Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leveletkaptamlájf

67 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis erdős-farkasos rituálé sem árt, hátha így könnyebb lesz. When I run through the deep dark forest long after this begunWhere the sun would set, trees were dead and the rivers were noneAnd I hope for a trace to lead me back home from this placeBut there was no sound, there was only me…..
Bármennyire is szeretem az R.E.M-et, erős túlzás lenne azt állítani, hogy ez a kedvenc számaim közé tartozik. De milyen aktuális, és pláne milyen jó, ha így nézzük: vége a világnak, mégis jól vagyok. ..
nagy pelyhekben hull a hó, tejbegríz-december. két fajta ember van, az, aki az óvodában jól összekeverte a tejbegrízt a kakaóval és a fahéjjal, mer tudta, hogy úgy a legfinomabb; és az, aki nem keverte össze, mert milyen gusztustalanul néz ki, olyan, mintha a…..
az emlékezet egy beteg északi lány, aki éjszakánként az ísafjörður kikötőbe szökik a szülei elől, hátha felszedi valaki. a partra vetett hajók között sétál, halott halak és olajfoltok között, néha megáll az égnek meredő propellereknél, és mélyen beszívja a…..
Évekkel ezelőtt ez volt az egyik kedvenc dalom - és talán az egyetlen dal Dolores O'Riordan szóló karrierjéből, ami felér a Cranberries fénykorában alkotott dalokkal.  Mivel hatalmas zenei rajongásom kezdetét a Cranberries jelentette, mi sem volt egyszerűbb, mint most, amikor…..
Nem irigylem az észak-európai országokban született énekesnőket - ha egy-egy kimagaslik közülük, az utánuk következőkre tuti rásütnek egy hasonlósági bélyeget. Igaz, ami igaz, sokukra jellemző az a gyermeki bájosságot és rekedtes nőiességet elegyítő hang, amitől én…..
leveletkaptamlájf 2012.10.15 20:35:51
@ingeborg: és milyen jó - köszi :) (bár az tuti, hogy ma este rosszat fogok álmodni, ezután :D..)
minden napra egy zene Alt-J - Taro 2012.10.11 09:00:00
Hát akkor beállok a sorba - mert emellett a zenekar mellett nem lehet elmenni posztolás és teljes rajongás nélkül. Legalábbis nekem nem sikerült. A csoda akkor történik, amikor nem is számít rá az ember: nem tudom, hogy mikor adtam fel azt a reményemet, hogy még valaha ilyen jó…..
Nem nehéz kitalálni, hogy kinek dedikálom a mai posztot... ...bár bizonyos szempontból köszönet illeti: végre talán az eddig viszonylag értetlenek számára is kiderült, hogy sajnos a férfi-női egyenjogúsági törekvéseknek ma Magyarországon még van létjogosultsága... "He's too…..
Egy elég gagyi filmet láttam a minap - de a címe alapján meg kellett, hogy nézzem, mert hát amikor ezt olvassátok én is éppen több ezer kilométert tettem meg. Nem is számítottam rá, hogy egy ilyen könnyed, de jó kis dalt fedezek majd fel benne, amely kis nyomokban korai (azaz jó)…..
Nem néztem meg, de 50% esélyem van, hogy Suzanne Vega még nem volt a blog lapjain, pedig ezt a dalt nagyon szeretem. (és most hatalmas meglepetés volt számomra, hogy amerikai - annyira európaian finom nekem a zenéje) ..
2007 első fél évét egy londoni középiskolában töltöttem asszisztensként - tudtam, hogy itt tanult Pierce Brosnan, és hogy a Love Actually iskolás jeleneteit itt forgatták (és ez utóbbi bevallom, jobban meghatott, mint James Bond). De ami utólag igazán meghatott: ennek az iskolának…..
Mi lehetne értelmetlenebb egy olyan posztnál, amelyik tuti nem jut el a címzetthez? Kódolt üzenet: a Tinti napot nem felejtettem el, boldogat messziről.  ..
"A világ tapsolt, nagy idők kezdődtek: Björk megérkezett" - írja a Debutról az 1001 lemez, amit hallanod kell mielőtt meghalsz. Miután a Soundról a Björknek szóló e vasárnapi taps törlődött, terápiás céllal most kényszert érzek rá, hogy Björköt posztoljak, és ebben a pár…..
Ebben a dög melegben jöjjön valami könnyeden üdítő. A dal címe máris felidézhet egy ilyenkor vonzó orosz telet, arról nem is beszélve, hogy a banda neve egy vízesés. A szöveg ugyan nem éppen optimista, de mégsem megyünk mélyre vele a pokol kínzó tüzéig.  És ami miatt…..
Telnek múlnak az évek, már két éve koptatom a második egyetemem padsorait, és szép lassan halványulnak az első által okozott örömök. Tudom még, hogy milyen perverzen bölcsészesen jó is volt kötelességből elolvasni novellákat, regényeket, drámákat, és nagy kedvenceket…..
csütörtök este ellátogatott a hajónkra egy csepp izland; fekete ruhában, pöttyös harisnyában, fülig érő mosollyal, és különös nevével, ami napraforgót jelent. az is kiderült, hogy a duna az egy izlandi női név, hosszú ú-val. az is kiderült, hogy az élettől folyton levelet…..
Embert barátjáról - nincs is ideillőbb mondás, hiszen Rebekka az egyik kedvencem, Ane Brun barátnője, a lenti klip és zene alapján pedig, aki az ő barátja, az az én barátom is.  ..
Megnyúzva, füleimnél fogva lógatnak a kondér belében sötétvörösen bugyogó, förtelem felett. Szemeimből könny hullik alám...  ..
leveletkaptamlájf 2012.05.30 21:36:42
 nem telt még el fél év, és máris ismétlem magamat, ez csak az egyzenén belül újdonság, egyébként ezt csinálom minden reggel, huszonnégy órán belül. nills péterről januárban volt szó, akkor mint a szavak erejéről; a mai apropó pedig, hogy tegnap ez a nils nálunk…..
Valahol nem is olyan régen olvastam, hogy Jungnak egyszer volt egy álma: fáradthatatlanul vágta maga előtt az utat egy erdőben, majd egy tisztáshoz érkezett, amelyen állt egy kunyhó. Az ablakon át benézett, és ott látott egy embert imádkozni, és mivel nyitva volt az ajtó, bement…..
Ennél jobb nem is lehetett volna hozzánk a természet, mint hogy a hosszú hétvégére ilyen jó időt hozott - pancsolás, kirándulás, jókedv mindenfelé. Így ez a dal tökéletesen illik ide, és visszahozza a hétvégét is, mert aki ezt hallja és dúdolgatja, ugye mindenki mosolyog:)?…..
Nagy örömhír jött aznap, amikor kiderült, hogy a Warpaint koncertet ad majd nyáron a hajón a Soundkitchen-nek köszönhetően. Ez a koncertszervező csapat hatalmas piaci rést tömött be olyan zenekarok elhívásával, akikről eddig csak álmodni mertünk - és olyan habokat pakol fel…..
Majdnem pontosan 71 évvel ezelőtt, 1941. március 28-án Virginia Woolf megírta a világirodalom egyik legszebb búcsúlevelét, mielőtt telepakolta zsebeit kövekkel, és végleg elmenekült az őt kísértő hangok elől. Legdrágább, Biztosan érzem, hogy ismét megőrülök: Érzem, hogy…..
 Arra még emlékszem, hogy sötét volt, hazafelé sétáltunk, késő volt már (vagy korán?), talán ennek köszönhetően egyre hosszabban hallgattunk, de egyszer csak, mint derült égből a villámcsapás, már nem is tudom melyikünk, talán én, megkérdeztem, hogy mit szól az új…..
leveletkaptamlájf 2012.03.24 19:18:17
@juanitalenteja: A kezelt fa ellenáll a korhadásnak, pl? (két nyelvész beszélget :D)
A minap láttam az A Dangerous Method című film bemutatóját, és mivel a pszichoanalízis születése és ez a korszak mindig is érdekelt, az biztos, hogy meg fogom nézni - és tuti nem az első sorból (onnan egyszer néztem moziban filmet, nem volt egy nagy élmény). Ez csak amiatt…..