Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ssipak

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Finnországban hideg van, meg sokat isznak, és jók (voltak) a távközlésben – ha megkérdeznénk az utcán pár embert, valószínűleg ilyesmi, erősen sztereotip válaszokat kapnánk. Pedig a finnek ennél sokkal érdekesebbek és ezt most be is bizonyítjuk. A legendás Berlusconi-pizza…..
Elvis Presley a XX. század egyik legnagyobb kulturális ikonja, ember nincs, aki ne ismerné a dalait, arcát. Halála után közel négy évtizeddel is egyike a legtöbb bevételt hozó művészeknek. Éppen ezért izgalmas megnézni, milyen is volt közvetlenül azelőtt, hogy világsztár lett…..
Annyira imádtam a Commodore 64-emet, hogy el nem tudom mondani. Gyerekként még a gagyisztikus grafika is elképesztően csúcsnak hatott. Naphosszat ültem előtte, és toltam a bonyolultnak nem nevezhető játékokat. Aztán jött a Gameboy őrület. Mindenáron szerettem volna egyet, nem csak…..
Ssipak 2015.03.25 08:18:08
@Ződ2000: a multimédia nem jelent semmit, varázsszó parasztnak, ennyi erővel az atari vcs is multimédiás. c64ből meg sokkal több kelt el mint amigából. ja és az is multimédiás. beszarás mi?
Ssipak 2015.03.25 13:42:13
@Ződ2000: még egyszer, a multimédia egy varázsszó, parasztvakítás. annyit jelent kb hogy képet is tud meg hangot is. meg animálni is. ezt minden vas tudja kb 76-tól.
Amíg 61 ezren küzdenek a magánnyugdíjpénztári vagyonukért (mintegy 200 milliárd forint), addig már biztosan kijelenthetjük, hogy az állam a korábban átvett nyugdíjpénztári vagyont már el is költötte.  Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) oldalán egészen 2011.06.15-ig…..
Ssipak 2015.03.16 15:30:28
@konrada: "És szerinted miből fizették ki azokat a nyugdíjakat, aminek az alapjából ezt a 3 ezer mrd-t kivonták???

De a konkluzió helyes: valóban, aki magánnyugdíjat akar, az gyüjtsön rá a mag jövedelme terhére, ne pedig nyudíjkasszából kivéve. "

azokat a nyugdíjakat ugyanúgy a mindenkori aktívak befizetéseiből és egyéb állami bevételekből ahogy mindig is.

a konklúziód azt jelenti, hogy a mostani aktívak a majdani saját nyugíjuk terhére is tartsák el a jelenlegi nyuggereket.

te abban a tévhitben jársz hogy a jelenlegi nyugdíjasoknak valamiféle kőbe vésett szabály alapján jár annyi pénz amennyit kapnak. azoknak akik őket eltartják meg nem jár. ők ugyanis kevesebbet fognak kapni, mert nem lesz elég dolgozó ember amikor ők lesznek öregek.
A nyúlon túl Mz: 0310 2015.03.10 19:19:00
a hölgyek a tovább után találhatóak ..
Hogy miért hívják dómnak, azt senki nem tudja. Ez a szó ugyanis a püspöki templomokat jelöli, itt pedig sosem volt püspök. De ezen most lépjünk túl elegánsan. A helyszín egy 1133-ban alapított ciszterci apátság az akkori Hegyi Hercegség (Herzogtum Berg) területén, Kölntől északkeletre. Az alapítás…..
Ssipak 2015.02.19 13:45:02
Smoking Barrels Wyrmwood (2014) 2015.02.16 12:00:00
Hölgyeim és uraim, az ausztrál Wyrmwood maga a megtestesült, nagybetűs Bűnös Élvezet. Olyasmi, mintha a The Walking Dead sorozatból kiszereltek volna minden moralizáló nyűglődést és kínosan emberi jellemábrázolást, a maradékot (értsd: a brutális zombihentelést) pedig féktelen…..
Tisztelt munkahelyi terror.   Évek óta olvasója vagyok a blognak, de nem gondoltam, hogy egyszer majd én is fogok ide írni. Aztán beütött majd egy éve krach és olyan magas szintű megalázásban volt részem amit még a leghalálosabb ellenségemnek sem kívánok. Most 1 év után…..
Olyan már volt, hogy valaki házhoz menjen a (khm) pofonért, de hogy házhoz hívja - hát, az ritka. Pedig a Merkel-látogatás Orbán nemzetközi presztízsét volt hivatva emelni, illetve inkább elszigeteltségét enyhíteni. Szeptember óta könyörögtek a német kancellárért, noha…..
Ssipak 2015.02.03 14:45:25
@$pi$: istenem de hülye vagy, a liberális demokrácia nem azt jelenti hogy SZDSZ-es, nézd meg a wikipédián vazzeg.
Előző bejegyzésemben bemutattam már öt híres festményt, most pedig újabb öt ismert alkotásról írok részletesebben. Pablo Picasso: Guernica, 1937 Pablo Picasso 1937-es festménye a háború okozta borzalmak jelképévé vált, az értelmetlen és embertelen szenvedés és a pusztítás…..
Ma, január 27-én lett pontosan hetven éve, hogy az auschwitzi haláltábor kapui végleg kinyíltak. A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánított napon a 2005-ben elfogadott ENSZ-határozat alapján arra a mintegy hatmillió zsidó, roma, homoszexuális, testi és…..
Ssipak 2015.01.29 09:19:03
@Kmg42: "Mint ahogy az sem hogy egyes emberek azt mondják hogy minden gyermek meghalt amikor mégsem."

csak rajtad kívűl senki sem mondja hogy minden gyerek meghalt, te buta neonáci.
Ssipak 2015.01.29 09:24:44
@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: "Az egész történet mára puszta üzletté aljasult. Folyamatos "emlékezések", állandő lelkiismeret marcangolás történik szinte minden héten. Miért? Mire föl ez a szenvedés szegregáció?"

Trianonra gondolsz ? 100 éve volt már lassan és folyton megy a sírás rívás. Sokan jól megélnek a nagymagyarországos matricákból könyvekből stb.
Nem tudom eldönteni, hogy a minden szintet alul múló dilettantizmus áll az útdíjas botrány hátterében, vagy egyszerűen tényleg ennyire le akarja húzni a kormány a népet. Úgy néz ki, a fiúk a teherautók számára már kötelező használatarányos rendszert akarják kiterjeszteni a…..
Ssipak 2015.01.02 10:32:42
@wantaan: "Szerintem már ép ideje volt ennek a rendszernek, mert ne hogy már pont a nemzet járjon rosszul . ....meg különben is 5000-t sajnáltok a nemzettől, a hazától???
Milyen magyarok vagytok Ti?"

jó anyádat azt!!! a nemzetnek nem stadionok kellenek meg mészáros lőrinc meg lázár, szíjrágó rogán palota!!!matolcsy száz milliárdjával herdálja a pénzt!! oktatásra meg eüre nem jut!!! mocskos hazug tolvajok!!
Karácsony előtt a szokásosnál is nagyobb teher hárul a különböző internetes kereskedőcégekre, melyek közül az Amazon az egyik legnagyobb. Megmutatjuk, hogyan kezelik a beérkező rendeléseket és mit várnak el az ott dolgozóktól. Az év utolsó egy-másfél hónapja az egyik…..
Ssipak 2014.12.03 11:30:12
Nemzetközi pénzügyi körök által koholt rágalom, hogy Magyarország kormánya a civil társadalom lerombolására törekedne. Távol áll tőle! Néhány egyszerű szabály betartásával bárkiből lehet jó civil, akit a kormány támogat...
Ssipak 2014.11.30 12:48:48
@főpilóta: nem emlékszem a baloldal idején a rendőrségtől a hírtvnek szivárogtaták a mocskolódó infókat? Terror elhárítok házkutatták végig a szemkilövetést vizsgáló Morvaiékat is ugye? idióta.
Belsőség Ne rohanj! 2014.11.20 10:52:27
Talán fel sem figyelünk erre a majd kétéves videóra, ha nem a híres Abbey Roadon készül. Igen, ott, ahol a Beatles legendás fotója készült. Ezen a zebrán gyakran turista tömegek fotózgatják magukat, hogy leutánozva a világhírű lemezborító fényképét egy igazi londoni…..
A KARD Illegitim 2014.11.07 06:30:00
Rég használtuk már ezt a bélyeget, hát most újra elővehetjük a fiókunkból. Poroljuk le, gyönyörködjünk benne. Aztán ragasszuk rá a NAV-ra és kezdjünk el hányni. Mert a NAV-botrány elérte azt a fázisát, amely illegitimmé tette az egész adóhatóság működését. Most már…..
Ssipak 2014.11.07 11:32:37
@Blogger Géza: adózól majd te helyettünk is, kell a pénz szíjrágó uszódájára, meg tóni bőrtáskájára.
Ssipak 2014.11.07 13:00:28
@hümhüm: "Aki nem akar adózni, menjen nyugodtan az Amazóniába, ott nem érdekel senkit, hogy fizet-e vagy sem. "

Húzzon el oda Orbán a tolvaj bandájával és úgy fogok adózni mint egy álom.
1000 leütés A baloldal nyomora 2014.08.09 11:35:15
Mindig nagy öröm a baloldallal kapcsolatban megszólalni, ugyan némi kockázatot is jelent a blog számára a téma instant unalmassága. Mert mi újdonság van? Semmi. Az, hogy C és D kategóriás politikusok egyezkednek vakon a saját dolgukra, és ahhoz hasonló megértéssel a másik iránt,…..
Az önkormányzati választások fontos kudarc lesz a baloldal életében, először fogja őket komolyabban megérinteni a további lehetőségeiket nagyban korlátozó két tényező. Az egyik, hogy a liberális demokrácia ethoszát (az SZDSZ-szel karöltve) kiüresítő posztkommunista baloldal…..
A baloldali mainstream közéleti gondolkodás legnagyobb tévedése önmaga toleráns voltával kapcsolatos. Azzal ti., hogy csak azért, mert a toleranciát hirdeti, toleráns is egyben. Ez minimum egy logikai tévedés, adott esetben az önreflexió hiányára vall, de némelyek oldalán…..
Ssipak 2014.07.24 21:12:09
@DrGehaeuse: "Milyen módszer az, ha nem a post állításait vitatod, hanem a poster nézőpontjának létjogosultságát tagadod,"

Milyen konkrét érveket / tényállításokat tesz a post?

hogy egy korábbi kollégát idézzek akivel teljes mértékben egyetértek:

"Na, tipikusan egy olyan írás ami az érvek hiányát megpróbálja elfedni a kusza nyelvtani szerkezettel, és idegen szavak indokolatlan használatával."
Ssipak 2014.07.24 22:45:42
@DrGehaeuse:
"Tényállításokat tényleg nem tartalmaz"

ennyi.

A baloldali tolerancia hiányáról hallucinálni meg elég meredek egy olyan embernek akinek te mint szellemi társa, pár hozászolással feljebb kijelentetted hogy még tennél is az azonos neműek házassága ellen.

Na ez egy tény. És a szomorú valóság.
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
Ssipak 2011.02.01 21:09:16
@Shirkan8: "Mit érdemel az a kormány, aki kötelezővé teszi a magánnyugdíjpénztári belépést? Abban az ügyben kit kérdeztek meg. Kötelezővé tették!!!!"

Ugyanazt amelyik kötelezővé tette az "államiba" a belépést. Az nem baj ? :)
És a címhez tegyük hozzá, hogy ennek az időnek a nagyobb része az első néhányszáz méteren telt el. Engem n levele tovább erősített abban, hogy nem igazán szeretnék a belvárosban lakni, vagy ha egy mód van rá, autóval egyáltalán odamenni se. Az átlagos esti programom.…..
Ssipak 2010.09.02 11:08:58
@egyittlakó:

"Ja, jól látod. A bringások is betolakodtak az életterünkbe, csak éppen a szabályokat szarják telibe."

öröm olvasni közben egy másik autóstól meg ezt:

"amúgymeg ha pesten laknál tudnád mit hol lehet kerülni (hol nem látszik a dupla záró, melyik egyirányúba ritka a rendőr, hol lehet átmenni még a 3 mp-e világító piroson, stb.)"

látom nem kicsit vagytok tudathasadásososak. nektek mindent szabad másnak meg semmit.
Dani nem szeret fölöslegesen dolgozni, úgyhogy egy korábbi poszt helyszínrajzát alakította át korhű stílusban. Kerékpáron ülve különösen veszélyes dolog nem észrevenni egy autóval szemben az elsőbbségadási kötelezettséget. De mint az alábbi példa mutatja, ha valaki…..
Ssipak 2010.08.19 17:58:09
@qmatch: nekem meg CSAK MA olyan is volt, hogy KÉTSZER nem kaptam meg az elsőbbséget a szent lélek térnél átvezetett bringaúton: felfestett elsőbbségadás + táblák a kocsiknak. 40 autósból egy adja meg. Aztán olyan is volt hogy amikor nekem zöld volt, a szolibarna pöcs még átkanyarodott előttem (piroson átcsúszott.) Aztán volt ilyen még egyszer de ott 3 autó húzott át úgy hogy én már kaptam a zöldet. Aztán egy másik helyen átvezetett bringautón sem kaptam meg az elsőbbségem. És ez mind csak ma volt és ami hirtelen most az eszembe jutott.
Ssipak 2010.08.19 22:07:00
@Jankove: "még soha egyetlen kerékpárost nem láttam pirosnál megállni"

fehér bottal jársz, ugye?