Regisztráció Blogot indítok
Adatok
medwe

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még csak március van, de mi máris kiosztanánk az év tanerőjének járó díjat annak a belga matektanárnak, aki ige invenciózus módszerrel tart rendet az osztályteremben. Egyik óráján elege lett abból, hogy a diákok folyamatosan csetelnek, facebookoznak és pofáznak, így a tábla…..
medwe 2014.03.29 12:32:12
@sixx:

Félreértettél, pont hogy _én_ elolvastam a posztot és ezért ez egyáltalán nem is neked szólt, hanem azoknak, akik a diákok lelki üdvéért sopánkodtak a kommentekben.
Nem volt egyértelmű, hogy kinek címeztem, bocs.
Blogunk hónapok óta foglalkozik az újbudai alkoholárusítás korlátozásáról szóló rendelettel. Már márciusban felhívtuk olvasóink figyelmét, hogy Molnár Gyula miként védi meg a ZP-t és a Riót, míg záratja be az összes többi kocsmát. A nem éppen józan…..
medwe 2009.05.21 18:48:37
@Ernoke:
ebben teljesen igazad van, ott sokkal durvább a helyzet, igazából én is inkább arra akartam utalni, hogy ennek ellenére Nyugat-Európában sem így akarják megoldani a problémát, bár az ő stratégiájuk is elég nagy kudarc.
a masszív otthoni bemelegítés illetve az utca (=hozott pia) azért népszerű arrafelé, mert ott sokkal, de sokkal drágább az alkohol a kocsmákban, mint a boltokban.
ha éjszaka csak puccos, drága helyeken juthatsz alkoholhoz, az itt is csak megerősíteni fogja ezt a jelenséget és biztosan nem érik el a (hangoztatott) céljukat.
Éppen ezért nem hiszek ebben a hozzuk össze a barátainkat elméletben, meg eleve, milyen dolog már ez, hogy (1) a fiú elviszi a haverját a kelenföldi randikra, (2) a nyakába sóz egy lányt, aki hét hónapig túráztatja szerencsétlent. A lány mentségére legyen mondva, hogy beteg a…..
Szolgálati közleménnyel kell kezdeni, mert a blogon iszonyatosan sok lett a komment, aminek mi örülünk is, meg nem is. Örülünk, mert épül+szépül a közösség, de kicsit lelomboz minket, hogy sok kommentező azt hiszi, a posztok csetszobává alakulnak. Ez sokakat zavar, mert elveszik…..
Verespálné imázsépítő hete után térjünk vissza a dolgos, szakításokkal széttöredezett hétköznapokhoz, amikből kiderül, én is válogatok. A hétfő első posztja mindig megadja a heti alaphangot: a műszakis találkozik a zongoristával. Plusz a kedvencem: romantikus séta a…..
Nehéz, súlyos szakításokkal teli hét áll mögöttünk, úgyhogy olvasónk javaslatára könnyebb vizekre evezünk. Egyáltalán nem átlagos tinitörténet, hiszen a "szokásos" párhuzamos történetek, megcsalások, rágalmak mellett van benne külföldre kacsingató sztárfocista…..
Emlékeztek még vl kedvenc levélírójára? Segítség itt. Hát megjött az a zsebadoniszos történet is, nincs benne se vidámság, se Johnny Bravo, csak nagy-nagy szomorúság. Nem akarok szpojlerezni, de akinek gondja volt a hétfő délutáni poszttal, annak lehet most is lesz. Kedves…..
Mostanában sok levelet kapunk, hogy nem egyértelmű a sztorikból, hogy milyen nemű a beküldője. Most akkor példát statuálunk: az alábbi történetben egy fiú szívat meg egy fiút. Mert ilyen is van. Azon túl, hogy a saját naivitásunktól verjük a fejünket a falba, állandóan ott…..
A 9 és fél randi című borzalomban is szerepel a Lovebox, a film legerősebb szponzora talán. Levélírónk életében hasonlóan fontos szerepet tölt be, mivel 2-3 nőt tud így egyszerre futtatni. A projektmenedzserek legjobbika bölcsész génekkel érkezett a párkapcsolati…..
Tegnap lement az első Valentine Break a Corvintetőn, szakadtak a szívek, pukkadtak a lufik, én minden eddiginél jobban megszenvedtem az éjszakát, de ez az én bajom. A szakítósblog negatív energiatere elnyelt azt hiszem. Viszont kedvenc indexeseink elkészítették az első és egyetlen…..
A magyar nőnevelés egyik alaptétele az, hogy a fiúk mindig azt akarják. Erre tessék, itt van ez a kedves, halkszavú, művészfilmeket kedvelő fiú, de levélíró lányt "csak az aktus éltette" a találkozások folyamán. A rossz szex válóok? Vagy csak az abból…..
Na, a beküldő egy nagyon ismert arc volt a sulijában - ezt ő állítja magáról. A bosszúból baszó csávókat kerüljük, tisztelt hölgyeim. Általában tartózkodni szoktunk attól, hogy a beküldőt minősítsük, de nem tudok elmenni amellett, ahogy magáról és a lányról…..
Egy erős filozófiai bevezetővel leírt szerelemi történettől nem várunk mást, csak Heideggert, de azt itt nem kapunk, mivel levélírónk a filozófia alapjaival kezdi: születés, halál, anál, muhaha.A Jankkovics-Szemadám szimbólumkönyv szerint is a tűz a szerelem régi metaforája,…..
Hát, akkor indítsuk a hetet egy zseniális levéllel, amit Cápalánytól kaptunk. Valami Demi Moore-os nőt képzelek magam elé, aki megkapja a cég Michael Douglasét. Ha lehetne osztályozni, amit hamarosan lehet, akkor most öt csillagot nyomnék. Üdv az olvasónak! :-) Nos a történet…..
medwe 2008.02.04 10:31:05
Idependent vumannak nem viszünk virágot (se sárga orchideát, se fehér szegfűt, se semit), és semmiképpen sem támadunk a család felől (se apu, se anyu, se sógor, se báty, se semmi.) Különben így járunk.Kedves Blog!Bár végigolvastam az eddigi bejegyzéseket (nem kis…..
Sűrű, fájdalommal átszőtt történet következik, amelyben ötödszörre döntenek úgy a felek, hogy elválnak. Már ha elválnak. Ha jól számolom, ma este (080128) találkoznak, hogy megbeszéljék, hogyan tovább? Kommentelésre fel: maradjon a lány az egészséges, de…..
A holocaust túlélői lassan eltávoznak közülünk, így élő szemtanúk hiányában ez a szégyelnletes esemény fokozatosan a történelem homályába vész. Egyre kevesebb fiatal képes megérteni, hogy mit jelentett ez annak idején, mennyi kínt és szenvedést hozott a világba ez a…..
Mai történetünknek is fontos tanulságai vannak, hiszen aki még nem próbált egyszerre több projektet futtatni (mint én), az nem tudja, milyen az, amikor filofaxban kell vezetni, ki, mikor érkezik. És a hasonló táncstílus is lebuktató tényező, még szerencse, hogy az én csípőmben…..
Ismét kényes helyzetbe hozhatja magát az angol Channel4 nevű csatorna, nem mintha nem szoktak volna hozzá ahhoz, hogy baszogatják őket, de legújabb filmjük, amiben egy börtönbüntetését letöltött pedofil úszóedző társadalomba való beilleszkedéséről szól, a szokásosnál…..
w Foglalkozásuk: magyar 2006.12.04 03:40:00
Ez a cikk úgy született, hogy valami pontatlanság miatt a Jobbik helyreigazítást kért, majd azt találták ki ravaszul, hogy ha helyette írunk a lapjukról valamit, azzal is beérik. Az se baj, ha szubjektív, azt mondták. Házhoz jöttek a lófaszért. A Jobbik lapja újabb példa arra,…..
medwe 2006.12.06 13:07:45
Jaj, én hülye végigolvastam az egészet, mert nem akartam véletlenül sem ismételni másokat. Mellesleg alaptalannak bizonyult az aggodalmam.

Palee,
Bámulatos, hogy valaki ilyen magabiztos arroganciával legyen ostoba. Beleástad magad a témába, persze-persze, de hogy a finn nyelvről összesen annyit hallottál, hogy käsi-kéz, vesi-víz és még az a néhány ősi SZÓ, amit példaként fel szoktak hozni, az hétszentség. Szóval baromi nagy elánnal csinálsz segget a szádból egy olyan témában amiben nyilvánvalóan csak mások elméleteire támaszkodhatsz és nem a tapasztalataidra.

Én 4 évig tanultam finnül, elég jól ment, talán még a felsőfokút is meg tudtam volna csinálni (kis nyelvnél jóval empatikusabbak a vizsgáztatók még a véresszájú Rigó utcában is) és hihetetlen élmény volt, hogy mennyire hasonló a két nyelv gondolkodásmódja, a nyelvtanok szabályai. Jóformán tükörfordítani lehet a kettő között.
Hjah, igen, a két szókincs, na az köszönőviszonyban sincs egymással, de talán két dolog összehasonlításakor a struktúrák egyezésének nagyobb a jelentősége, mint a külső csomagolásnak...
Hogy lehet puszta szavakon lovagolni nyelvek összehasonlításakor? A szavakat adják-veszik a nyelvek, a szavak nem lojálisak, nem is hazafiak, az használja őket, aki akarja. Eszméletlen mennyiségű szláv eredetű szavunk van, ami talán nem meglepő tekintve, hogy szláv népek gyűrűjében fejlődik a nyelv több mint ezer éve. Most meg egyre több angol eredetű szó épül be - mikor mi van nagyobb hatással.

A török nyelvtant pont nem ismerem, pedig érdekes lenne tanulmányozni, mert az is agglutináló nyelv, ami nem túl gyakori.
(Érdekes nyelvészprofesszor lehet, aki az 'agglutináló' helyett 'agultimálót' mond, mellesleg. Direkt végigolvastam a suméros szakaszt, én nem vagyok nyelvész, de csak az derül ki belőle, hogy a fickó teljesen komolytalan és de facto hibbant. Nem kicsit belepistult a magyar nyelv "gazdagságába". Amit a nyelvi példák címén művel, az kínosan röhejes. Ez lenne a tudományos érvelés? Te jó ég.)
Szóval a török nyelvrokonság feltételezésének még mindig több értelme lenne, mint ennek a sumérkodásnak (egyébként a hivatkozott interjúban sehol nem látom a kapcsolat levezetését a magyar és a sumér között, pusztán annyi derül ki, hogy az is agglutináló nyelv volt). Egyébként önmagában az, hogy vannak török szótöveink, nagyon gyenge érv bármire is, bő 150 évig ők voltak itt a fennhatóság, az sem múlik el nyomtalanul, csomó mindent a nevével együtt vettünk át.
hu.wikipedia.org/wiki/Török_jövevényszavak_a_magyar_nyelvben

A nyelvkutatás nagyon érdekes dolog, de mint mindenhez, ahhoz is agy kell és nem zsiger (pont ahogy Stephen Colbert NEM mondta).