Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zili-Star

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Albert gazda Pause 2011.09.28 09:10:00
Lett néhány dolog, amit alaposan át kell gondolni –  de nem véletlenül nem az a bejegyzés címe, hogy vége, hanem az, ami. Részletek egyelőre nincsenek, semmi hátborzongatóra – megvilágosodásra, végső kétségbeesésre, teljes absztinenciára! –…..
Felemás a viszonyom Kaló Imréhez. Pontosabban: zavar, hogy nemcsak a boraihoz, hozzá is viszonyulnom kell. Általában tényleg csak a termék érdekel – akár hiszik, akár nem –, a szomolyai remete esetében azonban mindenekelőtt a mítosz a termék. Azért is, mert a dolgai olyan…..
Zili-Star 2011.05.09 21:25:21
@beragadt: abszolút egyetértek Veled...-"Saját portáján pedig engedtessék meg, hogy saját értékrendeje és világnézete szerint intézze a dolgait."
Borai szerény véleményem szerint sokesetben a nemzetközi klasszis jelzőt is megérdemlik, mint pl. a 2000-es Chardonnay, a 2003-as Leányka v. a 2005-s Leányka/Zveltelíni/Ch..Számomra már nem egyszer okoztak katarzist a borai és élményt a személyisége! Csak ajánlani tudom a felfedezést!
Eredetileg még karácsony környékén akartam bejegyzést írni pontosan ezzel a címmel. Herczeg Ágnes akkortájt egyrészt a Borok a konyhában című könyvével, másrészt a mainstream sajtónak-televíziónak – például a Díványnak vagy a Tv2-s Borkultusznak – adott…..
Zili-Star 2011.02.25 21:31:44
@takács bálint - zsebtévé: csatlakozom az előttem szólóhoz/kérdezőhöz, szóval hol lehet ennyiért beszerezni azt a best-buy-t??
Ennek az évnek is vége lesz pontosan másfél nap múlva, úgy döntöttem, egy kiváló hatputtonyossal zárok. Már csak azért is, mert elhatároztam, mostantól nem pezsgővel köszöntöm az újévet, hanem aszúval. Volt már ilyen régebben is egyébként, két évvel ezelőtt például…..
Egy-két hete azt ígértem, hamarosan eldöntöm, ki legyen az év bortermelője szerintem. Nem volt könnyű, sokáig osztottam és szoroztam, aztán végül Horváth Ráspi József mellett döntöttem. Az év bora nem az övé lesz, de ez ne tévesszen meg senkit: a fertőrákosi éttermesnek…..
Korábban, futólagos kóstolások alapján is az volt a benyomásom, a 2008-as évjáratban a Szerelmi hárslevelű az összes furmintot felülmúlja Demeter Zoltán szortimentjében. Nagy dolog ez, hiszen a Tokaji borvidéken talán másodrendűnek tartják a fajtát, mindenki a nagy furmintot…..
Zili-Star 2010.10.31 09:18:51
@Szomjas Gödény: Kicsit megcsúszva a válasz...
Valószínűsíthetően a tőkék 60 éves korából adódóan , plusz -a Zoli infói szerint- a lösztalajnak köszönhetően mind illatában, mind ízében is az ásványok domináltak, mely által egy nagyon mély, komplex borral van dolgunk.Sokat olvasni az utóbbi időben, hogy egyes borértők a túlzott ásványosságot sem díjazzák, amennyiben "kilóg"a borból! Ez esetben Én nem zavarónak, hanem ellenkezőleg, különlegesnek és egyedinek értékeltem!
Zili-Star 2010.10.31 19:27:36
@Szomjas Gödény: Az illatát úgy tudnám a legjobban jellemezni, hogy szinte kicsordult a pohárból a "kőzetminta", jegyzetemben a "meszes" jelző szerepelt. Ez azzal magyarázható, hogy egy 60 éves tőke már nagyon mélyről gyűjti az összetevőket. Ízében a sós ízvilág dominált, még a 7gr/l maradékcukit is ellensúlyozta, feljegyzésemben a "sós-mandula" párosításra bukkantam! Kifejezet és hosszú, kiváló tétel!
Zili-Star 2010.11.01 12:55:07
@Szomjas Gödény: Örülök, hogy megtudom osztani bor-élményeimet más hozzáértő kollégákkal:-)
..és javítom "kifejezett" és hosszú.....
A szüleim Hajdú-Bihar megyében élnek, ha hétvégéken megyek-jövök, nem mindig autópályázom, néha a 4-es főutat választom. Elég régen felfigyeltem már Ceglédtől nem messze konkrétan erre az objektumra, terveztem, tervezgettem, hogy megismerkedek Kökényék boraival –…..
A sokak által kedvelt, és a magyar borászat utolsó húsz évében rendkívül fontos szerepet játszott Gál Tibor Pincészet - egészen pontosan a Gál család - az alábbi nyílt levelet jutatta el az Alkoholistának: A Gál Tibor Pincészet Nyílt levele Kedves Barátaink! Nagyböjt van. Ez…..