Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vipisti

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webisztán A szarkazmus jelölése 2010.01.19 10:37:00
Miért csak a kérdésnek vagy a felszólításnak van írásjele? Miért ne lehetne a szarkazmusnak is? A kérdés adekvátnak tűnik az emotikonok korában. Gondoljunk csak bele: az elmúlt években ha írásban például azt akartuk jelölni, hogy amit írunk, azt jóindulatúan…..
A közösségi web korszakának egyik, ha nem a legjobb fejleménye a Wikipedia megszületése és sikertörténetté emelkedése. A sikerhez egy kisebb csodára volt szükség, amiben korábban - a 90-es évek végén, 2000-es évek elején - majdhogynem senki nem hitt.A csoda az volt, hogy…..
    Az utóbbi néhány hónapban gyakran eszembe jutott Miroslav Hroch egyik gondolata, amit a közép- és kelet-európai szocialista rendszerek összeomlása után fogalmazott meg. Így szól:   „Abban a társadalmi helyzetben, ahol a régi rendszer összeomlott, a…..
Mandiner blog Kicsoda Budaházy? 2009.06.23 13:31:00
  Szeretném tudni, hogy kicsoda Budaházy György. Ha egy forrófejű betyár, akkor mélységesen felháborodom azon, hogy lecsukták. Ha viszont tényleg embereket akart megölni, az nem vicces.   A wikis önéletrajza szerint 1969-ben született, a budafoki Budai Nagy Antal…..
Általában az egész magyar nyomtatott sajtót nem nagyon értem, de azt főleg sosem hittem el, hogy nem bírna el a piac egy normális heti magazint. Nyilván inkább csak az idióta magyar mágnásokkal van a baj, akik mindenféle marginális olvasottságú és nézettségű termékekre költik…..
Mandiner blog Nyulak támadása 2009.06.01 08:01:00
    Már a kiskert videónál említettem, hogy a környékünkön elszaporodtak a nyulak. Mivel tavaly nem tettek semmi kárt, ezért idén is bíztam a korrektségükben. (Bár inszeminátor megjegyezte, hogy tiszteli a bátorságomat a nyulak ügyében.)   A múlt héten annyi…..
Mandiner blog Dinnyeeee! 2009 2009.05.04 08:01:00
 Lehet-e unalmasabb, mint egy századik tüntetésvideó? Lehet. Egy veteményes videó. De sokat dolgoztam rajta, a veteményesen is és a videón is, ezért nézzétek meg. (Mindenesetre rövidebb mint a tüntetésvideók.)  Sokan segítettetek nekem tavaly, amikor belevágtam a…..
vipisti 2009.05.04 10:35:02
@sorokinV: Jaja, bár lelky szemeim előtt inkább az jelent meg, mikor az esti társasági borozgatás közben valaki hátramegy "szétnézni", és... nem t'om világos-e :)
Összeszedtünk pár triviát és adatot a tegnapi Meetup szülinap + PechaKucha Night-ról. Íme: Résztvevők száma: 600+. Átlagos sorbanállási idő: 10 perc. Az óriás szülinapi torta státusza: elfogyott. Koktélfogyasztás: n*600+. Az égetett szesz aránya a Long Island-ben: 80%+. A…..
Ugyan minden rendes embernek le kell néznie az olyan proli tobzódást, mint a Grammy-díjkiosztó, a Konzervatórium azonban megbirkózott a feladattal és értéket teremtett a silányság és a középszer diadalünnepe nyomán. Ebben az összeállításban olyan kategóriákat mutatunk be, amik…..
vipisti 2009.02.12 16:46:08
vipisti 2009.02.12 23:17:20
@doktorur: bocsi, én tovább is olvastam, legalább eddig: "Ami nagyobb mennyiségben lesz: country, jazz és blues." Egyébként meg ettől függetlenül is értetlenkedhetek, h miért countryt ajánlanak jazz helyett :)
Akik ma a Google.com vagy Google.hu oldalakat használták, észrevehették, hogy a kereső rengeteg találathoz azt írja, hogy "Az oldal káros lehet a számítógéped számára." A hibaüzenet szövege többféle url-re mutat. Például ilyenekre. Viszont ami kínosabb, hogy a…..
A Konzílium második estéjén - amit a félreértések elkerülése végett, még ironikusan sem hívunk nemzeti blogcsúcsnak -, Ablonczy Balázs, Kopp Mária és Romsics Gergely beszélgetnek a nemzeti identitásról, a vita vezetését Doncsev András vette a vállára.Milyen hatást gyakorolt…..
vipisti 2009.01.27 21:00:24
vipisti 2009.01.29 11:32:16
akkor megint off :)

@Grift: igazad van, csakhogy a "könyörgöm" önmagában egy megszilárdult ragos alakulat, nem hibás

nevezheted pongyolaságnak
vipisti 2009.01.29 12:47:47
@Grift: lol :))

vipisti szerint sem, de én nem tudtam volna ilyen szépen indokolni :)

De hogy végre a posztra is reagáljak, miért 18-kor kezdődik az ilyesmi? Munkából képtelenség odaérni.
Már így az első bekezdésben szeretném nyugalomra inteni a magyar wikipedistákat: a kritika nem elsősorban nekik szól, hiszen tisztában vagyok vele, hogy mennyit tettek és tesznek azért, hogy a Wikipedia magyar kiadása egyáltalán értékelhető online enciklopédia legyen.…..
Másodszorra került megrendezésre a Mashable által szervezett Open Web Awards. A nyílt, online szavazással lebonyolított versenyben összesen 170 ezer szavazat érkezett a 26 kategóriában jelölt webes szolgáltatásokra, hogy kiderüljön, melyek voltak idén a leginnovatívabb jelöltek. A…..
Webisztán Elsőzés a kommentekben 2008.12.12 09:33:00
Első, #1, +1... Bár sokan a Homárhoz vagy a Subbához kötik az elsőzés megjelenését, az első kommentért folyó verseny valójában a tengerentúlról ered. És valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, a blogolással egyidős. (Kicsit más téma, de…..
 Egykor közös hazánk egészét szereti Sólyom László, aki szlovák tárgyalópartnereinek kevesebb görcsösséget és egymás történelmének megismerését javasolja. Magyar államfő először nyilatkozott egy blognak, a köztársasági elnök a Reakciónak adott interjújában úgy…..
Ma este ismét élőben közvetítünk egy filmet! Chuck Norris ezúttal mint Braddock ezredes tér vissza a dzsungelbe és megnyeri a vietnámi háborút egyedül! Lesz benne: akció, kopoltyús támadás a víz alól és persze szakáll és mellszőr minden mennyiségben. Két szakkommentátorom…..
vipisti 2008.11.11 23:37:03
Valamikor a kilencvenes évek végén leginkább egy német partnercég ügyfeleinek készítettünk weboldalakat. A partnercég vezetője egyik alkalommal nálunk járt, és teátrálisan rámutatott egy weboldalra: Bemutatom az internet jövőjét! - mondta. Egy flash oldal volt, kínosan lassú,…..
Webisztán Username: bennfentes 2008.07.07 22:22:00
A napokban - több ismerősömmel egyetemben - kaptam egy olyan emailt, hogyaszongya...Fordult már elő veled, hogy elmondanád, leírnád, de valamiért nem lehet? Azért kaptad ezt a mailt, mert valaki szerint sok olyan információval, melyet jó lenne másoknak is megismerniük, de mégsem…..
Egy ideje már látni lehetett adsense-es hirdetéseknél a kis lapozóikonokat, melyekkel a netező lépkedhet a hirdetések között. Mostantól hivatalosan is része a Google-hirdetéseknek ez a fícsör. Annyit kell tudni, hogy a hirdetési bevételekre nincs közvetlen hatással, ha valaki…..
Egyfelől a magunk részéről nem kedveljük különösképp a cirkuszt, ezt az idejétmúlt retrográd műfajt - kivéve talán a kínai cirkuszt, ami helyenként igencsak fasza és szórakoztató. Azt a cirkuszt pedig, ahol állatokat egrecíroztatnak a suttyó közönség - included sok-sok…..
vipisti 2008.03.31 09:42:00
Végre felkerült a netre a március elején tartott StartUP konferencia néhány videófelvétele. Hét reményteli magyar startup mutatkozik be. Aki nem volt jelen, most pótolhat. A post végén meg lehet szavazni... Indageo.hu (Kangyal András) Mutasd.be (Pőcze Balázs) Terminartors.com…..
vipisti 2008.03.27 10:27:58
Ez a poszt leginkább egy felhívás egy beszélgetésre a kommentekben, amennyiben titeket is érdekel a téma:Sok webes projektben vettem részt, és mindenhol azt tapasztaltam, hogy a hazai felhasználókat rettentő nehéz rávenni arra, hogy részt vegyenek az oldal tartalmának…..
Webisztán Mi a Dunbar-számod? 2008.01.12 09:12:00
Egy brit antropológus, nevezett Robin Dunbar szerint 150-nél több emberrel nem képes senki rendszeres kapcsolatot fenntartani. A WWD idéz egy másik blogot, melynek szerzője szerint a Dunbar-szám lehet 150-nél magasabb. A Dunbar-számot ma már persze elég könnyű tesztelni. Elég ha egy…..