Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ziprian

3 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy örmény barlangban megtalálták az eddig ismert legrégebbi borászat maradványait. A lo-tech berendezés – kád a préseléshez (taposáshoz), erjesztőedények, kupa és egy ivókancsó - a kutatók szerint 6000 évvel ezelőtt készült. A helyszínen talált szőlőmagvak és…..
  Az előző részben vázoltuk, hogy milyen tényezők juttatták a magyar felsőoktatást abba az állapotba, amelyben most van. Egyébként szerintünk ez az állapot nem katasztrofális, nagyjából megfelel az ország általános viszonyainak. Az állam által felügyelt szférák…..
Ziprian 2010.11.02 12:16:25
@elGabor: sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak. Egyébként, így sem kerek nekem az, hogy:
"néhány egyetemen a megválasztott hallgatói képviselők idióták" tehát a megoldás : "nyírjuk ki az egész hallgatói önkormányzatot".

Szerintem inkább az adott karokon kéne megoldani ezt a problémát lokálisan. Vagyis a hallgatóknak összefogni, és hk választáskor leszavazni a nem megfelelő képviselőket. Ennél persze sokkal könnyebb azt mondani, hogy "szemetek megölték..."
Ziprian 2010.11.02 12:18:48
@tewton: egyébként a 1/3-ad pont erre ad lehetőséget. Ahol értelmes halltók vannak, ott általában értelmes a hk is. Ezeken a helyeken igenis marha sokat tesznek a hallgatók a saját diplomájukért. Az, hogy Te mást látsz, az vagy azért van, mert rossz helyen voltál, vagy mert pont ezt akarod látni.
Ziprian 2010.11.02 12:21:03
@bz249: nem akarok destruktívnak tűnni, de erre is csak azt tudom mondani, hogy a hallgatók bármikor visszahívhatják a képviselőket és megváltoztathatják a szabályt valami értelmesre, mint, hogy minimum hány százalékot kelljen megszerezni, vagy mikortól érvényes egy szavazás, stb. a legtöbb helyen egyébként vannak ilyen szabályok.
A vizsgalehetőségek száma ne csökkenjen, csak a HÖK hatalma. Sőt, teljesen számolják fel és szervezzék újra a hallgatói érdekképviseletet. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi szavazás-összesítőnkben most a héten a legtöbb Facebook-megosztást elérő írásunk…..
Botladozásaim Kangoo 2010.10.05 16:42:00
 Tovább kutattam a téli "off skate" edzéslehetőségeket. Kedvesem egy ideje jár kangoozni és a legutóbb el is kísértem.    Féltem, hogy hogyan fogok nőket a blogba csempészni (ez szerintem nagyon fontos egy magát komolyan vevő médiumnak), de úgy tűnik,…..
Botladozásaim Edzés télen 2010.09.27 22:43:00
Nyilván praktikus, hogy nyár végén határoztam el, hogy görkorizni szeretnék, mivel télen nem sok lehetőségem lesz normális helyen gyakorolni. Hogy tavasszal mégse nulláról kezdjem a "felkészülést", ezért télen is igyekszem formába lendülni. Próbálom összeszedni…..
Botladozásaim Kezdetek 2010.09.21 15:55:00
Körülbelül egy hónapja léptem újból görkorcsolyába 10-15 éves kihagyás után. Jött az ötlet, hogy miért is ne járhatnék korival munkába. Az ötlet bevállt, azóta a gyorskorcsolyázás is megtetszett. A napokban szert is tettem egy gyorskorira és célul tűzetem ki, hogy tavasszal…..
 Mióta elkezdtem görkorcsolyázni keresem a megfelelő városi korcsolyát. Alapvetően háromfajta korim van: - freeskate: nagyon kényelmes, jól tartja a lábamat, rövid - 245 mm - és fordulékony sín, 80mm-es kerekek. Akár megfelelő is lehetne de van két hibája: nehéz és nem…..
Arra gondoltam, hogy mindenki leírhatná melyik a kedvenc youtube-os (lehet természetesen más oldalon is) görkoris videója.Kezdem én a sort, legyen mondjuk ez az ötrészes filmecske:www.youtube.com/watchVárom a kommenteket!..
Hello!Sose gondoltam volna, hogy eljön a pillanat, amikor blogot csinálok, de tévedtem...Kínomban azon röhögtem reggel, hogy már biztos van valahol egy blog, ahol leírják, hol iszom aznap este, hogy aki le akarja nyúlni a pénztárcámat, telefonomat, bármimet, az könnyen megtaláljon.…..