Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v_agi

7 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsidó mesék A Szent Fal 2012.03.19 13:02:00
Amikor Salamon király elkezdte felépíteni a jeruzsálemi Szentélyt, megjelent előtte egy angyal, és így szólt: – „Salamon, Dávid fia, tudnod kell, hogy a szent épület, amit fel akarsz építeni, az egész népé kell, hogy legyen! Ezért hát egyesítsd egész Izraelt, és hagyd, hogy mindenki részt vegyen a…..
Sok–sok évvel ezelőtt élt az izraeli Cfát városában egy arab uralkodó. Gonosz ember volt, aki gyűlölte a zsidókat, és sokféle módon igyekezett megkeseríteni az életüket: elszedte megélhetésüket, és ahol csak tudta, gyötörte őket. Nem tetszett neki, hogy a zsidók fiaikkal együtt az imaházban ülnek,…..
Egyszer egy szegény asszony talált egy tojást. Odahívta fiait, és azt mondta nekik: – „Fiaim! Mostantól nem kell többé aggódnunk. Nem fogunk hiányt szenvedni semmiben sem. Találtam egy tojást! De tudjátok meg, mi nem fogjuk ezt megenni, hanem megkérjük szomszédunkat, hogy tegye ezt a tojást a…..
  "Tanulságos mesék és példázatok 5-től 99 éves korig" címmel megjelent Prof. Dr. Végházi István rabbi  könyve! A könyvben található mesék a talmudi és midrási irodalmat, a haszid meséket és a világ különböző tájainak, korszakainak és nemzedékeinek történeteit…..
Dr. Végházi István rabbi életrajza   Prof. Dr. Végházi István főrabbi 1923. december 24-én született Gyöngyösön. 14 éves koráig a hitközség konzervatív, vallásos légkörében nevelkedett, Feigl főrabbi és Jakab Jenő rabbi ta­nítása, példaadása nyomán választotta élethivatásul a rabbi pályát.…..
Szóval tegnap este a német csajszi elhívott sörözni, ill. vacsorázni. Jó arc. Megbeszéltük, hogy - Lacika, imádni fogod a település nevét, fonetikusan írom neked - "kakabejoszba" találkozunk. Este egy öreg armada csoporttal aludtam... a német öregek elmenekültek. Nem…..
v_agi 2010.04.27 17:17:47
@ghop: Kedves Pali, Kriszti és Hajnalka!
Szívből gratulálunk Nektek és nagyon örülünk az új családtag érkezésének!
Vigyázzatok magatokra és egymásra, szeretetteli ölelés az egész Merényi-Fehérváry családtól!
Remélem Péterrel együtt nemsokára meglátoghatunk Benneteket!
:-) :-) :-) :-)
Reggel korán tudtam indulni a hippi házból... bár hideg volt és mocskos sötét. Fejlámpával kellett mennem, mert az orromig nem láttam el. Kegyetlen terep volt ma. Gyönyörű vidéken mentünk ma... de annyira nehéz volt, hogy mindenki előtt le a kalapot, aki teljesítette...Nem tudom…..
1. Este rádumáltam - nem nagy nehézség árán a hospitalerot -, hogy maradjon már nyitva az ajtó 11-ig... simán belement. Pontosabban kérdeztem, mikor zárna... visszakérdezett, 11 jó? Tudta, hogy meccset akarok nézni. Szóval beültem egy helyi lebujba 8-tól. Mindig akartam…..
Carriónban egy templom melletti egyházi tömegszálláson aludtunk. Korrekt volt minden. Este bevásároltam a helyi merkadoban. Csodaszámba megy, ha találok ilyet. 5-6 juroból 2 napi kaja megvan. Mondjuk a pellegrino-menü meg 8 jurocska. Tusgyukot, elemeket kellett vennem, ezért a limitet…..
...kegyetlen lassú netkapcsolat előtt ülök...Tegnap este körbenéztem a városban. Kb. 2-szer 1.5 órát sétáltam Burgosban. Történelmi belváros, gyönyörű... extra durva templommal... Los Arcost gyalázza... Természetesen pénzes bejutás. Amúgy mocskos hideg volt egész nap, erős…..
Reggel Csárli előtt ébredtem... de ő is kipattant... minden reggel megfürdik, szerintem full másnapos, azért. Összepakoltunk. 7.00-kor már híremet sem hallották a faluban. Kellemes turista, zarándok idő volt. Tiszta kék ég, napsütés, de nem forróság. Amúgy rommá égtem…..
Kegyetlen nagyot mentem ma... 7.30-as indulás. Cél az etapos könyv szerint Estella (csillag) lett volna. 15 km... aaa.. felejtős. Hát én átugrottam. A könyv szerint a következő napi célállomás Torres del Rio...  Estelláig nem volt probléma, jól mentem, jó időben, nem volt…..
Tegnap 9-kor jobbnak láttam elmenni aludni. Körbenéztem még a településen, ami kb. 30 házból állt. Egy német 40-es teátrális csaj fölött aludtam, aki egyfolytában színészkedett. Ropogott az ágy, azt hittem leszakad, lehajoltam fölülről és megkopogtattam a deszkát. A nő csak…..
Reggel Bayonne-ba érkezett a vonatom. Nagy talány volt, hogy megyek tovább, de mint a karikacsapás, úgy sikerült! Bebuszoztam a Pireneusba! Na, buszon már ment a spannolás. Német biciklis zarándokokba botlottam, akik egyből betekertek a busz csomagterébe... azt kiabálták közben,…..
encaminom lesztcsensz 2010.03.31 22:03:00
Utolsó esélyem a menekülésre. Még biztos, ami biztos, bevágtam perisztartikába egy adag perkeltet. Melegkajára egy darabig nem számítok. Holnap indulás. Para semmi. Majd Orly-n holnap 13.00-kor. Már látom, hogy hatalmas kukumber szativa lesz a valagamba. Onnan nem lehet már…..