egy bizonytalan generáció - az első, akik ebben nőttek fel, és létrehozzák majd a jövő szociális mintáit - kóvályog tanácstalanul és ad szemmel láthatóan nem éppen jó válaszokat a helyzetre. Lehet őket fikázni és kiosztani, mint pl a posztolót, de a valóságban rettegnek! Például: SENKIT nem ismerek még futólag sem az anyám generációjából, aki kisgyerekkel maradt volna egyedül, mert elhagyta a férje. Ők is a 90-es évek közepétől kezdtek el tömegesen válni, már nagyobb gyerekekkel, ami azért némiképp egyszerűbb. Mikor az én férjem döntött úgy, hogy elsétálna ebből, mert ő többet érdemel (!) senki nem volt a környezetemben, aki tényleges tapasztalatok alapján tudott volna tanácsot adni, nem pedig okoskodni. Olyan volt, akit szintén elhagytak kicsi gyerekkel, és a szüleinél húzta meg magát, de olyan, akit elhagytak kisgyerekkel, aztán mégis felnevelte már, elsőkezes infoi lennének, hogy lehet ezt minél kevesebb veszteséggel megúszni, SENKI. SENKI. Ezt ne úgy értsd, hogy anyukám három barátnőjéből egy sem, hanem úgy értsd, hogy mikor az ember szembesül ezzel, keresné a kapaszkodót, meg csak beszélget erről munkahelyen, itt-ott, kvázi félidegenekkel is , úgy sem
GiaMarie 2019.09.16 15:56:43
@GNandor: Elég védett környezeted van :) Az átlagnál - azoknál, mint a poszt szerzője, akik nem akarnak szülni-egyáltalán nem kérdés a tehermentes lakáson való osztozkodás, mert nincs nekik. De megint haza tudok mutogatni, az én válásomkor is benn maradhattam egy tehermentes ingatlanban, és akárhányszor "siránkoztam" mennyire irreális elvárás velem szemben, hogy gyermekét egyedül nevelő anyaként keressek annyit, amiből ezt fenn tudom tartani, eszünk, satöbbi, akkor mindig leoltott valaki az erkölcsi fellegvár toronyszobájából, hogy meg ne sajnáljon már, hogy még a lakást is megkaptam. Emberek ugyanebben a toronyszobában ülve szóltak le, hogy meg autóm is van, az is luxus (15 éves kocsi). Amikor firtattam ezt, hogy mennyire luxus, miközben egyedül kéne logisztikáznom a gyereket, nem Budapesten lakunk, ahol 3 percenként jön egy busz, a téridőt hajlítani meg sajnos én sem tudom, valahogy mindig az lett a vége, hogy én marha nagy jódolgomban siránkozok csak, mennyi embernek rosszabb nálam. És akkor most összehozom a kettőt: kicsi magyar rögvalóság, hogy én ezzel még mindig a felső 30% alján csimpaszkodtam valahol: maradhattam a lakásban, nem egy faluban élek, így volt munkalehetőségem, és bár sok mindenre nem emlékszem a válásom utáni 10 évből, míg a gyerek kicsi volt, mert a végkimerülés határán zombultam végig a teljes munkaidő-egyedülálló szülő tengelyen, de túléltük. Ez a felső 30%. A valóság nagyon nem bejelentett netto fél millás fizukból áll, és el sem tudom képzelni, mit kezd a medián ezzel a helyzettel. Illetve látom, nyilván - nekik marad a hazabatyuzni anyuhoz a kisszobába gyerekestül. Ezért meg kár köveket dobni, hogy a posztoló sem kér belőle. Amikor egy pár az átlagfizut X2-t keresi úgy, hogy értelemszerúen a pasi a többet, nem vállalkozók, nem sztárszakmájuk van, akkor mindkét részről érthetők a fenntartások, mivel végső soron MINDKETTŐNEK reszeltek, ha az elváló 50%-ba esnek.
GiaMarie 2019.09.16 17:30:55
@Buchhalter: Nem az a lényeg, ki milyen arányban hibázott, nem erre szeretném kihozni! A lényege az, hogy tökmindegy, ki hibázott, a nő fogja jobban megszívni 90%-ban. Nem mintha a férfiakét el szeretném bagatelizálni - lásd legutóbbi hozzászólásom - mert ők is rendesen megszívják, ha lukra fut a történet, tartásdíjat fizetni sem egy nagy boldogság, meg nem látni a gyerekedet. Nyilván olyan is van, mikor a nő lép ki, a pasi pedig csak áldozat. Viszont ne feledd, olyat mindenki ismer, amikor a pasi döntött, a nőnél maradt a következmény-probléma, olyat azonban, mikor a nő döntött, és a pasi élete tört derékba, elég keveset (én amúgy ilyet is). Most visszakanyarodsz az első hozzászólásomhoz, ami miatt a nők nagy része nem akar gyereket. Ha a pasi hagyja el magát, lesz egy bunkó tuskó, akinek a legkedvesebb szava a miavacsora egy vakkantásban, a nő tűrjön-nyeljen-kussoljon, mert míg a férfinak elnézi a társadalom, ha elsétál (mer" hogy meghízott az Eszti, különben is) addig egy nőt a nyílt utcán leköpnének/megköveznének, ha kiszállna úgy egy kapcsolatból, ahol van egy gyerek, ahogy azt a férfitól simán elfogadják.
Gergely tudatos fogyasztó és nem hagyja magát, ám a szálláshely és a Bónusz Brigád egymásra mutogatnak. Hogy lesz ebből romantikus hétvége? Történt hogy feleségemmel a házassági évfordulónkra készültünk, amikor is nagyon megörültem egy remek BónuszBrigádos ajánlatnak. Kapcsolatunk hajnalán első…..
GiaMarie 2019.08.29 12:57:38
@Taxina: Nem egészen, mert minden webes felület ÁSZF-jében szerepel az elírásokra vonatkozó klauzula. Nekem az a meglátásom a mély hallgatás alapján, hogy a poszternek visszaadnák a pénzét, ő azonban mindenképp ragaszkodik ahhoz, hogy megkapja a szolgáltatást a hibásan feltüntetett akciós áron. Azért itt játszik, hogy az átlag pontosan tisztában van vele, hogy az őszi szünet egy kiemelt időszak a szálloda iparban, és megörült a bakinak.