Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RTSnip

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fighting Fantasy igen népszerű könyvsorozat volt a nyolcvanas-kilencvenes években. Itthon Kaland, Játék, Kockázat (KJK) néven futott, és szinte minden tizenéves fiú ezeket lapozgatta akkoriban. Akinek esetleg kimaradt: pici szövegmodulokra tagolt, interaktív kalandregényeket tessék…..
RTSnip 2015.05.04 14:10:00
@Stöki: Ópárdón, gyorsabb volt a kezem mint az agyam. :)
Mindig azt hiszem, hogy a C64 körül gyülekező, ma is nagyon aktív és népes közösség már nem tud meglepni, aztán mindig tévedek. Most olyan történt, amire nem nagyon volt még példa: egy C64-es klasszikus (nem hivatalos) pc-s folytatását visszaportolták C64-re. A Bruce Lee-ről…..
Axl Rose most volt 53 éves, és azért egyáltalán nem úgy néz már ki, mint a Guns fénykorában, sőt. Persze egy rocker, aki a '80-as években tarolt, nem festhet ugyanúgy 2015-ben, mint akkor...bár van, aki megpróbálja, és még mindig hasonló ruhákban keménykedik és pózol, csak nem…..
RTSnip 2015.02.16 13:15:56
Akkor holnap csapunk egy nagy bulit a Grundon. Remélem, hogy nem mondok már sok embernek újat, mert hetek óta a legfelső poszt a blog Facebook-oldalán, és itt is többször volt szó róla, de azért ideteszem a plakátját, ha már egyszer ilyen szépet alkottam. A részletek: 5-kor…..
Sűrű őszünk lesz, de soha ne legyen nagyobb gondunk: hat olyan rendezvény is lesz még karácsony előtt, amit kimondottan gémerekre szabtak, biztosan talál magának megfelelőt a blog minden olvasója. Vegyük sorra, hogy még időben értesüljetek róluk. GameNight (október 3.) Ez már…..
RTSnip 2014.09.26 21:15:37
@DnP: Szívemből szóltál! :)
Sorry, csak most lett időm arra, hogy összehozzam a posztot a legjobb tavalyi keresőkifejezésekről. Kicsit megkésett, de nem akartam abbahagyni a szép hagyományt (korábbi évek: 2010, 2011, 2012), ugyanakkor embertelen meló volt átnézni azt a több mint 11 ezer keresőkifejezést, amivel…..
RTSnip 2014.01.31 10:13:06
@Sam. Joe: Pont erre gondoltam én is, hogy így a válaszokkal együtt teljesen CoV levrov hangulatot idéz a poszt. :) Elő is kerestem a régi gyűjteményes kiadványt az emlékek felelevenítéséhez. :)
A Századvég Intézet legfrissebb kutatásai a dohányzás eddig nem ismert pozitív hatásait tárták fel. "Nagyon egészséges dolog dohányozni, de hogy miért azt egyelőre nem mondhatjuk el. De higgyék el, így van!" - nyilatkozta Mecseki Tibor Menyhért az intézet egészségügy…..
RTSnip 2013.11.11 10:52:44
(Mint feltűnhetett, megint zéró szabadidőm, így jött ki a munka, sorry, jövő héten megint aktívabb leszek. Szerencsére ilyen nehéz időszakokban mindig előbukkan egy-egy hű kobzos, aki beáll taposni a posztmalomba. Most egy régi ismerősünk, a jelek szerint csáprajongó Euthimia…..
RTSnip 2013.10.10 10:28:43
@Bobby Newmark: Gondolom a nyitó mondatra utal: "Nagy kedvencem a Day of the Tentacle játékok világuralomra törő két, rikító színekben pompázó csápja."
Volt már olyan érzésed, hogy a munkád csak merő kitaláció? Hogy a világ akkor is forogna, ha nem csinálnád azt, amit 9-től 5-ig csinálsz? A Strike Magazine nyári lapszámában David Graber körbejárta a humbugszakmák jelenségét – minden alkalmazott figyelemmel olvassa az…..
RTSnip 2013.09.11 15:04:59
@bőrmók: A boldogtalan ember vásárol többet.
  Gyakori, ha videojátékok készülnek filmek alapján, de most már az sem ritka, hogy a fordítottja történik meg. Tomb Raider, Resident Evil, Mortal Kombat… ezekből sikeres filmek készültek. De mi a helyzet akkor, ha a videojáték alapja egy ismert regény vagy novella, melyből nem…..
IDDQD Heti retro: Archon 2013.08.15 18:51:52
Ahogy múlt héten ígértem, Archonal folytatjuk a Heti retrót, és ezúttal vendégszerző debütál. Karvaly fedőnevű törzskommentelőnktől esett be egy pazar cikk, igazi hetiretrós, ami Ádámtól-Évától kezdve mutatja be a játék születését. Miközben szerkesztettem, végig olyan…..
Egy ideje már őrizgetem ezt a fórumlinket, de most ellövöm, mert éppen vasárnap délutáni könnyed szórakozásnak való kis marhaság. A NeoGaf olvasói viccelődtek azon, hogy ismert videojátékok címéből kivettek egy-egy betűt úgy, hogy a cím továbbra is értelmes maradjon, majd…..
Tessék elképzelni a következőt: felkérünk egy közepesnél tehetségesebb festőt, hogy fesse meg nekünk kedvenc politikusunk (elképzelt) aktját, ehhez biztosítunk egy majdnem minden igényt kielégítő, de kissé szűkös műtermet, stabil állványt, kiváló minőségű vásznat és…..
Ha már úgyis (megint) oldalba kapta a blogot egy retroszökőár, adjuk meg magunkat a sodrásnak, és következzen egy újabb videó, amitől a régi pc-tulajdonosok elmorzsolnak pár könnycseppet - főleg azok, akiknek mond valamit az, hogy Roland, Gravis UltraSound, esetleg Hangkártyacsata…..
IDDQD A Sony legrosszabb ötlete 2012.05.29 14:00:00
Nem ez lesz életem leghosszabb posztja: a hírek szerint a Sony beadott egy olyan szabadalmat, ami megállítja az épp futó játékot csak azért, hogy benyomjon egy reklámot.Nekem összességében nincs bajom a reklámelhelyezéssel, az sem zavarna, ha telepakolnák a Need for Speed következő…..
RTSnip 2012.05.29 23:20:28
A nyolcvanas évek elején, amikor nálunk szárba szökkent a játékkultúra, főleg a Spectrum- és a C64-programok mentén haladtak a dolgok, japán játékok elég ritkán jutottak el hozzánk akkoriban. Persze egy-két szerencsés akadt, ezek többnyire valamilyen sikeres konverziónak…..
IDDQD Az igazi Rock Band 2012.04.18 14:10:08
Hányat ismersz fel becsukott szemmel a megamix 34 videojátékzene-feldolgozásából? Őskonzolosok előnyben!   ..
IDDQD Régen minden jobb volt 2012.04.16 15:54:00
Ennek örömére nézzünk is meg egy friss techdemót a CryEngine 3-ból, aztán mehet tovább a szokásos eszmecsere arról, hogy bezzeg 1981-ben ZX Spectrumon. Neked melyik volt az első játék, aminek azt mondtad a grafikájára, hogy úristen úristen, ennél jobbat már nem lehet…..
RTSnip 2012.04.17 22:41:33
IDDQD Viszlát, Bomberman! 2012.02.06 10:57:14
Jó, hazudtam, pont Bombermantől nem kell elköszönni, csak a klasszikus játékot, az egyik ős-multiplayert (Dyna Blaster néven ismerhetik páran, illetve Atomic Bombermanként) eredetileg készítő japán cégtől, a Hudson Softtól. Mert hogy felvásárolta őket a Konami tavaly, most pedig…..
IDDQD Mennyből a FUS RO DAH 2011.12.22 21:04:25
Amerikában nagy divatja van karácsony környékén a fenyőfa mellett az egész ház ünnepi díszbe öltöztetésének is. Nem kell semmi komolyra gondolni, csak pár ezer színes égő, egy fényjáték rákomponálva a Skyrim főcímzenéjére, és egy FM adó, hogy a környékbeliek a rádiót…..