Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orvlat

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1990. Németország újra egyesül, megkezdődik az Öböl-háború, taxisblokád Magyarországon és az MTV felkapja a grunge-ot így az belép a mainstream világába. Emellett azért a keményebb zenék szerelmesei is boldogan tekinthetnek vissza 25 évet, mert ez az év szépen kitermelte a…..
Nemrégiben az egyik csodálatos diétámhoz jött egy komment, hogy agyatlan lufi vagyok, mert mi body-sok csak felfújt puhányok vagyunk. Az egész csak átverés, mert erő meg sehol. Meg egyébként az egész banda puhány, és akkor már a poweresekről ne is beszéljünk, mert az a…..
Bár Szendi Gábor már válaszolt a Zindex által is leközölt legújabb nemzetközi paleo-cikiző baromságokra, muszáj nekem is. Muszáj, mert emberek nem lehetnek ennyire hülyék. Vesszőparipám, hogy a média, a közbeszéd, a felsőoktatás exponenciális tempóban hülyül, dehát hogyan…..
orvlat 2015.01.04 14:05:58
@Deansdale: Nekem sosem sikerült CH nélkül. Fizikailag még talán menne, de olyan brutális hangulati változásokat okoz, hogy sem nekem, sem a környezetemben lévőknek nincs türelme kivárni, hogy ez csak átmeneti-e:-). Alapvetően egyébként biztos, hogy jót tenne az átlagnak a paleo, de szintên saját tapasztalat( illetve több oldalon is írtak róla) , hogy intenzív, anaerob jellegű sportokkal még a low carb is nehezen összeegyeztethető, nemhogy a no carb.
Gizdának lenni nem bűn csak sz@r. Innen nézve a dolgot még kövérnek is jobb lenni, mert onnan viszonylag könnyen lehet változtatni. Viszont, ha valaki gizdának született, tudományosan megfogalmazva ektomorfnak, akkor az úgy is fogja beadni a kulcsot. Igaz, hogy valószínűleg később,…..
A napokban-hetekben elég sok filmet és miegyebet láttam, sok érdekes gondolattal lettem gazdagabb, amit meg kell osztanom a rajongóimmal :) Csak olyanok olvassák, akiket érdekel az ilyesmi - nem akarok olyan siránkozást hallani, hogy másféle cikkeim érdekesebbek :D Először is: a…..
Kedves Tanárkollégák! Egyre vészesebben terjednek az amerikai, ill. Waldorf-módszerek: euritmia, betűtáncolás, legótiltás - másfelől ott van a klerikális visszarendeződés is. Ideje hát kicsit rendet vágnunk a szakmaiság, a sarlatánság és a kusza tantervek bábeli…..
Minden ember deviáns a maga módján. Hogy ez mennyire jelenik meg a mindennapi életében, viselkedésében az határozza meg, hogy betegnek, kórosnak vagy simán csak hibbantnak tekintjük. Mindenki hoz magával valamit a gyerekkorából, amivel nem tud mit kezdeni és ehhez még hozzájönnek azok a sérülések,…..
Bettie Page, köszönjük szépen. Mindig érdekes látni, hogyan gondolkodnak a másik oldalon. És ahogy nézem, nem sokat változott a helyzet a 2000-es évek közepe óta, max. többen lettek. A Modoros szerkesztői sajnos még Bécsen túl nem sok helyütt jártak, ezért öröm, ha végre van…..
orvlat 2014.11.14 21:26:06
@Chris1024: MO-DO-ROS BLOG b+. Kezded megközelíteni a kutyás bejegyzéshez hozzászólók színvonalát.
"Ön most Walter White-ot hívta. A sípszó után, kérem, hogy adja meg a nevét, a telefonszámát és a hívásának az okát. Köszönöm szépen."..
  Jajj túl izmos leszek - ez az egyik leggyakoribb mondat, ami nálam elhangzik a teremben. Megérkezik az új vendég, persze évek óta nem sportolt semmit, össze vissza eszik. Általában heti két edzésre van ideje. A legelső edzés, legelső gyakorlatánál, amikor egy nagyobb súlyt adok…..
  Az alábbiakban leírom nektek, hogyan hajtsátok végre ezt a pár egyszerű gyakorlatot, amit percek alatt meg tudtok csinálni. Ugyanakkor tudni kell, hogy a kocka hashoz nem elég a megszámlálhatatlanul sok ismétlésszám, hanem oda kell figyelni a táplálkozásra is. Akkor kezdjük…..
A leginkább a Black Flag korábbi frontembereként ismert Henry Rollins az utóbbi időben nagyrészt már csak igazi megmondóemberként üzemel. Különösen jellemző rá, hogy nem köntörfalaz, hanem megragadja a problémák lényegét, és kertelés nélkül elmondja róluk a véleményét.…..
Deansdale Diverzitás 2014.06.20 11:14:03
Érdekesnek, sőt, abszurdnak tartom, hogy bár a progresszív mozgalom jelszava a diverzitás, valójában egységesíteni akarnak mindent. Egy optimális világban - legalábbis ami az egyéni szabadságot, a valódi diverzitást illeti - ezernyi kis ország ezernyi sajátos kultúrája közül…..
Még 2011 októberében, azaz már több, mint két és fél évvel ezelőtt készítettem egy TOP10 Kedvenc sorozatom című videós toplistát. A nemrég frissült képregényfilmes toplistánál azt írtam, hogy a korábbi rangsor bővített és aktualizált változatáról van szó, viszont ez…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
orvlat 2014.05.14 13:59:02
@Terniak: Művelt, olvasott, világra nyitott emberek, fiatalok tudják, hogy a világ műveltségének nagy része kínaiul érhető el. Meg mintha lett volna pár tehetséges orosz író is...
A blog láthatjátok alapvetően pozitív oldalról közelíti meg a dolgokat, de mostanában annyi barátnőmmel, ismerősömmel beszélgettem, aki azon siránkozik, hogy „csak neki nincs normális kapcsolata”, hogy ezt muszáj megosztanom veletek. Kezdjük az elején adott egy fiatal, csinos…..
"A kereskedelmi televízióknak álcázott globális véleményhatalmi terrorgépezet legkegyetlenebb tömegpusztító fegyvereit a valóságshow–sorozatok jelentik" – ezzel a lingvinisztikai gyomrossal nyit Bogár László a csütörtöki Magyar Hírlap hasábjain leközölt aláValó…..
orvlat 2014.02.06 14:48:13
@Thomas Dantes: Hát nyilván az a pár 10 ember, akinek ugyanakkora a vagyona, mint a másik 3,5 milliárd embernek semmiféle maguk között egyezetetett stratégiát nem követ(aka összeesküvés), hogy a fenti helyzet nehogy változzon, mert hát mi okuk is volna erre, ugye...
orvlat 2014.02.06 14:52:29
@Thomas Dantes: deansdale.blog.hu/2013/11/22/zsido_gyikemberek_ja
Ajánlom figyelmedbe, meg minden anti-konteo hívőnek.
Családellenes marxista összeesküvés, az emberi természet ellen küzdő genderfeministák és a családot tagadó baloldali ideológia. Frivaldszky János írta a Pázmány jogi karán használt jogelmélet tankönyvet, ebből szemezget Németh Ádám Géza, mai vendégszerzőnk. Akik „csak"…..
Az előző írásomban már jeleztem, hogy nehéz dolog a paleolit étrendet egységes rendszerként kezelni, mert valójában mindenféle elmélet tarkabarka összessége, ami még folyamatosan változásban van. Ennek megfelelően a következőkben olvasható kritikai gondolatok is csak korlátozottan általánosíthatóak.…..
Igyekszem félreérthetetlen lenni: NEM támogatom semmiféle alanyi jogon járó alapjövedelem bevezetését. Megítélésem szerint egy alacsony hatékonyságú, korrupt, államelvű politikai kultúrában, mint a magyar, ez még egy lépést jelentene a szakadék felé. De ez csak a hab a…..
orvlat 2014.01.14 13:43:04
@KisEmberke: Első hozzászólásodat vegyük fenyegetésnek? Mi, akiknek van vesztenivalónk fizessünk szépen védelmi pénzt a "nincsteleneknek", mert különben jönnek és elveszik? Jöhetnek, a környéken már mindenki letette a vadászvizsgát.
orvlat 2014.01.14 13:53:47
@KisEmberke: Honfitársaim? Akiknek a nevében azzal fenyegetsz, hogy amennyiben a saját munkám hasznából nem adok, majd jönnek és elveszik, mert ez nekik jár? Kösz, nem.
orvlat 2014.01.14 14:30:47
@KisEmberke: Nem kell lövöldözni. Egyszerűen aki nem dolgozik ne is egyék.
Mesterházy Attila mondta ki blogjában azt, amire szinte mindannyian vágyunk: Magyarországnak mosolyokra van szükség és egymás felé nyújtott kezekre.  „Belátom, nem egy nagy vízió, nincs benne nyoma se azonnali bérduplázásnak, se az ázsiai pusztákra való…..
A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi,…..
A következőkben szeretnék néhány történelmi tévhitet és tényt szemügyre venni. Magyarázatként pár rövid tanulmányt jelölnék meg, ha kell később részletesen kibontom őket, bár e tanulmányok magyarázó erejét enélkül is nyilvánvalónak gondolom. 1) Tévhit: A Magyar…..
orvlat 2013.12.31 14:12:52
@tisztapista: A 40ezerrel nem is nyúlt mellé.Mindez azt jelentheti, hogy a jelenlegi magyar férfiak 93,3 %-a négy ősapától ered, és 73,3 %-a már az őskőkorszakban itt élt férfiak utódja.” (Dr. Czeizel Endre: A magyarság genetikája 235. oldal, 3. bekezdés.)

www.ferfihang.hu/2013/02/15/a-magyarsag-genetikaja/