Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makukula

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Végszó, meghajlás, tapsvihar... álltunk a fényben és kiélveztük a siker minden másodpercét. Aztán vége lett. Másnap már égetően hiányzott a színpad, a próba. Egy álló hétig mély űr tátongott bennem - akkoriban mindent egy lapra tettünk fel, csakis az előadásra koncentráltunk. Tizennyolc évesen…..
makukula 2022.09.14 09:05:51
@G. Nagy László:

És mégis mi fogja rávinni Vlagyimir Putyint arra, hogy tárgyaljon, ha még szankciókkal sem kell szembe néznie?

Oroszország akkor fog tárgyalni, ha arra kényszerítik. Ehhez kőkemény katonai ellenállás kell, és az, hogy taccsra vágják az orosz gazdaságot. Mindegyik jó úton halad. Aztán majd előbb-utóbb a ruszkik is elgondolkoznak azon, hogy hány orosz szűzlányt érdemes még feláldozniuk. Azt pedig senki nem mondta, hogy ha elfogadnak valami szankciót, akkor Putyin másnap felteszi a kezét. Ez egy szalmabáb.

A biztonságnak meg ára van. Ha Európa előbb felébredt volna, mondjuk 2008-ban, amikor Orbán Viktor (akkor még nem Putyin pincsijeként) figyelmeztetett, hogy mi következik, nem ez lenne a helyzet. Vagy legalább a Krím megszállása után. Minél később ébredünk, annál nagyobb árat fizetünk.
A magyar miniszterelnök az európai szélsőjobb embere. Az európai szélsőjobb embereként nem szolgál se demokratikus, se magyar érdekeket. A tegnapi beszéde egyetlen összefüggő manipuláció a magyar valósággal szemben. A beszéde Magyarország további lecsúszását és erősödő…..
Komment egy mondathoz: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”. (Kövér László) Három gyerekem van, több tucat főből áll a nagyobb családom három-négy gyerekes kiscsaládokkal, mégse venném a…..
makukula 2015.12.14 01:02:52
@Vitalea:

Gyereket vállalni nem az önmegvalósítás része? Akkor hogy van az, hogy emberek a saját elhatározásukból a saját örömükre, a saját boldogságukért vállalnak gyereket?

"Persze vannak akik a gyerekük által akarnak valakik lenni és általuk próbálnak kiteljesedni"

Vannak egy páran, bizony, akik szülők akarnak lenni, anyák és apák. Így képzelik a boldog és szép életet, az önmegvalósítást. Ez pedig gyerek nélkül egyelőre nem megy. Mi ebben az egészségtelen?
makukula 2015.12.14 09:36:25
@Vitalea: "Az azért van, hogy az emberek apukák és anyukák akarnak lenni, mert a fajfenntartás egy erős biológiai ösztön.
Kövér azzal, hogy a gyerekvállalást átnevezi az önmegvalósítás csúcsának, egyenlőségjelet tesz a nők a macskák, a kutyák és a többi állat közé. Nekik ugyanis ez a csúcs, erről szól az életük. Születünk, szülünk, meghalunk. Nem gondolhatjátok komolyan, hogy a XXI. században a nőnek az lenne élete csúcsa, ha hozza a barlanglakó ősember szintjét."

Attól, hogy valami mögött biológiai ösztön van, még lehet az önmegvalósítás része. Valószínűleg bármely emberi cselekvés mögött lehet találni biológiai ösztönöket, akkor semmi sem lehet az önmegvalósítás része?

És az, hogy valami mögött biológiai ösztön van, nem jelenti azt, hogy az semmi más, mint biológiai ösztön. Egy családi karácsonyi vacsora is táplálkozás, és az is táplálkozás, hogy a disznó felzabálja a moslékot a földről, mégis ég és föld a különbség. Az ember értelmet, célt és ezáltal értéket tud adni olyan cselekvéseknek, amelyekre ösztönszinten az állatok is képesek. Ez a lényege az emberi kultúrának, és ettől lesz értékesebb, ha egy nő gyereket szül, mintha egy macska potyogtatna el pár kölyköt.
Lázár Jánosnak nem csak rosszul esett, hogy a Mazsihisz nem fogadta szívesen a kormány gigantikus méretű történelmi hazugságait, de még ezt is találta mondani: a Mazsihisz ultimátuma (a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében) többekben aggodalmat kelt, és "nem befolyásolja…..
makukula 2014.02.26 09:42:31
@miva?: ez mitol fenyegetes? Ez egy velemeny. Valami vagy jo iranyba befolyasolja a zsido magyar egyuttelest vagy rossz iranyba befolyasolja vagy nincs ra hatassal. Lazar szerint ez rossz iranyba befolyasolja. Lehet, hogy teved, de nem fenyeget. Foleg, hogy hozzateszi, hogy ez nem lesz kepes megbontani azt az egyseget, amelyben elunk stb.
makukula 2014.02.26 09:56:31
@egysmás: nem akarok beleszolni, de fentebb ideztem, hogy a mazsihisz is zsido-magyar egyuttelesrol beszel. Sot zsido-magyar egyutteles hazat akarnak sorsok haza helyett. Most akkor a mazsihisz is fenyeget? A mazsihisz is antiszemita?
makukula 2014.02.26 09:58:42
@miva?: hogy jon ide paks meg a cof? Itt azt kene alatamasztani, hogy lazar fenyegetett.
       Tegnap megtaláltam egy listán a nagypapám testvérét, Gyurikát. Világbajnoki bronzérmet szerzett asztaliteniszben. Ismerhettem volna. Játszhattam volna vele gyerekkoromban. Megtaníthatott volna pingpongozni.        Meghalt. Ahogy mások is…..
makukula 2014.01.03 20:33:47
@nandras01: orica kozepfoldi felsorolta, hogy mit adott neked a hazad. Mondhatod persze, hogy ezeket nem a hazadtol kaptad, hanem x- tol es y-tol, csak akkor mit ertesz haza alatt?
makukula 2014.01.03 22:12:45
@nandras01: total felre erted az anya- haza parhuzamot. Te ertetlenkedtel, hogy mi kulonleges van a hazadban. En meg azt mondtam erre, hogy semmi, csak annyi, mint anyadban: a tied. Ha ez neked keves, ez van.
makukula 2014.01.03 22:57:31
@nandras01: az, hogy egy lakast az otthonodnak mondasz, nem az adott epulet erdeme, ettol meg nem baj, ha kotodsz hozza, szereted, esetleg olyat is mondhatsz, hogy "az otthonom nyugalmat, biztonsagot stb. ad nekem". Akkor is, ha eppen mashol is lehetne.
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
makukula 2013.07.18 00:03:38
@ez a Kígyó éve:

Mitől fideszes? Ismered? Kormánytisztviselő (magyarul köztisztviselő) van kb. százezer az országban. Vagy mert egészen az osztályvezetőségig vitte? Egy 2009-es interjúban az Igazságügyi Hivatal igazgatóhelyetteseként nyilatkozik.
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
makukula 2012.12.18 12:40:52
@jotunder: "Bayer a gyerekeinkre akar kezet emelni. érted ???"

Nyolcadszor olvasom el az idézett írást és nyolcadszor is sok százezres polgári tüntetésről olvasok. Pontosan hol keressem a diákok fenyegetését, a kézemelést meg a Kalasnyikovot?
makukula 2012.12.18 13:22:33
@Malachi:

1. Bayer nem ír semmilyen tömeggyilkosságról meg kivégzésekről. Sok százezres polgári tüntetésről ír.

2. Tömeggyilkosságról meg kivégzésekről jotunder ír, elfelejtve megemlíteni, hogy a hatvanas évekbeli tömeggyilkosság 61-ben volt és értelemszerűen semmi köze nem lehet a 68-as diáktüntetésekhez. Bayer viszont kifejezetten utóbbiról ír. És az 68-as kormánypárti tüntetésekről, amiknek szintén csekély köze van a 61-es gyilkosságokhoz.

És akkor most el lehet dönteni, melyik az undorítóbb: kormánypárti tüntetést kívánni, vagy a kormánypárti tüntetést gyilkosságokkal összemosni.
makukula 2012.12.18 13:59:28
@Harald Blåtand: Bárkit lehet faszfejnek nevezni. Csak a hülyeséget hívjuk inkább hülyeségnek, fenyegetésnek pedig inkább a fenyegetést nevezzük! Továbbá a tandíjat hívjuk tandíjnak, az igen legyen igen, a nem pedig nem. A krumplileves meg legyen krumplileves.
Akármennyire ragaszkodik ahhoz a Szent István Bazilika, hogy az esténként a lépcsőjén üldögélő, szerintük odavizelő turisták miatt van szükség a műemlék körbezárására, egy ilyen építkezésnek azért üzenetértéke van. fotó: Smiló Dávid Például azt lehet vele…..
makukula 2012.06.20 18:37:48
@Karvalytőke: "egyháznak milliárdokat fizet ki az állam AZ ÉN ADÓMBÓL"

Nem semmi. Csak az egyháznak milliárdok mennek a te adódból. Gondolom az egészségügyre meg százmilliárdokat fordítasz. Így már érthető ez az öntudat. Azt azért jó, ha tudod, hogy a bazilika egyházi tulajdon. Gondolom, te is a "pap bácsi" véleményét kéred ki, ha kerítést akarsz húzni az ingatlanodra, hogy ÉJSZAKA ne mehessen oda akárki.
  Manapság nem bír túl nagy sportértékkel, hogy külföldi politikusok Magyarországba töröljék a lábukat. Igazándiból a mi ingerküszöbünket sem igazán érik el az ilyen események. A bennünk lakozó Tenkes kapitánya most mégis a gép elé ültetett, hogy elmondjuk…..
makukula 2012.01.25 09:19:15
@Virág et.: Ezek szerint ne is legyen pályázat, hiszen jó pályázatot bárki tud írni, a frekvenciát kapja az a rádió, amelyikben Bolgár Györgynek van műsora!

Amúgy a döntést meg lehet támadni bíróságon.
A zemberek kormánya Magyarország legfontosabb nemzeti erőforrásaként és a nemzet fennmaradásának biztosítékaként sarkalatos törvényt készít a családok védelméről. „A kétharmados többséget igénylő jogszabály tervezete ennek szellemében bebetonozna… számos…..
makukula 2011.11.11 08:49:19
@sajtohuba: "Hanem nagyon is világnézetii/politikai/gazdaságpolitikai stb. korlátok, szűkítések, egységesítések bevezetéséről."

A posztban említett családvédelmi törvény milyen korlátozást és egységesítést vezet be?
makukula 2011.11.11 14:24:28
@sajtohuba: Csak egyelőre nem tudunk semmit. Mert amiről szó van, az már mind törvényben van régóta: gyermek engedelmeskedni köteles a szüleinek és a rokontartás szabályai a Csjt.-ben, együttműködési kötelezettség, egészségtelen életmódtól való tartózkodás, tanulmányi kötelezettség a gyermekvédelmi törvényben. Amiről újdonságként beszélnek, az valójában jó ideje létezik.
Pártunk és kormányunk úgy érzi célszerű beleszólni mindenbe, például a családtervezésünkbe is. Emlegetik a korfát, az elöregedő társadalmat, és ezekkel nehéz is vitatkozni. Viszont a magánszféra elvileg mindenkinek magánügye, és nem feltétlenül igényelünk egy Családi…..
Mandiner blog Nyugatos. Polgári. 2011.11.06 22:55:00
„...progresszív, nyugatos, polgári balközép erőt építünk”(Gyurcsány Ferenc, 2011. november 6.)  A Takács István vezette, eleinte tök ismeretlen Demokrata Párt testében megfogant zsebibaba-állapotból vasárnap végre igazi Új Baloldali Erő formára fejlődött a…..
Alighanem más nem is hiányzott a mai napból....A Keresztény Civil Szervezetek 5. Országos Fóruma, Parlament. Harrach Péter csepegtetett a hamarosan elkészülő családvédelmi törvényből, amin a KDNP dolgozik.A törvény a szokásos bebetonozott lesz: "Évtizedekre határozza meg a…..
makukula 2011.10.27 16:44:09
@Caenorhabditis elegans: "Szeretnék öngondoskodást, biztosításokat, szociális hálót, nem egy másik embert, akivel össze vagyunk láncolva egy életre."

Ez jó dolog, de itt azokról szól a történet, akik nem tudtak "öngondoskodni". És ilyenek minden államban vannak és lesznek is mindig.
makukula 2011.10.27 17:29:44
@DArchAngel: Jó kérdés.
makukula 2011.11.01 22:21:33
@csutkababa: Miután a szocotthonnal nem állsz rokoni kapcsolatban és szerződést sem kötöttél velük, feléjük semmilyen fizetési kötelezettséged nincs. A fater felé van, de csak, ha rászorul, neked pedig van miből fizetned. És erre nem kötelezhet automatikusan valami névtelen hivatal, csak a bíróság. A perben pedig bizonyíthatod, hogy a fater érdemtelen.
  Nevét nem kiemelkedő szakmai tevékenysége emelte közismertté, hanem az a sajátos Fidesz-kritika, amely szimbolikus élelmiszerek szimbolikus iratokra történő szimbolikus kenegetésében teljesedett ki. Több mint egy éve kaszinótojásos bevonattal illette az APEH székházában a…..
makukula 2011.09.07 19:35:44
@is: "legfeljebb ketchupfrocsogo. mondj tole egy gyuloletes kijelentest, legy szives."

Itt kedvedre szemezgethetsz:

mandiner.hu/cikk/20110414_orban_viktor_lancos_kutyai_avagy_nyilt_levelem_bayer_zsolthoz
A képen a "Dr. Abay & Dr. Török Ügyvédi Iroda" honlapját láthatjuk. Ez így már alapból csodálatos ... Dr. Abay Péter és Dr. Török Mónika környezetvédelmi szakjogász férj és feleség, szakterületeik: -     polgári jog (szerződések,…..
makukula 2011.09.07 15:37:35
@Virág et.: "Havi 500 000 bruttóért az igazi szakemberek nem mennek el dolgozni."

Az a bíró, aki eldönti a 10 milliárdos pert, havi 500 bruttót keres. Ugyanennyiért elmehetne a minisztériumba is ugyanazzal a szakértelemmel.
A szombati Fehérvár FC–Dunaújváros NB II-es labdarúgó-mérkőzés 88. percében pályára lépett a fiatal tehetség, Orbán Gáspár. A számára jutó 120 másodperccel ügyesen sáfárkodott, volt egy rövid sprintje, egy jó passza, és közös erővel szerelte az ellenfél…..
Subba KÉREM FÁRADJON HÁTRA! 2011.07.19 21:44:00
VIA..
makukula 2011.07.20 16:57:21
@fatia-negra: Nem rendeltek el új eljárást, a negyedik kommentből kiderült.
A Zugügyvéd is most találkozott a következő ítélettel, amelynek indokolása felülírja az eddig szokványos joggyakorlatot a felhasználói tartalmakkal kapcsolatban:  "Tekintettel arra, hogy az alperes által szerkesztett lap a sajtótörvényben  rögzített kritériumoknak…..
makukula 2011.07.06 09:18:06
@Darkrider: Végre egy hozzászóló, aki rájön, hogy a helyreigazítást nem abból a szempontból kell nézni, hogy szegény szerkesztőséget "megbüntették", hanem abból, hogy valakiről hazugság jelent meg, és neki joga van ahhoz, hogy közöljék az igazságot. Ez senkinek semmilyen érdeksérelmet nem okoz.
MTI: Nemzetközi Szabadság díjat adományozott Semjén Zsoltnak a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány Budapest, 2011. június 29., szerda (OS) - Újonnan alapított elismerését elsőként Semjén Zsoltnak adományozta az amerikai Ronald Reagan Elnöki Alapítvány. Az Egyesült Államok…..
makukula 2011.06.30 21:53:07
@zero: Ott a válasz: "Yes we did."
A TASZ és az Eötvös Károly Intézet közös jelentése hiányt pótol: az Alkotmánybíróság jelöltjeinek szakmai alkalmasságát vizsgálja meg, és rámutat a jelenlegi, a kormány által kézivezérelt jelöltállítási folyamat visszásságaira. Az Egyesült Államokban például soha nem fordulhatna elő, hogy néhány óra…..
makukula 2011.06.21 00:24:52
@Kettes: Tehát a korábbi tagok pártkatonák? Akkor mi a probléma Balsaival?
makukula 2011.06.21 00:38:28
@Kettes: Te mondtad.

Virág et.: "Most lesz egy AB-nk, aminek a fele fidesz pártkatona."

Kettes: "Fele? Most vannak tízen, ebből ötöt a Fidesz nevezett ki. Most kineveznek még ötöt, plusz az elnököt megerősítik, az 15-ből 11."
Michael Knight Égjen a zsír! 2011.06.05 17:20:00
Majd éppen Lázár János mondja meg, hogy miből álljon a McDonald's hamburgere! Még szerencse, hogy a Coca-Cola receptjét egyelőre nem akarja átíratni a kétharmaddal...Azt hiszem, rájöttem! Csakis Lázár János lehet a miniszterelnök titokzatos bohócügyi államtitkára! Nem is lehet…..
makukula 2011.06.06 15:20:45
@biobender: "elitelni a McDonalds-t mert egeszsegtelen"

Lehet, hogy én vagyok tájékozatlan, de a belinkelt cikkben egy szó sincs a McDonaldsról, azt itt a posztban emlegetik, szerepelnek viszont benne "vendéglátó-ipari egységek", ami szerintem kicsit tágabb kör. Persze jó lenne látni a javaslatot, talán tudnánk, miről beszélünk.
makukula 2011.06.06 15:20:46
@penelope garcia: Azért te is végiggondolhatnád. Nyilván nem az az elgondolás, hogy a szánkból kilógó sültkrumplival nyomjuk a fekvőtámaszt, hanem vélhetőleg az, hogy azt a társadalmi kárt, amit egyik oldalon okoznak, kompenzálják a másikon. Társadalmi szinten ez kiegyenlítődhet akkor is, ha nem ugyanakkor és nem ugyanazok használják a sportpályát mint akik a gyorsétteremben kajálnak.
Kevesek számára egyértelmű, hogy ha meghalt a főadós, akkor hiába van regisztrált adóstárs, mindenképpen új hitelszerződést kell kötni. Már ha engedi a bank, mert akár megszüntetheti is a szerződést, és egy összegben követelheti vissza a hitelt.Tisztelt Zugügyvéd!Férjem…..
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
makukula 2011.05.18 10:42:32
@szerénységem: Csakhogy ez asszociációt kelt az emberben, és összeköti dr. K.H.G.-t D.S.K.-val, az előbbi halálát az utóbbi bukásával, Örkény novelláját ezzel a molesztálós történettel. Szerintem ez nem éppen hízelgő az előbbiekre nézve.
makukula 2011.05.18 19:58:17
@szerénységem: Én nem érzem magam sértve sem a magam nevében, sem senki helyett, arra meg főleg nem vállalkozom, hogy megmondjam, Örkény kin és min nevetne. Neked tetszett a cím, nekem meg nem.

Naivan azt gondoltam, hogy nem valami posztmodern irodalmi alkotást olvasok, ahol szabadon asszociálgat a szerző, hanem egy olyan posztot, aminek van valami értelme. A címnek is.

Amúgy most eszembe jutott, micsoda balhé volt abból, hogy a Terror Háza megnyitóján Szabó Lőrinc szerelmes verséből idéztek("Hogy rettenetes, elhiszem, de így igaz.").
makukula 2011.05.19 09:41:40
@szerénységem: Nem a parafrázis posztmodern, az a posztmodern, ha csak úgy gondolkodás nélkül irkáljuk, ami eszünkbe jut. Persze hülyeségnek is mondhattam volna, csak tapintatos voltam.

Amúgy nem én irodalmárkodtam, te jöttél nekem a parafrázissal. Ami nyilván mindent megmagyaráz. Hiszen ha parafrázis, akkor az csak jó lehet, kritika nem érheti. Miért? Hát azt nem tudni. Biztos mert az egy görög szó.
Csodálatos jó hír kaptunk .... Miközben a polgári kormány a legmagasabb fokozatba kapcsolja az ádáz harcot a gaz táppénzesek ellen, addig a Föld másik felén nagyszerű események történtek. Nemrég írtunk arról, hogy Semjén min.helyettes úr napokat töltött Paraguayban, az…..
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
makukula 2011.05.11 10:14:13
@Tóta W. Árpád: Hiába magyarázod, a kampány nem arról szól, hogy ki kivel, mikor és hogyan éljen szexuális életet, használjon-e óvszert vagy sem, hanem arról szól, hogy mi történjen, ha már megtörtént a teherbe esés. A te megoldásodat már tudjuk, te ilyenkor felhúzol egy óvszert.

Az, hogy kell-e kotonkampány, más kérdés, megjegyzem, nem emlékszem, hogy az elmúlt húsz évben lett volna. Nyilván az eddigi összes kormány a katolikus egyház ügynöke volt.